Yarrah Boko laddads mot Prix d’Amerique då en ny gaffelbandsskada grusade planerna. Men rapporterna är positiva för den norske stjärnan.

Efter Elitloppets final i fjol drabbades Yarrah Boko av en gaffelbandsskada och större delen av säsongen spolierades för stjärnan.

Då Yarrah Boko väl kom igång igen siktade man mot en start i Prix d’Amerique i år och efter segern i Prix de Belgique såg allt mycket ljust ut. Dock kortvarigt. Hästen fick känningar i sin gamla skada efter segerloppet på Vincennes och fick återvända till Norge.

Nu sex veckor senare har Yarrah Boko varit på kontroll hos Bjerke djursjukhus och rapporterna är positiva för den niofaldige miljonären.

– Undersökningen visade att Yarrah Boko blivit bättre och att vi nu kan börja skritta honom dagligen. Därefter får vi ta saker stegvis och det är hästens hälsa som avgör. Vi stressar inget. Hinner vi inte till Oslo Grand Prix, så hinner vi inte, säger tränare Trond Anderssen till tgn.no.

Åttaårige Yarrah Boko ska på nytt återbesök hos veterinären om en månad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Statistikanalys – V86 Solvalla

Statistikanalys – V86 Solvalla

Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av dagens V86-omgång på Solvalla.

Efter tisdagsspelet var det omsatt 1 216 416 kr, varav 1094 kr på V8-alternativet. Det är inte ens en promille. Varje vecka omsätts runt 800 000 kr på V8, men i princip alla sådana spel kommer in sista timmen före spelstopp. Synd, för det vore intressant att se en separatredovisad streckfördelning. V8-spelarna är överlag mycket skickligare än vanliga V86-spelare. Om man kunde se vilka som är mer streckade på V8-systemen än på de vanliga systemen, kunde man också se vilka hästar som faktiskt kommer att vinna loppen.

V86-1: Autostart, lång distans, låg klass [sidorna 59-60]

Av någon anledning är spårstatistiken för långdistansloppen snarlik den för kort distans, den för medeldistansloppen skiljer ut sig. Lång- och kortdistansloppen har det gemensamt att starten går bort från publiksidan, om det nu kan betyda något.

Hursomhelst så är 5 överlägset bäst och lönar sig på vinnarspelet, och 4 är näst bäst.

Favoriter med spår 1-3 infriar till 23%, med spåren 4-8 är infriandet fina 60%. Bakspårsfavoriter infriar till 26%. Här slåss 6, 7 och 11 om favoritskapet. De två förstnämnda har toppchanser om de till slut vinner spelarnas förtroende.

6 Diamond of Ace (39%) får tipset på att han är förväntad favorit, på att det förmodligen är bästa hästen och för att statistiken talar om att det är rätt förutsättningar för honom. Dessutom är han en av endast två hästar i loppet med rätt lutning på den egna, individuella statistiken – inte minst viktigt att tänka på. Tio av elva motståndare har en ickevinnarprofil!

Den andra med rätt lutning är 5 Purple Hall (15%). Det är visserligen fältets fattigaste häst, men med tanke på den individuella statistiken, spåret och spetschansen, och första Björn Goop måste han räknas direkt. Loppets spelintressanta!

Spetshästen vinner 41% av loppen, en genomsnittlig notering. Som vanligt har man en enorm fördel om man tippar rätt i spetsstriderna. Dödenshästen segrar till 10%. Rank 1-5 vinner 88% av loppen.

V86-2: Lopp med ett tillägg, medeldistans, hög mellanklass. Struken: 9. [sidorna 83-84]
Fantastiskt dåligt lopp för hästar som varit meritlösa en längre tid och knappt har några startpoäng. 11 Blueberrysky utmärker sig som ”hästen i loppet”.  Han gör andra starten för formstallet Anna Forssell och har en straffspark i klent gäng. Kusken kör i flytet (mycket tack vare sin uppdragsgivare), men är samtidigt bara en relativt orutinerad lärling och springspår på tillägg är lurigt. Det är lätt att bli hängande från sådana lägen.

Motståndet är obefintligt. 2 Alec Hornline är hårt betrodd på spetschansen, och spetshästen brukar ju vinna de gånger ”bästa hästen” kommer bort. Men Alec galopperar oftast, 7 av de 10 senaste, och spåret ökar galopprisken märkbart. En enda gång har hästen hittat till ledningen, och då vann han förstås.

13 Cantab Sisu är obefogat hårt betrodd. Fyra nollor i raden, den femte gången vann han, men hade då spår 1 ett kortlopp… blev fast, men trängde sig ut i tid. Inte särskilt imponerande prestation och nu har han bakspår på tillägg… därifrån segrar 1%.

15 Verrazano Field är fältets näst bästa häst, men har ju också bakspår på tillägg. Faktiskt kan det vara upplagt för skräll om 11 Blueberrysky skulle komma bort ur loppet. Då ”kan ingen vinna”.

Statistiken visar att tilläggshästarna har ett tydligt plus jämfört med de på start (undantaget de med bakspår på tillägg förstås). Favoriten har bara 12% infriandechans, majoriteten av loppen vinns av rank 2-4.

Ledaren håller till mål i 34% av loppen – vem blir det? 2 galopperar sannolikt, och troligen är någon på tillägg först framme. Tipset som sagt till 11 Blueberrysky även här; klasskillnaden är så tydlig och om kusken prickar rätt är tidig ledning trolig (och nödvändig; vinner knappast om han hamnar sist eller får gå i tredjespår runtom)

V86-3: Autostart, medeldistans, 4-åringslopp [sidan 52]

8 New Approach
blir omgångens största favorit trots att han galopperade direkt senast och har uselt spår i ett lopp där spår betyder lite extra mycket.

Favoriter med ytterspår bakom vingen (6-8) visar upp ett infriandeindex på 0.9. Läget reducerar alltså möjligheterna med 10%, jämfört med om favoriten haft ett neutralt spår. Grundchansen för ”dagens största” ligger på 60% inom V86, och även om man väger in en faktor 0.9 så överstiger chansen 50/50 i alla fall.

2 Marta Broline kommer från formstall och är travsäker. Rätt andrahandare. Spetshästen håller till mål i 47% av loppen, och Marta hittar dit? Många spelare låser på ”bästa hästen + spetshästen” här och det verkar väldigt rätt.

Någon gång händer det förstås, men spår betyder en del i sådana här lopp och hittills har ingen lyckats vinna från spår 12. Tredjehandaren 12 Tricky Track är bra, men sannolikt räcker spurten inte ända fram till seger.

V86-4: Lopp med ett tillägg, medeldistans, låg mellanklass. Struken: 8. [sidorna 80-81]
Statistiken visar helt jämna resultat mellan volterna. Favoriten segrar lika ofta oavsett vilken volt den står på, och det är helt jämnt mellan ickefavoriterna också. Skillnaden är de med bakspår, här 8-10. Dessa snittar bara drygt en procent.

Två hästar är spelade. Statistiken visar att andrahandaren har betydligt bättre chans, men det är svårt att säga vem det blir innan sista halvtimmen. 15 Scoot to Score får tipsettan på att han är så väldigt lägesgynnad i förhållande till motbudet 9 Next Kronos, som också är mycket mer osäker (galopp i 4 av 5 voltlopp hittills, och i 2 av 3 kvallopp).

V86-5: Autostart, kort distans, 10-hästarslopp. Strukna: 11, 12. [sidan 8]

Här aktualiseras frågan om hur antalet startande påverkar resultaten. Jag brukar inte hänvisa direkt till Solvallabibeln, men den som har den kan jämföra tabellerna på sidorna 8 och 11-12.
I normalfallet är spår 5 bäst, som alla läsare av detta säkert redan vet. När antalet startande reduceras ser det dock inte likadant ut, utan spår 4 är snäppet vassare. Dessutom visar spår 10 oväntat goda resultat.

Rank 1-2 ökar sin vinstandel från ca 5 av 10 till ca 6 av 10 då antalet startande reduceras. Rank 3 vinner knappt 2/10 istället för 1/10 medan rank 4-5 ligger kvar på knappt 2/10 tillsammans. Lägre rankade hästar har försumbara chanser i 10-hästarsloppen, medan man däremot behöver räkna med dem i lopp med
12 startande.

Nu håller det här loppet dessutom sällsynt låg klass. Bara sex snarlika lopp har körts under 2000-talet, av dessa har favoriten segrat i fyra. Man får faktiskt gå till lunchtravet (fyller 7 år nu i februari, grattis!) för att finna lopp av så här sällsynt låg klass. Man ser samma mönster igen; spår 4 är mest vinstrikt och rank 1-2 ökar sin segerandel och segrar runt 2/3 när det bara är tio startande. Rank under 5 har försumbara möjligheter.

6 Le Baron blir förvånande stor favorit, omgångens tredje största verkar det. Sådana har en segerfrekvens om 44% inom V86-spelet. Startspåret reducerar möjligheterna till infriande med en faktor 0.9 ungefär.

8 Greve E (8%) är säkert fältets bästa häst. Prestationerna på slutet hade motiverat tre raka segrar (och då hade han inte varit startberättigad här), men tyvärr blev det galopp i de två första. Trist spår, men ändå lite gynnad av litet fält, och på bara 8% är det loppets spelintressanta. Han är säkert bra nog att vinna även den tunga vägen om felfri igen.

V86-6: Lopp med ett tillägg, medeldistans, stolopp [sidorna 74-75, 89-90]
Lärlingar är det också, väldigt orutinerade sådana. Några av dem har aldrig vunnit lopp. Här är det sannolikt mycket större skillnader mellan bästa och sämsta kusk än i omgångens övriga lopp, där Goop, Kontio, Adielsson, Kihlström och de andra möter varandra om och om igen. Normalt behöver man inte räkna in kuskfaktorn, då alla toppkuskar ligger kring samma, låga felprocent.

Väldigt orutinerade hästar är det dessutom. Man kan ju fråga sig varför man skriver ut en proposition där de mest orutinerade kuskarna ska köra de minst rutinerade hästarna, och sedan fördela dem på två volter dessutom. Någon som tror att loppet går iväg på utsatt tid, 21:10? Förmodligen blir det flera omstarter, i värsta fall också en olycka.

Propositionen är hursomhelst väldigt gynnsam för tilläggshästarna. Det är sällan man ser sådana här lopp nuförtiden, men man kan vara ganska säker på att vinnaren står på tillägg.

10 Tour Moa kommer från formstall och har en toppkusk i sammanhanget. Befogad streckfavorit. Spår 5 på tillägg är dock inte bra, det reducerar infriandemöjligheterna.

V86-7: Autostart, kort distans, hög klass. Struken: 8. [sidan 15]
I de här loppen är femtespåret överlägset, senast var det 4 Milton Zet som hade turen i lotten och vann – som sjunderankad i ett tiohästarsfält! Den här gången är han mer påpassad, och spår 4 är också bra. Hästen har spetschans, och därifrån vinns 43% av de här loppen.

Mest tur i lotten har storfavoriten 5 Digital Darling haft. Hon har vunnit 12 lopp i karriären – från ledningen. I 20 starter har hon fått andra positioner. Resultat: 0 segrar. Spetsstriden blir förstås avgörande. Släpper man med andrahandaren och ger bort loppet..? Favoriten var sämre senast, men stallets hästar verkar ha funnit formen igen och hon tävlar bäst barfota – kolla upp balansen.

Bästa hästen är 6 Turbos Cherie, men startspåret är kraftigt negativt. Det reducerar möjligheterna med 34%! Samtidigt är hon så bra, att hon är ett spikbud om hon blir nedstruken. Chanserna mer än tredubblas i det läget!

V86-8: Lopp med ett tillägg, medeldistans, stolopp [sidorna 83-84, 89-90]
Man har verkligen försökt att göra den här omgången svårlöst. Inga åttahästarslopp, och TVÅ stolopp med tillägg. Det här loppet håller högre klass än V86-6 både avseende hästar och kuskar, så skrällrisken ska vara mindre.

Favoriterna vinner 20% av de här loppen och andrahandarna 27%. Tilläggshästarna är lite gynnade gentemot de på start. Bakspår på tillägg är dock mycket missgynnsamt, dessa snittar 1%. Minus för 14-15, och det är inget vågat tips att vinnaren återfinns med startnummer 7-13.

Det finns inga helt chanslösa i sådana här lopp, ibland dyker vinnande enprocentare upp. De sju lägst rankade har ungefär 1% segerchans vardera, och det blir ju en del tillsammans, och kör man två lopp per omgång så…
Men det är också 93% chans att överleva på rank 1-8, ett rimligt alternativ för alla med begränsad plånbok. Kvartetten 7 10 11 12 utmärker sig med att ha bättre chanser än övriga.

/Jens Sjödén
Mejl:
mailajens@yahoo.se
Jens Sjödén
ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Forne Kriterievinnaren fick avlivas
Nästa nyhet
Forne Kriterievinnaren fick avlivas

Forne Kriterievinnaren fick avlivas

En av sin kulls absolut främsta kallblodstravare har fått sluta sina dagar. Eld Kevin fick ge vika för efterhängsna skador.

Den nu nioårige Eld Kevin tillhörde landets bästa kallblod som unghäst. Något som bevisades genom segern i Kallblodskriteriet 2007 och en knapp förlust mot Järvsöviking i Kallblodsderbyt året därpå.

Eld Kevin vann sammanlagt 19 gånger på sina 37 starter och travade in lite mer än 1,5 miljon kronor.

Hästen hade länge brottats med problem med ett skadat gaffelband som han ådrog sig redan för tre år sedan.

– Han var på gång i höstas och då trodde jag att det skulle funka men det gjorde det tyvärr inte. Och då är det inte så mycket mer att välja på. Beslutet tog jag egentligen i höstas och han har gått och skrotat i hagen sedan dess. Men en häst som han, som är så oerhört träningsvillig och helst vill träna 24 timmar om dygnet, mår inte bra av det. Därför fick vi ta det här beslutet, säger hästens tränare Jan Norberg till kanal75.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Halmstad: "Det ska vara toppchans"
Nästa nyhet
V4 Halmstad: ”Det ska vara toppchans”

V4 Halmstad: ”Det ska vara toppchans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var riktigt bra senast vid seger i comebacken och det var inte överraskande för mig, han hade jobbat bra och länge inför den uppgiften. Inför comebacken senast hade han dock inte jobbat snabbare än 1.19 full väg så förhoppningsvis går han framåt ytterligare med loppet i kroppen. Han ser pigg och fin ut i träningen och löper han som senast tycker jag det ska vara toppchans. Barfota bak samt halvstängt huvudlag som senast, det var första gången med halvstängt senast och det slog väl ut, säger Marcus Lindgren om Namale Kronos i V4:s tredje avdelning.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Halmstad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V65 – varje dag!

Lopp 1, V4-1

1 Everödsbusen – Han har varit uppåt i de senaste starterna och faktiskt gjort det bra varje gång på slutet, hästen håller god form för dagen. Utgångsläget den här gången blev passande och då han kan öppna bra från start både hoppas och tror jag att vi kan få ett bra lopp härifrån. Det är en outsider och vid gardering ska han streckas, säger Joakim Sandkvist.

2 Sire of Legacy – Han har varit bra hos oss. Suttit fast i några starter samt även vunnit. Han tränas ganska lugnt efter senast och allt är bra. Läget är fint och han kan öppna bra om jag väljer det upplägget men vi får se. Han är bra med ryggresa. Skorna får sitta på ett tag till. Han har norskt huvudlag men det har aldrig ryckts. Han svarar nog bra på det. Jag har inte studerat motståndet och han möter allt tuffare ju mer han tjänar men visst borde han duga bra i klassen, säger Kenneth Nielsen.

9 Hero Stone – Han har haft halsproblem och ibland även varit sämre utan att vi vet varför. Senast gick det vägen och ryggresa verkar passar bäst. Vi siktar på smyglopp så länge som möjligt och barfota runt om, säger Håkan Olofsson.

10 Stalliano – Han hade känts fin senast men gav bara upp på ett par steg. Vi hittar inga fel på honom och han är fin i jobben så vi provar. Jag är inne på att rycka skorna samt ändra från murphy till helstängt huvudlag nu. Han är svårbedömd efter senast, säger Peter Untersteiner.

11 Qadir Lavec – Han har gjort det bra varje gång i de senaste starterna och allting är väl med honom, han håller god form för dagen. Utgångsläget den här gången blev dåligt och det måste klaffa lite under vägen för honom, klaffar det är han ett bud bland dom tre främsta. Inga ändringar, säger Staffan Nilsson.

Lopp 2, V4-2

3 Röde Orm S.L. – Han möter allt tuffare men det verkar bra med hästen i de lugnare turer han fått efter senast. Han presterar nog bra igen. Han tävlar åter med skor runt om, säger Dick Robertsson.

5 Black Photo – Han spurtade ettrigt senast och jag tycker att han gör fina lopp varje gång. I mitt tycke är det här en häst som håller V75-klass och motståndet den här gången var väl sådär. Det är kanske inte det lättaste att ta 20 meter på Röde Orm och dessutom har vi ett läge som kan ställa till det en aning. Med tur på vägen är han säkert med där framme igen, säger kusken Kim Eriksson.

8 Jake Face – Han har pausat från tävlandet i en dryg månad men det har inte varit fel på honom. Vi har tränat på som vanligt och han känns fullt normal. Senast gick det lite för fort för honom och han tappade både orken och lusten. Vi sitkar på att köra barfota runt om vilket är ett plus och det här ser ut som enklare motstånd än vad han mött i sina senaste starter. Dock får väl den där Röde Orm inte bestämma hur som helst där framme för då kan det bli svårt att ta 20 meter, säger Dan Widegren.

11 F.N. Piraten – Han blev påkörd i Halmstad för tre starter sedan och fick efter det två täta starter, vilket jag tycker han klarade galant och allting är väl med honom för dagen. Vi slår lite ur underläge i det här loppet men stämmer det för oss under vägen är vi med bland dom tre främsta och slåss, det finns mycket i hästen och snart lossnar det för honom. Barfota runt om idag, det ska vara ett plus, säger Tommy Karlstedt.

14 Sing of Mars – Han var inte som bäst senast, han stannade redan efter ett varv och var trög och tråkig. Efter senast har vi kollat upp honom utan att vi har hittat några fel på honom och då han känns som han ska göra i träningen är det bara att prova igen. Utgångsläget den här gången blev tyvärr tråkigt och det krävs att det blir tempo under första varvet för att vi ska kunna komma in i matchen, blir det tempo på loppet så tycker jag att han ska ses med hygglig segerchans. Han kommer idag att testas med rycktussar för första gången och det känns intressant, även om det kan bli både bra och dåligt. Skor runt om som vanligt, säger Jörgen Lorentzen.

Lopp 3, V4-3

3 Namale Kronos – Han var riktigt bra senast vid seger i comebacken och det var inte överraskande för mig, han hade jobbat bra och länge inför den uppgiften. Inför comebacken senast hade han dock inte jobbat snabbare än 1.19 full väg så förhoppningsvis går han framåt ytterligare med loppet i kroppen. Han ser pigg och fin ut i träningen och löper han som senast tycker jag det ska vara toppchans. Barfota bak samt halvstängt huvudlag som senast, det var första gången med halvstängt senast och det slog väl ut, säger Marcus Lindgren.

4 Indeed Southwind – Senast var banan lite opassande lös. Det verkar bra med honom i jobben och jag har en duktig kusk. Det kan nog vara en platschans. Banan lär nog tillåta barfota men jag kör med skor runt om, säger Dick Robertsson.

5 Miguel Survivor – Han har gjort det bra i de senaste starterna och allting är väl med honom för dagen, han håller hygglig form. Det strulade för honom under vägen senast men han gick bra till slut. Löser det sig under vägen duger han, men jag tycker det är en platschans i första hand. Inga ändringar, säger Stefan Axelsson.

9 Ocean Kronos – Han håller hygglig form för dagen och jag tycker inte att det ser alldeles hopplöst ut, utgångsläget behöver inte vara helt fel och bland dom tre-fyra främsta ska han räknas. Barfota runt om idag, säger Bo Jakobsson.

12 Louis le Grand – Det verkar bra med honom men det blir svårt från detta läge och jag tror inte på någon större vinstchans. Vi kr honom med skor runt om, säger Peter Untersteiner.

Lopp 4, V4-4

3 Longleg Lane – Hon har en ganska bra uppgift och blir allt bättre. Hon tränar bra. Ledningen vore bra och tillåter banan blir det barfota bak. Ingen ändring av huvudlag. Hon är en av flera med chans, säger Oscar Nilsson.

4 Wind In Space – Hon är mest med som ressällskap idag och jag ligger mycket lågt gällande henne, hon måste visa bättring innan jag kan tro på henne och det är en slant som gäller. Inga ändringar, säger Stefan Axelsson.

5 Diva Hönez – Hon har varit borta ett litet tag men det har helt enkelt inte funnits några bra lopp åt henne. I sin senaste start var hon femma på V75 och jag tycker hon var duktig även gången innan det. Vi har ett fint läge och löser det sig bara någorlunda kan hon vara bland de tre främsta. Barfota runt om vore en fördel, säger Göran Kristiansson.

6 Premiere F.H. – Hon står med 20 meter tillägg vilket aldrig är optimalt, däremot tycker jag att hon gjort det väldigt bra i de senaste starterna och hon har helt klart utvecklats. Nu får hon kanske starta lite väl tätt för att det ska vara optimalt, allting är dock väl med henne efter senast och jag tycker hon ska ses med platschans i det här loppet. Inga ändringar, säger Preben Kjaersgaard.

7 Sno På – Hon jobbar bra och det har hon alltid gjort, däremot visar hon ingenting i lopp och hon har vissa problem, bland annat med brunst. Innan det att hon visar bättring i lopp kan jag inte göra annat än att ligga lågt med henne. Inga ändringar, säger Staffan Nilsson.

12 Min Finish – Hon var duktig senast vid seger och allting är fortsatt väl med henne efter det loppet, hon tränar bra för dagen. Utgångsläget den här gången blev tråkigt och det måste lösa sig under vägen, löser det sig kan hon avsluta bra och då är hon ett bud bland dom tre främsta. Skor runt om samt öppet huvudlag som vanligt, säger Kenneth Haugstad.

14 Babycaniholdyou – Hon håller faktiskt bra form för dagen, det har dock inte riktigt stämt för henne i de senaste starterna och senast hamnade hon till exempel i en dålig rygg. Hon känns som hon ska göra för dagen och jag väntar mig en bra insats, däremot blev utgångsläget tråkigt och härifrån behöver hon tur. Inga ändringar, säger Tommy Karlstedt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Proffstränaren byter Åby mot Romme
Nästa nyhet
Proffstränaren byter Åby mot Romme

Proffstränaren byter Åby mot Romme

Romme får ett nytillskott bland proffstränarna. Det är Hans G Eriksson som byter Åbytravet mot Dalarna.

55-årige proffstränaren Hans G Eriksson, bördig från Dalarna, flyttar hemåt igen och byter Åby mot Romme. Han kommer inom kort installera sig på gården Hov, utanför Sala, där bland andra Jörgen Westholm tidigare huserat.

– Jag är 55 år gammal och tyckte att det var dags nu. Jag flyttade ner till Åby när jag var 19 år och har varit där i praktiskt taget hela min karriär. Just nu har jag 15 hästar i träning, men det är en stor gård med gott om plats för nya hästägare. Det ser ut som att de flesta hästarna kommer att följa med upp till Romme och det är så klart roligt, säger Eriksson i ett pressmeddelande från Dalatravet.

Hans G Eriksson, som kanske är mest känd för 1986 års vinnare av Svenskt Travderby, Jet Ribb, tog i fjol 10 segrar på 142 starter som tränare.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop-travare skrällde på Enghien

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson