Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–   Hon känns fortfarande formstark, trots att hon varit igång ett tag, och senast insatsen är det bara att stryka ett stort streck över. Det blev helt fel men jag hade intalat mig själv att hon skaulle få chansen den här gången efter hon egentligen inte fick det på Åby. Jag tycker ändå att hon höll farten starkt och det här ser ut som ett lämpligt lopp. Motståndet är inte lika blodigt som hon är van vid men det är inte bara att gå ut och runda dem från tillägg. Med rätt lopp duger hon långt och vi kommer köra med vanlig vagn. Vi får se hur banan ser ut men det vi har med bakskor om det skulle behövas, säger Peter G Norman om Fortuna Sund (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bollnässtravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, v4-1

2 King Creole – Det är en bra häst som är lite utöver det vanliga, det känns hemma men i loppen tar han inte ut sig som han borde utan springer på halvfart. Jag trodde han skulle få svårt att gå felfritt i volt, men han skötte sig och med bilen litar jag mer på honom. Han känns bra och jag kommer dra norsken mitt i loppet så han är med på noterna och vi borde hamna vettigt på det. Det blir skor igen och han har chans, säger Tommy Eriksson.

3 Chicago Tuva – Hon har inte direkt imponerat hittills men har väl ändå stått för ett par skapliga insatser. Vi fick fint utgångsläge, och kommer prova bilen innan starten, men jag vet inte hut mycket man kan ladda med henne. Jag har kanske inga segerförhoppningar men en skaplig slant kan det bli. Barfota fram, säger Tomas Pettersson.

11 Avec Wine – Det här är en mycket fin häst. Stor och rejäl och jag räknar med att formen ska vara ännu vassare nu efter debuten. Allt verkar bra men läget är givetvis inte det bästa. Inga ändringar är planerade, säger Timo Nurmos.

Lopp 2, V4-2

1 Lady Victory – Hon var lite förbättrad senast och läget är fint. Jag tror ändå inte att det är något för vinnarspelarna och en fin slant är realistisk. Inga ändringar, säger Thomas Lönn.

5 Love Leg – Vi är på väg upp nu och har inte så långt kvar, det är uppehåll och fint väder och det verkar som att snön kommer in senare, och det borde gå att köra barfota runt om. Enligt statistiken har hon varit klart sämre med skor, men jag hävdar att hon inte är det utan det har varit andra förklaringar då, men vi siktar på barfota norsk och tussar och dessa ryckte jag aldrig senast. Det var olika problem under sommaren, och hon gick vad hon kunde efter sen lucka i comebacken, hon är allt annat än speedig. Jag körde vad jag kunde från start och hon var ändå 30 meter efter. Spåret är inte bra, men hon är bättre med volt och jag kör med jänkarvagnen igen, hon har ändå inga stänger på vanliga sulkyn. Fortuna Sund är väl för bra, men övriga matchar hon nog och lite uppåt bör hon vara, men man ska komma ihåg att hon varit hemskt ojämn hela karriären, säger Oskar J Andersson.

8 Rouquine – Allt ser bra ut med henne, och hon känns riktigt bra och det känns som att hon har toppform i jobben. Senast kändes hon otroligt fin i värmningen, och jag var lite besviken på henne i loppet men det var nog för bra hästar emot helt enkelt. Nu möter vi Fortuna Sund, det var ju onödigt och dessutom bakspår. Jag vill egentligen se henne i ryggar, men nu när den är med hade jag kunnat tänka mig att ha henne där framme. Hon får gå med skor runt om nu, jag tyckte hon kändes så fin i värmningen med dessa så jag vill testa, inget nytt i övrigt, säger Fredrik Wallin.

12 Fortuna Sund – Hon känns fortfarande formstark, trots att hon varit igång ett tag, och senast insatsen är det bara att stryka ett stort streck över. Det blev helt fel men jag hade intalat mig själv att hon skaulle få chansen den här gången efter hon egentligen inte fick det på Åby. Jag tycker ändå att hon höll farten starkt och det här ser ut som ett lämpligt lopp. Motståndet är inte lika blodigt som hon är van vid men det är inte bara att gå ut och runda dem från tillägg. Med rätt lopp duger hon långt och vi kommer köra med vanlig vagn. Vi får se hur banan ser ut men det vi har med bakskor om det skulle behövas, säger Peter G Norman.

13 Amour d’Inverne – Hon känns uppåt i form men hon trivs bäst med tätkänning så läget är inte till hennes fördel denna gång. Vi hoppas på hyggliga slantar och inga ändringar är planerade, säger Thomas Lönn.

15 Montana Vox – Hon gjorde ett jättebra lopp efter galoppen på Umåker och trots att hon tappade 40-50 meter fullföljde hon starkt. Hon har väldigt bra form för dagen, vilket hon visade även innan det, men nu är det väl fel utgångsläge för hennes del. Risken är att hon hamnar risigt på det samtidigt som de värsta hoten inte gör det och då kan det bli svårt att hinna fram. Det blir skor runt om idag vilket är en nackdel, säger Krister Jakobsson.

Lopp 3, V4-3

1 Ippon Futura – Han känns klart på gång och senaste insatsen kan vi glömma då han hamnade långt bak. Jag tycker att han fått klen utdelning på sistone men det här loppet ser klart intressant ut. Han är tyvärr ganka dålig ut i voltstart men hittar vi bara ut tror jag att han kan vara med där framme. Barfota fram, säger Martin Djuse.

10 Feu de Celeste – Hon gick bra senast, det gick fort till slut och hon gjorde vad hon kunde och är mer segsnabb än snabb-snabb om man säger så. Det är inga konstigheter med henne, hon känns som vanligt och kommer göra ett bra lopp igen och det såg ut att vara en vettig uppgift. Det som talar emot henne är kusken och att vi fick spår 5 och riskerar att tappa från start. Med en annan kusk hade jag varit mer uppåt. Jag slår på bakskor nu, i övrigt som tidigare med utrustningen, säger Fredrik Wallin.

12 Velociraptor – Det är en jättekapabel häst som haft mycket problem och det är inte säkert att han kommer hitta tillbaka. Han kom till oss i början av sommaren och vi fick börja om med det mesta från början, och göra en nystart. Han har tränat på rejält och känns allt bättre, men man ska veta att han inte startat på länge och han har bara gått 21-jobb som snabbast och det är klart att han inte har någon toppform. Att han är bäst tvivlar jag inte på, men detta är inte hans viktigaste lopp heller och jag kommer inte ”döda” honom, jag vill ha häst även efter loppet. Det ser ut att vara ett vanligt lunchlopp så han kan vinna och jag kör barfota runt om direkt, säger Per Linderoth.

13 No More Headache – Han tränas ganska lugnt mellan varven men allt verkar normalt. Läget är inget vidare och vi ligger lite lågt om chanserna med honom. Inga ändringar är planerade, säger Ulrika Wällstedt.

14 Kouros Broline – Han tränar fortsatt starkt och jag tror att formen sitter där den ska även om det blivit lite långt mellan starterna. Jag tycker ändå att han är gynnad av distansen och det här är något enklare motstånd än vad han är van vid. Barfota bak, säger Olle Alsén.

Lopp 4, V4-4

5 Åse – Hon har gjort några starter för mig och varit hygglig, i första starten gick hon bra och senast körde jag invändigt i sista sväng och hon fastnade med lite sparat. Hon har varit som opolerad, sprungit och brutit i loppen, men hon är ju bara fyra år och har inte gjort så många starter. Hon känns bra, och har travat bra i alla fall och det kommer nog. Vi lär få ett lopp mitt i draget, det är väl så långt jag har analyserat det! Det är enbart ston vilket är en fördel. Skor runt om och jag ändrar inget, säger Carl-Ivar Larsson.

7 Myrsjös Trollpacka – Hon var tyvärr sjuk i Stoderbyt men gick helt okej senast tycker jag. Jag tror hon kliver iväg även om spåren inte är till hennes fördel, men det verkar vara några bra hästar med så jag ligger lågt. Hon riskerar att tappa första biten för att gå felfritt, inga ändringar, säger Tommy Eriksson.

8 Eltebos Höibysara – Hon är lite brunstig för dagen och det tycker jag är en nackdel. annars har hon gjort bra insatser och vi testade lite ny utrustning på Solänget näst senast och då öppnade hon inte alls. Istället blev vi hängande, för det går liksom inte att börja backa med henne. Formen är god men jag tycker att hon är klart bättre på 1640 meter. Hon är inte lika vass från start men den nuvarande utselningen och vi får smyga med. Skor runt om, säger Torsten Blomqvist.

9 Järvsö Pärla- Det bara strular med henne och senast var hon bara bedrövlig och stannade efter ett varv! Jag vet inte vad jag ska skylla på, kanske banan då för jag har inte hittat något fel på henne. Hon fick lite paus, men har gått ett banjobb på helt okej vis nu och fart för att vara där framme finns det, men det var längesen hon visade det. I sommar har det varit förkylning och gaffelbandskänning och massa skit. Läget är okej även om hon knappast kan nyttja springspåret optimalt. Kanske sätter jag på ryckhuva nu, vi värmer och ser det har varit fast huva tidigare, säger Hans Brunlöf.

11 Idun – Jag fick behandla henne efter senast och nu känns hon bra. Hon kan räcka men blir vassare med loppet hon får nu och jag siktar på ett annat lopp senare. Därmed blev läget helt ok nu och jag smyger med. Skor runt om, säger Mikael Melander.

13 Philippa – Hon känns fin på alla sätt men den här hästen är inte helt lätt att tas med och den här gången kör jag mest för att hålla henne på benen hela vägen. Det finns fart i henne men vi bygger för framtiden och jag har inga större segerförhoppningar. Barfota fram och sen kommer vi ändra från helstängt till öppet huvudlag, säger Martin P Djuse.

14 Stjärnvira – Hon är inte så dålig som resultatraden antyder men nu står vi ju hopplöst till och uppgiften ser inte så lätt ut. Med rätt resa är hon inte sämre än någon annan i klassen men vi behöver tur. Skor runt om, säger Martin Lundahl.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Jätteduellen – D’One på nytt svenskt rekord

Jätteduellen – D’One på nytt svenskt rekord

Duellen mellan D’One och Riff Kronos på Solvalla värmde verkligen upp i novemberrusket. Det gjorde även D’Ones nya häftiga svenska rekord.

Solvallaserien för fyraåringarna avslutade huvudstadsbanans tävlingar på onsdagen och det blev en riktigt minnesvärd duell mellan de båda förhandsfavoriterna. Superstammade Giant Diablo-dottern D’One visade att hon lär ha mycket mer att hämta framöver efter att ha stångat ut Riff Kronos – och skickat det svenska rekordet all världens väg.

Det blev också ordentlig fart på loppet från första början. Roger Walmann-tränade D’One och Örjan Kihlström försökte ta sig till täten direkt, men invändigt fanns Remote Control som tog sig emellan och förbi Screen Height. D’One backade ned som trea och fick se ledaren öppna halvvarvet på 07,8 och, från position andra utvändigt, kilometern efter 11,7.

Mitt på sista bortre långsidan attackerade Veijo Heiskanen med Riff Kronos från fjärde utvändigt. Samtidigt lyftes D’One ut i tredjespår. De båda svepte fram och förbi de övriga, täthästarna var nu märkta av det stenhårda tempot. 500 meter kvar satt D’One i ledningen med Riff Kronos utvändigt. En stentuff duell stoet och hingsten emellan skulle nu utspela sig.

De båda stjärnorna stack ifrån övriga med flera längder och kämpade sida vid sida hela upploppet ned. Men favoritspelade Riff Kronos tilläts aldrig ta sig förbi D’One. Superstoet stretade emot på utomordentligt sätt och höll ifrån sin enträgna uppvaktning ända hem i mål. Klockorna stannade på för årstiden superba 1.11,5a, en notering som betydde nytt svenskt rekord för fyraåriga ston över distansen. Det gamla var sju tiondelar långsammare och sattes av Red Red Red vid segern i Derbystoet för två år sedan. Även Riff Kronos noterades för 11,5.

– Hon hade lite problem i inledningen av säsongen, men nu har hon varit riktigt bra i de senaste starterna och visat full form. Det var två väldigt bra hästar och det blev kamp ända in på mållinjen. Det var starkt av henne att hålla undan, sa segerkusken Örjan Kihlström enligt Kanal 75.

Förstapriset i loppet var 100 000 kronor. Aperfectyankee knep tredjepriset på 12,2.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tävlingskalender för 2015 - så travas det nästa år
Nästa nyhet
Tävlingskalender för 2015 – så travas det nästa år

Tävlingskalender för 2015 – så travas det nästa år

881 tävlingsdagar, 8850 lopp och cirka hundra tusen starttillfällen. Nu är tävlingskalendern för 2015 klar.

Svensk Travsport meddelar att den kompletta tävlingskalendern för travåret 2015 nu är klar. Totalt blir det 881 tävlingsdagar i Sverige nästa år, det är 24 fler än i år. Det betyder sammanlagt att cirka 8850 travlopp kommer avverkas i Sverige under 2015.

En av förändringarna till nästa år är att så kallade breddlopp inte blandas med vanliga lopp under tävlingsdagarna. I stället införs 103 rena breddloppdagar nästa år. Dessa avgörs i första hand lördags- och söndagsförmiddagar.

– Att inte blanda vanliga lopp med breddlopp har varit ett önskemål från många, både inom eliten och inom bredden, men behovet av breddsport finns i alla banregioner, även kring storstadsbanorna. Efter att ha tittat närmre på årets breddloppstävlande justerar vi dock från cirka 15 procent breddlopp till knappa 11 procent 2015, säger ST:s sportchef Petter Johansson i ett pressmeddelande.

Ytterligare tre nya V75-omgångar tillkommer nästa år; en söndag i början av mars, på långfredagen och en söndag i slutet av november.

– Skälet är förstås att det brukar vara ett stort spelintresse dessa helger. Där har sporten chansen att tjäna ytterligare intäkter, vilket vi så väl behöver. Däremot tar vi bort V75-spelet från tävlingsdagen med uttagningslopp till Kriteriet och Oaks. Vi provade att ha det i år, men spelomsättningen var inte tillräckligt hög, det tycker både vi och ATG.

Hur mycket prispengar som kommer delas ut totalt under 2015 finns ännu inga definitiva siffror på.

– Det vet vi inte förrän i slutet av månaden, då ATG beslutar om nästa års budget. Min egen gissning är att det kommer vara ungefär samma nivåer som 2014. Några tuffa sparpaket med kraftiga neddragningar, som det varit inför de två senaste åren, är i alla fall inte aktuellt. Spelomsättningen har ju legat på en stabil nivå för ATG hittills i år, avslutar Johansson.

Här kan du se tävlingskalendern för 2015.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tävling - och avel nästa år för Father Patrick
Nästa nyhet
Tävling – och avel nästa år för Father Patrick

Tävling – och avel nästa år för Father Patrick

Det blir dubbelarbete för superstjärnan Father Patrick nästa år. Som fyraåring kommer hästen fortsätta att tävla – men också verka som avelshingst.

Father Patrick förlorade förvisso Hambletonian, men räknas ändå tillsammans med stallkamraten Nuncio som den nordamerikanska treåringskullens allra vassaste. 21 gånger har hästen vunnit på sina 26 starter i karriären. Nu är det också bestämt vad som händer med stjärnan nästa år: det blir både avel och tävling under 2015, något som är mycket ovanligt i USA.

Det är de nya reglerna som Meadowlands-chefen Jeff Gural införde för några år sedan som är orsaken till det innovativa tilltaget från Father Patricks ägare. Reglerna säger att hingstarna inte kan gå till avel direkt efter avslutad treåringssäsong utan måste tävla vidare även som fyraåringar. Det i ett försök att behålla profilerna på travbanorna längre.

Detta har alltså fått kretsen kring Father Patrick att besluta sig för att helt sonika göra båda delarna under 2015. En företeelse som ju är vanlig i Europa men vanligtvis aldrig tillämpas på andra sidan Atlanten.

– Vi har tagit ett gemensamt beslut och alla är nöjda med det. Alla av oss har haft betänkligheter, eftersom det aldrig har gjorts förut här. Det har gått bra i Europa, så nu får vi prova något nytt även här. Vi måste nästan göra något annorlunda och tävla med honom även nästa år för att reglerna säger så, och det är okej för oss alla, säger delägaren Adam Bowden till harnessracingupdate.com.

Father Patrick kommer nästa år stå hos Diamond Creek Farm där Bowden också är delägare. Hingsten kommer endast att stå till tjänst för en exklusiv skara av ston, maximalt 60 stycken, och avgiften är satt till 30 000 dollar. Man meddelar också att 2015 blir Father Patricks sista år på tävlingsbanan; efter avslutad fyraåringssäsong väntar en ”traditionell” karriär som avelshingst.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Drömgränsen - Björn Goop förbi 500 miljoner
Nästa nyhet
Drömgränsen – Björn Goop förbi 500 miljoner

Drömgränsen – Björn Goop förbi 500 miljoner

Björn Goop går mot ännu ett sagolikt år. Under tisdagen tog han sig in i en högst exklusiv skara av svenska kuskar: de som kört in en halv miljard kronor.

Björn Goop gästade Axevalla under tisdagskvällen, tog en seger – och passerade 500 miljoner kronor inkört genom sin kuskkarriär. En svindlande summa vilken tidigare endast tre svenska kuskar mäktat med att passera.

– Man har gjort många ägare nöjda, det är otroligt kul. Men det är ändå ingenting mot vad man fått uppleva på själva banan och runtomkring banan. Då är pengarna inte det allra viktigaste, det är hur roligt man har haft med sporten och hur mycket man fått vara med om, sa Goop enligt Kanal 75 efter att ha passerat milstolpen.

Örjan Kihlström är den svenska kusk som genom tiderna kört in mest pengar: drygt 625 miljoner kronor. Även Stig H Johansson, 530 miljoner och Åke Svanstedt, 525 miljoner (med svensk licens) har passerat mäktiga en halv miljard.

38-årige Björn Goop tog sin första seger för tjugo år sedan, 1994 och har sedan dess segerdefilerat mer än 5500 gånger, vilket gör honom till landets fjärde segerrikaste kusk. För närvarande leder han den allsvenska kuskligan, en liga som han vunnit de tio senaste åren. Goop har också under 2014 hunnit med att vinna travlopp i hela tio olika länder.

2006 noterade han rekordet 46,3 miljoner inkört under året. Hittills i år, med alla starter i och utanför Sverige inkluderade, ligger han för närvarande på cirka 42,5 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
El Mago Pellini i Nationernas Pris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson