Travnet
ANNONS
(148012) Månprinsen A.M. def 1 (5) (1)

Månprinsen A.M. är död. Ägaren AnnaMaria Öberg berättade om det tuffa beslutet. Foto: Micke Gustafsson, ALN

"Var inte samma häst längre"

Skribent

Publicerad kl 18.02, 19 december 2020

av Daniel Olsson

På fredagskvällen nåddes trav-Sverige att det sorgliga beskedet att Månprinsen A.M. inte längre finns i livet. Kallblodsgiganten ändrade sig beteende drastiskt och det svåra beslutet fick tas. AnnaMaria Öberg berättade om de senaste tunga dagarna.

Det var på fredagskvällen som nyhet om att Månprinsen A.M. var död, slog ned som en bomb. Den 13-årige stjärntravaren, svensk travsports största kallblodsstjärna fick tas bort tidigare i veckan. Under lördagens sändning av Vinnare V75 berättade delägaren AnnaMaria Öberg om det som ledde fram till det ofrånkomliga beslutet.

Fick fatta beslutet för hästens skull

- Vi började märka att han förändrade sig för något år sedan och Gunnar använde all sin erfarenhet för att ändra det här, men inget hjälpte. Vi försökte allt vi kunde. ”Prinsen” var allt för oss, vår älskade häst, men vi kunde inte göra något. När han anföll både mig och Gunnar så var det som att det var en annan häst i hans kropp. Det var inte Månprinsen längre, berättade AnnaMaria Öberg med gråten i halsen och fortsatte:
  • Han var farlig för sig själv och för sin omgivning. Vi var tvungna att fatta det här beslutet för hästens skull. Jag vill att han ska bli ihågkommen för den fantastiska häst som han var och inte för det här slutet.

    Läs även: Månprinsen A.M. är död

Månrpinsen A.M.
ANNONS
Nästa artikel