Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Propulsions Elitlopps-plan: ”Starta på lite mer”

Propulsion är klar för en ny start i Elitloppet. Ett lopp som sedan länge varit det stora målet för Daniel Redéns hjälte. I år vill man testa ett nytt koncept – med fler starter innan den stora clashen.

Tre år i rad har Propulsion funnits med på startlinjen i Elit-loppets final. De två senaste åren stor i nederlaget som tvåa. Till i år sätts all fokus på att Propulsion ska vara i sin absoluta toppform just då det gäller – sista söndagen i maj. I en intervju med Travronden berättar tränaren Daniel Redén att man i år vill testa ett annat upplägg, något som innebär fler starter än tidigare under våren.

– Det blir ett annorlunda upplägg och han ska få starta på lite mer i år. Tidigare har han kommit i toppform först efter Elitloppet och förhoppning-en är att han ska ha lite varmare olja i kroppen i år, om man säger så. Han ska vara snabbare i muskelfibrerna för det är verkligen sista chansen för honom nu. Allt måste vara 110 procent, säger Daniel Redén till Travronden.

Sex raka – efter Elitloppet

Förra året gjorde Propulsion comeback efter sin tredjeplats i Prix de France genom en start i Gävle i slutet av april. Han hann sedan med ytterligare en start innan han slutade tvåa i försök och final av Elitloppet bakom Ringostarr Treb. Efter det följde en segerrad på sex raka i landets mest penning-täta lopp. När Propulsion får återses på tävlingsbanan i vår, är dock ännu inte bestämt.

Propulsion är tillsammans med Readly Express de två hästar som hittills blivit inbjudna till årets Elitloppet. Den sistnämnde startar i franska Critérium de Vitesse på söndag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Rekordtryck på restaurangplats till Elitloppet

Rekordtryck på restaurangplats till Elitloppet

Intresset för Elitloppet är lika stort som vanligt. När restaurangbiljetterna släpptes på måndagen – tog det fyra minuter innan de var slut.

Så här års brukar man få vara på hugget om man ska få en plats på någon av Solvallas restauranger vid någon av Elit-loppets dagar. Så var också fallet även i år – när biljetterna släpptes på måndag morgon tog det fyra minuter för de hugade spekulanterna att rensa bordet.

– Det gick minst lika fort som förra året, vilket innebar att de mest eftertraktade platserna var slut på fyra minuter, säger Solvallas restaurangchef Morgan Lydebring till Kanal 75.

Sedan 2016 görs bokningarna effektivare online. Platserna på klassiska Kongressen, Första parkett och målläktaren är därmed slutsålda för Elitlopps-helgen, men det finns fortfarande andra platser kvar till försäljning vid Solvallas övriga matställen. Huvustadsbanan räknar med att servera uppåt 10 000 sittande gäster under lördagen och söndagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Solvalla: "Djuse har nya chanser i kväll"
Nästa nyhet
Tips Solvalla: ”Djuse har nya chanser i kväll”

Tips Solvalla: ”Djuse har nya chanser i kväll”

Tips och analyser Solvalla.

Tisdagstrav och Solvalla som gäller. Vi har haft uppehållsväder under dagen så det finns hopp om hyggligt underlag. Hopp finns det också för Mattias Djuse som har ett par bra chanser. Stallformen sitter där. Han får gärna ha en bra kväll på jobbet.

Solvalla. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: Jag är inne på att Calle Jepson kan köra till sig ledningen efter en bit med 3 Exit Angot. Calle är bra med från start och ingen borde bråka.

Loppanalysen: Två riktigt kapabla hästar är kraftigt kuskförstärkta jämfört med normalt och gör förmodligen upp om segern. Lite svårt att välja men 3 Exit Angot har läget. Det är en bra häst som senast höll farten mycket bra efter rätt jobbig resa. Även då körde Calle. Näst senast körde Carlson själv och det blev säker seger och i starten före det satt de rejält fast. Calle är vass och jag är inne på att han tidigt kör till spets men sin häst och då bör det vara bra chans. Hästen har travat i spets två gånger och vunnit båda.

Jag har stor respekt för 9 Horatio Fortuna som är rejält stark. Tål att gå rejäla repor i spåren och har visat fin form vid två segrar. Nu är det Oskar upp i stället för tysken och det är  hur intressant som helst. Jag har pratat med Roman som säger att formen verkar fortsatt bra och ikväll blir det lättning i balansen. Fortsatt skor dock. Han är orolig för starten då det är voltstart men det grejar nog Oskar. Kan absolut vinna. Även den tunga vägen.

5 Eclipse Am har varit ifrån länge men då Kolgjini väljer Vallastart direkt så är nog hästen bra i ordning. Kolgjinis stallform har verkligen höjt sig på sistone.  2 Woolies kan en del men får inte alltid travet att stämma.

Spelförslaget: Jag tror att 3 Exit Angot eller 9 Horatio Fortuna vinner. Oddsen är på 1,85 Exit Angot och 3,15 på Horatio Fortuna. Jag tror mer på Exit Angot men jag vill inte spela till det oddset. Och inte heller emot. Jag står över.

Solvalla. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Orutinerade treåriga ston bakom bilen och startmetoden är oprövad för många. Svårbedömt med andra ord men om Djuse vill vara offensiv med 4 Zolly så ligger vägen till spets öppen.

Loppanalysen: Treåriga ston och det kan lätt hända saker. Klart bäst chans har 4 Zolly och det är ingen häst som jag vill spela emot i detta lopp. Hon bör vara bäst. Det handlar om årsdebut men Djuse som har bra form på stallet låter onekligen nöjd. Hans fina häst har haft en bra vinter och Djuse räknar med en bra insats direkt. Zolly galopperade i sin senaste start i fjol men har annars varit bra i varje start och feflri ser jag ingen som ska röra henne här.

Stallkompisen 5 M.T.On the Heels gynnas av lopp i kroppen och Rikard upp men hon borde inte vara lika vass som stallkamraten. Var annars fullt ok senast. 9 On Fleek är inte alls oäven och tänkbar.

Hannu Korpi har pratat sig varm om 8 Janis Joplin Boko (som han som kuriosa tydligen köpte under glada former  i en finsk bastu) men hans häst har inte visat så mycket och får visa lite bättring. Svårt läge dessutom.

Speförslaget: 4 Zolly har bra chans. Vinnaroddset är 2,25.

Solvalla. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  4 Last Pilaar öppnade snabbt till spets enda gången hon haft framspår bakom bil. Här bör det bli spets igen.

Loppanalysen: 4 Last Pilaar är spetsfavorit och det kan avgöra loppet. Har ändå lite svårt att övertyga och jag har en annan vinnare. Detta trots att Stig ändrar lite för att hästen ska fungera bättre.

Jag spelar på 3 Ninja’s Nightwish som varit bra i mest varje start på slutet. Senast var det årsdebut från snävt startspår och det blev galopp. Kördes sedan runt och fick en liten bensträckare och nu bör det bli felfritt. Sedan duger hästen bra och Djuse har här en ny vettig chans. Han låter nöjd även här. Jag tror på vettig chans för Djuses pålle mot lämpliga konkurrenter. Ninja´s såg fullt bra ut efter galoppen senast och även här har nog Djuse form.

Lurigt bakom. 8 Macabeo fungerade inte alls i årsdebuten senast och är svårbedömd. 9 Elena Rigby har Uffe upp. Ingen direkt som sticker ut.

Spelförslaget. Min vinnare heter 3 Ninja’s Nightwish och jag spelar till oddset 3,15.

Solvalla lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:  1 Carotene står ensamt på startvolten och taktiken är inte så svår att klura ut. Han har löpt i ledningen två gånger och slutat ett och tvåa.

Loppanalysen: 1 Carotene har inlett bra med tre starter och inte varit sämre än tvåa. Vann efter tidig spets näst senast och besegrad strax före mål senast. Nu lär siktet vara inställt på spets och att förmodligen hålla något hägre tempo än senast. Han missgynnas av att tilläggsghästarna kommer på honom så billigt men det är ändå inga på tillägg som direkt skrämmer och det ser ut som vettig chans att leda runt om. Sandra Luomala vann V75-lopp i söndags trots galopp och verka ha hästarna i bra form.

3 Troublemaker Face verkar rätt bra och är värst emot. Höll fint efter dryg resa senast och Båths häst gör ett allt stabilare intryck. Hans häst är rätt stark. Stall Båth rent allmänt håller dock rätt låg profil för dagen.

8 Eclair Razz kan avsluta bra och 5 Valzer Jet kan nog också vara med rätt långt framme i ett ihåligt lopp. Formen är bra.

Spelförslaget: 1 Carotene har bra chans att leda runt om. Till odds 2,10. Utmanas i första hand av 3 Troublemaker Face. Till odds 2,75. Två hårt spelade mao och jag hoppar lir.

Solvalla lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  5 Give Me Ten är snabb iväg. Släpper nog om 6 Xanthis Brazil körs offensivt mot tät. Och så blir det nog.

Loppanalysen: 6 Xanthis Brazil gjorde årsdebut senast och det slutade med en överlägsen seger från tidig spets. Westerholms häst är riktigt bra för klassen och räds inte motståndet här. Troligt att det åter bär iväg mot tidig spets men det är toppchans även från annan position. Det gäller nog mest att få runt hästen felfritt och det ska gå bra. Westerholm behöver nog inte provocera honom alltför mycket här. Han låter också nöjd med sin pålle och är inne på offensivt upplägg.

1 Busy Doin Nothing har visat fin form i flera starter på slutet och bör vara en sund platsare från sitt fina läge.

2 Upbeat Music vann på bra sätt senast och har också fint läge. Kan Tarzan ha något på gång med 9 Gear Extension? Inte omöjligt.

Spelförslaget: 6 Xanthis Brazil ger inga spelvänliga odds till 1,40 och jag hoppar vinnarspel. Busy Doing Nothing är tänkbart spel på plats men jag avvaktar.

Solvalla lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: Ovisst. 3 Lass Revenue kan spetsa men känslan är att det är smyglopp efter uppehåll över lång distans som gäller. 6 Tobias del Ronco är snabb men det är inte säkert att han laddas. 5 Toutre gillar tät och kan vara spetsbudet.

Loppanalysen: Ny Djuse chans och här med 3 Lass Revenue. Denne är snabb och har bra läge. Frågan är dock hur upplägget blir. Mest troligt smyga över den dryga distansen och det måste klaffa. Med rätt resa så måste hästen duga bra med sin vassa speed och tanken är barfotakörning ikväll.

6 Tobias del Ronco är en fin typ men jag blev lite besviken på honom i första Jonke-starten senast. Kan vara bättre nu men jag vill se lite bättring innan jag lirar till halvdant odds.

10 Survival Kit duger bra men springer och uppträder lite knepigt i loppen ibland och bakspåret är inget plus.

8 Tempura är stark och har bra kusk. Sämre läge dock. 5 Toutre (gillar tätkänning) och 4 Reggae Hall (hygglig stallform) kan duga.

Tänkbar är 2 Actual Star. En rätt stark pålle som nu gör debut i ny regi Westholm. Det är spännande. Har fått banjobb i 19-fart och det vankas barfota runt om och bike. Distansen har han vunnit över och läget är bra. Tror ändå att borde behövas lopp i kroppen och håller mig ifrån.

Spelförslaget: 3 Lass Revenue får mitt lir. Med rätt ryggresa och barfota så bör det vara bra chans för formstarka Djuse. Oddset 3,85 duger gott.

Mina samtliga spelförslag:
Solvalla lopp 5: Vinnare på 4 Zolly till oddset 2,25.
Solvalla lopp 6: Vinnare på 3 Ninjas Nightwish till oddset 3,15.
Solvalla lopp 9: Vinnare på 3 Lass Revenue till oddset 3,85.

Avstå spel på:
Solvalla lopp 5 – 8 Janis Joplin Boko
Solvalla lopp 6 – 4 Last Pilaar
Solvalla lopp 9 – 6 Tobias del Ronco

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Allsvenska kuskligan: Ohlsson har inlett bäst
Nästa nyhet
Allsvenska kuskligan: Ohlsson har inlett bäst

Allsvenska kuskligan: Ohlsson har inlett bäst

Efter att de två första månaderna av året summerats – ser det ut som det bruka i toppen av den allsvenska kuskligan. Ulf Ohlsson i ledningen.

Redan har 2019 års första två månader avverkats och även om det förstås är långt kvar av trav-året, är det dags att titta till den allsvenska kuskligan. Den bjuder inte på särskilt stora överraskningar i toppen efter att ha summerat årets första nio veckor. Ulf Ohlsson har suttit orubblig på tronen bland landets segerrikaste kuskar de tre senaste åren och är också den som inlett året bäst.

Med 45 segrar hittills toppar han tabellen före Jorma Kontio, som hack i häl följs av Carl Johan Jepson. Fjolårets stora utropstecken Rikard N Skoglund har också han kickat igång 2019 i samma anda; med 28 fullträffar så här långt tronar han på fjärdeplatsen för närvarande.

Statstiken hämtas från Svensk Travsport. (Förklaringar: inom parentes fjolårets placering, namn, antal segrar, antal starter, segerprocent, vinstsumma).

Allsvenska kuskligan (per 3 mars):

1 (1) Ulf Ohlsson, 45 – 328 – 13,7% – 4,2 milj.kr
2 (2) Jorma Kontio, 37 – 208 – 17,8% – 3,4 milj.kr
3 (3) Carl Johan Jepson, 35 – 208 – 16,8% – 3,6 milj.kr
4 (8) Rikard N Skoglund, 28 – 231 – 12,1% – 2,7 milj.kr
5 (5) Örjan Kihlström, 24 – 127 – 18,9% – 4,1 milj.kr
6 (7) Johan Untersteiner, 20 – 94 – 21,3% – 1,8 milj.kr
7 (25) Torbjörn Jansson, 19 – 169 – 11,2% – 2,0 milj.kr
8 (14) Ulf Eriksson, 17 – 119 – 14,3% – 1,1 milj.kr
9 (18) Emilia Leo, 16 – 87 – 18,4% – 0,9 milj.kr
10 (16) Oskar J Andersson, 15 – 128 – 11,7% – 1,5 milj.kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Trebols segerkavalkad i Spanien - nu 38 raka
Nästa nyhet
Trebols segerkavalkad i Spanien – nu 38 raka

Trebols segerkavalkad i Spanien – nu 38 raka

Järvsöfaks har ”världsrekordet” i antal raka segrar i trav-världen men nu börjar spanske Trebol komma allt närmare. På söndagen tog han sin 38:e raka seger.

42 raka segrar tog Järvsöfaks under 2003 till 2005, en notering som hålls som världsrekord i antal raka segrar bland travhästar. Men snart kan det ”oslagbara” rekordet vara hotat – från spanskt håll.

Det är den numera tolvårige Trebol som tidigare tävlat med stor framgång i Frankrike och som också gästat nordligare breddgrader med bland annat två segrar i Kymi Grand Prix (2015-2016) som efter det att han föll för åldersstrecket i Frankrike gör rent hus i hemlandet. En segerrad som tog sin början på Mallorca i september 2017 är nu uppe i 38 raka.

Trebol har därefter uteslutande tävlat på de två banorna som finns på semesterön Menorca och på söndagen kom den senaste i raden av segrar. Trebol vann på Hippodromo Torre del Ram på 1.19,5a/ 2100 meter. Några stora pengar är det dock inte fråga om på Menorca – söndagens seger betalade ett förstapris på 270 euro.

Här kan du se Trebols näst senast seger.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hambletonian-finalisten till Jerry Riordans stall

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson