Nu är det definitivt. Commander Crowe, Ready Cash och Rapide Lebel – alla i samma lopp. Det sker i belgiska Mons på söndag.

Årets Grand Prix de Wallonie på banan i belgiska Mons blir ett verkligt superlopp. Årets kung i europeiskt trav, Commander Crowe, återfinns på startlinjen – men han är näppeligen ensam i loppet.

Bland motståndet märks även den dubble Prix d’Amerique-vinnaren Ready Cash som här gör sin andra start efter sitt uppehåll. Och som om det inte vore nog är även Rapide Lebel med – han är dessutom titelförsvarare i det belgiska storloppet.

Grand Prix de Wallonie körs på söndag eftermiddag och bjuder på 100 000 euro till vinnaren. Startlistan ser ut så här:

2300 auto

1 Propeller – Thierry Duvaldestin
2 Fabrice Axe – J.S. Cormy
3 Commander Crowe – Christophe Martens
4 Orso November – Jos Verbeeck
5 Ready Cash – Franck Nivard
6 Rapide Lebel – Eric Raffin
7 Perlando – Dominik Locqueneux
8 Kebby du Bocage – Nico Dhaenes

 

Gilla travnet.se på Facebook!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Statistikgenomgång V86 Solvalla

Statistikgenomgång V86 Solvalla

Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av dagens V86-omgång på Solvalla.

Inleder med några rader om omgången för två veckor sedan (25 juli), eftersom krönikan utgick senast.

Då visade V86-spelet åter sin fantastiska potential, högre än något annat travspel. Det blev egentligen en favoritomgång; det är inte varje gång spelet klarat av att 4 streckfavoriter segrat. Bland dessa båda omgångens största, alla hade alltså två spikar gratis. Det som återtsod i det läget var en V64 – med 25 öres radpris.

Ändå blev utdelningen hisnande 1.3 miljoner kronor. Visst, det var inte lätt att hitta 5 U Bergs Tricksie som vann V86-2. Hon hade aldrig segrat i karriären efter 22 starter, hade dåligt startspår och återfanns på 10:e plats i streckranken i ett 14-hästarslopp. Man hade behövt helgardera – men tänk om man gjort det då, valt rätt lopp att heltäcka…? En chans på sex efter att spikarna valts ut. ”Rank 9 och nedåt segrar ”bara” 7%, i snitt 1% per häst alltså för de allra sämst rankade. Det är i och för sig mer än i de flesta lopptyper” resonerade jag på förhand.

Kanske var det märkligaste ändå att 7 rätt gav 5565 kr och 6 rätt 246 kr. Det måste ju ”alla” haft, det fick man ju så att säga gratis på handen för att tala pokerspråk. Det är roligt med ett spel, där man kan spela jättestora, dyra system – tippa fel, och ändå göra vinster på både fyrsiffriga och femsiffriga belopp. Det är tydligt att spelet inte alls analyseras sönder på samma sätt som V75. Där spelar alla de bästa spelarna, och utdelningarna blir därefter. Det är tydligt att många storspelare ratar V86:an. Det syns både på omsättningar och utdelningar – man tackar! Men det är klart, det är inte alltid som utdelning och svårighetsgrad divergerar på samma sätt som i den gången.

Förra veckan blev det närapå identisk utdelning i samtliga vinstgrupper. Men omgången får ändå ses som snäppet svårare, ”bara” tre favoriter segrade, och ingen av de tre stora i omgången. Det gjorde det betydligt svårare att hitta rätt. Men än en gång, kunde även storspelare tippa fel, och ändå göra ganska stora nettovinst på 6-7 rätt.

Nu över till veckans omgång!

V86-1: Autostart, medeldistans, 10-hästarslopp. Strukna: 1, 4.

Loppet blev fullt; max 10 startande stod det i propositionen. Ändå gör sig hästbristen/loppöverskottet sig påmint, några i botten har knappt några startpoäng och har svårt att få plats i vanliga lopp. I sådana här sammanhang får de spela statistroller. Som spelare får man tänka om lite när loppen är så här ojämna, i alla fall om man varit med ett tag. Så här såg det inte riktigt ut på Solvalla för 4-5 år sedan.

”Jag tycker hästarna brukar gå bättre när jag kör själv” har Åke Svanstedt sagt och 5 Global Manhattan verkar vara ett gott exempel på detta. Hästen har segrat varannan gång på slutet – alla tre gånger då Åke kört själv har det blivit vinst, men då tre andra kuskar suttit upp har han fått nöja sig med agentplaceringarna 0-0-7.

Nu är det annan kusk bakom favoriten, men chansen borde vara god ändå. 42% grundchans säger statistiken om normalstarka favoriter i sådana här lopp. Spåret är en plusfaktor som gör att man får gradera upp chansen. Positivt är det också med strykningar av invändiga, startsnabba hästar. Nu är det goda möjligheter att favoriten tidigt sitter i ledningen – snudd på en förutsättning för infriande. 70% av favoriterna infriar från den positionen. Favoriter som inte hittar till spets är klart sårbara.

Gynnad av strykningen är även 6 Lamal Jubb. Spår 6 är ett minus, men nu har han 4 och det är stor skillnad. Han kommer från formstall, men hade inte gjort något väsen av sig innan förra starten – 7 lopp i år med en femteplats som bäst. Senast var han plötsligt överlägsen, till bra odds från uselt spår. Skillnaden? Barfota. Balansen nu är avgörande för chansen – barfota igen och han rankas sämst tvåa.

9 Outlaw Merci har varit jättebra tre gånger i rad, då har han gått barfota men nu blir det skor. Startspåret är jättedåligt, visar sämst resultat av alla i sådana här lopp. Man hamnar illa till nästan alltid. Sannolikt överstreckad.

Statistiken visar för övrigt 0 i segerprocent för alla de tre lägst rankade (i strecklistan). Det betyder förstås inte att det aldrig kommer att vinna sådana hästar, men vi talar om chanser som mäts i promille och obefintligt spelvärde.


V86-2: Lopp med ett tillägg, lång distans, låg klass

Här märks hästbristen än tydligare. Trots att man gjort ett dubbelklasslopp, för låga klasser där det finns många hästar, har man inte lyckats samla fullt fällt. Åter är det några i botten (5-8-11, man kan titta i turordningslistan för att se vilka som har mest/minst startpoäng) som normalt inte kommer med i loppen som får agera rundningsmärken.

6 Spiegelei är omgångens profilhäst på atg.se och blir nog den största favoriten också. Fyraåringar har normalt svårt mot äldre, men i så här låga klasser kan det gå, i alla fall om det är en bra fyraåring. Den här matchas mot derbykvalen, och en derbydeltagare matchar sådant här motstånd. Det är Klass I-hästar på tilläggsvolten, för att tala rikstotospråk.

Starka favoriter är faktiskt vanliga i sådana här lopp, och de infriar ofta, 2/3. Det här lär rentav bli en av de starkare någonsin, och ha en ännu något bättre chans. Läget visar annars minus i statistiken, det krånglar ibland för favoriter från tillägg. Från innerspåret där kan favoriten bli fast, speciellt då kusken tänker ge hästen ett snällt lopp med stundande derbykval i åtanke. Men det är ändå god chans att luckan uppenbarar sig någonstans då distansen är lång, fältet litet, och några deltagare bara är statister.

Vinner inte bästa hästen så vinner spetshästen. Det är faktiskt oftare, som denne vinner. Överlag vinns 42% av de här loppen från ledningen, och 75% av favoritskapen infrias därifrån. Om kusken bakom favoriten är defensiv, och inte kör sig till ledningen tidigt, är han alltså i fara…

1 I’ll Be Back Kemp är ingen stjärna, men han är spetsfavorit. Han har bara gått i ledningen två gånger, och då blivit etta och tvåa. Här blir han etta eller tvåa igen, beroende på om favoriten slår honom eller inte.


V86-3: Autostart, kort distans, stolopp. Strukna: 2, 6, 11.

Klart jämnare än de två tidigare loppen, här finns inga chanslösa rundningsmärken. Här kan allas chanser räknas i procent.

5 The Editor bör ändå ha överlägsen chans. Senast gjorde hästen första starten för Svanstedt, och det slutade som det brukar… enkel seger. Åke hade talat väl om hästen innan, och den bör vara ännu bättre nu. Klassblandning?

Favoriten har också haft tur. Spår 5 är jättebra, men i stoloppen visar faktiskt spår 4 upp snäppet vassare resultat, och ger också bättre återbäring på vinnarspelet. Just spår 4 har favoriten nu efter strykning. Dessutom är fjärdespåret allra bäst att infria favoritskap från, indextalet 1.54 överträffar t o m spår 5 (som annars är klart bäst totalt, och för ickefavoriter). Det innebär, att chansen ökar med en faktor 1.54 gentemot den normala grundchansen. Och den är minst 50/50…? Då är vi uppe i närmare 80%. Det här är statistikspelarens favoritspik i omgången. Den blir nog ”bara” tredje störst också, men det finns fler minus kring de två som är mer streckade.

Favoriten är startsnabb, och sitter nog i tidig ledning, antingen av egen kraft eller just på grund av det stora favoritskapet. 8 Global Legacy är en startraket, som säkert laddas nu när hon kommit ned två hack i banan efter strykningar. Men hon är lågt rankad samt körs av defensiv kusk – man kan räkna med att hon släpper till favoriten.

Spikar man inte, förordas faktiskt helgardering. De här loppen saknar inte skrällpotential, de allra lägst rankade vinner påfallande ofta jämfört med andra lopptyper. Räknar man bort favoriten, är loppet jämnt och öppet – i stark kontrast till de två föregående.


V86-4: Autostart, medeldistans, 3-åringslopp

Riktigt låg klass är det också, med en maxgräns satt redan vid 125’. Ett typiskt solvallalopp, det finns en stor och pålitlig statistik eftersom det körts massor av likadana tidigare.

Vi vet att rank 1-3 segrar 7 gånger av 10. Resterande tre gånger vinner vemsomhelst med inbördes jämna chanser.

Nu blir loppet lite speciellt av att en undantagshäst startar. 9 Julle har aldrig förlorat och blir jättefavorit, kanske omgångens största. Chansen kan vara svårbedömd, men att gå emot hästar som aldrig förlorar är sällan en vinstgivande strategi.

Startspåret är negativt. Man ska minnas att Julle bara vunnit från ledningen, och den positionen är svår att nå från bakspår (på Solvalla brukar det i och för sig gå ändå, man släpper till favoriten om den kommer från storstall). Hursomhelst måste kusken välja rygg på 2 från start för att inte bli fast invändigt, och det är enligt samstämmig expertis (Ronden och Expressen i alla fall) fältets sämsta häst. Favoriten hamnar kanske sist från start, och då måste han visa att han är bra på riktigt.

Startspårets favoritinfriandeindex ligger på 0.8. Om man innan man såg spårlottningen trodde, att Julle hade sådär 80% chans att slå de här motståndarna, får man revidera till 80 X 0.8 = 64%.


V86-5: Autostart, medeldistans, lärlingslopp

Bara ston är det också, för att höja skrällpotentialen med några procentenheter. De här loppen har en speciell resultatprofil under rådande omständigheter. Rank 2-5 vinner hälften av loppen. Resterande hälft vinns lika ofta av favoriten, som av de rankade 6 och nedåt. Favoritens grundchans är alltså 1/4.

1 Nelli Miss blir favorit, kanske för att Johan Untersteiner skulle blivit favorit med vem han än suttit bakom; det blir lätt så i lärlingsloppen. Hästen har lite trist resultatprofil med 2 segrar på 28 starter, men 9 gånger tvåa-trea.

Spår 1 är normalt inte alls bra i de här loppen. Det krävs en riktigt startsnabb och travsäker häst för att spåret ska vara en fördel. Men så är det ju här! Det är avgörande, om favoriten kan hålla upp ledningen. 62% av favoritskapen infrias från den positionen. Får hon rygg ledaren är det hopplöst, därifrån är infriandet nära noll. Det är med andra ord inte så begåvat att släppa ledningen frivilligt. Såvida man inte är ute efter att bli tvåa-trea förstås, den chansen maximeras med sådant löpningsförlopp.

Om man tror att favoriten spetsar, är det alltså femte loppet i rad vi har en favorit med chans bättre än 50/50. Det kan bli en riktig favoritomgång. Tror man att favoriten missar spets bör man helgardera, men vikta strecken så att rank 2-5 får dubbelt så många som alla övriga tillsammans.


V86-6: Lopp med ett tillägg, medeldistans, låg mellanklass. Struken: 3.

Ett öppet lopp, både enligt statistiken och Spelarna. Omgången kan faktiskt mycket väl ha inletts med fem raka favoritsegrar…

…men här är chansen sämre. Favoritens grundchans är 18% under rådande förutsättningar. Enskilt bästa chansen har andrahandaren, 25%. Alltså kan man lätt räkna ut, att det mest sannolika är att vinnaren återfinns utanför favoritduon. Så har det inte precis sett ut i de tidigare loppen.

Tredjehandaren vinner 14% av loppen, 1/7 alltså. Sedan är det ganska jämna chanser mellan de som rankas 4-9. Större skrällar ska man inte behöva strecka, de vinner ibland, men snittar knappt på en procent chans vardera. De är inte jättebra spelobjekt. Det är bättre att betala för mer chansrika hästar i andra lopp.

Det är helt jämna chanser mellan start- och tilläggshästar, men kolossalt missgynnade är de med bakspår. Här alltså hästarna 8-12. Därmed inte sagt att en sådan som hårt betrodda 9 Prince Orlando är chanslös, men man ska ha med i beräkningarna att han är mycket mer streckad än den verkliga chansen motiverar.


V86-7: Autostart, kort distans, mellanklass. Struken: 12.

I sådana här lopp är spåren jätteviktiga. 5 är bäst förstås, och som trenden såg ut ifjol blir det bara mer betydelsefullt. Ruskiga 37% av kortautoloppen på Solvalla vanns då från spår 5, och återbäringen för vinnarspelarna slog i taket.

Så väldigt höga siffror visar inte spåret om man tittar i ett längre perspektiv, men positivt är det förstås hur man än vrider och vänder på det. Här är 5 Zelezny fältets sämsta häst, åtminstone om man får tro Expressen och Ronden, som rankar hästen sist trots det totalt överlägsna startspåret. Som spelet ser ut i skrivande stund, ligger 2% av strecken i loppet på honom. Den verkliga chansen är säkert mycket bättre, dubbelt så bra som Spelarna tror. Ur det perspektivet är han ett jättebra spelobjekt. Vi tjänar massa pengar om vi spelar på den här typen av objekt regelbundet under säg, ett år. Men visst, det är sådär 96% chans att han förlorar det här loppet… bra platsodds?

4 Powee E har också ett läge som innebär stor fördel. Den här hästen är bättre också. Efter tre raka segrar blev han senast fast, och har nu vilat ett tag. Inte given, men svår att frångå i tipset.

6 Golden Boy är kanske den mest naturliga tipsettan. Han hade tre raka segrar från ledningen, innan han på slutet inte kommit till spets i de två senaste. Då har det blivit d i resultatraden… ett av många exempel på vad spets betyder för chansen. Kanske kan han bli nedstruken, då ökar chansen markant. Från ett av de allra sämsta spåren, till det överlägset bästa. Troligen är det skillnaden som avgör om han vinner loppet eller inte.

10 Stormy Sky blir favorit. Han  ensam 4-åring mot idel äldre, och har bakspår på kort distans, det ska normalt inte gå. 60% av favoritskapen infrias från spets, bara 13% från position längre bak än 3:e-par, och det är väl där favoriten riskerar hamna. 13% är inte försumbart lite, men nog är han överstreckad i förhållande till verklig chans. Senast höll han till andraplatsen från rygg ledaren i liknande konkurrens – men då hade han ju spår 5…

Rank 1-5 vinner 88% av de här loppen, skrällrisken är alltså inte stor och man kan spara en del på strecken. Om det skräller, är det i så fall från topplägena 4-5.


V86-8: Autostart, medeldistans, 4-åringslopp. Struken: 7.

Låg klass och bara ston är det också. Väldigt nischat alltså, ändå finns en pålitlig statistik eftersom sådana här lopp varit vanliga på Solvalla under decennier.

Det här loppet är omgångens öppnaste enligt Spelarna, det är i alla fall här man lägger flest streck. Statistiken visar ändå att grundchansen för favoriten är god, 50/50 oavsett styrka (och oavsett om det är bara ston eller inte). Annars är det jämna chanser mellan de som rankas 2-8, medan de som rankas bland de allra sista har chanser som mäts i promille. Dem streckar vi inte. Inte spelar vi vinnare heller, den typen av storskrällar betalar gigantiska underodds de få gånger de vinner. Speciellt när loppet ligger i slutet av tävlingsdagen, då blir Spelarna mer benägna att leta högoddsare. De som borde ge 100-200 gånger spelas ned till 330 för 10…

Spetshästen vinner också hälften av loppen. Här kommer två heta spetsbud från samma stall, 3 Abborren och 4 Miss Beniss. Att de är stallkamrater ökar bådas chanser. Det kan bli de åtråvärda positionerna spets – rygg ledaren, men nästan ännu bättre är kanske spets – dödens. Då låser man loppet, ingen kan attackera och tempot blir lågt. I sådana lopp vinner ”alltid” den som gått i spets eller dödenshästen och stallet kan räkna in en dubbel. Man bör vara vaken på ”stallformen för dagen”, Nurmos är ett av de med sådär extrem resultatprofil. Antingen går alla hästar under dagen som skållade troll, eller så går de inte alls. Nu har man fått stryka ett par, och det är inget gott tecken. Men det här loppet går i slutet av dagen, så inför DD-spelet vet man i alla fall.

5 Mellby Venus kommer från stall i form och har äntligen bra läge, efter SJU starter i rad med usla lägen. Resultaten har blivit därefter. Hon har ändå presterat jättebra, och egentligen bättre eftersom. Från fint läge blir det nu – äntligen! – en bra löpning, och då är hon nog helt enkelt bara bäst. Det är u-tipset i alla fall. Hon är nog ännu bättre nu än tidigare. Första barfota runtom också… spikbud för den som inte tycker att de räcker med favoriterna i de fem första loppen. Men det finns ju andra spelformer också.

/Jens Sjödén Mejl: mailajens@yahoo.se
Jens Sjödén
ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
28 svenskar har chansen i Europaderbyt
Nästa nyhet
28 svenskar har chansen i Europaderbyt

28 svenskar har chansen i Europaderbyt

I fjol vann Kadett C.D. och Robert Bergh Europaderbyt. I år kvarstår 28 svensktränade hästar som kan göra om bedriften.

Sedan starten av Europaderbyt, Grand Prix de l’UET, 1985 har flertalet svenskar vunnit loppet, bland andra Kadett C.D. förra året och Maharajah 2009. Efter att den fjärde insatsen betalats årets upplaga återstår 28 svensktränade hästar som kan upprepa bedriften.

Europaderbyt körs i år i Tyskland, på banan i Gelsenkirschen den 23 september. Det föranleds av uttagningar på Vincennes och Solvalla den 12 september. Förstapriset i finalen uppgår till 200 000 euro.

De svenskar som är kvar i Europaderbyt är:

Askens Valencia, Brasil Boko, David Sisu, Donttellmewhattodo, Eros Tooma, Ghetto Blaster, Global Noble, Helge Zonett, Herbie Sisu, Mellby Venus, Mellby Viking, Mermaid Ås, Obey Kronos, October Kronos, Olympic Kronos, Pampas S.I.R., Panne de Moteur, Perfectly Enough, Pink Elephant, Poobong, Showtime F., Sonof Montechristo, Uhlan Noir, Umberto Madrik, United Kingdom, Univers Love, Vulcan Brick, Västerbo MixedLove.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Googoo Gaagaa redo för nya supertider
Nästa nyhet
Googoo Gaagaa redo för nya supertider

Googoo Gaagaa redo för nya supertider

Världsrekordstravaren och rubrikskaparen Googoo Gaagaa laddas för nya lopp. På torsdag är det lilla Ocean Downs som tar emot fartmonstret.

Världens snabbaste travhäst över tusenmetersbana, treårige passgångarsonen Googoo Gaagaa tävlar igen. Det natten till fredag, svensk tid, på 800-metersbanan Ocean Downs i ett lopp med 20 550 dollar i total prispott. Sett som en uppmjukning inför Colonial Trot på Chester Downs nästa helg.

Nyligen gick Googoo Gaagaa ett kvallopp på just Chester Downs där han noterade 10,7. Det efter att ha gjort bort sig med galopp både i Yonkers Trot och Stanley Dancer. Förklaringen till de insatserna verkar man nu dock kommit på spåren.

– Vi upptäckte att han hade en spricka i sitt vänstra griffelben men nu är han helt uppfräschad och han var grym i kvalloppet. Han kändes som sitt gamla jag då och jag tror vi är tillbaka till det normala. Han är redo för de här grabbarna igen, säger kusken Corey Callahan till ustrotting.com.

Googoo Gaagaa har vunnit 11 av sina 14 lopp och tjänat 381 952 dollar hittills i karriären.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskar i försök till det danska Derbyt
Nästa nyhet
Svenskar i försök till det danska Derbyt

Svenskar i försök till det danska Derbyt

På söndag körs försöken till Danskt Travderby och som vanligt är det svenskt intresse i danskarna största årgångslopp.

Fem försök för att utse finalen i Danskt Travderby avverkas på Lunden denna söndag. Vidare till finalen, som körs den 26 augusti, kvalificerar ettan och tvåan i försöken plus de två högst seedade vilka inte kvalat in.

Fyra svensktränade hästar provar i år lyckan och startlistorna till försöken ser ut så här:

Försök 1, 2500 auto
1 River Kemp – Nielsen Max
2 Rolling Simoni – Ecce Ken
3 Rex Tinghöj – Kjär Rene
4 Robin Laser – Jörgensen Birger
5 Rex Rönnow – Uhrberg Thomas
6 Roco – Fischer Thomas
7 Ringo Mosebo – Mönster Knud
8 Rasmus Toft – Friis Morten
9 Race Chip – Dahl Gordon
10 Royal Peak – Juel Jeppe (Stefan Melander)
11 Ronaldo Blåbjerg – Bender Ole
12 Racing Hill – Ingves Peter (Petri Puro)

Försök 2, 2500 auto
1 Rawel The Great – Pedersen Anders
2 Ritmo P D – Dahl Gordon
3 Rio – Friborg Kent
4 Runaway Shadow – Kjär Rene
5 Runaway – Jacobsen Axel
6 Right On Time S M – Jörgensen Johnny
7 Rolf Lynghöj – Bonde Thomas
8 Run Winner – Juul Steen
9 Rapide Brogård – Friis Morten
10 Razor Blade – Juel Jeppe
11 Ricardo Mols – Frandsen Peter

Försök 3, 2500 auto
1 Rebus – Jensen Flemming
2 Relado Enemärket – Kjär Rene
3 Remain Garbo – Dahl Gordon
4 Radetzky Lobell – Juul Steen
5 Ravenna – Fischer Thomas
6 Real Winner – Mönster Knud
7 Ray-Ban – Ecce Ken
8 Raul Epice – Lindhardt Christian
9 Royal Simoni – Köhler John
10 Ronaldo Solace – Rasmussen Peter
11 Rex Royal – Tranholm Jan
12 Raket Hill Street – Andersen Kasper K.

Försök 4, 2500 auto
1 Ronaldo C N – Juul Steen
2 Red Bull – Uhrberg Thomas
3 Rasser Vang – Juel Jeppe
4 Royal On Line – Ingves Peter
5 Racing Carmody K K – Mönster Knud
6 Ray Damgård – Takter Johnny (Tomas Malmqvist)
7 Rolex Boy – Svendsen Bent
8 Rambo Flex – Kjär Rene
9 Royal Bee – Lönborg Michael
10 Rocky P H – Jörgensen Birger
11 Royal Trophy – Nielsen Kenneth
12 Rich Man – Lönborg Henrik

Försök 5, 2500 auto
1 Robin T – Juul Steen
2 Rex Körup – Köhler John
3 Romario – Wang Teddy
4 Royal Extreme – Uhrberg Thomas (Staffan Nilsson)
5 Ravello Gt – Andersen Nicolaj
6 Roxy Laser – Jörgensen Birger
7 Ronson Cloc – Lönborg Henrik
8 Robin Hood Damhus – Juel Jeppe
9 Rex O’malley – Jonassen Rene
10 Rambo – Olsen Arvid
11 Repay Merci – Mönster Knud

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Seger för Robert Bergh i franska La Capelle

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson