Kungapokalen skulle lösa sig perfekt för Diamanten. Robert Bergh-träningen spurtade starkast på innern och gav Christoffer Eriksson en ny storseger.

Det här var en dag som Christoffer Eriksson sent ska glömma. Efter att ha tagit en dubbel på V75 slog han till med seger också i Kungapokalen.

Det blev en kul dag för Christoffer. Foto: ALN

Jägersrokusken fick av Robert Bergh förtroendet bakom Diamanten – och det skulle lösa sig helt perfekt för den fyraårige Adrian Chip-sonen. Liksom i Drottning Silvas Pokal togs segern från bricka tolv.

– Det är en enorm glädje. Det är väldigt stort att bara få köra de här loppen och ännu större att få vinna. Det är det här man jobbar för, sa Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln.

Diamanten fick från sitt trista utgångsläge börja som femma på innerspår. Snabbast ut var National Prince som strax före halvvarvspasseringen släppte till Deimos Racing.

Kriterie-ettan öppnade 500 efter 10,3 men kunde lunga ned till 14,2 på varvet. Favoriten Makethemark var den som fick kliva fram i dödens. Bakom skuggade Gareth Boko och denne gick till attack med 700 kvar.

Fast de utvändiga hästarna kunde aldrig göra sig gällande. I stället länsade Deimos Racing undan genom sista sväng. Men Christoffer Eriksson hade hittat ut i andraspår och när man nådde upploppet drog han ned Diamanten på open stretch.

Diamanten störtdyker på open stretch. Foto: ALN

Loppets upplösning blev hundraprocentig för Robert Bergh-hingsten. Diamanten avslutade riktigt fort på innerspåret och fångade in den undflyende Deimos Racing på linjen.

– Vi hade ett tråkigt utgångsläge och var tvungna att spara på meterna. Men det blev verkligen bingo, vi hade flax med alla positioner och jag kände att vi grejade det över mållinjen, sa segerkusken.

Klockorna visade upp segertiden 1.12,6a över 2140 meter. Diamanten, som ägs av Peter och Kent Forsberg, belönades med precis under en miljon kronor i förstapris.

Hemmaseger i Kungapokalen. Foto: ALN

Deimos Racing höll bra som knappt betvingad tvåa på samma tid som vinnaren. Trea i mål slutade Monark Newmen (12,7) som efter en resa som trea på innerspår, fick sent fritt och sköt till rappt.

Fjärdepriset gick till Handsome Brad (12,7) som levererade en riktigt bra spurt långt ute i banan. Femma efter en godkänd avslutning blev Gandhi Boko (12,9). Sista prisplatsen grejade Gareth Boko (13,1).

Galopp i sista sväng blev det för National Prince, då travande i rygg ledaren. Galopp i slutskedet, utan chans på tätplats, för Dominion Beach och Makethemark.

Du kan se loppet här.

Läs även: Drottning Silvias: Mäktigt, Cash Crowe!
Läs även: V75: Veteranen vann – Spring Erom till Elitloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Veteranen vann – Spring Erom till Elitloppet

V75: Veteranen vann – Spring Erom till Elitloppet

Han är tolv år – och är bättre än någonsin. Spring Erom drog runt Algot Scotts Minne på 1.10,3 – och är nu klar för Elitloppet!

Vinnaren av Algot Scotts Minne på Åby hade en biljett till Elitloppet att vinna, förutom förstapriset. Den ville Spring Erom ha allra mest – tolvåringen tar plats i finrummet på Solvalla.

Välkommen till Elitloppet. Foto: ALN

– Det är klart vi ska vara med, vi tackar ja. Det känns nästan lite overkligt att jag står här och pratar om det här, sa tränaren Dan Widegren i segerintervjun.

För Björn Goop höll Spring Erom upp spets i kamp mot Kadett C.D. men tvingades till en 07-öppning första 500. Fast det skulle inte bekomma den gamle kämpen.

Det här var Spring Eroms dag. Ur den sista svängen galopperade Kadett C.D. som slagen om segern. Quick Fix fick fritt över open stretch men kunde inte utmana. Spring Erom skar mållinjen på 1.10,3a över engelska milen – nytt personligt rekord.

Vann på 1.10,3. Foto: ALN

– Det är väldigt roligt. Han var väldigt hingstig i dag, men efter värmningen blev han helt fokuserad. Det är en enorm individ det här, sa Dan Widegren.

Quick Fix ordnade andrapriset, medan oddsaren Billy Flynn tog tredjepriset. On Track Piraten gav sig iväg i spåren 800 kvar men kunde aldrig blanda sig i tätstriden. Galopp i starten blev det för Magic Tonight i årsdebuten.

*****

Donato E runt om. Foto: ALN

*I Bronsdivisionen var det ingen som rörde Donato E. Örjan Kihlström (55 år i dag) körde den av Ulf Stenströmer tränade sexåringen till täten och kunde från den positionen vinna lätt. Det på 1.14,3 över 2640 meter.

*Lutfi Kolgjini och stall Courant har en kapabel sort i Bravo Navarone. Segern i Silverdivisionen togs enkelt i Christoffer Erikssons händer. From Above-sonen övertog täten i den första svängen och var sedan ohotad. 1.12,8a över 2640 meter var vinnartiden.

Kanonen Navarone. Foto: ALN

*Svante Båth och Erik Adielsson grejade Klass 2. Segerherren var fyrårige Upstream som ledde runt om i ett galoppfyllt lopp. Dino Baggio kom med en rykande avslutning med ledaren höll undan precis. 1.13,4 över 2140 var segertiden.

*Christoffer Eriksson använde ”stretchen” för att vinna Klass 1. Med sin egen träning Nonstop Cheri spetsade han men släppte till Ferrari River som anförde i bra tempo. In på upploppet kunde Nonstop Cheri avgöra på innern före bra avslutande Great King Wine. Favoriten Springfield gick ned som trea på innerspår men kunde inte vara med i striden. Vinnaren kom i mål på 1.12,6a över 2140.

Läs även: Kungapokalen: Diamanten tog guldet i spurten
Läs även: Drottning Silvias: Mäktigt, Cash Crowe!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Drottning Silvias Pokal: Mäktigt, Cash Crowe!
Nästa nyhet
Drottning Silvias Pokal: Mäktigt, Cash Crowe!

Drottning Silvias Pokal: Mäktigt, Cash Crowe!

Petri Puro har plockat fram en ny stjärna. I sin sjunde start i karriären och trots sämsta läget – vann Cash Crown Drottning Silvias Pokal. Efter ett mäktigt slutvarv blev det miljonseger på Åby.

Strax före jul gjorde Cash Crowe sin första start i karriären. Knappt fem månader senare står hon som vinnare av Drottning Silvias Pokal. Den svarta Ready Cash-dottern visade sin fruktansvärda kapacitet.

Stark vecka för Puro. Foto: ALN

Cash Crowe galopperade i uttagningarna, men lyckades greja sista finalplatsen. Det gjorde dock att hon fick tolftespåret i finalen – men det skulle inte hindra henne.

– Vi ändrade skoningen lite och banan var bra i dag, allt stämde. Det var andra miljonsegern vi vann på en vecka, så nu är man back in business, sa tränaren Petri Puro i vinnarcirkeln och åsyftade vinsten med D.D.’s Hitman i Finlandia-Ajo i söndags.

Det här var den blott sjunde starten i karriären för Cash Crown – men den sjätte segern. Hästen som inte bara tränas av Petri Puro, utan även ägs och är uppfödd av den samme, fixade en knapp miljon.

– Hon har bara gjort sju lopp, men hon har den rätta kapaciteten för att komma upp till den högsta nivån, sa Puro.

Cash Crowe - miljonär. Foto: ALN

Cash Crowe började loppet i sjunde par utvändigt. I spets gick Quebec C.D. som efter 700 meter fick Caddie Lisieux utvändigt om sig.

Efter 11,9 första 500 passerades varvet på 15,7. Det var nu som Cash Crowe klev in i matchen.

Johnny Takter lät stoet avancera framåt via tredjespår, Cash Crowe tog sina kraftfulla steg över den sista bortre och nådde dödens 500 kvar när Caddie Lisieux gav slaget förlorat.

Redan ur sista sväng var saken avgjord. Cash Crowe gick ifrån, samtidigt lirkade Björn Goop loss Inga In Heaven från tredje invändigt och ekipaget avslutade sylvasst invändigt. Men Cash Crown sträckte på sig och vann säkert.

– Hon fick göra jobbet, men jag håller henne väldigt högt, speciellt efter den förra starten. Jag trodde det skulle till en mycket bra häst för att slå henne i dag, sa Johnny Takter.

Drottningen. Foto: ALN

1.12,7a över 2140 meter blev vinnartiden. Det efter att Cash Crowe klarat det sista varvet på underkant 1.10.

– Det var en snabb avslutning och hon blev lite bekväm sista biten, men sträckte på sig när Björns häst kom. Det är en fantastisk häst, hon har allt, sa Takter.

En fin framgång för Gävles Fredrik Wallin blev det när Inga In Heaven tog andrapriset på samma tid som vinnaren. Överraskningen Utrecht Rapid (13,4) knep bronset efter att ha följt vinnaren i rygg.

Olycklig galopp i sista sväng blev det för Ginny Weasley som travade in rygg på ledaren, en fin placering gick därmed upp i rök. Även Quebec C.D. felade en bit in på upploppet.

Fyra slutade D’Laina (13,4) efter en invändig resa och avslutning över open stretch. Femma Undine (13,5) och sexa Luck is Back (13,6).

Du kan se loppet här.

Läs även: Kungapokalen: Diamanten tog guldet i spurten
Läs även: V75: Veteranen vann – Spring Erom till Elitloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Finländskt hopp i Elitloppet - Elian Web är klar
Nästa nyhet
Finländskt hopp i Elitloppet – Elian Web är klar

Finländskt hopp i Elitloppet – Elian Web är klar

Det kommer många finländare till Elitloppet – och nu har de också en häst att hålla på i det stora racet. Elian Web är Elitloppets senaste tillskott.

Platserna i Elitloppet börjar besättas. Tidigare på fredagen lämnades grönt ljus för Dante Boko och nu är också ett finländskt kort klart för Solvallas stora slag.

Femårige Elian Web är klar för Elitloppet. Det efter sin starka insats i Finlandia-Ajo senast när han öppnade hårt för spets och sedan slutade fyra efter att ha anfört fältet.

Janne Soronen, Elian Webs kusk. Foto: ALN

– Elian Web höll heroiskt efter att ha katapultstartat till ledningen från åttondespår i 1.07-tempo första halvvarvet, säger Solvallas sportchef Markus Myron till elitloppet.se.

Elian Web var Finlands bästa fyraåring i fjol, vann åtta av elva starter, däribland Derbyt. På kontot finns 3,5 miljoner kronor. Hästen tränas av Katja Melkko och körs av Janne Soronen.

Därmed är nio hästar klara för Elitloppet, om även titelförsvararen Nuncio inkluderas. Vinnaren av Algot Scotts Minne på Åby under lördagen har en plats given om man så önskar.

Klara för Elitloppet är:

Bold Eagle
D.D.’s Hitman
Dante Boko
Elian Webb
Nuncio (titelförsvarare)
Propulsion
Resolve
Timoko
Up And Quick

Läs även: Ny inbjudan: Dante Boko tar plats i Elitloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guarato om Bold Eagle: "Vi kommer för att vinna"
Nästa nyhet
Guarato om Bold Eagle: ”Vi kommer för att vinna”

Guarato om Bold Eagle: ”Vi kommer för att vinna”

Det är bara två veckor till Elitloppet och favoriten kommer från Frankrike. Både Bold Eagle och tränaren Sébastien Guarato har stort självförtroende inför den stundande resan till Solvalla.

Resultaten är mäktiga. På 39 starter har Bold Eagle tagit 34 segrar och tjänat 30 miljoner kronor. Sin 40:e start gör han i Elitloppets försök.

Det är om två veckor på söndag. I tisdags var tränaren Sébastien Guarato ute i ett finslipande jobb med sin superstjärna. Hästen gick fyra intervaller med startbil – och tränaren hade inget att klaga på.

2011 var Guarato tvåa i Elitloppet med Rapide Lebel. Foto: ALN

– Han var glad, att testa honom bakom bilen fick honom att vakna till. Ofta kan han vara lite loj i de första intervallerna, men nu var han på alerten direkt, säger Guarato till Paris-Turf.

Efter att ha vunnit Vincennes samtliga tre största lopp under vintern, inkluderat sin andra raka i Prix d’Amérique gjorde Bold Eagle comeback i Prix d’Atlantique på Enghien den 22 april. Det blev en väldigt enkel seger.

– Han var riktigt laddad för sin återkomst på Enghien och han kommer att vara ännu mer laddad till Solvalla, säger tränaren.

Pilarski och Nivard. Foto: ALN

Siktet har länge varit inställt mot Elitloppet för Sébastien Guarato och ägaren Pierre Pilarski. Och i sin första start i Sverige kommer man inte bara för att delta direkt.

– Efter succén i triple couronne så satte Pierre och jag upp ett mål, att vinna Elitloppet. Så vi ska försöka göra det och personligen tror jag att vi lyckas, säger Sébastien Guarato till Paris-Turf och han fortsätter:

– Vi åker till Solvalla för att vinna. Att springa två heat på en dag är inga problem för min häst, jag tror till och med att han kommer bli starkare till finalen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny inbjudan: Dante Boko tar plats i Elitloppet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson