Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus - men vi drar till Lexington!

Det började bra i lördags med träff på två spel. Vikens High Yield var helt överlägsen och en mycket bra vinnare. Sedan satte Hanna dit "oddsaren" Diversity Pellini på plats till fina 4.50 och därmed var dagen hemma. Tur det, för fler träffar blev det inte i svår omgång med två megaskrällar.

Ikväll är det Solvalla och Åby som delar loppen och det finns flera lir vi testar!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

1 Fabulous Ixi är den troliga ledaren, och verkar vilja testa den där.


Loppanalys:

7 Maestro Crowe är en riktig sköning som alla fått se hur bra han är vid senaste vinsterna hos Johan Untersteiner. Hästen tränades upp av otroliga hästkarlen Petri Puro som hade en oslipad diamant i den här hästen och han var tidigt ”hur stark som helst” i jobben. Vi får se om Johan kan få ut all kapacitet, men bra har det börjat även om hästen har svårt att växla tempo ännu och inte varit 100 vid segrarna som tagits på björnstyrka. Nu har han varit ifrån, man stod över V75-finalen trots dubbla försökssegrar och siktar helt mot Harpers under Elitloppet. Där får vi se om hästen har fart nog mot elithästarna, spännande det. Här r han mycket bättre än de andra, men han är inte stabil och inte heller i toppform ännu och jag spelar inte honom som enoddsare.

Rätt att 13 Harper Seabrook är andrahandare, han har mycket hög högstanivå, men nästan lika låg lägstanivå. Senast blev det nog bara för mycket och han tog kvällen i god tid. Gången före var han fin i årsdebuten och gick undan enkelt trots tuffa första 600. Han kan runda dem om han har en bra dag, och favoriten kommer bort. Tar man bort Maestro Crowe ur loppet, ja då är det ganska jämnt mellan ett gäng.

6 Quantum Roc har jag väl egentligen ledsnat lite på, han vinner ju inte varje dag om vi säger så. Här slår han ur underläge nu och visst finns fart för seger, och kanske ska man inte ta så hårt på senaste loppet då han inte tömdes. Står bra till hr och bör få ett fint lopp i främre träffen och haka på till en plats kan han göra. Jag testar det.

14 Unit Brodde har varit riktigt bra, swå även senast då han väl ändå vinner om kusken får för sig att röra på sig över upploppet. Skor nu och bakspår på tillägg är inte spelstimulerande.

Rank: 7-13-6-14


Spelförslag:

Jag spelar plats på 6 Quantum Roc till oddset 3.35 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

6 Sofies Case är svårbedömd med springspår i svensk voltstart. Jag tror hon kommer vara kvick med bra startkusk och snabbfotad häst. Hon gör upp om ledningen ihop med 3 Pastorns Lady.


Loppanalys:

9 Borboletta är favorit och det kan jag köpa för hon har varit mycket bra hos Gocciadoro. Fyra raka segrar har det blivit och honverkar vara ganska om och veta vad som gäller. Kunde åka med bakom en hårddragande ledare senast och avgjorde i ett nafs på upploppet utan att brukar och jag smågillar hästen. Björn Goop upp är altid bra grej, och voltstart har varit lugnt i Italien. Bra chans.

6 Sofies Case kommer med fin rad och hon har vunnit årets fyra starter, men det har inte varit med luft under vingarna. Kan mycket väl spetsa med springspår, men jag tror man kan syna henne.

2 Kate Baldwin är draget, gick fullt bra senast från spår tio på tillägg på V75 då det var väl mycket drag på henne. Var svåra förutsättningar. Nu står hon klart bättre till och Sjöström upp samt barfota fram gillar jag och testar henne till hyfsat odds. Det låter fortsatt mycket bra från Tinter.

3 Pastorns Lady kan öppna bra även med voltstart och har spetschans med vassa Micke J. Bör vara uppåt med lopp i kroppen och har faktiskt tagit fyra av åtta vinster på full väg. Kan rinna undan i spets.

Rank: 9-2-3-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Kate Baldwin till oddset 9.50 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

1 Easy Cash bör hålla ut dem, även om han känns lite ojämnt startsnabb. Inte så jättesnabba närmast dock och spetsfavorit trots att innern på Åby är klurig.


Loppanalys:

1 Easy Cash är storfavorit och klart han har chans. Han har varit mycket bra hos Robert Bergh och är en frän typ. Övertygade stort vid årsdebuten så han bollade med så bra häst som Demon Ima. Senast var det omöjligt uppdrag då han skulle ta 20 meter på kanonen Chiru. Örjan körde smart (händer ibland) och mer eller mindre för andraplatsen i loppet och avvaktade med attacken och upploppet var starkt. Viss strulrisk och möter bra hästar så till lågt odds vill jag inte spela.

4 Kick the Dust Ås såg grymt bra ut senast då han kunde glida undan från ledningen. Nu tycker jag att han är en glänsare som kan se ut som en världsmästare i enklare gäng och inte räcka mot bra gäng. Men det var ändå grymt intryck som sagt och jag spelar honom, och tror att dert kommer bita bra då han kastas loss.

2 Dominic Wibb kördes för tufft senast, men jag kan köpa att Dante trodde att han skulle bli nedsläppt i dödens. Nu är det anmält barfota runt om och det är klart spännande på häst med hög kapacitet men inte lika hög moral. Noterar att han är ute till försäljning, då kan det ju vara lite trimmat så priset kan göra det samma – trimmas upp.

Däremot känns 7 Global Agreement kall med vanlig vagn och spår långt ut efter vila. Han höjde sig mycket på bike.

Rank: 1-4-2-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Kick the Dust Ås till oddset 4.75 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

2 Call to the Bar är mycket startsnabb och tar spets, och håller han sig lugn körs han där. Annars 3 Cuenca till spets som bör hålla ut favoriten 5 Balla You S.M. även om denne testas som favorit.


Loppanalys:

5 Balla You S.M. är nästa storfavorit från Italien, men henne tycker jag man ska behandla lite försiktigt. Hon har vunnit tre lopp redan i år, men jag har sett loppen som känts riktigt billiga. Få hästar och hon har varit bäst i låt oss säga sådär omgivning. Bara 125.000 insprunget stöder den tesen att hon matchats i billiga lopp. Står billigt till nu med tanke på låga startsumman, men jag tror hon kan få svårt faktiskt och som favorit är det inget för mig.

Två hästar att välja på och jag har bra feeling för 2 Call to the Bar som blir mitt spel. Han är en välbyggd häst hos formstarka Svedberg (eller har han helt enkelt fått nivåhöjning Svedberg..?) för hästarna går starkt. I årsdebuten släppte man spets och han har varit väl framåt den här, avgjorde sedan mot två bra hästar för klassen. Nu borde det vara läge att testa i spets, och då han är efter From Above brukar den positionen lyfta dem rejält, han vägrade förlora i spets ”Frompa”. Spets tar han för det är frän utväxling, sedan får vi se om han lugnar ner sig för då tror jag de kommer få leta!

Skulle han vara för het bör det vara 3 Cuenca som övertar och kan hålla ut favoriten. Här har det varit riktig utveckling senaste loppen. För tre starter sedan urtapper i dödens och sedan blev man låsta nere i kön i lunchlopp och trots toppspurt hann man inte fram. Fin igen senast vid seger och det var den här jag valde bort på liret.

7 Center Bus är anmäld med jänkarvagn och barfota, då kan ju även bli helstängt. Nu vet man ju aldrig med Melander som brukar gilla att lura alla spelare. Eller alla spelare utom de som är närmast honom själv. Blir det skor och vanlig vagn är det iskallt.

Rank: 2-3-5-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Call to the Bar till oddset 2.75 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Barbaro As tar ledningen och körs där, spetsade enkelt då det var samma spår.


Loppanalys:

1 Barbaro As är nästa storfavorit, men en ny tveksam sådan. Jag tycker inte att hon visat sådan kapacitet att han ska vara storfavorit – det är inte rätt mot hästen. Vann från spets då han hade samma spår för tre starter sedan, men var sämre senast och har inte startat på 2,5 månader. Man har vässat för detta, men det är ofta mycket prat och mindre verkstad med Arnqvist kan jag tycka. Givet att gå emot oavsett.

13 Floydside Am är betrodd, men han har fel läge för frontrunner och känns inte så aktuell att jobba med.

Jag tänkte spela 11 Gravity Pace som måste stå sig riktig bra här. Han gillar att känns sig stark och rå på de han möter. Med tanke på det var det klart positivt hur han sköt till på V75 senast, bra steg över mål. Han har stängt spår i starten, men borde hitta loss direkt och sedan tror jag att han kan visa sig bara var bäst. Men visst kan det strula med detta läge och han vinner ju inte så ofta.

Det är knallform på 8 Master Sea som hakade på Coin Perdu riktigt positivt senast i 11-fart till slut och det gillade jag. Jepson upp på den här känns riktigt spännande och jag tror han kan vara vinnaren till vettigt odds och jag spelar honom med Rally-Calle!

Rank: 11-8-1-13


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Master Sea till oddset 7.25 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

Favoriterna gör upp om ledningen och segern. Jag har känsla för att 4 Amornero Roc kan vara riktigt snabb, och hålla ut 6 Golden Guard.


Loppanalys:

Två med lägre odds, och jag tror att italienska 4 Amornero Roc är överlägsen för den har jag verkligen tagit till mig i arkivet. En mycket fin häst som ser ut som en riktig skjutare helt enkelt och Örjan upp gör ju inte ont. Jag har sett honom öppna snabbt i Italien och det finns vettig chans att svara ut värsta hotet. Visst, han har varit struken efter senast men det var en tid sedan och han har kommit till Sverige efter det och kommer säkert vara bra nog.

Visst kan starten ändå avgöra, och kommer 6 Golden Guard förbi är han är hård nöt att knäcka. Han har faktiskt aldrig förlorat från ledningen efter fem försök och intrycket senast var snudd på löjligt bra. Han mötte ”inget” men bara studsade undan i spets. Han var bra redan förra året, men kanske lyft sig ett hack till. Kanske är startsnabbheten ändå lite överskattad och jag har hopp om att min vinnare håller ut.

Om dessa kör bort sig mot varandra så kan 5 The Lucky One avgöra. Ska bli barfota nu och visade fortsatt form senast. Ändå upp en nivå här mot två nämnda.

7 Jareth Boko är bättre än raden, galopperade oväntat senast och sprang på Click Bait och Don Fanucci Zet före det som sprang 06 sista 300.

Rank: 4-6-5-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Amornero Roc till oddset 3.25 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

2 Västerbo Lexington spetsade med innerspår i derbykvalet, och borde ha bra spetschans. 7 Tabasco C.D. med vässad utrustning utmanar tufft för han är snabb.


Loppanalys:

Hårt betrodd är 5 Racing Ribb men det är bara fel. Stallformen svajar och hästen kommer inte till ledningen den här gången och är bara en av många.

2 Västerbo Lexington borde ha bra chans och jag spelar honom. Rätt läge nu och efter en svag insats näst senast i årsdebuten var han mycket bättre senast. Höll bra i dödens på fina Indy Lane och detta lopp vinner han nog från ledningen. Kan nämna att han vann derbykvalet från spets och slog en viss Don Fanucci Zet och borde kunna springa undan på kort distans. Min första tanke var att han har mycket bra chans och jag spelar.

Men jag har blivit lite bakrädd med 7 Tabasco C.D. som vässas till nu och kan få på sig skygglappar. Gick bra på klockan i årsdebuten efter långt uppehåll med runt 10-fart sista 700 även om uppsynen var aningen formlös. Det var med öppet huvudlag och han kan nog vara ganska mycket bättre med den genomköraren i benen. Han visade skyhögt kunnande förra året, vann mot de bättre fyraåringarne under påsken och toppspurtade som tvåa under Elitloppet men trots drygt 08 sista 700 kunde han inte få slag i Chapuy. Han blev opererad för lösa benbitar under vilan, och kan nog hålla ihop travet bättre framöver, och Kaj igen är rätt. Finns chans att han blåser förbi dem till ledningen, och då blir han inte lätt att tas med.

Rank: 2-7-5-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Västerbo Lexington till oddset 2.75 hos Unibet.

  • 2 Västerbo Lexington, vinnare

10 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

Jag har bra feeling för att 6 Cash Maker sticker förbi dem och tar spets. 4 Mellby Jinx brukar man ta lite lugnare, och det är mer 5 Chopin Gar som kan hålla ut om Jorma vill – och det brukar han vilja.


Loppanalys:

Lite sönderstruket lopp som är försök av Breeders Course. Två främsta till finalen under Elitloppet där en miljon väntar vinnaren. Jag tror att 6 Cash Maker vinner detta. En mycket fin häst som senast spelades till 1.66 mot Berghs kanon Borups Victory och var faktiskt chanslös. Örjan gick med bakom och då han blev lämnad sparade han växlar i sin häst och drog inga snören eller så och bara ”tog hem” hästen och trots att han var opressad hade jag drygt 10-fart till slut på klockan. Jag gillade uppsynen och hästen kraftigt, och med tanke på att han inte var som bäst efter tuff långresa där han tappat vikt tror jag nog vi kommer få se en ännu bättre insats här. Jag har sett honom vara snabb i Italien och tror på bra spets och slut-chans.

5 Chopin Gar är svårt att säga hur bra han är redan nu. En stor och lite tung häst, men ändå en ruskigt fin sort som det borde finnas massor av utveckling i. Kan vara lite tidigt att springa 10-tider, men han gick med opressad (utan chans) bakom samma Borups Victory senast och är loppets fidus.

Jag gillar 4 Mellby Jinx som hade vunnit Uppfödningslöpningen om man inte krokat ihop på upploppet, och då från dödens. Han såg helt okej ut i årsdebuten men var ojämn med fräschör förra året och Båths hästar har inte visat knallform på sistone. Som hårt betrodd hugger jag inte honom då jag tror att han får göra jobbet.

Rank: 6-5-4-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Cash Maker till oddset 2.15 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 14.04, 25 april

Solvalla 25 april: Vi fixar Cash med Goop!

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson