Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Jag fick i alla fall inleda min sista travnet-vecka med att sätta en klockren lunch-vinnare. Prince Yoda var bara bäst och en rejäl vinnare som icke-favorit. Det enda vi med säkerhet vet om livet är att ingen kommer levande härifrån och nu är det alltså vårt anrika och kära travnet.se som ska begravas. I morgon skriver jag mina sista travnet-tips och vemodet är stort. Få se om jag kan hitta något annat trav-forum där jag kan fortsätta att jobba med det roligaste jag vet. Tippa trav. Vi får se och tack kära läsare för den tid som varit.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Färjestad – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Troligt att vi får se 4 Listas Marion i tidig spets.


Loppanalys:

4 Listas Marion tror jag kan vara en vettig spetsvinnare här i det inledande spelloppet. Magnus Jakobssons häst har tre segrar från spets efter att ha travat fyra gånger i den positionen. Senast galopperade hästen innan bilen släppte men upphämtningen efter fadäsen var klart bra. Nu med lopp i kroppen och med spetsläge så räknar jag med att Magnus dirigerar hem loppet. Voltstart nu är ett plus.

6 Cobbys Nana avslutade bra senast och Jorma får säkert bra fart på hästen som kan vara lite seg. Nu anmäld barfota runt om. Inte givet att hon hinner med sig över distansen då hon kan vara lite loj i loppen.

9 Doyouknow avslutar bra och spåret är nog inga problem. Kan fälla allt.

10 Alfredo Sauce avslutade bra till seger senast och har en bra avslutning.

Rank: 4-6-9-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Listas Marion  till oddset  3.50 hos Unibet.

5 Färjestad – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

6 Royal Vacation från bästa springspåret har god spetschans. 4 Lampard kan få överta.


Loppanalys:

4 Lampard gör Goop-debut och blir mycket hårt betrodd direkt. Stall Goop visade prima stallform i går på Solvalla där hästarna såg mycket fina ut och detta kan vara en vettig vinnare då hästen tränar fint. Det finns dock frågetecken och ingen häst jag vill lira till lågt odds. Spår fyra i volten vet vi inte så mycket om och hästen har pausat. Det är en fin häst men inget som tjusade mig i den senaste starten då han mest hängde med. Det är också glest med vinster och även om han säkert kan vara förbättrad nu hos Goop så letar jag vidare. Loppet är halvskralt men ändå,, Gissa på att klara favoriter ska vinna kan jag stå över.

13 Broadway Frazer vann helt överlägset senast och i nuvarande fina form kan det bli ny pott här. Låt vara att loppet var rätt skralt senast men bränner Goops häst så kan det bli rätt billigt även här.

15 Global Billboard har svårt att få till det men kunnandet finns där. Det blev ny galopp senast och jag vill se bättring. Har i alla fall lopp i kroppen nu.

12 Vincenzo blir mitt spel. Han visade fin form genom att avsluta positivt senast och det är toppkusk med Uffe upp här. Bör hävda sig väl och får mitt spel.

Rank: 4-12-13-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Vincenzo till oddset  15.00 hos Unibet.

6 Färjestad – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Valle Borka med vasse Micke bör ha bra spetschans. Östre är ofta offensiv och kan nog prova rejält med 2 B.B. Solrun.


Loppanalys:

12 S.K.´S Ariel gör det bra mest varje gång vid sina Sverige-besök och Mjölneröd är ofta träffsäker med sina hästar då de startar här. Han är ofta försiktig utåt sett man har ofta bättre chans än så. Nu är det ingen helt lätt häst då han springer och kränger en hel del och då kan det vara tufft att vandra ute i spåren. Bästa hästen är det då kunnandet är gott men det kan strula.

Bättre förutsättningar har 1 Valle Borka och jag spelar på att hon leder runt om. Hon höll farten mycket bra senast efter ett offensivt upplägg och här bör det bli ett snällare upplägg. Spets eller rygg ledaren och hon är tidig med vass kusk.

2 B.B. Solrun visar fin fart och står bra till. Östre är ofta framåt i loppen och det finns chans på tidig spets.

15 Stilig Karl har svårt att komma runt felfritt men utan snedsteg så bör han runda många.

Rank: 1-12-2-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Valle Borka till oddset  3.65 hos Unibet.

7 Färjestad – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

4 Helix Rick med Benzon och bike och fint läge kan spetsa, 6 Mysterious Lucifer är startsnabb och kan tidigt vara i tät.


Loppanalys:

Öppet och rätt profillöst lopp. 8 Miramaris Futura är en av de bästa i loppet men läget är inte lika bra och det ser ut som positionsstrul. Hon har löpt bra i varje start på slutet men,,,

6 Mysterious Lucifer är startsnabb och ett tidigt spetsbud. Avslutade fullt godkänt senast och här kan det bli halvbilligt från tät.

Jag går på 4 Helix Rick med Benzon och bike. Galopperade med sparat senast och har nu lopp i kroppen. Har fint läge och bör få en bra resa för att sedan vara intressant. Mitt bud i ett öppet lopp. Benzon är mycket meriterad och säker för ett lopp som detta.

7 Lightbay är rätt kapabel och ett segerbud trots uppehåll och småbyngligt läge. 14 First Date gör det bra och kan runda alla.

Rank: 4-6-8-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Helix Rick  till oddset  4.15 hos Unibet.

8 Färjestad – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

3 Rutger B.L är snabb från start. Det gäller även 5 Zacapa Grim som kan ta sig till tät. 2 Gateruds Kashmir  öppnar också raskt.


Loppanalys:

Här provar jag med spel på 5 Zacapa Grim som kan nå spets och det vore fint. Senast fick han aldrig chansen och gick i mål med sparade krafter. Nu lär formen vara ännu vassare med loppet i sig och läget bakom bilen är inte alls fel. Kan vara dags nu.

3 Rutger B.L. öppnar bra men nu är det anmält med skor runt om. 1 Ready Trophy är stark och Jorma får nog prima fart på hästen. Som vid segern nyårsafton.

Goop visade prima stallform i går och både 11 Mikkel H.R. och 9 Sugarcraft räknas.

2 Gateruds Kashmir har läget och öppna kvickt och 6 Great Winner är också ett bud. Avgjorde på bra sätt från kön senast.

Rank: 5-3-1-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Zacapa Grim till oddset 6.75 hos Unibet.

9 Färjestad – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Maze Runner är snabb och utmanas av 3 Classichap.


Loppanalys:

Veijo Heiskanen har hygglig chans att vinna lopp och det tycker jag alltid är kul. Här har han 2 Sahara Peyote till start och detta från ett prima utgångsläge. Den finska Derbyhästen har dessutom visat mycket god form och insatsen senast vid seger var tiptop då hästen avslutade starkt. Nu är det barfota runt om med bike och det är plus på det. Bra chans att avgöra.

1 Maze Runner och 3 Classichap är båda raska första biten och spets är fint. Fördel Classichap som har mer visad form. Avslutningen senast var fullt bra och spets skulle underlätta här. Maze Runner har varit ifrån och det är tufft att tro på toppform där.

9 Linus Boy kan slå till vid hårt tempo och behöver inte vara borta.

Rank: 2-3-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Sahara Peyote till oddset  2.35 hos Unibet.


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 14.04, 25 april

Solvalla 25 april: Vi fixar Cash med Goop!

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson