Nahar gör ett nytt försök i Frankrike och möter bland andra Quick Fix i en fin upplaga av Grand Prix Anjou Maine.

Det vankas stortrav i franska Laval denna onsdag. Huvudnumret är Europeiskt 3-åringschampionat med 45 000 euro till vinnaren.

Treåringsloppet saknar svensktränat deltagande, men är å andra sidan rikligt norskt representerad. Bo Westergård har med både Photo Lavec och Ultimate Photo, medan Anders Wolden tränar Cash Okay.

Quick Fix provar Frankrike. Foto: ALN

Svenskar finns dock i Grand Prix Anjou Maine som lockat ett fint startfält. Även här är det 45 000 euro till vinnaren. Robert Bergh sitter själv upp bakom Nahar; duon var nyligen tvåa i ett halvstort lopp i Amiens. Då vann Roi du Lupin – och han är också en av onsdagens motståndare.

En annan som provar hetluften i Laval är Lutfi Kolgjini-tränade Quick Fix. Han gör här sin första start på fransk mark.

Andra tuffa motståndare i loppet är Prix d’Amérique-tvåan Voltigeur de Myrt som gör comeback. Han har inte startat sedan seger i Prix René Ballière i juni. Hederstoet Roxane Griff förgyller även hon startlistan.

Här är startlistorna:

Grand Prix Anjou Maine, 2875 volt

1 Quick Fix – Dominik Locqueneux
2 Rasta Beach – Franck Harel
3 Up the Green – Cédric Terry
4 Vittle de Brévol – Sébastien Ernault
5 Nefertite del Rio – Alexandre Abrivard
6 Taormina d’Em – Tony le Beller
7 Ramsès des Charmes – Matthieu Abrivard
8 Ulysse – Thomas Levesque
9 Voltigeur de Myrt – Gabriele Gelormini
10 Nahar – Robert Bergh
11 Roi du Lupin – Jean-Michel Bazire
12 Roxane Griff – Eric Raffin

Europeiskt 3-åringschampionat, 2050 auto

1 Captain Crazy – Tony le Beller
2 Traders – Jos Verbeeck
3 Coquin Bébé – Jean-Michel Bazire
4 Photo Lavec – Per Oleg Midtfjeld
5 Ferrari Kievitshof – Robin Bakker
6 Cash Okay – Geir Vegard Gundersen
7 Cristal Money – Franck Nivard
8 Ultimate Photo – Dominik Locqueneux
9 Campo Rossa – Frédric Prat
10 Cère Josselyn – David Thomain
11 Captain Sparrow – Ulf Nordin
12 Châteauroux – Jean-Pierre Dubois
13 Canari Match – Franck Ouvrie

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Örjan och Tobin Kronos fixade Derby-biljetten

Örjan och Tobin Kronos fixade Derby-biljetten

Örjan Kihlström gästade Rom under lördagen för att kvala in Tobin Kronos till det italienska Derbyt – det slutade i seger.

Uttagningsloppen till det italienska Derbyt (som körs för treåringar) avgjordes på Capannelle-banan i Rom på lördagen.

Örjan Kihlström gästade den italienska ovalen i det angelägna ärendet att kvala in Stefan Hultman-tränade Tobin Kronos till finalen. Det lyckades med bravur; Muscle Hill-sonen vann säkert sin uttagning och klockades till 1.14,0a över 2100 meter.

Breeders Course-vinnaren Tango Negro till final. Foto: ALN

Roberto Andreghetti styrde i samma lopp in Jerry Riordan-tränade Tango Negro till andrapriset och de båda svensktränade hästarna avancerade således till finalen.

De två andra uttagningsloppen gick till Tuonoblu Rex, körd av Robin Bakker, som vann på 1.13,4 samt Timone Ek körd av Federico Esposito som tog segern på 1.14,6.

Tobin Kronos, som vunnit sex av sina tio lopp i karriären hittills, lottades till ett perfekt andraspår i finalen. Tango Negro drog även han ett bra läge i bricka fyra.

Den 88:e finalen av det italienska Derbyt avgörs på banan i Rom den 11 oktober. Då väntar ett förstapris på hela 273 700 euro på vinnaren.

Så här utformade sig startlistan (tränare inom parentes):

2100 auto

1 Timone Ek (G. Casillo)
2 Tobin Kronos (Stefan Hultman)
3 Tuonoblu Rex (P. Hagoort)
4 Tango Negro (Jerry Riordan)
5 Tony Gio (M. Baroncini)
6 Theodor Grif (M. Smorgon)
7 Tantalio (G. Casillo)
8 Tesoro Degli Dei (P. Gubellini)
9 Terra del Rio (S. Mollo)
10 Tobias del Ronco (R. Chiaro)
11 Troja d’Asolo (H. Ehlert)
12 Thor di Girifalco (D. di Stefano)
13 Testimonial Ok (H. Ehlert)
14 Tresor Zs (W. Zanetti)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

V64 Mantorp 28 september

Omgången: Riktigt favoritbetonad omgång där de betrodda är starka och jag tror inte på hög utdelning. Jag testar att gardera omgångens största och spelar med en roligare utgång och ger omgången chansen. Spikarna är starka, spets och bästa hästen gäller!

Spik 1: 10 Riff Kronos (V64-5) visar kraftigt stigande form och jag gillade intrycket senast. Oväntat mycket spelad, men jag tror han vinner detta och spikar.

Spik 2: 1 Drogba Bob (V64-1) håller formen och nu ser det ut att vara dags för spetsseger, som senast han var i Mantorp. Jämnspelat lopp och jag chansar på att han håller upp och spikar.

V6-förslaget är på 2.016 kronor (enbart V6).

1 (4-2)

4-2-5-1-8-9 (6-10)

8/ 7-4-3-9-1-2-5 (6-11)

7/ 3-11-9-13-6 (1-15)

10 (7-6)

9-7-5-11-4-2-8-3 C: 6-12-1-10 (9-7)

1x6x1x6x1x12 x 2 = 864 kr

1x6x8x1x1x12 x 2 = 1152 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

10-9 x 800

10-11 x 200

V64-1:

Ranking: A: 1 B: 4-2-6-7-9 C: 11-3-10-5-12

Spetsanalys: Drogba Bob har blivit snabbare och han var klart rapp vid spetssegern 21/7, men då var det spår långt ut. Han var snabb med spår 2 för tre starter sedan och höll ut snabba Alkemilla Rich, utan att kunna ta sig förbi innerspåret. Han är bra på att svara och jag tror han kan hålla ut dem. Snabb är Reina La Caballo om han trycks av, spetsat i 09-öppning men det är ändå Orizzonte Trio som kommer utmana mot svängen, han är snabb!

Loppanalys: Jämnspelat och jag tar ställning för 1 Drogba Bob då jag tror att han kan hålla ut dem från start. Loppet avgörs troligen första 300, men som han har öppnat på sistone borde de får svårt att lugga honom på spets. Han satt fast med rubbet sparat för tre starter sedan, blev utskickad i 4-spår efter det i kval till Bertmarks och tröttnade, men bet i fint senast då han fick häst på sisg sista biten. Bra chans i spets där han bara gått en gång och vann enkelt.

6 Orizzonte Trio utmanar från start, han hittade psykform i somras och var mycket bra. Han vann 3/4 starter och att han blev mosad av Mc Steamy vid fjärdeplatsen är inget att orda om. Senast var han sämre och galopperade som slagen och han har pausat. Då formen inte är på topp brukar de också öppna sämre och därmed svårt att nå ledningen. Väl hårt spelad.

4 Reina la Caballo duger om han har form efter lite vila på en månad. Han har spurtat bra två senaste loppen.

2 King City är lite väl mycket medhängare och hårt betrodd. Han brukar tappa från start men Örjan igen är rätt och han sitter i andraspår direkt. Senast var han trea en bit bakom Nuncio, och Walmanns hästar visade hyfsad form igår…

V64-2:

Ranking: A: 4 B: 2-5-1-8-9 C: 6-10-3-7

Spetsanalys: Emotion Boshoeve tror jag tar ledningen, hon var snabb i debuten för Peter. Testar i spets?

Loppanalys: Ruskigt stor favorit är 4 King Sir Kir som är en högkapabel herre som det gick grus i maskineriet för efter hans uppvisningar i våras. Det verkar vara en skör häst som ser mindre bra ut emellanåt. Senast drog Claes av alla skorna och hästen blev blankspelad! Han rundade dem enkelt och vann med krafter kvar, men travet flöt inte. Det ska bli barfota igen, men med korrigeringar och kanske boots eller så, men lite lurigt är det med storfavorit som är skör och inte travade bra senaste starten. Värdet ligger i att han förlorar och det rensar oerhört vid förlust, och tävlar konkurrenterna kan han få gå i dödens.

2 Emotion Boshoeve kvalade in till Stoderbyt via fin andraplats, och att hon inte räckte i finalen är inte mycket att prata om. Hon har visat bra startsnabbhet och kanske gör Peter det surt för favoriten och tetsar i spets?

5 Cobbys Starlord kommer gå framåt med lopp i regi Reijo och han gjorde det rätt bra i första starten efter vila senast.

1 Edlance har smygläget, och jag betalar för 9 Swing Kronos och 8 Sparkling Kronos som är ospelade men viss fart finns, Sparkling galopperade bort andrapriset på upploppet senast.

V64-3:

Ranking: A: 8 B: 7-4-3-9-1-2-5 C: 6-11-10-12

Spetsanalys: Yrr var snabb till ledningen med liknande läge och bland orutinerade unghästar tror jag han körs till ledningen på nytt. Sedan kommer Pharaon Face och sätter upp farten.

Loppanalys: Treåringslopp där 7 Pharaon Face är favorit, och han var bra vid segern då han pressade sig till ledningen och svarade enkelt en så pass bra häst som Polycrates Face. Senast körde Adrian som han hade överlägsen häst, men det var nog strul för dagen för det var tomt redan 500 kvar. Det är styrkan hästen lever på och han kan visa sig bäst, men kommer säkert få göra mycket jobb.

4 Yrr är betrodd och vann från ledningen och blir allt bättre. Det ser ut som bra spetschans igen och Malmqvist brukar inte slarva med träningen.

Jag tycker det finns ett roligt drag här i 8 Onekiss som jag lägger först! Hon har visat mycket bra utveckling och gick positivt i vida spår då hon kom loss näst senast. Senast var ännu en nivå i utvecklingen då hon kördes fram i dödens på kapabla Mellby Diamant och även om den var för bra så slog hon övriga med 20 meter! Läget är jobbigt, men det brukar lösa sig i dessa lopp med en del galopper för överladdade hästar och hon är draget med Ohlsson upp! Utgång!

Form har 3 Harkeröds Mimmi som fick stryk av en bra häst senast, bra läge och öppnar rätt bra.

V64-4:

Ranking: A: 7 B: 3-11-9-13-6 C: 1-15-4-14-12-10-2-5-8

Spetsanalys: Springspåren öppnar bra, The Swede var riktigt snabb från innern i volt i våras då han flög till ledningen och springspår måste vara perfekt med anlopp. Spetsfavorit! Rockhampton var lite strulig i volten senast, men klev iväg rätt bra och Peter lär försöka svara ut dem.

Loppanalys:  7 The Swede är given förstahäst för han borde ha mycket mer pengar på sig, och han borde dessutom ha bra chans att sitta i ledningen tidigt. Han var jättefin vid segern i våras överst i raden då han enkelt höll ledningen i voltstart och gav inte Dolan Spring chansen att gå förbi. Även segern som jättefavorit starten efter var bra då han enkelt avvisade Teodorico (med i finalloppet idag). Sedan strulade det, han var struken i omgångar för förkylning och halsinfektion och pausade. I comebacken spurtade han bra som trea, det var Bålsta Palema som vann före en viss Readly Express – som vann Kriteriet igår. I Kriteriekvalet hoppade han upprepat och det stämde inte för honom, kanske var det barfota bak som inte gick? Bra spetschans och från spets vinner han. Utgång!

3 Rockhampton är en fin sort som höll bra från utvändigt ledaren efter långt uppehåll senast. Han blev vinglig till slut, men det var nog när mjölksyran kom och han bet ändå i bra och svarade de bakom.

11 Love Palema har mött bra hästar, näst senast vann Snabba Cash och Love kom långt ut i banan. Senast Boys Going In och det var helt annan klass på det loppet.

V64-5:

Ranking: A: 10 B: 7-6-2-8-1 C: 3-5-11-4-9

Spetsanalys: Attack Diablo var snabb senast långt in på vingen och borde ta ledningen för att släppa till Alvena Pele. Denne är ruskigt snabb och spetsade från spår 8 i juni. Classic Son är bättre på att svara och innerspår borde passa honom, bråkar han?

Loppanalys: Här är jag inne på att 10 Riff Kronos vinner och jag spikar honom. Han har sett oväntat bra ut i två lopp efter långa uppehållet. Näst senast satt han en bit ner i fältet där Ivar Sånna reglerade dem från dödens och Riff sköt till fint mellan hästar. Han sprang på samma Ivar Sånna senast, och denne samt Sauveur hade en tvekamp där framme och det var chanslöst för övriga att utmana via ett snabbt slutvarv, men Riff kom tillbaka starkt över upploppet och jag tycker han visade bra glöd. Örjan upp nu och det lär bli rejäl öppning med snabba hästar längst ut på vingen. Dessa kommer inte vara lika löpglada sista 500, och jag tror Örjan bara vinner detta!

8 Art On Line är hårt betrodd och han jagar femte raka segern och har tänt till av att växla sulky med monté. Han var åter obarmhärtig senast då han ökade hela vägen från ledningen. Tre senaste har varit för sadel, segern före var i skräplopp i högervarv för sulky. Han får svårt att komma till med 7 Alvena Pele innanför och är överspelad. Alvena Pele har tänt till och höll emot bra mot Amaru Boko senast. Får han ledningen hyfsat enkelt kan han rinna undan – men det hade nog gärna fått vara 1600 meter…

V64-6:

Ranking: A: 9-7-5 B: 11-4-2-8-3 C: 6-12-1-10

Spetsanalys: Mhona’s Sister är snabbast och har spetsat i 10-öppning tidigare. Borde ta sig förbi de mindre snabba och släppa till Tyrrell As som var snabb näst senast.

Loppanalys: Final av Sikta Mot Stjärnorna och det är ett öppet lopp med hästar under toppen bland treåringarna. Favorit är 5 Rhapsody Ås som är en racertyp jag trodde hårt på senast då jag spikade efter vassa intryck i skymundan båda starterna före. Hästen gick ett rejält slutvarv men kunde inte hinna på hårdragande 8 Trot Kronos. Det kanske var lite defensiv styrning av Örjan som körde väl sent då han kom upp i rygg på vinnaren, men den andre är bra. Han har inte kunnat öppna något, men kanske testas det lite mer nu? Givet bud mot dessa och han slipper ju stå 20 meter bakom från start nu.

7 Tyrrell As är betrodd, och det ska han vara för det finns chans att köra till ledningen och det är klart plus. Segern togs från spets, och senast var han knappast frisk. Följer man snabba 6 Mhona’s Sister som borde spetsa så är det bra chans att överta.

9 Teodorico är intressant då han är på väg mot formen och han sköt till fint senast då han kom loss en bit bakom vinnande Mister J.P. och pressades inte över upploppet.En fin typ som står sig mycket bra mot dessa och han får tipset.

4 Nobel Southwind gör det bra hela tiden och har hamnat i dödens två senaste loppen. Senast var han utan chans trots att han kunde komma ner bakom ledande Polycretes Face men den var för stark. Lite frågande är jag till inställningen med endast en seger. Man kan skylla på otur, men jag vill gärna se honom vinna en slutstrid men fart har han som duger.

11 Token Bi är bra och han har toppspurtat på sistone, dels i E3-kvalet och senast nådde han andraplatsen bakom överlägsne Tobin Kronos. Pausat kort och uselt läge, men lite spelad och rankas upp. Skrällspel på DD!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Alfas da Vinci och Udo's Oiler vann i Paris
Nästa nyhet
Alfas da Vinci och Udo’s Oiler vann i Paris

Alfas da Vinci och Udo’s Oiler vann i Paris

Det blev en lyckad dag för svenskarna på Vincennes under söndagen. Både Alfas da Vinci och Udo’s Oiler segrade i Paris.

Alla svenskar befann sig inte på Solvalla under Kriterie-söndagen. Joakim Lövgren och Robert Bergh gästade den franska nationalarenan Vincennes – och lämnade banan med varsin seger.

Lövgren körde sin fina Alfas da Vinci som nyligen var tvåa på Paris-ovalen. Nu skulle det bära hela vägen till seger. I Prix Ovidius Naso vann den svenske sjuåringen säkert efter att ha avslutat loppet i dödspositionen.

Udo's Oiler vann igen. Foto: ALN

Förstapriset var fina 38 250 euro och det grejades efter seger på tiden 1.14,6 över 2850. Lutfi Kolgjini hade två hästar med: Olympic Kronos var sexa och Juggle Face sjua.

Efter Prix d’Issigeac var det Robert Berghs tur at segerdefilera. Hans Udo’s Oiler noterades för andra raka på Vincennes på kort tid.

Robban avvaktade i kön i hårt tempo, kunde följa i ryggar när spurten sattes in och Udo’s Oiler avgjorde väldigt lätt över upploppet till seger. Segertiden stannade vid 1.11,5a över 2100 meter.

24 750 euro var förstapriset i loppet. Svenskägde Capello Bob, i träning hos Vincent Martens, tog andrapriset. Oplacerade blev däremot Nantucket och Amour Rapide.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lannem Silje till Skellefteå - med på V75
Nästa nyhet
Lannem Silje till Skellefteå – med på V75

Lannem Silje till Skellefteå – med på V75

Skelleftetravet får besök av ingen mindre än Lannem Silje när banan på lördag har hand om veckans V75-omgång.

V75 vänder norrut igen och det är Skellefteå som arrangerar kommande V75-omgång. En av lördagens höjdare blir Steggbests Minne för kallbloden där vinnaren lämnar banan med 150 000 kronor.

Får vi se en ny uppvisning av Silje? Foto: ALN

Det är pengar som norska unikumet Lannem Silje lär bli storfavorit att lägga beslag på. På lördag väntar ännu en start för stoet, som senast hade uppvisning på Bergsåker i den gångna helgen.

Andra fina race på Skelleftetravet den här lördagen är den femte upplagan av Stig Lindmarks Styrkeprov över krävande 3140 meter och såklart en ordinarie Gulddivisionen.

Här är startlistorna:

Steggbests Minne, 1640 auto

1 Guli Järven – Jan-Olov Persson
2 Vestpol Faxen – Vidar Tjomsland
3 B.W. Modde – Ulf Ohlsson
4 Hulte Magnus – Torbjörn Jansson
5 Lannem Silje – Tor Wollebäk
6 Tyri Svarten – Leif Eriksson
7 Lärkan – John Östman
8 Best Elden – Ove A Lindqvist
9 Myr Faksen – Krister Söderholm
10 Torpa Glad – Sandra Eriksson
11 Krusen – Michael von Krusenstierna
12 I.P. Lento – Mika Jauhola

Gulddivisionen, 1640 auto

1 Cool Keeper – Leif Witasp
2 Francais du Gull – Erik Lindegren
3 Amaru Boko – Robert Bergh
4 Avalon Spider – Torbjörn Jansson
5 El Sueco – Jan Norberg
6 Fille Jubb – Mikael M Andersson
7 Kaffir Face – Claes Sjöström
8 Kash’s Cantab – Erik Adielsson
9 Yosemite Boko – Jonas Karlsson

Stig Lindmarks Styrkeprov, 3140 volt

1 Lohman – Jan Norberg
2 Digital Archive – Håkan Skoglund
3 Victory Va Bene – Claes Sjöström
4 Mick Jägers – Per Linderoth
5 Lucky Luke Zenz – Ove A Lindqvist
3160 meter
6 Sebastian Palema – Henna-Riika Puolakka
7 Manstone’s Classic – Sandra Eriksson
8 Pantarei Ans – Örjan Kihlström
9 Caesar de Veluwe – Santtu Raitala
10 Speed Delicious – Robert Bergh
11 Premier Kronos – John Östman
12 Max de Luxe – Erik Adielsson
3180 meter
13 Narold Vox – Torbjörn Jansson
14 Aristocat Boko – Ulf Ohlsson
15 Kung Töll – Krister Söderholm

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Romme

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson