Just nu:
07.40 Gimpanzee förlängde segerraden
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud

Tisdagarna blir Solvallas från och med nästa år och banan satsar extra på sin egen tävlingsdag. Nu har man också värvat Stefan Hultman.

Med start redan den 2 januari blir som bekant tisdagarna Solvallas nya fasta tävlingsdag då det ska satsats lite extra på den sportsliga kvaliteten. Totalt ska det tävlas 35 tisdagar på ”Valla” under 2018.

Banbesökarna under tisdagarna kommer också få träffa Stefan Hultman, som under året kommit att bli mycket omtyckt för sina inhopp i ATG Live och trav-tv.

Stefan kommer ingå som sportsligt ankare i den laguppställning vilken bland annat består av den tillträdande sportchefen Anders Malmrot och tipsexperten Mattias Spante, som utgör en expertpanel på restaurangen Kongressen.

– Jag kände mig hedrad när Solvalla frågade om jag ville vara med i expertpanelen. Jag är så glad att vi äntligen fått en egen tävlingsdag och jag tycker att Solvallas idéer om hur arrangemanget kan bli mer intressant för publiken är jättebra. Det här uppdraget kommer bli en utmaning, men framför allt ska det bli väldigt, väldigt kul, säger Stefan Hultman i ett pressmeddelande från Solvalla.

Även Solvallas tidschema på tisdagarna blir ett nytt. Nio lopp ska köras, uppdelat i två omgångar. Den första om tre lopp startar 18.00 och den andra, vilken innefattar de sex V64-loppen, börjar 19.25. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 14:23, 18 juli

Mellby Free får lämna återbud

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Avelskarriären tar vid för talangfyllde Daley Lovin

Avelskarriären tar vid för talangfyllde Daley Lovin

Efter en skada förra året har Daley Lovin fått avsluta sin tävlingskarriär i förtid. Till nästa säsong gör jänkaren debut i aveln.

I regi Daniel Redén visade USA-födde Daley Lovin sitt stora kunnande under fyraåringssäsongen och inledde fjolåret starkt med bland annat seger i Berth Johanssons Memorial.

Men en skada i ett framben skrinlade hela säsongen. Hästen återkom i en start i oktober förra hösten, men har inte lyckats kunna komma tillbaka till tävlings-banan. Nu debuterar han i stället i aveln.

– En otrolig talang som hade väldigt lätt för sig. Han är en av de bästa jag tränat och hade utmanat eliten om han inte hade skadat sig olyckligt i hagen, säger Daniel Redénzetstallions.se.

Daley Lovin kommer stallas upp på Gotland. Conway Hall-sonen vann 13 av 43 lopp och travade in knappt 3 miljoner kronor. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dansk och svensk travsport slås samman?
Nästa nyhet
Dansk och svensk travsport slås samman?

Dansk och svensk travsport slås samman?

Svensk och dansk travsport kan i framtiden bli sammanslaget. Ett fördjupat samarbete mellan de båda ländernas förbund kan leda till att de danska trav- och galoppbanorna blir en del i Svensk Travsport.

Den nordiska travkartan kan komma att ses ur ett nytt perspektiv de närmaste åren. Det sedan Svensk Travsport och den danska motsvarigheten Dansk Hesteväddelöb, har tagit första steget mot vad som kan betyda att den danska sporten införlivas i den svenska.

– Vi har nu tecknat ett ramavtal som är det första formella steget till en sammanslagning. Vi vet att vi har stora utmaningar framför oss och att vi tror att vi gemensamt har mycket att vinna på ett samgående, säger ST:s ordförande Hans Ljungkvist i ett pressmeddelande.

Förslaget i avtalet innebär att de danska trav- och galopp-banorna blir fullvärdiga medlemmar i Svensk Travsport. Något som skulle betyda att den danska banorna blir en del av tävlingsplaneringen, följa det svenska reglementet och få ta del av utdelning från Svensk Travsport.

Danmark, i sin helhet, skulle i så fall få ta del av utdelning i paritet med en svensk storbana genom en infasning fram till 2024.

– Vi tror och hoppas att alla parter vinner på ett närmare samarbete. Tillsammans kan vi hjälpas åt att utveckla den skandinaviska hästsporten. Det ger båda länder mer möjligheter för exempelvis tävlingsdagar och export. Tillsammans kan vi stå starkare på en allt tuffare marknad, säger Peter Rolin, ordförande i Dansk Hesteväddelöb.

Ett sammangående med Danmark innebär en stadgeändring för Svensk Travsport, vilket kräver två fullmäktigebeslut innan den kan påbörjas. Dessa planeras genomföras i mars-april nästa år. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tung förlust: Nuncio utan svar mot Food Money
Nästa nyhet
Tung förlust: Nuncio utan svar mot Food Money

Tung förlust: Nuncio utan svar mot Food Money

Nuncio fick bestämma i ledningen i Gösta Nordins lopp – men föll tungt. Storfavoriten hade inget svar när Food Money avgjorde sista biten.

Prix d’Amérique eller inte för Nuncio? Kanske kom svaret på Solvalla under onsdagskvällen. Stefan Melanders stora stjärna såg ut att gå mot en enkel viktoria – men stannade sista biten och blev snuvad på segern av Food Money i Gösta Nordins lopp.

– Kanske kunde jag varit mer aggressiv, jag var för säker på att han bara skulle brisa undan. Att det fattades i honom visste jag, det har jag sagt hela tiden, men jag är besviken på att vi förlorade och jag är besviken på mig själv; jag var kanske för snäll mot hästen, sa Stefan Melander i ATG Live.

Allt såg ut att gå planenligt. Nuncio kunde glida till spets i det lilla fältet ur den första kurvan och nå första halvvarvet efter 14,6. Övriga ekipage lade sig i rad på innerspår och jättefavoriten varvade efter 15,5.

När fältet gick in mot sista sväng gick det betydligt fortare, Charrua Forlan bytte ut vinnarhålet mot andraspår och Food Money gick på i tredjespår med 250 kvar. Nuncio såg dock ut att ha kontroll över händelserna men den sista biten fanns plötsligt inget svar – och Food Money fick nosen först efter en kvick avslutning.

Efter sista 500 på 10,4 fastställdes segertiden till 1.13,6a över 2140 meter. Vinnaren, Nuncio och trean Charrua Forlan, noterades alla för samma tid. Förstapriset var 100 000 kronor.

– Jag hade väl riktat in mig på att vara tvåa, trea här men alla lopp ska ju köras och det räckte precis, sa segerkusken Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Hur framtiden ska se ut för Nuncio har det spekulerats i en längre tid. En avelskarriär hägrar, frågan är nu först om det blir en fortsatt tävlingskarriär för den 28-faldige miljonären.

– Det vore dumt att bestämma nu i kväll vad som ska hända och var vi ska starta nästa gång. Det är nog något vi får fundera på först, sa Stefan Melander i ATG Live.

*****

*Stefan Melander-tränade Disco Volante är en riktig klippare. Efter att ha blixtrat till spets blev Gunnar Nordins lopp för fyraåringarna en riktig munsbit för honom och kusken Ulf Ohlsson. Disco Volante ryckte ur sist sväng och sprintade enkelt undan till seger på 1.13,3a full distans.

*Treåringarna gjorde upp i Sören Nordins lopp och såg finländske kanonen Hotshot Luca som stor favorit. För Örjan Kihlström visade Dream Vacation-hingsten upp sig på Solvalla; Hotshot Luca var helt ohotad från ledningen och tog femte raka seger på tiden 1.14,6a över 2140 meter.

*Lutfi Kolgjini har en högst lovande sort i tvåårige Muscle Hill-sonen Tae Kwon Deo. I Breeders Crown på Jägersro hade ekipaget lekstuga efter att tidigt övertagit ledningen och vunnit på 1.14,2a över 1640. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Adrian Kolgjini: "Villig lämna test varje tävlingsdag"
Nästa nyhet
Adrian Kolgjini: ”Villig lämna test varje tävlingsdag”

Adrian Kolgjini: ”Villig lämna test varje tävlingsdag”

På onsdagen meddelade Svensk Travsport att en professionell travtränare testats positivt för kokain. Nu väljer Adrian Kolgjini att för sulkysport.se träda fram och berätta om hur han tror att drogtestet blivit positivt.

En A-tränare hade testats positivt för kokain vid ett drogtest i samband med tävlingarna på Jägersro den 5 december. En nyhet som Svensk Travsport kunde komma med via ett pressmeddelande på onsdagen.

Senare samma dag väljer Adrian Kolgjini att träda fram som den tränare som med omedelbar verkan blivit avstängd. I en intervju med sulkysport.se berättar han om det inträffade.

– Nu vill jag bara rentvå mig själv. Jag satsar på min karriär i travsporten till 110 procent. Jag är villig att bekosta att jag får lämna drogtest varenda tävlingsdag så att alla får se att jag absolut inte håller på med något sådant här, säger kuskstjärnan till sulkysport.se.

Adrian Kolgjini vet inte hur han fått den narkotika-klassade substansen i sig, men tror sig ha en förklaring till vad som kan ha skett.

– Efter V75-tävlingarna på Jägersro den 2 december åkte först jag och min flickvän, Saga Scott, hem. Sedan blev vi bjudna till några av hennes vänner i Helsingborg. Det var ingen privat fest eller så, utan ett ställe för allmänheten. Senare under kvällen började jag må konstigt och då åkte vi hem, säger han och fortsätter:

– Det jag kan tänka mig har hänt är att det jag drack blivit spetsat med något. Mitt dricka eller Sagas, eller båda tvås. Jag kan ha råkat ut för någon som av någon anledning vill mig eller henne, eller oss båda två, illa.

Adrian Kolgjini har blivit avstängd med omedelbar verkan och tills vidare. Svensk Travsports disciplinnämnd ska besluta om bestraffning. Tre månader är minimum för positiva drogtest.

– Jag hoppas alla förstår att jag aldrig skulle riskera att ödelägga min karriär med att hålla på med droger, säger Adrian till sulkysport.se. (Foto: ALN).

Läs även: A-tränare avstängd – efter att testats för kokain

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
A-tränare avstängd - efter att testats för kokain

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson