Just nu:
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt
08.39 Robert Bergh missar Derby-kval
08.16 Galopp i genrepet
15.34 Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll
11.08 Dags för korta E3-finaler
11.06 Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna
09.56 Cleangame siktar mot ny seger
09.28 Elitloppshästar i möte på Romme

Wilda Fille försvarade titeln i Monté-SM

Under torsdagen avgjorde Monté-SM för kallblod på Bergsåker och det blev ett välbekant ekipage som stod som segrare.

Jan-Olov Persson-tränade Wilda Fille vann återigen Monté-SM för kallblod tillsammans med Emilia Leo. Efter en lugn inledning tog Leo sats från kön mitt i loppet och landade i dödens varvet kvar. Redan på sista bortre långsidan hade man kopplat greppet och sen kom ingen annan i närheten.

Tiden i mål skrevs till nya svenska rekordet 1.24,6a/2140 meter och detta var alltså Bork Odin-avkommans andra raka triumf i Monte-SM. Ännu värre blev Emilia Leo som kunde räkna hem tredje raka SM-tecknet eftersom hon även vann med Blås Undan 2017.

Det kördes idel montélopp på Bergsåker denna tävlingsdag och Emilia Leo satte även dit sin egentränade V75-bekanting Sign Me Up Too som vann på 1.13,3a/2140 meter

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:39, 11 augusti

Robert Bergh missar Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:16, 11 augusti

Galopp i genrepet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:08, 10 augusti

Dags för korta E3-finaler

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:56, 10 augusti

Cleangame siktar mot ny seger

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:28, 10 augusti

Elitloppshästar i möte på Romme

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Readly Express nya liv har nu börjat

Readly Express nya liv har nu börjat

Readly Express avslutade som bekant sin tävlingskarriär på Solvalla under Elitloppshelgen och idag påbörjade en av Sveriges största travhästar genom tiderna sitt nya liv. Men skötare Inga Perk har alltjämt inte lämnat hans sida.

Readly Express har skrivit in sig i historieböckerna flera gånger om med segern i Prix d’Amerique 2018 som det största russinet i kakan. Årets Elitlopp skulle bli sjuåringens sista framträdande på tävlingsbanan, men inför finalen valde kretsen kring hästen att inte starta. Istället blev det ett storstilat avsked framför E-läktaren.

– Han är en champion och han ska få sluta som en sådan också. Han förtjänade publikens hyllningar, varenda applåd, sa kusken Björn Goop efteråt.

Bland hästens övriga segrar märks Svenskt Trav-Kriterium (2015) och Svenskt Travderby (2016) samt Grand Prix de l’UET som fyraåring och totalt stoltserar Readly Express med 23 miljoner på kontot.

Under torsdagen tog Readly Express första steget i sin nya vardag som ”pensionär” när han lämnade tränare Timo Nurmos gård för att ställas på Menhammars Stuteri. Enligt uppgift packade skötare Inga Perk weekendväskan för att tillbringa helgen med sin följeslagare medan Nurmos själv tog semester denna ”tunga” dag.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen OGP-dispens för Verbeeck - ägaren besviken
Nästa nyhet
Ingen OGP-dispens för Verbeeck – ägaren besviken

Ingen OGP-dispens för Verbeeck – ägaren besviken

Det norska travförbundet DNT ändrar sig inte. Jos Verbeeck får inte dispens att köra i Oslo Grand Prix. Något som även gör Valokaja Hindös ägare Eirik Djuve – förbannad.

Tränaren Jean-Michel Bazire vill ha Jos Verbeeck som kusk på norskägde Valokaja Hindö som är inbjuden till Oslo Grand Prix den 9 juni. Men efter sin snäva styrning i Elitloppet är kusken avstängd. Det norska regelverket tillåter ingen dispens att köra, då Verbeeck inte varit hästens ordinarie kusk.

Trav og Galopp-Nytt har tidigare rapporterat om att Bazire menat att om inte Verbeeck får köra – så kommer han inte till start med Valokaja Hindö. Nu står det klart att DNT inte ändrar sig kring dispensen och står fast vid det norska reglementet, trots att man hade möjlighet att tillämpa UET:s regler kring inbjudningslopp ingående i Trotting Masters-serien.

– Jag förstår inte varför DNT är så stelbenta när det gäller Jos Verbeeck. Nu slutar väl det här med att Bazire inte kommer med någon av hästarna. Jag hade tänkt anmäla fem hästar till OGP-dagen, men nu vet jag inte hur det blir med det, säger Valokaja Hindös ägare Eirik Djuve till Trav og Galopp-Nytt och fortsätter:

– Bazire har sagt att han inte önskar starta Valokaja Hindö om han inte får Verbeeck som kusk. Jag har hela tiden varit klar på att det är han som bestämmer. Jag ska prata med honom om det, men jag är inte optimistisk. Jag tippar att han inte kommer med varken Valokaja Hindö eller Looking Superb.

Läs även: Verbeeck får inte köra OGP – då vill Bazire stanna hemma

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Två franska namn klara för Kymi Grand Prix
Nästa nyhet
Två franska namn klara för Kymi Grand Prix

Två franska namn klara för Kymi Grand Prix

Två franska hästar har blivit klara för Finlands miljonlopp Kymi Grand Prix. Men det står fler stjärnor på inbjudningslistan.

Två franska inslag är säkrade för Kymi Grand Prix. Det är det storloppsmeriterade stoet Billie de Montfort som kommer till Kouvola och sällskap får hon av Colonel, som senast sågs som en av hästarna i Harper Hanovers lopp.

Samtidigt står det klart att fjolårsvinnaren Aubrion du Gers, inte kommer för att försvara sin titel. Det skriver Ravinetti. Däremot har man fortsatt hopp om att få återse Elitlopps-vinnaren Dijon som även fanns med i fjolårets Kymi Grand Prix. Tränaren Romain Derieux väljer mellan Finland eller Prix René Ballière som körs en vecka senare.

Det finländska storloppet kan också bli aktuellt för Copenhagen Cup-vinnaren Handsome Brad, tränaren Ulf Stenströmer ska lämna besked senare i veckan.

Två hemmahästar är sedan tidigare klara för loppet som körs den 15 juni, Elitlopps-finalisten Next Direction och Sweden Cup-tvåan Chief Orlando.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kusk-VM: Ulf Ohlsson har guldläge inför sista dagen
Nästa nyhet
Kusk-VM: Ulf Ohlsson har guldläge inför sista dagen

Kusk-VM: Ulf Ohlsson har guldläge inför sista dagen

Kusk-VM har utvecklats till en rysare inför fredagens final. Ulf Ohlsson har vittring på guldet och leder inför den sista tävlingsdagen – men precis bakom skuggar Doug McNair från Kanada.

Den femte av sex dagar av Kusk-VM avgjordes på onsdagen i Rättvik. Efter en bra genomförd dag av Sveriges Ulf Ohlsson, som bland annat innehöll ett andra- och ett fjärdepris, satte han i den avslutande avdelningen dit Robert Bergh-tränade Spickleback Face.

Den segern förde Ulf Ohlsson upp till ledningen i tabellen. Men kampen är stenhård – bara två poäng bakom befinner sig Kanadas Doug McNair, som förvisso gick segerlös från den femte dagen.

Fler kuskar är dock med i segerdiskussionen. Såväl Finlands Mika Forss och Norges Eirik Höitomt, som båda segrade i Rättvik, har slagläge och uppåt i poängställningen stormar USA:s representant Yannick Gingras som också tog en seger under onsdagen. Det återstående loppet såg tyske Michael Nimczyk som vinnare.

Kusk-VM har vilodag under torsdagen men allt kommer till sitt avgörande när de resterande fem loppen körs på Gävletravet på fredag.


Ställningen efter 5 av 6 dagar:

1 Ulf Ohlsson, Sverige, 166,5 poäng
2 Doug McNair, Kanada, 164,5 poäng
3 Mika Forss, Finland, 154 poäng
4 Eirik Höitomt, Norge, 151 poäng
5 Yannick Gingras, USA, 149,5 poäng
6 Rick Ebbinge, Nederländerna, 146,5 poäng
7 Matthew Williamson, Nya Zeeland, 135,5 poäng
8 Michael Nimzczyk, Tyskland, 125,5 poäng
9 Franck Nivard, Frankrike, 121 poäng
10 Rodney Gatt, Malta, 111 poäng
11 James Macdonald, regerande mästare, 109 poäng
12 Todd McCarthy, Australien, 103 poäng

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bandit Brick byter regi igen - till Bazire

Travtips

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti
Tisdag Eskilstuna Lopp: 3 Klockrent lunchdrag igår och det är bara att skjuta vidare med ny ammunition. 4 Titania I.S. är en fin modell som nu dessutom kommit i storform. Nära segern för fyra starter sedan och sparat i mål därefter. Efter dessa två starter...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson