Just nu:
17.56 Italien skärper reglerna – Halmstad häver avstängningen
16.12 Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll
13.44 Tunga beskedet: Månprinsen A.M. struken
12.37 Efter Lotteria: Hårdare regler för drivningar i Italien
09.45 Elitloppet: Allt du behöver veta inför travfesten
17.05 ELITKAMPEN: Det stora nordiska slaget
16.48 Två strykningar i Treåringseliten
13.22 Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!
10.34 Gästkrönikör Niklas Borg: Vem vann Elitloppet 2004?
08.33 Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee

Båth-dominans i Uppfödnings-kval – alla till final

Svante Båth har tränat vinnaren i Uppfödningslöpning de två senaste åren och frågan är om han inte kan ha även årets. Solvallas båda uttagningar gick till Global Adventure och Bythebook – den senare tog en högst imponerande vinst.

Förra året hade Svante Båth fem hästar i finalen av Uppföd-ningslöpning, i år får han ”nöja” sig med fyra. Solvalla-tränaren hade just en kvartett till start i hemmabanans båda försök på onsdagen, samtliga gick vidare till final – som etta och tvåa.

Till finalen på Jägersro den 1 december kommer Global Adventure som ännu obesegrad i sina fem starter. S.J’s Caviar-sonen som senast segrade i Svampen följde upp med en ny förstaplats genom att för Erik Adielsson anföra loppet till mål efter att ha kommit till ledningen i den första svängen. Stallkompisen Alien Kronos avslutade riktigt snabbt och det blev hårt i mål de båda emellan, men ledaren höll undan på 1.14,1a/1640. Med till final som trea också Master of Trix.

*Den andra uttagningen fick se en djupt imponerande vinnare i Bythebook, en valack efter spännande Googoo Gaagaa, som efter sin fjärdeplats i Svampen senast här stärkte sina aktier inför den stundande finalen betänkligt. Örjan Kihlström satt i sulkyn bakom Bythebook som inledde i kön medan ledande favoriten Belker satte upp tempot; första halvvarvet klockades strax under 1.10.

Men med lite mer än 600 meter kvar påbörjade Bythebook sin attack i spåren – och då gick det fort. Tvååringen kom hastigt fram mot ledaren och kunde över upploppet koppla ett säkert grepp för att klippa mållinjen på 1.12,7a/1640 meter, bara en tiondel över det svenska rekordet. Bakom var det likaledes Båth-tränade Muscle Valky som ordnade andrapriset i strid med ledande Belker. Båda vidare till final. (Foton: ALN).

Läs även: Christoffer bakom båda Uppfödnings-vinnarna

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
onsdag 08:33, 22 maj

Cruzado dela Noche ute efter segern i Maxie Lee

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:13, 22 maj

Lätt när Gotland fortsatte segerraden på Vincennes

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 17:15, 21 maj

SWEDEN CUP: Startlistor och odds till förfesten!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 11:50, 21 maj

Efter skada: Mofaksan tvingas sluta

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:22, 21 maj

Jepson till Tusenklubben: ”En milstolpe”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 18:19, 20 maj

KUSK-VM: Tar Ulf Ohlsson Sveriges första guld?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:47, 20 maj

Valokaja Hindö och Gretzky B.R. till Oslo Grand Prix

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Torsdag: V64-tips till Åby

V64 Åby 15 november

Omgången: Jag spelar med dubbla spikar, en klar favorit med toppchans och ett drag som jag tror sitter i ledningen och där har hästen segrat fem senaste försöken! Lycka till!

Spiken: 2 Don’t Be Shy (V64-3) övertygade stort senast då hon bara dansade undan från ledningen och det ser upplagt ut för repris. 3 Stepping Spaceboy (V64-6) har stångats på V75 mot hårda hästar, och nu tror jag han kommer till ledningen och är mycket intressant spik mot en klar favorit!

V6-förslaget är på 1350 kronor (V6).

7/ 9-8-4-6-1-2 (3-9)
11-6-5-1-12-9 (2-10)
2 Don’t Be Shy (3-9)
4-8/ 11-2-12-3-1-6-7-9-10 (4-8)
1-14-6-8-11-2-10-7-4 (13-5)
3 Stepping Spaceboy (10-1)

1x6x1x11x9x1 = 594 kr
7x6x1x2x9x1 = 756 kr

DD-förslaget på 1100 kronor:

1 – 3 x 800 kr
6,14 – 3 x 150

V64-1

A: 7 B: 9-8-4-6-1-2 C: 3-9

Spetsstrid: Snabba hästar där 3,4,5,6 och 7 alla kan lägga iväg bra och det är jämn start att vänta. Kör Bergh tills han sitter i spets med favoriten Hakon Von Haithabu?

Loppanalys: 7 Hakon Von Haithabu är storfavorit, spelad till runt 50% av insatserna och han är segervan och gör det riktigt bra. Han vann ett av SM-loppen näst senast på Åby och även om han var gynnad av tempot så var han också smått överlägsen till slut där han kom farande. Efter det var han struken för halsinfektion, vilket måste gått över snabbt för han startade och vann igen tre veckor efter SM-segern..! Då stångade han ner dem över upploppet i duell med Magic Happens, och han vill vara först och det gick faktiskt 10,5 sista 700. Nu står han långt ut på vingen, men han borde ha bra chans ändå, och han har segrat båda starterna han gjort över 1640 meter. Utgång.

Det är inte jättehårt emot. 8 Uccello Jet var det ”drag” på i V86 senast, men hästen agerade knepigt som så ofta tidigare och galopperade lite uppgivet till slut – långt ifrån segerstriden. Det finns mycket fart om han har bra dag, och det är plus med Christoffer nu som litar mer på hästen.

4 Waffle är det en del spel på. Var ute mot kulltoppen senast och kom helt fel på det och det kan vi stryka streck över. Det var andra starten efter paus, och formen borde peka uppåt, men fyraåringen har fel lutning på raden och inte helt utan anledning.

6 Gomez verkar helt formlös för dagen, och går inte att tro på som han agerade senast. Kanske fungerade inte barfota, för han var trög loppet igenom och tappade mycket sista 150 från ledningen.

V64-2

A: 11-6-5-1 B: 12-9-2-10-4-3 C: 7-8

Spetsstrid: Mystery Tile är mycket snabb i benen ut volten, bör göra upp om ledningen i kamp med Bitcoin som gynnas av springspår.

Loppanalys: 5 Mystery Tile är favorit, och den kommer med seger två av tre senaste starterna. Senast var det mycket bra start från springspår, och trots att det inte var perfekt träff så bara axade hon förbi dem och ledde med 20 meter in mot första kurvan. Det var billigt lopp, men hon stack undan enkelt sista 100 och det var fullgott intryck. Öppnar säkert bra igen och har chans, men känns inte bättre än de andra. Spetschans trots spåret, hon har tagit spets 3/3 med volt.

6 Bitcoin var ofräsch senast och kanske satt det tuffa loppet efter galopp i benen från starten före. Visade då bra kapacitet, och springspår är spännande då hon spetsat med spår 6 i volt tidigare.

Betrodd är även 1 Cashie som är knepig men rätt så bra. Pressade i dödens för Jonna och höll bra, men hoppade i sista sväng senast och har varit feberstruken efter det. Kan få perfekta loppet och det finns ju open.

Mitt drag är ändå 11 J.J. som bara måste sitta där snart! Senast hamnade man som väntat åt råttorna med spår 15 i spårtrappa och det var hästar vinglande framför hela loppet. Hon avslutade riktigt bra i vida spår sista halvvarvet och klockades till runt 10,5 sista 700 och plockade flera placeringar. Borde hamna vettigt på det med dessa förutsättningar och med fjärde ytter och rygg att knalla i så kan det bli skrällseger!

V64-3
A: 2 B: 3-9-1-5 C: 4-6-12-8-11-10-7

Spetsstrid: Don’t Be Shy är mycket trolig spetsfavorit, hon är riktigt startsnabb och Wonder Horse svarar inte även om hon skulle kunna göra det.

Loppanalys: 2 Don’t Be Shy är nästa favorit och den är spelad till runt 70% av insatserna, vilket såklart är mycket. Men det går inte att säga att det är fel ändå, för det är en talang detta som hade uppvisning senast. Flög till ledningen, och då hotet som satt bakom galopperade varvet kvar var det spel mot ett mål och bra tryck i steget sdå man dansade undan långt före övriga. Vid snöpliga förlusten från spets före det var hon inte kurrant, och det hörs att Peter håller henne högt. Perfekt spår, bra spetschans och normalt står hon i klass för sig.

Väl lite spel är det på Jeppes 3 Ducato som kunde köras till ledningen senast då Spring Alone hoppade. Drog hårt och hade stor ledningen in mot upploppet och man höll undan även om det tog emot rejält. Sprang ändå 14,0 och den är rejäl.

9 Pippi Roc var den som galopperade i rygg på favoriten i Örebro, det var lite knepigt. Hon visade en del kunnande senast då hon spurtade fint i BC-semifinalen och inte var jättelångt ifrån finalplats. Det var andra starten för Johan senast och hästen är på gång, om än ganska enkel.

1 Wonder Horse är snabb ut och hade kunnat ta emot favorit då de möttes men släppte välvilligt och var inte så långt efter i mål. Varit struken efter senast starten och smyger säkert i rygg på favoriten igen.

V64-4

A: 4-8 B: 11-2-12-3-1-6 C: 7-9-10

Spetsstrid: Orutinerade hästar med bilstart. Rockabilly Rebel har varit ganska snabb, men jag tror Random Brodde kommer vara snabb med open eye och även C.Nu Gilbak. Ester Eleonora kanske är snabbast ändå? Rickard låter mycket sugen på spets med Drachenzahn som får överta runt första kurvan?

Loppanalys: Jag spelar utgång med danske 4 C.Nu Gilbak som känns intressant. Han vann på bra vis i somras, tog ledningen för att släppa mitt i loppet och avgjorde med sparat. Var inte lika bra efter det, och inför näst senast hade den varit ifrån sex veckor. Gick helt okej då, näst senast alltså, en bit ut i banan över upploppet. Senast mötte den bättre hästar och blev hängande i tredjespår och fick backa ner i kön, och med tanke på det gick han bra i spåren sista 700 och slog sig förbi en häst sista 50. Det känns som han blir allt bättre, och går ändå till mål, och Johan upp på en dansk är riktigt hett i min värld. Snabb ut var han alltså vid segern och Johan kan välja upplägg.

8 Drachenzahn är konstigt lite spelad på tidiga streck då jag gör tipsen, men det lär ändras. Var bra vid de båda spetsvinsterna och det har blivit fel efter det. Senast krokade man ihop vid andra galoppen. Kanske kan Rickard köra sig till ledningen i andravågen? Jag dubblar utgången.

11 Lukas går bra, och var inte långt efter i mål senast då man kom loss på upploppet i ett DD-lopp där en dansk gäst vann från ledningen för Björn. Christiansson från bakspår är inte lätt att få med sig, men hästen är bra.

3 Random Brodde är hygglig, men Ola ligger lågt. Det blir open eye-huvudlag nu vilket är småkul och man har testat bilstart i träning.

V64-5

A: 1 B: 14-6-8-11-2-10-7-4 C: 13-5-12-15-9

Spetsstrid: Lurigt! Bonny Boy är inte troligt att han håller upp från innern. Lukas Laday kan öppna, och det kan även Quattro Till och de är hetaste spetsbuden. Marc Elias kan nog få överta om han slinker loss med Bonny Boy.

Loppanalys: 8 Man o’War är favorit och han skrällvann till 60 gånger såsen på V75 i senaste starten. Dock har han inte startat sedan dess och det var Kriteriedagen, och dessutom svårt spår och lärling i vagnen. Ingen stark favorit för mig.

På DD spelar jag mest med 1 Bonny Boy som gick starkt efter galopp näst senast med runt 13/1300 meter och det satt nog i benen senast med den upphämtningen för han var sämre. Nu låter det klart bra, och Marc har segrat 3 av 6 försök bakom hästen. Han är oprövad med innerspår och ingen raket från start, men det brukar lösa sig på Åby och det blir första rycktussar.

Det är ett garderingslopp och på V6 streckar jag på och nämner 14 Digital Yankee som fick dödens senast och ledsnade, men han har visat form före det och tappas nu. 6 Dolce Vici håller fina formen och har chans och jag lillspelar DD med dessa båda.

V64-6:

A: 3 B: 10-1 C: 6-5-9-3-2-8

Spetsstrid: Mack Dragan är snabb men tränaren ser gärna att han får rygglopp och över 2640 meter tror jag så blir fallet och att Stepping Spaceboy kan överta.

Loppanalys: 1 Mack Dragan är favorit, men jag spikar emot honom. Han har inte varit som bäst och man hittar inga fel på honom – det är aldrig bra. Han vann senast med Jepson var inte nöjd med hästen och han travar inte bra helt enkelt. Jag tror inte att han kör hästen från ledningen om han nu inte skulle kännas mycket bättre, och tränaren menar att han gärna ser rygglopp. Visst kan han ramla förbi på open stretch, men jag tror inte att han gör så.

3 Stepping Spaceboy tror jag vinner detta för det är han som ska ta över ledningen från favoriten enligt min plan. Han har varit bra hela tiden men verkligen inte haft stolpe in – det borde helt klart blivit någon mer än en futtig årsseger. Han har tävlat mycket på V75 och varit tvåa-trea bakom topphästar flera gånger. Senast tvåa från dödens bakom Dear Friend exempelvis. Han har segrat de fem senaste spetsloppen, och är segstark så han kan trumma på bra sista varvet. Över lång distans har han segrat 2/5 senaste men gått mycket bra vid ytterligare två starter, dels i Derbykval som Cyber Lane vann och bakom en för dagen bra Trot Kronos. Kul spik!

10 Olle Rols var sjukt bra förra vintern, och han har trimmats rejält för comebacken. Två banjobb och ett rejält provlopp där han sprang 12,5 sista 800. Får min spik svar om ledningen kan Olle vinna direkt.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Järvsöfaks i tv-rutan - gästar Filip och Fredrik
Nästa nyhet
Järvsöfaks i tv-rutan – gästar Filip och Fredrik

Järvsöfaks i tv-rutan – gästar Filip och Fredrik

Världens bästa kallblod Järvsöfaks är numera 24 år gammal och lever ett stilla liv som pensionär. Men på torsdag hamnar han i hetluften igen – som en gäst i Breaking News.

201 segrar på 234 starter och 21 miljoner kronor insprunget. Järvsöfaks betraktas nog av de allra flesta som tidernas bästa kallblodstravare. Fast även om ikonen numera är 24 år är han fortfarande aktuell. I veckan har Järvsöfaks haft ett något annorlunda åtagande.

Järvsöfaks tillsammans med Jan-Olov Persson gästade nämligen den populära talkshowen Breaking News ledd av duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Programmet kommer att sändas i Kanal 5 under torsdagen den 15 november med start klockan 22.00.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Örjan Kihlströms nya rekordår - över 54 miljoner
Nästa nyhet
Örjan Kihlströms nya rekordår – över 54 miljoner

Örjan Kihlströms nya rekordår – över 54 miljoner

Örjan Kihlström går mot ett nytt kanonår i sulkyn. Det är fortfarande sju veckor kvar av året men redan nu har kusken passerat siffrorna från rekordåret 2016.

Efter sitt toppår 2016 med mängder av storloppssegrar blev Örjan Kihlström den förste svenske kusken att under en säsong köra in över 50 miljoner kronor. Det året kunde han summera med 271 segrar på 1418 starter och totalt 52,6 miljoner kronor inkört. Det är dock historia – efter helgens bravader med seger i Breeders Crown med Conrads Rödluvan har Örjan nu passerat sitt egna ”svenska rekord”.

Till dags dato har den 56-årige sulkymästaren kört in drygt 54 miljoner i år – när det återstår cirka sju veckor av året. Kusken har vunnit 179 lopp på 1009 starter, eller lite drygt 53 500 kronor per start. Bland Kihlström största segrar under året märks den i Derbyt med Who’s Who, Oaks och Breeders Crown med Conrads Rödluva, Sprintermästaren och Kungapokalen med Perfect Spirit samt förstås åtskilliga storloppssegrar bakom Propulsion, däribland Trotting Masters, Hugo Åbergs och Åby Stora Pris. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Christoffer bakom båda Uppfödnings-vinnarna
Nästa nyhet
Christoffer bakom båda Uppfödnings-vinnarna

Christoffer bakom båda Uppfödnings-vinnarna

Christoffer Eriksson var den gemensamma nämnaren när de två första uttagningarna till Svensk Uppfödnings-löpning kördes på Jägersro. Frågan är vilken av Aetos Kronos och Trix on Line som han väljer i finalen.

Den 1 december avgörs Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro, på tisdagskvällen arrangerade samma bana de två första uttagningarna till finalen. Den första fick se en riktigt imponerande vinnare från Jerry Riordans stall. Den svarte elegante Bold Eagle-sonen Aetos Kronos spräckte i denna sin fjärde start i karriären segernollan på ett lovande sätt.

Spelad till stor favorit i loppet var Ultion Face som också gick till ledningen för Adrian Kolgjini. Med varvet kvar att trava sände Christoffer Eriksson helt sonika fram för att syna dödens med Aetos Kronos och loppet handlade sedan enbart om dessa två. Duon lämnade fältet in i sista sväng, men när man nådde upploppet var den utvändige starkast. Aetos Kronos kopplade enkelt greppet 100 kvar för att säkra segern på 1.14,4a/1640 meter. Med till final som trea även Unico Broline.

*Christoffer Eriksson i segersulkyn också i den andra uttagningen. Det bakom välstammade Trix on Line som är efter Trixton och undan Fascination som ju själv vann Uppfödningslöpning 2011. I träning hos Sören Norberg har den tidigare unghästtoppen redan i sin första avkomma fått fram ett råämne; Trix on Line kommer till finalen som obesegrad i tre starter.

Loppet avverkades i rask takt, det såg Per Nordström till bakom Grande Diva Sisu som körde sig till spets, öppnade första 500 efter 09,2 och varvade på 12,6. Det hela tiden med Trix on Line skuggande i släptåg. Med 350 meter kvar vred Eriksson i högertömmen, gick till attack och kunde över upploppet mycket enkelt gå undan till seger på 1.13,9a på 1640. Grande Diva Sisu höll bra som tvåa och med till final även Staro Nashville.

Resterande två uttagningar körs på Solvalla på onsdagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Beslutet: Propulsion mot PdA

Travtips

Tips Axevalla 23 maj: Rickard Svanstedt vår man i kväll

Travtips
torsdag 16.12, 23 maj
Axevalla heter kvällens bana så här dan före dan före dan före dan, Åke Svanstedt gästar oss för ett Elitloppsbesök men vi ikväll är det en av sönerna som är i huvuvdrollen. Rickard Svanstedt har ett par intressanta chanser och vi provar med ett par Rickar...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.22, 22 maj

Tips Åby/Örebro 22/5: Givet vinnarspel mot överskattad storfavorit!

Spelredaktör Daniel Berglund
Travtips
tisdag 15.59, 21 maj

Tips Jägersro 21 maj: ”Jörgensen med fin spetsvinnare”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 16.06, 20 maj

Tips Mantorp 20 maj: ”Det låter bra på Zinco Jet”

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.08, 19 maj

Tips Årjäng 19 maj: ”Norsk segeryra att vänta”

Spelredaktör Daniel Olsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
fredag 13.55, 17 maj

Tips Gävle 18/5: Spännande spetsstrid avgör gulddivisionen!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 15:01, 21 maj 2019

Propulsion vinner nog trots allt på söndag

Anders Malmrot har gjort ett bra lopp. Comeback på Elitloppet. Och han är årets stora bubblare...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Spelkrönika Berglund
Ulf Nilsson