Travnet
ANNONS
(152700) Click Bait mål (2)ML

Click Bait får sällskap av Vernissage Grif till Finlandia-Ajo. Foto: Martin Langels, ALN

Finlandia-Ajo fulltaligt

Skribent

Publicerad kl 12.44, 30 april 2021

av Daniel Olsson

Nästa söndag körs Finlandia-Ajo på Vermo. Vilka tio hästar som ska göra upp om en dryg miljon kronor i förstapris är nu avgjort. Click Bait och Vernissage Grif gör startfältet fulltaligt.

Samtliga deltagare till Finlandia-Ajo den 9 maj är nu spikade. Vermo kunde under fredagen göra klart med de två återstående hästarna. Stefan Melanders snabbe Click Bait åker till Finland på äventyr – och med i loppet även den italienske toppen Vernissage Grif.

Vernissage Grif får chans till revansch

Click Bait årsdebuterade med seger i Prins Carl Philips Jubileumspokal med 1.09,8 och är därmed den snabbaste hästen i Sverige hittills i år. Alessandro Gocciadoro-tränade Vernissage Grif har haft stora framgångar i hemlandet Italien under förra året, men galopperade senast bort sina chanser då han var favorit i Seinäjoki-Race. Nu får han en ny chans på finskt underlag.
  • Att välja de två sista hästarna var ett tufft val. Det var nästan tio som var intresserade. Det är positivt att Finlandia-Ajo lockar fina hästar. Både Click Bait och Vernissage Grif har fina framgångar i större sprinterlopp. Båda har sprungit höga 1.09-tider, säger Vermos sportchef Miika Lähdeniemi i ett pressutskick.

Förstapriset i Finlandia-Ajo är 110 000 euro. Dessutom får vinnaren plats i Elitloppet.

Hästarna i Finlandia-Ajo:

Click Bait Dear Friend Grainfield Aiden Hickothepooh Le Gros Bill Milliondollarryhme Next Direction Ubertino Grif Vernissage Grif Zarenne Fas
Click BaitVernissage GrifFinlandia-Ajo 2021
ANNONS
Nästa artikel