Dominion Beach blir en häst att lägga på minnet. Jänkaren gjorde en riktigt häftig Sverige-debut när han besegrade några av landets bästa fyraåringar på Örebrotravet.

Det avgjordes fyra försök i Breeders Crown i Örebro på torsdagskvällen och loppet för de fyraåriga hingstarna och valackerna höll riktigt hög klass.

Det visade sig vara ett perfekt tillfälle för Stefan Melander-tränade amerikanen Dominion Beach att presentera sig. Hästen stod för en glänsande debut i Sverige – och över medeldistans.

Glädje vid prisceremonin. Foto: ALN

– Vilken härlig racer! Han ville lite mer än benen kunde klara av ibland, men vilken otrolig spänst och inställning. Sista 200 bara flög han fram när jag petade till honom. En extraordinär häst, sa kusken Per Lennartsson i ATG Live.

Det var ”Tarzans” andra USA-import Dante som var snabbast ut men denne släppte strax till Dominion Beach som övertog och passerade första 500 efter 11,5.

Årsdebuterande Diamanten klev fram i dödens, vilket bjöd Kriterie-vinnaren Deimos Racing en fin resa i andra utvändigt. Bakom den placerad fanns Grant Boko.

Grym årsdebut. Foto: ALN

Men det var tätduon som skulle göra upp. Diamanten lade massiv press på ledaren över sista bortre långsidan, såg ut att ha kommandot i sista sväng, men in över upploppet hittade Dominion Beach en ny växel – och stack ifrån sista biten i riktigt tilltalande stil.

1.13,5a över 2100 meter var segertiden. Diamanten med stor plus i kanten som tvåa. Deimos Racing provade genom sista sväng, men kunde inte ta sig i närkamp och knep tredjepriset. Grant Boko gick en bra avslutning som fyra.

*****

Global Un Poco stormar fram. Foto: ALN

*Svante Båth har en kandidat för de stora årgångsloppen i treårige Global Un Poco. Nu kom tredje segern i fjärde starten för året, med Erik Adielsson vid ratten.

I BC-försöket för de treåriga killarna kunde Global Un Poco gå till ledningen efter 500 meter, sänka till 1.17-tempo på varvet och sedan ha fullständig kontroll. Segertiden blev 1.15,2a över 2100.

– Han är flegmatisk men när man säger till honom så skärper han sig. Det känns som om han utvecklas mer för varje gång, sa Erik Adielsson i ATG Live.

Staro Lochlyn hinner dit. Foto: ALN

*Båth och Adielsson även i BC för treåriga ston. Varenne-dottern Staro Lochlyn avgjorde till knapp seger via en rykande avslutning sista 400. Segertiden var 1.15,8a över 2100.

*Skräll i BC för fyraåriga ston. Claes Sjöström tränar och körde D’Laina som gjorde en lysande årsdebut och vann lätt efter en snabb avslutning. 1.14 blankt över 2100 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Makethemark tillbaka – årsdebut på Solvalla

Makethemark tillbaka – årsdebut på Solvalla

En av fjolårets bästa treåringar är tillbaka på onsdag. Petri Salmela-tränade Makethemark gör sin årsdebut på Solvalla.

Maharajah-sonen Makethemark växte fram som en av kullens allra bästa i fjol och radade upp vinster. Hästen står med 13 segrar på 18 starter.

Redo igen. Foto: ALN

Makethemark tappade formen inför Kriterie-kvalen och har inte startat sedan dessa, i mitten av september. Fast vid Solvallas tävlingar på onsdag är han redo för intressant comeback.

Det är Ulf Ohlsson som kör Makethemark i en avdelning av Solvallaserien för fyraåringarna. Bland motståndet hittar via Stefan Melanders spännande USA-import Milligan’s School i första Sverige-starten.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Valley Brodde – Örjan Kihlström
2 Han Herred – Björn Goop
3 Destiny Am – Kenneth Haugstad
4 Milligan’s School – Stefan Melander
5 Makethemark – Ulf Ohlsson
6 Mindyourvalue W.F. – Ulf Eriksson
7 Reigning Moni – Claes Sjöström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stallkompisen fick favoriten Tand Kraft på fall
Nästa nyhet
Stallkompisen fick favoriten Tand Kraft på fall

Stallkompisen fick favoriten Tand Kraft på fall

Den kallblodiga kulltoppen Tand Kraft fick på nytt ge sig. Stallkompisen B.W. Sture gick aldrig att ta ned.

Fjolårets vinnare i norskt Kallblodskriterium och tvåan från den svenska versionen, Tand Kraft, gjorde vid torsdagens tävlingar på Bergsåker sin andra start för året.

Fick se sig slagen. Foto: ALN

I årsdebuten galopperade han bort sina chanser, nu höll han sig i trav – men fick ändå se sig besegrad. Det för första gången felfri.

Det var stallkompisen B.W. Sture som fick agera baneman. Vinnaren kördes av Ulf Eriksson till spets efter 500 meter och ryckte undan in mot sista sväng. Jan-Olov Persson försökte det som gick att från dödens gå i närkamp bakom Tand Kraft men förgäves.

B.W. Sture tog här andra årssegern i tredje starten på 1.26,3 över 2160 meter. Segern var värd 25 000 kronor. Tand Kraft tvåa på 1.25,8 med 20 meter längre distans.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fin inledning på säsongen av Shadow Woodland
Nästa nyhet
Fin inledning på säsongen av Shadow Woodland

Fin inledning på säsongen av Shadow Woodland

Reijo Liljendahls Shadow Woodland har fått en riktigt lovande upptakt på säsongen. Finländaren kunde enkelt hemföra The Onions lopp på Solvalla.

The Onions lopp brukar ofta locka fina hästar för att mäta krafterna så här på försäsongen. Någon riktig fartfest blev det dock aldrig tal om i regnet – för Shadow Woodland hade full koll.

Vinnarduon. Foto: ALN

Den Reijo Liljendahl-tränade åttaåringen, som imponerade rejält i sin årsdebut, kunde säkert hålla spets för Ulf Ohlsson (som förresten firade 53 år) och den positionen skulle man hålla varje meter.

Efter 13,4 på varvet behövde Shadow Woodland trava underkant 1.10 sista 500 för att, med krafter kvar, hålla undan för en duktig Coldtown och en bra avslutande Västerbo HighFlyer.

1.12,2a över 1640 meter stannade vinnartiden på, vilket betydde hästens andra seger i år på lika många försök. 80 000 kronor var förstapriset.

Midtfjeld med en klippare. Foto: ALN

*En annan häst som imponerade stort i Momarken senast är nya norska snackhästen Ferrari B.R. För Per Oleg Midtfjeld hade han inga problem att infria som stor favorit på Åby.

Fyraåringen gick tidigt till ledningen, lättade bara undan över upploppet mot jämnåriga konkurrenter och kom i mål på 1.13,4a full väg.

*Victory Kåsgård är en annan som gillar att vinna. Efter onsdagens besök på Åby är han alltjämt obesegrad för Flemming Jensen. I denna sin årsdebut övertog han 1200 kvar och höll undan till slut för favoriten Electric Light. Det här var sjätte raka segern.

*Duktige Bollnäs-amatören Magnus Träff hade en givande afton på Solvalla – och noterades för en dubbel på V86. Survival Kit och Queer Fish hette segerduon. Båda körda av Kaj Widell.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro

Torsdag: V64-tips till Örebro

Omgången
Påsken brukar vara en trevlig travhögtid och skärstordagen på Örebro går inte av för hackor. Breeders Crown med ett par finfina namn i listorna och dessutom jackpot som grädde på moset. Det luktar favoritparad idag, med starka favoriter i ett par avdelningar, och när det är uttagningslopp av denna sort tenderar det att bli en del som bara kör för att ta sig vidare. Jag tror i alla fall att Svante Båth ramar in omgången där Global Un Poco inleder och Deimos Racing avslutar. Det kompletterar jag med ett chansartat lås och sen tar vi systemet gånger tio.

Spikarna
6 Global Un Poco (V64-1)
2 Deimos Racing (V64-6)

Låset
1 Unstirred Drink & Gracie Boko (V64-5)

V64-systemet – (spel för sex rätt)
V64-1: 
6 Global Un Poco (res 2-7)
V64-2: 1,5,11 (res 3-4)
V64-3: 2,3,8,10,11,13,14 (res 4-7)
V64-4: 1,2,3,6 (res 8-4)
V64-5: 1,2 (res 12-11)
V64-6: 2 Deimos Racing (res 9-8)

1x3x7x4x2x1 (x10) = 1680 kr

Dubbelsystemet
1 – 2 x 1000

1000kr

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V65-1

RANKING A: 6. B: 2-7-9-1-4. C: 10-8-3.

Spetsanalys: 3 Enzo De Vonnas till en början med 6 Global Un Poco övertar.

Loppanalys: Treåriga hingstar och valacker först ut bland BC-loppen och en given favorit i 6 Global Un Poco som blir svår att jobba bort. Svante Båths-travare har hunnit med att vinna två Margareta-lopp under året och därmed kammat hem hela 600 000 kr. Vid segern senast gick Conway Hall-sonen utan skor för första gången och intrycket var mint sagt bra. Hingsten trivs tillsammans Erik Adielsson och nu har man dessutom blivit nedstrukna ett spår. Jag tror att ekipaget löser denna uppgift med bravur och jag singelstreckar utan tvekan.

2 Last Robin Hood öppnade snabbt bakom bilen senast och har ett perfekt läge nu. From Above-sonen kan vara den som spetsar men bråkar nog inte om Adielsson kommer direkt med favoriten.

V64-2

RANKING A: 1-11-5. B: 3-4-2-9-10. C: 7-8-6.

Spetsanalys: 2 Drive Launcher är först till plankan men vill nog lämna över kommandot. Björn Goop lär vara med på noterna och försöka överta med 5 Je T’Aime Ruinart.

Loppanalys: Mr Picolits-lopp stängt vid dryga halvmiljonen ser ut att bli en uppgörelse mellan en trio och det kan mycket väl vara dags för 1 Carlos Milo. Femåringen har tävlat på V75 hela året och gjort det bra varje gång. Detta är en häst som ska ha lopp på rulle och det har liksom inte löst sig fullt ut för honom ännu. Det tilltalande utgångsläget, hästens formkurva och enklare motstånd än normalt gör hingsten till tipsetta trots att det behövs klaff från innerspår.

11 Tobacco avslutade visslande via 09/800 senast och kommer allt mer efter tre starter i år. Femåringen härdades mot tuffa hästar som både tre- och fyraåring och måste räknas tidigt i sammanhanget.

5 Je T’aime Ruinart kämpade på bra från utvändigt ledaren senast och måste tas på fullaste allvar nu. Kanske kan sno åt sig ledningen här och kan då ge den ovanstående duon något att bita i.

V64-3

RANKING A: 3-2. B: 13-11-10-14-8-4-7-15-6. C: 5-12-1-9.

Spetsanalys: 2 Hugo R.C. och en felfri 3 Give Me Ten gör upp om detta.

Loppanalys: Långlopp som ser rätt öppet ut överlag och där det finns frågetecken på de mest betrodda. 13 Lövdala Principito imponerade vid V75-segern i slutet av januari men fick sedan strykas inför finalen på Solvalla och gör nu comeback. Känslan är att valacken behöver loppet samtidigt som han brukar prestera som allra bäst när han är med där framme. Frågan är vad spåkulan säger om Westerholms taktikval sett till förutsättningarna, men från dubbla tillägg känns ekipaget sårbara.

11 Galvanize’Em är en duglig travare när han håller sig på benen men känns svårbedömd. Örjan Kihlström och springspår lägger vi på plus-kontot och felfri är femåringen ett givet segerbud över en passande distans.

2 Hugo R.C. gör alltid sitt i loppen men brukar kunna bjuda till lite extra om han får smyga in i det längsta. Samtliga tre segrar har kommit efter fina lopp i draget och på sin jämnhet duger han långt om de mer betrodda på tillägg skulle komma bort ur loppet.

3 Give Me Ten har många galopper i raden men Björn Goop hade tidigare hästen i träning och tillsammans har man tog man också karriärens enda seger hittills. Skulle Goop sno åt sig täten och låta Niky-sonen kliva på för egen maskin är det inte omöjligt att det håller hela vägen.

Streckar också 10 Brake To Vacate, 14 Valnes Doris och 8 Tortuga.            

V64-4

RANKING A: 2-3. B: 1-6-8-4-5-7. C: 9-10.

Spetsanalys: 2 Calamara’s Girl är snabb men 3 Hermes Boko kan absolut ta en längd på denne. Örjan Kihlström brukar dock ha ett par ess med i rockärmen och man ska inte avskriva den förstnämnda helt. Står mellan dessa!

Loppanalys: Treåriga ston i ett BC-försök och 2 Calamara’s Girl har att brås på. Raja Mirchi-dottern fick syna dödens senast i ett Margareta-lopp men kämpade på tappert hela vägen. Svante Båths-treåringen har perfekt läge, kan öppna snabbt och får fint lopp i ledningen eller vinnarhålet.

3 Hermes Boko blev lite väl pigg i ledningen senast och krafter tröt sista biten. Ändå var den insatsen klart bra men nu har Ready Cash-dottern inte synts till på tävlingsbanan sedan dess. Visade dock prov på ruggig startsnabbhet den gången och lyckas Mika Forsss sno åt sig den positionen igen är mycket vunnet.

1 Crowd Pleaser har inte varit sämre än tvåa felfri i år och stod för en jätteprestation senast på Solvalla. En liknande insats duger lär duga långt i sällskapet igen men frågan är vart hon hamnar från start. Ulf Ohlsson upp är klart intressant och ekipaget måste räknas tidigt.

6 Drizzle C.C. fick det serverat senast och tackade genom spurta ner flertalet av de hon möter även idag. Farlig med liknande resa!

V64-5

RANKING A: 1-2. B: 12-11-6-10-8-7-9. C: 4-3-5.

Spetsanalys: 2 Gracie Hanover har visat snabba fötter på andra sidan Atlanten och har ett perfekt utgångsläge.

Loppanalys: Breeders Crown för fyraåriga ston och det är väl dagens bästa lopp. Fältet innehåller både BC-vinnare, en trio som var topp fem i Oaks samt en intressant jänkardonna som debuterar i Sverige.

12 Rhyme Broline avslutade fjolåret med att spurta hem 1,6 miljoner i Breeders Crown på Eskilstuna och har nu årsdebuten avklarad. Hade ingen tur med löpningen då, men visade 11,5/700, och det känns som starka papper i en årsdebut. Celebrity Secret-avkomman känns bortlottad och siktet lär i första hand vara inställt på att ta sig vidare. Rankas ner en del på det, och jag stå över helt, men ska med på en välgarderad kupong.

1 Unstirred Drink var en outsidervarning på i både E3- och BC-finalen i fjol. Maharajah-dottern slutade trea resp. femma i dessa lopp och kvalade däremellan in på Oaks där hon kammade noll i finalen. Denna flyfotade donna har nu fått ett lopp i kroppen och med klaff från innern kan det bara smälla till här. Chansetta och spik på DD!

2 Gracie Hanover har nu andats svensk luft ett tag och får sitt elddop nu. Reijo Liljendahls sto har tränat starkt hela vintern, kan öppna snabbt och med de värsta motbuden på bakspår, talar en del för att Ulf Ohlsson leder detta länge.

6 Genta, 11 Xperia Knick10 Flo Jo Keeper slutade tvåa, trea respektive femma i Oaksfinalen men samtliga gör årsdebut och har dessutom sämre lägen än min A-duo.

V64-6

RANKING A: 2. B: 9-8-6-10-5-3-11. C: 12-7-1-4.

Spetsanalys: 2 Deimos Racing forcerar sig till ledningen per omgående.

Loppanalys: Fyraåriga hingstar och valacker ställs mot varandra i detta BC-försök och riktigt fin klass. Kriterievinnaren 2 Deimos Racing gör sitt första framträdande för säsongen men måste tas på allvar direkt. Valacken visade klassen vid flera andra tillfällen i fjol och har gått 1.16 som snabbast inför detta. Spår två passar perfekt för den startsnabba Svante Båth-adepten och mycket talar för att Erik Adielsson dirigerar loppet runt om. Spik!

9 Grant Boko är ingen dålig utmanare och han var inte långt efter Deimos Racing i Kriteriefinalen. Följde upp det med att vinna Breeders Crown från spets i början av november och tar nu ny sats för fyraåringssäsongen. Ready Cash-sonen fick något sämre förutsättningar än mitt spikförslag vilket jag tror blir utslagsgivande i detta fall.

8 Diamanten vann åtta utav femton lopp i fjol, och sprang in nästa 1,5 miljoner, men är bortlottad från spåret längst ute bakom startbilens vingar.

 Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Venkatesh tillbaka i hetluften på Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson