Just nu:
15.41 Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback
11.38 Eld Rask redo för norska Derby-kvalen
11.02 Gimpanzee en av sju till Yonkers Trot
10.01 Fortsatta problem – Steen Juul står över Derbyn
09.27 Uhrberg och Untersteiner i danska Derbyt
08.31 Six Pack till Frankrike – och Prix d’Amérique?
15.53 Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.
15.38 Diamanten i comeback – möter Antonio Tabac
14.26 Dubbelmiljonären går till Paw Mahony
14.06 Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

En topphelg står för dörren på Solvalla där det absoluta klimax är finalen i Svenskt Travkriterium. En tänkbar vinnare var från början Petri Salmelas Makethemark men genomklappningen i försöket lämnade en hel del frågetecken inför framtiden.

– Vi kollade halsen på Makethemark och den var tjock och slemfylld. Så det var inte konstigt att han inte kunde göra sig själv rättvisa. Han blev behandlad med Hippotrim i fem dagar och har sedan bara tagit det lugnt. Vi ska kolla upp honom igen och eventuellt rör jag lite på hästen i slutet av den här veckan, säger Petri Salmela i en intervju till Travronden.

Maharajah-sonen har varit en av kullens konungar denna säsong med seger i TreåringselitenSolvalla under Elitloppshelgen samt brons och silver i långa respektive korta E3. Totalt har hingsten sprungit in 1 872 500 kronor på karriärens 18 starter.

– Det är Breeders Crown som möjligen kan bli aktuellt, men då måste hästen vara hundraprocentigt frisk och hinna förberedas på ett bra sätt, avslutar Salmela.

Nästa tävlingsdatum för Breeders Crown är på Axevalla den 11/10 och sedan följer semifinaler på Solvalla 23/10. Finalerna körs på Eskilstuna 6/11.

Läs artikeln i sin helhet här!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 14:26, 19 augusti

Dubbelmiljonären går till Paw Mahony

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 14:06, 19 augusti

Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:40, 19 augusti

Championat-kollen: Untersteiner i Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:12, 19 augusti

Segersviten förlängdes – 51 raka för Trebol

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:24, 19 augusti

⏱️Twitter-svepet

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 09:24, 19 augusti

Svanstedts Plunge Blue Chip – på 1.09,0

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:57, 19 augusti

Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V86: Pepe Di Jesolo glänste i Uhrbergs dubbel

V86: Pepe Di Jesolo glänste i Uhrbergs dubbel

Pepe Di Jesolo var namnet för dagen, när Thomas Uhrberg tog en V86-dubbel, och sjuåringen dundrade runt Åbyovalen på 1.10,2a/1640 meter.

Ganymede-sonen fick överta täten efter 400 meter och utvändigt fick värsta hotet Even’s First Boy syna dödens. Klockan visade vindsnabba mellantiderna 08,4/500 och 09,3/1000 och då trodde nog inte många att valacken skulle stå till mål.

 

Thomas Uhrberg - Foto: ALN

Men detta skulle utveckla sig till en ren och skär uppvisning när Pepe Di Jesolo istället bara ökade och stack undan på upploppet utan att ge sina motståndare minsta chans. Tränare Edvin Ceka berättade i segerintervjun att hästen gick med nya skor idag vilket han själv tyckte var en bidragande orsak till den finfina prestationen.

Tetraone Jet hittade till ledningen direkt från springspår och därifrån kunde Thomas Uhrberg dirigera fältet som han ville. Håkan K Persson sände fram Tadpole i dödens, och Mr Creation försökte på open stretch, men ingen kunde nå den Jerry Riordan-tränade fyraåringen. Segertid 1.14,5/2140 meter.

*

Troels tittar efter Örjan - Foto: ALN

Både Jos Verbeeck bakom Nose Gear och Björn Goop tillsammans The Way I Am Ås tog ut varandra i ledningen respektive dödens och bakifrån anföll Picasso på sista bortre långsidan. Troels Andersen fick med sig favoriten Beppe Am i släptåg och 500 kvar såg det ut att bli en duell mellan dessa. Men när Picasso svepte till ledningen i sista sväng sa han samtidigt farväl till sina konkurrenter och 50 meter från mål knöt Andersen näven i segergest.

*

Björn Goop kunde ändå åka hem med en dubbelseger med egentränade duon Västerbo Hardcash och Well Done La Marc. Västerbo Hardcash fick en fin resa i andra ytter och när Goop begärde det lilla extra svarade Ready Cash-sonen med att speeda till enkel seger. Well Done La Marc styrdes på från kön på sista bortre långsidan och gick riktigt bra i spåren. In på upploppet såg det ut att stå mellan en handfull hästar men Björn Goop utmanades rejält sista 100 av Sune L Nilsson och Dedes Mythical.

*

I övrigt noteras en hel del spetssegrar på V86 under kvällen. På Åby spårade Martha Chip runt om för Christoffer Eriksson och även Zigge Silvio kunde leda hela vägen tillsammans med Peter Untersteiner. På Solvalla ville dock inte sonen Johan vara sämre när Gambino Degato kunde ta andra raka segern och även har var segerreceptet spets och slut.

*

Mr Deauville - Foto: ALN

Det kördes också två auktionslopp på Solvalla med 240 000 kr i förstapris där tvååringarna fick chansen att visa upp sig. Svante Båth-tränade Staro Lochlyn tog hem stoklassen medan Mr Deauville vann på 1.15,0a/1640 för hingstar/valacker tillsammans med tränare Mattias Djuse.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dante Boko vann på världsrekord
Nästa nyhet
Dante Boko vann på världsrekord

Dante Boko vann på världsrekord

Dante Boko har visat form ända sedan Sweden Cup-segern under Elitloppshelgen. Lutfi Kolgjinis travare slutade bland annat fyra i Prix D’Ete för ett par veckor sedan och på onsdagseftermiddagen var det dags för klang och jubelföreställning

På 1600-metersbanan Le Croise-Laroche kördes idag Grupp III-loppet Grand Prix Federation Regionale Du Nord med 100 000 euro i samlad prispott. För det svenska deltagandet stod Jörgen Westholms kämpe Rocky Winner och framför all Lutfi Kolgjini-tränade Dante Boko.

Körande Adrian Kolgjini bidade sin tid i fjärde utvändigt medan täthästarna duellerade ordentligt mot varandra. Valko Jenilat satt i ledningen och utvändigt tryckte Anna Mix på allt vad som gick. Rocky Winner fick lifta med i andra ytter och i rygg på denne satt Voltigeur De Myrt som tog initiativet på sista bortre långsidan.

Adrian är van vid racers - Foto: ALN

Rocky Winner hade inte sin bästa dag men i kölvattnet bakom Voltigeur De Myrt fick Dante Boko en smörresa och 500 meter från mål klev Adrian Kolgjini in i handlingarna. I ett nafs övertog man kommandot och över det långa upploppet på Le Croise-Laroche kunde ekipaget i det närmaste dryga ut avståndet till konkurrenterna.

Briac Dark spurtade bra till andraplatsen medan Anna Mix slutade trea efter sin tunga resa. Denna triumf var värd 45 000 euro och segertiden var nytt världsrekord. 1.11,4a/2700 meter är en putsning med ca två sekunder av Commander Crowes gamla notering.

Se loppet här!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Johnny Takter slog till direkt
Nästa nyhet
Johnny Takter slog till direkt

Johnny Takter slog till direkt

En av Sveriges mest framgångsrika kuskar gjorde comeback på Jägersro under tisdagskvällen och givetvis åkte han inte hem utan en seger i bagaget.

Johnny Takter meddelade via ett öppet brev i slutet av juli att han länge hade dragits med motivationsproblem och ville lägga kuskandet åt sidan ett tag. Igår kväll gjorde ”svart kusk” comeback i sulkyn på Jägersro och tillsammans med Lars I Nilssons Vivo Per Lei blev det seger.

Ekipaget drog till ledningen via 09,2 första halvvarvet och sjuåringen var sedan frisk på bettet hela vägen. Sista 500 meterna travades också i trakterna av 1.09 men ändå blev segermarginalen säker ner till tvåan Snabba Cash. Johnny Takter har hittills under 2016 kört in drygt 11 miljoner. Där ingår bland annat fullträffen i Lotterialoppet med Oasis Bi.

Läs också ”Nu gör Johnny Takter comeback”
Läs också ”Öppet brev – Johnny Takter tar paus från travet”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Emmett Brown till Johan Untersteiner
Nästa nyhet
Emmett Brown till Johan Untersteiner

Emmett Brown till Johan Untersteiner

Emmett Brown galopperade efter 100 meter i V75-avslutningen på Solänget i lördags och det skulle visa sig att bli den sista starten i Stig H Johanssons-regi.

Emmett Brown ägs av Stall Kennys Andelshästar som idag uppger att man haft omröstning bland de 20 delägarna och att femåringen skall flyttas till Johan Untersteiner på Halmstadtravet.

Hingsten har sprungit in strax över en miljon kronor vilket kunde ha varit mer. Muscle Hill-sonen hade varit Kriteriefinalist utan en snöplig galopp i ledningen 300 kvar och innan det kvalade han till finalen i korta E3 men felade sedan i finalen.

Ett mönster som upprepade sig under fyraåringssäsongen i bland annat Breeders Crown, Grand Prix de l’UET och Svenskt Travderby. 1 154 540 kr samt åtta segrar finns på kontot.

 

Läs notisen i sin helhet här!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fint startfält i Hallandsmästaren

Travtips

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti
Solvalla tävlar vidare med tisdagstrav och i kväll får vi se flera fina hästar komma till start. Spelmässigt var det kämpigt at hitta vettiga objekt till lite roligare odds men vi gör ett försök med fyra spel. Tre vinnarlir samt ett platslir. Mest spänd är...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.55, 16 augusti

Tips Örebro 17 augusti: En riktigt het vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.54, 16 augusti

Tips Örebro 16 augusti: Smokey Herman spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 15 augusti

Tips Bergsåker 15 augusti: Laxfaks i comeback!

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 13:07, 16 augusti 2019

Publiken har övergivit våra storbanor

VÄDERSTAD: Det blev en tur till Väderstad på fredagsmorgonen. Snart på väg hem igen. Publiksiffror Storbanorna har allvarliga problem med att locka publik till sina större travarrangemang. Åby kom upp till 4 000 personer under sitt ”Åby Stora Pris”. Den sä...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson