Just nu:
07.40 Gimpanzee förlängde segerraden
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud

På förhand var det mest V75-snack om vilket banunderlag Bergsåker skulle bjuda på men när krutröken lagt sig hade omgångens största favoriter visat att de kan hantera vädergudarnas alla test.

Brimguttens lopp – Dubbelcupens final var på förhand vikt åt Månprinsen A.M. men Gunnar Melander fick tillsynes slita för att bärga segern. Ekipaget hamnade långt bak i kön från sina dubbla tillägg men valde att kliva på i tredjespår redan 1400 meter från mål.

Segermaskin - Foto: ALN

När elvaåringen kom fram utvändigt om tätduon pressade sig Järvsöodin till täten före Bilbo B.S. och körande Ulf Ohlsson valde att svara.

Melander fortsatte dock sin offensiv och satte press på ledaren direkt.

Ett litet grepp kopplades direkt utan att man lyckades ta sig förbi helt. Men enligt Melander var detta en avsiktlig taktik och den snart niofaldige miljonären vann till slut åkande.

Månprinsen A.M - Foto: ALN

– Jag kunde ha tagit ledningen redan 900 meter från mål men tyckte innerspåret såg lite löst ut. Så jag satt mest och väntade på upploppet och hästen vann enkelt, sa en mycket glad Gunnar Melander efter loppet.

Detta var kallblodsstjärnans sjunde raka fullträff och totalt finns nu 66 segrar på kontot. Denna seger var värd 200 000 kronor och segertiden i mål blev 1.26,2/2180 meter.

Zenit Brick - Foto: ALN

Gulddivisionen – Hilda Zonetts lopp gick till favoriten Zenit Brick. Mika Forss tog det lugnt från start och fick först parera ett litet felsteg i första kurvan för att ett par hundra meter senare kunna lotsa ekipaget till täten.

Första 1000 travades på 1.16 och det var tempot även efter andra andra varvet i detta lopp över 2640 meter. På sista borte långsidan fick sjuåringen full marschorder och då kunde inte konkurrenterna hänga med. 

Mika Forss - Foto: ALN

– Jag tycker att han kändes pigg och jag tänkte att han skulle köra på sista biten. On Track Piraten avslutade bra men jag hade lite krafter kvar i mål också, sa Mika Forss efter loppet.

Andraplatsen till On Track Piraten tillsammans med Oskar J Andersson och bronspengen kneps av West Wing och Tomas Pettersson. Den Timo Nurmos-tränade Make It Happen-sonen vann på 1.16,0a/2640 meter 0ch på segerchecken stod det 200 000 kronor.

Yrr - Foto: ALN

Robert Bergh satt upp bakom vinnaren i Klass I och Yrr får många stjärnor i boken. Zola Boko-sonen testade för täten i starten men fick svar av Special Major och fick tillbringa hela loppet i dödens.

I slutsvängen tog valacken över kommandot samtidigt som de flera ekipage felade. Bergh fick flera längder, men det tuffa loppet hade satt sina spår och Scarpetta närmade sig meter för meter tillsammans med Jimmy H Andersson. Över mållinjen var segermarginalen knapp men ändå säker och tiden skrevs till 1.17,4a/2140 meter.

Livinginmydream - Foto: ALN

Det smällde till rejält i Stoloppet när Kevin Oscarsson satte dit pappa Jims Livinginmydream. Ekipaget liftade med i rygg ledande Selma Töll och luckan kom i grevens tid.

För loppets mest betrodda hade gjort sitt och det enda hotet, Ginny Weasley och Robert Bergh hann inte riktigt täppa till. Istället smet Oscarsson ut och det syntes tidigt vart segern skulle gå.

Magnifik Brodde - Foto: ALN

Magnifik Brodde var svaret i Silverdivisionen och segerreceptet spets och slut.

Samu Sundqvist körde resolut till täten och första halvvarvet gick på snabba 1.11.

Varvet klockades sedan till 13,5 men ändå kunde Love You-sonen hålla undan enkelt före Weekend Fun och Mr Perfect på tiden 1.13.7a/1640 meter. Förstapris 150 000 kronor och tränar gör Ingemar Hultqvist.

Importedfrmdetroit - Foto: ALN

Det blev en hemmaseger denna eftermiddag när Importedfrmdetroit frälste tränare Markus Pihlström. Ulf Ohlsson satt i sulkyn och valde att stöta från jumboposition varvet kvar.

Per Linderoth svarade med Donners Am och det var också dessa två som skulle göra upp om det. I slutsvängen hade Linderoth kommandot men Ohlsson hade serverat jänkaren det bättre loppet och man lyckas ta sig förbi sista biten. Segertid 1.17,2/2640.

Budets Lasse - Foto: ALN

Ville Karhulahti har en riktig reklamhäst i fyraårige Budets Lasse. 

Ville ville säkert till täten men fick nöja sig med rygg ledaren som i efterhand blev tredje in.

I slutsvängen hittade man ut i spåren och tog upp jakten på ledande Tsar Brodde. Ute i spåren försökte också en tapper Our Soleado för Robert Dunder men mellan hästar visade fyraåringen bästa farten. 125 000 kronor in på kontot och tiden skrevs till 1.17,4a/2140 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 14:23, 18 juli

Mellby Free får lämna återbud

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Första svenska Elithingstarna utsedda

Första svenska Elithingstarna utsedda

Två makalösa karriärer men nu får också Raja Mirchi och Maharajah ett rejält erkännande i aveln.

Fem hingstar granskades av nämnden i förra veckan och resultatet blev de första svenskfödda Elithingstarna någonsin. Viking Kronos-avkommorna Raja Mirchi och Maharajah fick omdömet utomordentlig god förärvning och blev därmed historiska.

– Det är väldigt roligt att få utse två svenskfödda Elithingstar i Maharajah och Raja Mirchi. De blir historiska som de första svenskfödda hingstarna som har fått värdeomdöme Elit för utomordentlig förärvning. Båda hingstarna har samma far i Viking Kronos, som själv är Elithingst. Ytterligare en gemensam nämnare är att båda hingstarna fick mycket högt skattat avelsvärde vid respektive avelsvärdering och i dessa fall har hingstarna verkligen levererat i paritet med sin skattning, säger nämndens ordförande Håkan Persson till travsport.se.

Bland Maharajahs avkommor märks bland annat årets Derbyvinnare Who’s Who och Makethemark medan Raja Mirchi kan stoltsera att vara pappa till  bland annat niofaldige miljonären Cyber Lane.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Månprinsen rundar av med sjätte raka?
Nästa nyhet
Inför V75: Månprinsen rundar av med sjätte raka?

Inför V75: Månprinsen rundar av med sjätte raka?

V75 med jackpot på Bergsåker vankas och den store kallblodsprofilen Månprinsen A.M. lär nog bli den mest anlitade spiken på lördag. Tränaren Gunnar Melander tror förstås på god vinstchans och hoppas hans stjärna ska runda av säsongen med sjätte raka.

Kallblodskungen brukar han allt som oftast bli titulerad. Månprinsen A.M. med sin ständige kompanjon Gunnar Melander är tillbaka på lördag som en av de stora attraktionerna när V75 körs i Sundsvall. Med totalt åtta segrar på tolv starter i år och de fem senaste i rad, siktar rasens stora stjärna på en ny fullträff när en annan hjälte ska hedras i Brimsguttens Minne. Tränaren Gunnar Melander, numera hemmahörande i Bollnäs-räjongen meddelar allt fortsatt på topp för profilen.

– Allt är bara väl med honom, han är pigg och glad. Han har tränat på som han brukar och vi har också haft fortsatt bra förhållanden för det här uppe, säger Gunnar Melander till travnet.se.

I den senaste starten gick Månprinsen A.M. segrande ur striden på Solvalla, den första vinsten på banan för övrigt, och elvaåringen avgjorde på sin styrka i den snabba avslutningen i Verners lopp.

– Ja, men det blev ju lugnt, kan man säga. Även om det gick riktigt fort till slut så gick han en stark avslutning och kunde vinna utan att förta sig heller.

Nästan 1,4 miljoner in på kontot i år, är det här rent av Månprinsens bästa säsong hittills?

– Det är ju säsongen som han tjänat mest under i alla fall. Jag tycker han haft fler bra lopp i år, tidigare har det varit svårare att hitta bra lopp åt honom med krångligare propositioner där han fått starta från flera tillägg. Men i år har det funnits fler ”Järvsöfaks-lopp” åt honom och det har också passat oss bra.

Men på lördag är det just ett sådant där lopp med fullt fält och flera tillägg som gäller. Månprinsen A.M. står med fyrtio meter extra att springa än starthästarna. Faktorer som potentiellt skulle kunna ställa det till det, men tränaren har naturligtvis stort tillit till sin världsartist.

– Jo, det är ju många hästar att runda nu, det är det, men han är ju så pass bra hästen att jag nog ändå måste tro på en bra vinstchans. Sedan beror det ju alltid på hur loppet blir kört och hur de andra vill ha det. Blir det lugnt tempo från början får vi nog fara framåt tidigt, blir det tufft tempo får vi försöka att ta dem till slut, säger Gunnar som fortsätter:

– Det är aldrig lätt att vinna i sådan här lopp, det såg vi ju med Propulsion senast som exempel också och då var det bara tolv hästar i loppet från lika start. Men jag tycker nog att jag har den bästa hästen här och vi borde ha bra chans att runda dem. Underlagen har han heller inga problem med, han har ju vunnit med brodd förut och han är helt okomplicerad på det viset.

Blir det här sista starten för säsongen?

– Det blir den sista starten i år, ja. Sedan säger jag som jag brukar, att vi kommer ut igen i närheten av vårdagjämningen, plus och minus någon vecka beroende på vädret. Vi får hoppas på att vi kan avsluta det här året med en seger på lördag, hästen är i alla fall väldigt fin och vi tror på honom. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lopp regnade bort på Axevalla
Nästa nyhet
Lopp regnade bort på Axevalla

Lopp regnade bort på Axevalla

Regn, regn och mer regn gjorde att man fick blåsa av kvällens avslutande lopp på Axevalla.

Det regnade rejält på Skaraslätten under torsdagskvällen och flera lopp fick skjutas upp för de skulle kunna köras över huvud taget. Men nederbörden ville inte sluta och och förseningen blev värre och värre.

Flera hästar ströks dessutom på grund av banförhållandet och till slut fattade man beslutet att ställa in tävlingsdagens två kvarvarande lopp – bland annat upplösningen av V64 och DD.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Andraplats till Day Or Night In
Nästa nyhet
Andraplats till Day Or Night In

Andraplats till Day Or Night In

Det kördes ett par spännande lopp på Vincennes under eftermiddagen och i Prix De Blois fanns det en hel del svenskintressen.

Både far och son Untersteiner hade med varsin deltagare i loppet med en sammanlagd prissumma på 95 000 €. Carabinieri galopperade redan efter 200 meter tillsammans med Franck Nivard och det var inte långt ifrån att detta ställde till det rejält för Day Or Night In.

Istället kunde Johan Untersteiner hitta tredje utvändigt där ekipaget mestadels spenderade sin tid fram till slutkurvan. Muscle Hill-sonens slutrepa i spåren var klart bra men framme i ledningen hade nu favoriten Bel Avis stuckit undan tillsammans med Jean-Michel Bazire.

Bazire - Foto: ALN

Vinnaren vann enkelt på 1.11,5/2100 meter och kunde inkassera 42 750 €.

En fin andraplats till Day Or Night In värd 23 750 € vars tid i mål skrevs till 1.11,9/2100 meter.

Det blev ytterligare ett andrapris med svenskanknytning under torsdagen genom Tomas Malmqvist-tränade Ethien Du Vivier körd av Björn Goop.

Mitt på upploppet hade fyraåringen kopplat greppet i Prix De Saint-Aubin-Les-Elbeuf (85 000 €) men sista biten kunde man inte stå emot Eclipse Danica. 21 250 € var denna silverpeng värd.

Björn Goop - Foto: ALN

Goop gick dock inte lottlös eftersom han satt upp bakom Extra Du Chatelet som tog hem segern i Prix De Saverne (42 000 €).

Alexandre Du Jesus tränar Niky-avkomman som vann på 1.15,0/2700 meter.

Även svenskbekantingen Nancy America var en vinnare på Vincennes denna eftermiddag när hon tog hem Prix De Murat (54 000 €) tillsammans med Franck Nivard. Tränar Revenue-dottern gör numera Philippe Billard.

Se Prix De Blois här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Örebro

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson