Travnet
ANNONS
Travtips
(152705) Global Benefit def 1 (3) (1)

Global Benefit - ett bra spel i Diamantstoet. Foto: Hanold, ALN

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Skribent

Publicerad kl 17.17, 30 april 2021

av Mattias Ludvigsson

5 Örebro - Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

6 Surf'n Turf har varit mycket rask i voltstart, från tillägg på Gävle nyligen och med Örjan bär det av mot ledningen.


Loppanalys:

6 Surf'n Turf har en bra uppgift då jag ser honom som ganska klar spetsfavorit, och från ledningen har han aldrig förlorat efter fem försök. Kolla gärna hur snabb han var med volt i Gävle under påsken och med Örjan lär det bli pangstart. Kan bli svår att få tag i, men är ändå lite begränsad häst som jag går emot.

10 Eddy West såg rent strålande ut senast, det var maktinsats då han fick de andra att bli statister över upploppet och spänsten var häftig. Claes satt bara och åkte i 08-fart sista 500! Han är annars bäst i spets, men kanske börjar lära sig att inte bli het av stänk han får på sig. Har han slag på dem 300 kvar kan han vara för tuff. Nu blir det barfota för andra gången, första gången gick inget bra men hästen är bättre nu och slår det väl ut kan han säkert bli flygande och känns mycket intressant att spela!

3 Sato måste man gilla, det är en häftig häst som haft en brokig karriär. Möjligt att han släpper till på riktigt sedan han blivit kastrerad. Han avgjorde mycket starkt senast då Kevin fick chansen och att han kör igen är bra grej. Jag tror inte på spets, men han tål jobb och vann V75-lopp denna dag för två år sedan så han är ute rätt tidpunkt, hästarna har ofta form samma tid varje år.

8 Big Shot håller knallform och även om det blev billigt senast då alla andra betrodda galopperade så vann han lekande lätt.

Rank: 6-10-3-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Eddy West till oddset 5.00 hos Unibet.

6 Örebro - Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

6 Seismic Wave är mycket snabb då han trycks av och han tar ledningen.


Loppanalys:

6 Seismic Wave är en topphäst som var favorit i Jubileumspokalen i somras mot hästar som Missle Hill (vann loppet) men då var Nurmos pålle inte fräsch. Han var otroligt fin då han lekte hem en V75-final under Elitloppet och har kapacitet för att vara enavde 16 i Elitloppet i slutet av maj. Då är det nästan löjligt att han är kvar i silver. Dessutom är loppet tunt efter att Farlander Am tragiskt fick tas bort och allt annat än spets och bestämma och vinna vore en skräll.

Att spela honom till bottenodds är ändå sådär kul, och jag testar plats på en skräll i 1 Casanova Sisu. En häst som inte brukar räcka på lördagar, men intrycket näst senast då han gick med bike och barfota var häftigt då Ohlsson satt med sträckta linor som utan att få fritt där Cab Lane vann. Det vetkar bli samma grejer nu och han bör få ledarryggen och ska kunna haka på bra och kanske ända till en plats.

3 Merritt är vass på speed, och han blåser säkert ner alla utom favoriten sista 500 om han slipper dödens.

Rank: 5-3-7-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 1 Casanova Sisu till oddset 2.90 hos Unibet.

7 Örebro - Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Global Benefit spetsade i femtioelva omstarter i Axevalla, och ska spetsa utan problem.


Loppanalys:

1 Global Benefit kan vara en klaring och det är min bästa vinnare under lördagen. Hon inledde lite trevande men jag tycker det är bra utveckling nu. På Axevalla spetsade hon i ALLA omstarter och det var många sådana och hon la massor av krut i dessa och efter halvtuff resa i själva loppet fick hon ge sig. Gick bra lopp i dödens senast efter lite paus och nu blir det första barfota runt om vilket är mycket hett. Jag vet att Magnus är inne på henne och jag kan förstå det då det är väldigt bra spetschans och sedan ska hon kunna springa undan på en snabb spetsbana!

8 Zante Grif är den jag är lite rädd för då hon är snabb för klassen. Gick snabbast av alla under hela dagen i lördags men satt illa till och hann inte på dem. Taktade till kort före mål vilket var lite lurigt, men kanske gick det för fort. Hon var mycket bra i spets vid segern och jag tror nog att Erik ger henne bra ryggar och kan sätta dit henne. Kanske till och med att ho är tuffare med offensivt upplägg, om hon travar med täta starter.

2 Global Blackmoney var klart bra senast då hon stack undan från dödens före en vettig häst i Holdfast Am och blir allt bättre. Vore bra om man kom ner bakom min vinnare, för hennes skull alltså och kan skrälla då.

Rank: 1-8-12-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Global Benefit till oddset 3.30 hos Unibet.

8 Örebro - Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

Lurigt detta. 1 Bandit Frontline har varit snabb, men ändå snabbare hästar nu emot och jag tror att Jepson kan få härlig snurr på 3 Digital Lucky som är snabb i fötterna och ta spets.


Loppanalys:

9 Halo Am är en riktigt läcker travare, och senast var han lika bra som snygg och det var med grymt tryck och studs i steget som han tog upploppet. Detta efter att ha fått jaga själv. Han är för bra för klassen, men man ska ändå tänka på att det var ett ganska tunt lärlingslopp han vann och kanske inte ska hylla till skyarna ännu. Lätt att göra det med snygga hästar annars, det är jag också bra på... Han har mycket bra segerchans om det löser sig hyggligt. Och det var fränt att se vilken författning vassa Riordan satt hästen i.

12 Versace Face är en rejäl pjäs som såg klar ut i dödens senast, men det tog stopp p upploppet då Jorma hade tussarna kvar på sin lite tröga i spets. Jag tror att han inte var frisk Versace Face och att han kommer vara bättre nu. Kan mata ner dem men det är en jobbig uppgift.

Dessa höjer sig som hästar, och 10 Max Håleryd känns lite tunn som betrodd. Han har varit bra vid två raka men det här ser värre ut även om han redan varit bättre än jag trodde.

Jag testar att spela 3 Digital Lucky som känns minst sagt spännande med Jepson upp! Jepson på en snabb häst som körts av mindre rutinerad driver och har spetsläge. Det gillar jag att jobba med. Han har koll "Calle" och kommer ge hästen bästa förutsättningar och är ett roligt platsspel.

Rank: 9-12-3-10


Spelförslag:

Jag spelar plats på 3 Digital Lucky till oddset 3.90 hos Unibet.

9 Örebro - Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

2 Apasso är snabb, men spår 2 är nog inte det bästa han kunde ha utan mer passande hade varit 4-5. Finns nog på kartan att Åke släpper till 6 Mandela Zon eller främst till 7 Chiru som kanske kommer farande.


Loppanalys:

7 Chiru är nästa storfavorit och det finns inte mycket att ifrågasätta för detta är en stor talang hos Nurmos. Vann lopp på 13,0 full väg som treåring i sitt livs sjätte start vilket inte en vanlig brun häst kan göra. Var trea i kriterierevanschen från svårt spr. Gjorde årsdebut senast och det var duktigt tränat då han från ledningen bara bombade runt banan och vann med minst 20 meter före en så bra häst som Easy Cash )vann i onsdags). Han har spår långt ut på vingen, men har varit klart snabb i benen och det finns risk att han tidigt är framme och kan överta ledningen. Mycket svårslagen och även från dödens kan han nog reglera dem. MEN det är ju spel jag håller på med och andra starten efter vila kan ge bakslag och blir det tufft lopp med en orutinerad häst så kan de förlora.

Jag är svag för 6 Mandela Zon som jag rekade en del i tidigare lördagsstarter och han hade en del otur och fick löjligt svar av en mindre påläst kusk bland annat och satt då fast över mål. Fick revansch i finalerna då det löste sig desto bättre och han kunde sätta dit skallen. Gick bra i vanligt lopp senast med då han spurtade rejält, men Dream Creation var vass vinnare. Kan vinna detta på fler avis, mot spets eller med rygglopp.

5 Certainly är riktigt stark och vid två segrarna har han agerat stenkross och bara mosat allt. Mötte två toppfyraåringar senast och kunde inte hinna med Önas Prince över upploppet. Men den vinner väl Kungakannan nästa helg så inte mycket att säga om det. Barfota nu (minst fram) är intressant och han kommer göra bra lopp. Jag testar Ehlers på en lördag, och att han matar ner dem. In med huvudet i snaran bara!

10 Enge Eros tycker jag visade bra tryck senast och gick snabbt mellan hästar innan galopp i sista sväng - det såg lite trångt ut. Verkar bli skor nu men han kan ändå överraska och var tänkbar att skrällspela till glatt odds, inte minst på plats.

Rank: 7-6-5-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Certainly till oddset 6.50 hos Unibet.

10 Örebro - Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Sorbet höll ut två riktiga startkanoner i Gävle för två år sedan (Pastore Bob och Ringostarr Treb) då man drog norsken från start. Dock knappast samma form nu och inte givet det går eller man ens vill det. 5 Very Kronos är mycket snabb (kolla starten i Hagmyren i somras) och med detta fina spår tror jag han blåser till spets.


Loppanalys:

Ihåligt lopp där 5 Very Kronos är motiverad favorit. Han är en av landets bästa hästar och ska nu laddad mot Olympiatravet nästa helg. Såg mycket fin ut i årsdebuten senast och intrycket lovade massor inför årets storlopp. Kunde inte få slag i Who's Who, men gick opressad bakom över mål. Han gillar att starta tätt och man ger honom nog gärna en urblåsare inför finalen och jag tror att han kan vara snabb nog att ta sig till ledningen. Då vinner han om allt står rätt till.

1 Sorbet är motbudet, som jag nämnde i spetsstriden har han spetsat med samma läge på 1609 meter, men det är bara då man dragit norsken före start. Han är tio år nu Sorbet och gick sig trött senast (sjuk?) så kanske är det vettigt att ta snällare upplägg med rygg på favoriten. Svårt att gissa formen på Sorbet kan jag tycka, men kanske är han trimmad och man vill vara med i Olympiatravet (och Elitloppet) och då borde man tävla på riktigt. Jag har ändå ingen feeling för honom nu.

Bara en till har chans och det är 3 Floris Baldwin som hittat nya växlar senaste året och varit mycket bra. Jättefin var han vid guldsegern och spurtade bra senast. Hittar han rygg fram till upploppet går ingen helt säker för honom. Man kan spela plats på honom till runt dubbla pengarna.

Jag måste nämna 10 On Track Piraten för jäklar vad han ser fin ut! Han knuffade de andra över mål senast och det var inga dussinhästar där Milliondollarrhyme vann. Tyvärr bortlottad igen, men det är grymt att se en trettonåring i sådan strålande skick!

Rank: 5-1-3-10


Spelförslag:

Jag står över spel.

11 Örebro - Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Deal Done Zet är snabb i benen men han blir tufft utmanad av 3 Västerbo Imtheman som Micke lär testa tufft och länge med.


Loppanalys:

10 Moni Viking är stor favorit och han var rent av löjligt bra förra våren och sommaren. Vann Harpers på sanslöst vis då han tog 40 meter på Ivory di Quattro trots att denne sprang 13,0 på start! Lekte sedan med Who's Who i Åby Stora Pris trots att denne kom till spets och det var nästan konstig känsla efter det loppet. Hur gick det till? Hästar som är overkligt bra tycker jag man får dålig känsla kring, men kanske är han bara galet bra Moni Viking. Gick bra i Frankrike i vintras mot de bästa och nu är han tillbaka i Sverige. Går till Björn i samband med denna start, och man kan inte veta om formen är lika bra även om ägaren menar det. Svårt att hitta den formen igen kan jag tro och han får visa det innan jag spelar i getingbo till dubbla degen.

9 Ivory di Quattro kunde alltså inte hålla undan 40 meter på Moni Viking i Harpers, men var grymt bra ändå. Nu har han "bara" 20 meters försprång och då ska det väl inte gå. Men han visar knallform igen Ivory och gick strålande för Rikard näst senast. Kan ge favoriten rejäl match men det måste nog ändå klaffa lite och han tål inte att göra allt jobb.

Jag är svag för 6 Algot Zonett som behövde loppet senast i comebacken och travade inte perfekt på för kort distans. Lopp i kroppen nu och jag anar att Daniel (som visade toppform i torsdags med att vinna båda DD-loppen) siktat mot detta lopp och Harpers då han säkert ska vara på topp. Det vore väldigt spännande om Wäjersten plockar av skorna för det tror jag kommer ge härlig kick. Nu har det blivit galopp båda gångerna man testat, men hästen är mycket starkare nu och bättre så det är dags att spänna bågen. Senaste gången var förra sommaren. Jag spelar Algot och tror att han kan styra detta Daniel.

Det är lite valfritt att tro på vem man vill då det är mycket jämnt bakom favoriten. 12 Coin Perdu såg grymt bra ut senast och verkar på väg tillbaka på allvar. Kan han rygga favoriten sista varvet så finns skrällchans.

Rank: 10-9-6-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Algot Zonett till oddset 8.50 hos Unibet.

 

Spelredaktör Mattias Ludvigsson [email protected]

Unibet trav fasta oddsÖrebro trav tips
ANNONS
Nästa artikel