Just nu:
13.27 Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”
11.15 Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år
11.06 Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25
16.55 Bold Eagle vill till Elitloppet
15.41 Axevalla 21 januari: Fiore får blomster
11.02 Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare
10.16 Kallbloden som slåss om Paris-biljetter
08.23 Förvarade förbjudna preparat – döms till böter
08.00 ”Lunch-draget” – ny tipssatsning
12.44 Propulsion till Paris

Wilda Fille försvarade titeln i Monté-SM

Under torsdagen avgjorde Monté-SM för kallblod på Bergsåker och det blev ett välbekant ekipage som stod som segrare.

Jan-Olov Persson-tränade Wilda Fille vann återigen Monté-SM för kallblod tillsammans med Emilia Leo. Efter en lugn inledning tog Leo sats från kön mitt i loppet och landade i dödens varvet kvar. Redan på sista bortre långsidan hade man kopplat greppet och sen kom ingen annan i närheten.

Tiden i mål skrevs till nya svenska rekordet 1.24,6a/2140 meter och detta var alltså Bork Odin-avkommans andra raka triumf i Monte-SM. Ännu värre blev Emilia Leo som kunde räkna hem tredje raka SM-tecknet eftersom hon även vann med Blås Undan 2017.

Det kördes idel montélopp på Bergsåker denna tävlingsdag och Emilia Leo satte även dit sin egentränade V75-bekanting Sign Me Up Too som vann på 1.13,3a/2140 meter

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
tisdag 16:55, 21 januari

Bold Eagle vill till Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:16, 21 januari

Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:23, 21 januari

Förvarade förbjudna preparat – döms till böter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:00, 21 januari

”Lunch-draget” – ny tipssatsning

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 12:44, 20 januari

Propulsion till Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:03, 20 januari

Anmält till PdA

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:52, 20 januari

Månprinsen snart redo – men inte Elitkampen

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Readly Express nya liv har nu börjat

Readly Express nya liv har nu börjat

Readly Express avslutade som bekant sin tävlingskarriär på Solvalla under Elitloppshelgen och idag påbörjade en av Sveriges största travhästar genom tiderna sitt nya liv. Men skötare Inga Perk har alltjämt inte lämnat hans sida.

Readly Express har skrivit in sig i historieböckerna flera gånger om med segern i Prix d’Amerique 2018 som det största russinet i kakan. Årets Elitlopp skulle bli sjuåringens sista framträdande på tävlingsbanan, men inför finalen valde kretsen kring hästen att inte starta. Istället blev det ett storstilat avsked framför E-läktaren.

– Han är en champion och han ska få sluta som en sådan också. Han förtjänade publikens hyllningar, varenda applåd, sa kusken Björn Goop efteråt.

Bland hästens övriga segrar märks Svenskt Trav-Kriterium (2015) och Svenskt Travderby (2016) samt Grand Prix de l’UET som fyraåring och totalt stoltserar Readly Express med 23 miljoner på kontot.

Under torsdagen tog Readly Express första steget i sin nya vardag som ”pensionär” när han lämnade tränare Timo Nurmos gård för att ställas på Menhammars Stuteri. Enligt uppgift packade skötare Inga Perk weekendväskan för att tillbringa helgen med sin följeslagare medan Nurmos själv tog semester denna ”tunga” dag.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen OGP-dispens för Verbeeck - ägaren besviken
Nästa nyhet
Ingen OGP-dispens för Verbeeck – ägaren besviken

Ingen OGP-dispens för Verbeeck – ägaren besviken

Det norska travförbundet DNT ändrar sig inte. Jos Verbeeck får inte dispens att köra i Oslo Grand Prix. Något som även gör Valokaja Hindös ägare Eirik Djuve – förbannad.

Tränaren Jean-Michel Bazire vill ha Jos Verbeeck som kusk på norskägde Valokaja Hindö som är inbjuden till Oslo Grand Prix den 9 juni. Men efter sin snäva styrning i Elitloppet är kusken avstängd. Det norska regelverket tillåter ingen dispens att köra, då Verbeeck inte varit hästens ordinarie kusk.

Trav og Galopp-Nytt har tidigare rapporterat om att Bazire menat att om inte Verbeeck får köra – så kommer han inte till start med Valokaja Hindö. Nu står det klart att DNT inte ändrar sig kring dispensen och står fast vid det norska reglementet, trots att man hade möjlighet att tillämpa UET:s regler kring inbjudningslopp ingående i Trotting Masters-serien.

– Jag förstår inte varför DNT är så stelbenta när det gäller Jos Verbeeck. Nu slutar väl det här med att Bazire inte kommer med någon av hästarna. Jag hade tänkt anmäla fem hästar till OGP-dagen, men nu vet jag inte hur det blir med det, säger Valokaja Hindös ägare Eirik Djuve till Trav og Galopp-Nytt och fortsätter:

– Bazire har sagt att han inte önskar starta Valokaja Hindö om han inte får Verbeeck som kusk. Jag har hela tiden varit klar på att det är han som bestämmer. Jag ska prata med honom om det, men jag är inte optimistisk. Jag tippar att han inte kommer med varken Valokaja Hindö eller Looking Superb.

Läs även: Verbeeck får inte köra OGP – då vill Bazire stanna hemma

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Två franska namn klara för Kymi Grand Prix
Nästa nyhet
Två franska namn klara för Kymi Grand Prix

Två franska namn klara för Kymi Grand Prix

Två franska hästar har blivit klara för Finlands miljonlopp Kymi Grand Prix. Men det står fler stjärnor på inbjudningslistan.

Två franska inslag är säkrade för Kymi Grand Prix. Det är det storloppsmeriterade stoet Billie de Montfort som kommer till Kouvola och sällskap får hon av Colonel, som senast sågs som en av hästarna i Harper Hanovers lopp.

Samtidigt står det klart att fjolårsvinnaren Aubrion du Gers, inte kommer för att försvara sin titel. Det skriver Ravinetti. Däremot har man fortsatt hopp om att få återse Elitlopps-vinnaren Dijon som även fanns med i fjolårets Kymi Grand Prix. Tränaren Romain Derieux väljer mellan Finland eller Prix René Ballière som körs en vecka senare.

Det finländska storloppet kan också bli aktuellt för Copenhagen Cup-vinnaren Handsome Brad, tränaren Ulf Stenströmer ska lämna besked senare i veckan.

Två hemmahästar är sedan tidigare klara för loppet som körs den 15 juni, Elitlopps-finalisten Next Direction och Sweden Cup-tvåan Chief Orlando.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kusk-VM: Ulf Ohlsson har guldläge inför sista dagen
Nästa nyhet
Kusk-VM: Ulf Ohlsson har guldläge inför sista dagen

Kusk-VM: Ulf Ohlsson har guldläge inför sista dagen

Kusk-VM har utvecklats till en rysare inför fredagens final. Ulf Ohlsson har vittring på guldet och leder inför den sista tävlingsdagen – men precis bakom skuggar Doug McNair från Kanada.

Den femte av sex dagar av Kusk-VM avgjordes på onsdagen i Rättvik. Efter en bra genomförd dag av Sveriges Ulf Ohlsson, som bland annat innehöll ett andra- och ett fjärdepris, satte han i den avslutande avdelningen dit Robert Bergh-tränade Spickleback Face.

Den segern förde Ulf Ohlsson upp till ledningen i tabellen. Men kampen är stenhård – bara två poäng bakom befinner sig Kanadas Doug McNair, som förvisso gick segerlös från den femte dagen.

Fler kuskar är dock med i segerdiskussionen. Såväl Finlands Mika Forss och Norges Eirik Höitomt, som båda segrade i Rättvik, har slagläge och uppåt i poängställningen stormar USA:s representant Yannick Gingras som också tog en seger under onsdagen. Det återstående loppet såg tyske Michael Nimczyk som vinnare.

Kusk-VM har vilodag under torsdagen men allt kommer till sitt avgörande när de resterande fem loppen körs på Gävletravet på fredag.


Ställningen efter 5 av 6 dagar:

1 Ulf Ohlsson, Sverige, 166,5 poäng
2 Doug McNair, Kanada, 164,5 poäng
3 Mika Forss, Finland, 154 poäng
4 Eirik Höitomt, Norge, 151 poäng
5 Yannick Gingras, USA, 149,5 poäng
6 Rick Ebbinge, Nederländerna, 146,5 poäng
7 Matthew Williamson, Nya Zeeland, 135,5 poäng
8 Michael Nimzczyk, Tyskland, 125,5 poäng
9 Franck Nivard, Frankrike, 121 poäng
10 Rodney Gatt, Malta, 111 poäng
11 James Macdonald, regerande mästare, 109 poäng
12 Todd McCarthy, Australien, 103 poäng

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bandit Brick byter regi igen - till Bazire

Travtips

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Travtips
onsdag 13.27, 22 januari
Det var svårspelat i lördags med en del konstiga prestationer och det blev ingen bra lördag för min del. Enda träffen var Franklin Face till fint platsodds, men klart jag borde vågat spänna bågen och ”reka” vinnare. Storfavoriten Man At Work vann inte nu h...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 11.06, 22 januari

Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.41, 21 januari

Axevalla 21 januari: Fiore får blomster

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 21 januari

Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.02, 20 januari

Färjestad 20 januari: Inga gränser för deras fräckhet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 19 januari

Boden 19 januari: Fin söndag för Finland

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson