Just nu:
08.33 Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee
08.13 Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes
17.15 SWEDEN CUP: Startlistor och odds till förfesten!
15.59 Tips Jägersro 21 maj: ”Jörgensen med fin spetsvinnare”
15.01 Propulsion vinner nog trots allt på söndag
11.50 Efter skada: Mofaksan tvingas sluta
09.38 Meadow Road 1985 – en evig klassiker…
08.22 Jepson till Tusenklubben: ”En milstolpe”
18.19 KUSK-VM: Tar Ulf Ohlsson Sveriges första guld?
16.06 Tips Mantorp 20 maj: ”Det låter bra på Zinco Jet”

Om Travnet

Travnet har rapporterat om travsport samt erbjudit tips på nätet sedan 1996. Vi producerar dagligen insiktsfulla och vassa travtips, vilka blandas med nyhetsbevakning av såväl nationella som internationella travhändelser.
Allt detta helt utan kostnad för er läsare.

Kontakta oss

Har du synpunkter, frågor eller önskemål till redaktionen skickar du in dessa via formuläret här bredvid. Du kan även maila oss på Travnet direkt via mailadresserna nedan.

Daniel Olsson, Chefredaktör

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!

daniel.olsson@travnet.se

Daniel Berglund, Spelexpert

Skriver genomarbetade spelkrönikor på Travnet, med fokus på onsdagar och lördagar.

daniel.berglund@travnet.se

Ulf Nilsson, Spelexpert

Skriver tipsanalyser för Travnet, och har den stora lyckan att ha sin hobby som yrke.

ulf.nilsson@travnet.se

Skriv till Travnets redaktion

Ansvarsfullt spelande

Att spela på trav innebär olika saker för olika personer, som en enkel spänningshöjare eller ett sätt att umgås med vännerna. Andra ser det kanske främst som ett sätt att försöka vinna pengar. För en liten del av alla som spelar leder det till problem. Enligt Folkhälsomyndigheten drabbas 2 procent av befolkningen mellan 16 och 84 år av någon form av problemspelande. Omkring en halv procent drabbas enligt myndigheten av allvarliga problem.

Att ta en paus

Enligt den nya spelregleringen i Sverige måste alla spelbolag erbjuda verktyg för att hjälpa individer att hålla spelandet under kontroll. Alla spelbolag måste också kontrollera spelare mot det nationella registret Spelpaus, så att spelaren inte valt att stänga av sig själv från spel om pengar. Självavstängningen gäller hos alla licenserade aktörer, både på nätet och till exempel på travbanor eller spelombud i butik, och görs under en bestämd tidsperiod eller tills vidare.

Insättningsgräns och andra verktyg

Spelbolagen måste även se till att alla spelare sätter en gräns för hur mycket pengar de tillåter sig att sätta in på kontot under bestämda tidsperioder. Licensen kräver även att operatörerna erbjuder självtest så att spelare själva kan utvärdera sitt spelbeteende, och de seriösa bolagen erbjuder även andra verktyg, som exempelvis programmet Betfilter (som går att få kostnadsfritt via Unibet).