Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Who’s Who laddar om mot Bourbonnais

Who’s Who hade ingen chans att slåss om topplatserna i Prix de Bretagne – men fick ett behövligt lopp i kroppen. Tränaren Pasi Aikio ser på framtiden med tillförsikt och laddar mot nästa B-lopp.

Who’s Who var det svenska hoppet i söndagens Prix de Bretagne, kom också tidigt till ledningen men var utan chans att nå någon av de tre platserna som gav en biljett till Prix d’Amérique. Vann loppet gjorde Jean-Michel Bazire-tränade Davidson du Pont för andra året i följd.

Men tränaren Pasi Aikio är inte besviken för det. Who’s Who gjorde första starten sedan han segrade i Jubileumspokalen i augusti och söndagens start ska föra honom rejält framåt i form inför kommande drabbningar på Vincennes, menar tränaren.

– Det löste sig nästa lite för bra. Han kördes fram men det gick inte så fort då och i normal form hade det varit perfekt. Men han är inte riktigt i form än. Hästen kommer säkert ur det här på ett bra sätt för han återhämtade sig bra efteråt. Jag tror att han kommer gå framåt rejält med det här loppet i sig, säger Pasi Aikio till Kanal 75.

”Kommer gå framåt rejält”
Pasi Aikio till Kanal 75

Who’s Who tar nu närmast sikte mot det andra B-loppet, Prix du Bourbonnais som körs över 2850 meter och avgörs den 8 december. Också där blir topp tre klara för Prix d’Amérique. Därefter är planen att också gå ut i Prix Ténor de Baune den 22 december, ett lopp som körs för femåringarna.

Läs även: Davidson du Pont flög fram

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fjärde raka för Båth?

Fjärde raka för Båth?

Tvååringarnas största uppgift för året är här, på lördag avgörs Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro. Svante Båth har chansen att ta hem loppet – för fjärde året i följd.

Eftersom samtliga finalister är premiechansade väntar ett förstapris på 1,4 miljoner kronor när Svensk Uppfödningslöpning körs för landets tvååriga talanger på Jägersro den här lördagen. Favoritskapet ligger på förhand hos Global Badman som fått en flygande start på karriären hos Daniel Wäjersten; hästen har fyra segrar på sina fem starter och övertygade senast i uttagningen.

Svante Båth har dock segervana från tidigare i den tvååriga kullens största lopp. När hans träning Bythebook delade segern med Belker i förra årets upplaga, var det hans tredje raka (och femte totalt) sedan Coin Perdu och Global Welcome vunnit föregående år. Båths bidrag i år är Armani Degato som lätt vann från dödens i sin uttagning.

Utmanare till favoritduon är Timo Nurmos lovande Karl May Boko och de båda uttagningstvåorna Revelation och Fire Piston. Hemmatränaren Joakim Lövgren är den ende med två finalister; själv kör han Gordon Brodde medan det blir Kim Eriksson som tar hand om Only Cash O.C.

  • vem vinner uppfödningslöpning?

Här är startlistan:

Svensk Uppfödningslöpning, 1640 auto:

1 Armani Degato – Erik Adielsson (Svante Båth)
2 Global Badman – Daniel Wäjersten
3 Revelation – Per Nordström
4 Fire Piston – Stefan Söderkvist (Admir Zukanovic)
5 Gordon Brodde – Joakim Lövgren
6 Castillo – Carl Johan Jepson (Tomas Malmqvist)
7 Mizita Sound – struken
8 Global Benchmark – Johan Untersteiner
9 A Good Point – Kevin Oscarsson (Sören Norberg)
10 Karl May Boko – Örjan Kihlström (Timo Nurmos)
11 Born Winner – Mattias Djuse
12 Only Cash O.C. – Kim Eriksson (Joakim Lövgren)


Senaste vinnarna Uppfödningslöpning:

2018: Belker/Bythebook – Torbjörn Jansson/Erik Adielsson
2017: Global Welcome – Erik Adielsson
2016: Coin Perdu – Erik Adielsson
2015: Gareth Boko – Per Lennartsson
2014: Mister J.P. – Björn Goop

Läs även: Uppfödningskval: Global Badman övertygar

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lesja Odin hade ny show - tog 24:e raka
Nästa nyhet
Lesja Odin hade ny show – tog 24:e raka

Lesja Odin hade ny show – tog 24:e raka

Lesja Odin showade igen. På Sörlandet tangerade Öystein Tjomsland-fenomenet sin pappa Moe Odins segerrekord när han i fullständigt överlägsen stil tog sin 24:e raka seger från debuten.

Det verkar inte finnas någon som kan stoppa sexåriga kallblodet Lesja Odin i sin jakt på segrar. Vid Sörlandets söndagstävlingar visade Öystein Tjomslands vinstmaskin upp sig på nytt – och stod helt i sin egen klass när han tog sin 24:e raka seger.

Lesja Odin som inledde med fyrtio meters tillägg var direkt framme i tredje utvändigt, sändes fram mot ledningen med varvet kvar – och avgjorde kort senare. In över den sista bortre långsidan vinkade jättefavoriten motståndet adjö och lämnade konkurrent-erna med många, många längder.

Segern togs på 1.24,2/2180 meter, med 1,3 sekunder till godo på tvåan Langlands Odin som hade tjugo meter längre att trava. Förstapriset den här gången beskedliga 14 000 norska kronor.

I och med den här segern tangerade Lesja Odin sin far Moe Odins segerrekord i antal raka segrar från debuten. Nästa start kan bli på Forus den 7 december då rekordet förhoppningsvis också ska slås. Men det finns fler rekord att betvinga – det norska rekordet i antal raka segrar totalt innehas av en viss Lannem Silje som noterades för 30 segrar i obruten följd.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Campo Bahia åter i hetluften
Nästa nyhet
Campo Bahia åter i hetluften

Campo Bahia åter i hetluften

Campo Bahia är tillbaka på tävlingsbanan – och siktar mot Paris. Men först väntar en spännande värdemätare i Johan Jacbossons Minne hemma på Jägersro i helgen.

Campo Bahia var den stora favoriten i Svenskt Travderby, men kunde väl i finalen inte göra sig själv rättvisa och blev sedan även struken ur uttagningen till Europaderbyt. Men nu är Conrad Lugauers fyraårige monstertravare redo för strid igen. I sin första start sedan just Derbyt, går han på lördag ut i Johan Jacobssons Minne på hemmabanan Jägersro.

I loppet har fyraåringarna tjugo meters tillägg på treåringarna och uppgiften är för Campo Bahia ett led i en tänkt matchning mot det stora franska årgångsloppet Critérium Continental som avgörs den 22 december. Ett lopp som för övrigt ger sin vinnare en biljett till Prix d’Amérique.

I kampen om 150 000 kronor på Jägersro möter Campo Bahia bland andra Mellby Glader på lika start medan det i treåringsgänget ryms Kriterie-finalisten Usain Töll, Breeders Crown-finalisterna Guzz Mearas och Ultion Face samt formstarke Gargamel Sisu.

Fin klass på Gulddivisionen

Meadow Prophets Minne som är Gulddivisionen, håller för årstiden hög klass. Sprintermästaren Tae Kwon Deo gör debut i sammanhanget och ställs mot Robert Berghs duo Mindyourvalue W.F. och Angle of Attack. Här finns också Global Trustworthy som vunnit de båda senaste Guldfinalerna, Velvet Gio som imponerade stort senast i Müllers Memorial, Racing Mange och VM-tvåan Slide So Easy.

Här är startlistorna:

Johan Jacobssons Minne, 2140 volt:

1 Gargamel Sisu – Jorma Kontio
2 Guzz Mearas – Johan Untersteiner
3 Ultion Face – Adrian Kolgjini
4 Divane Godiva – Joakim Lövgren
5 Usain Töll – Stefan Söderkvist
6 Aura S.L. – Carl Johan Jepson
2160 meter
7 Mellby Glader – Robert Bergh
8 Donatello Garbo – Örjan Kihlström
9 Campo Bahia – Conrad Lugauer
10 Zion Font – Rick Ebbinge


Meadow Prophets Minne, 2140 volt:

1 Angle of Attack – Erik Adielsson
2 Tae Kwon Deo – Adrian Kolgjini
3 Justice Ås – Peter Untersteiner
4 Speedy Foxy Vicane – Kim Eriksson
5 Global Trustworthy – Jorma Kontio
6 Racing Mange – Joakim Lövgren
7 Mindyourvalue W.F. – Robert Bergh
8 Calvin Borel – Conrad Lugauer
9 Shadow Gar – Kevin Oscarsson
10 Velvet Gio – Ulf Ohlsson
11 Dreammoko – Carl Johan Jepson
12 Slide So Easy – Flemming Jensen

Läs även: Uppfödningslöpning: Fjärde raka för Båth?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Davidson du Pont flög fram
Nästa nyhet
Davidson du Pont flög fram

Davidson du Pont flög fram

Det blev repris på förra året i Prix de Bretagne. Efter en flygande avslutning fångade Davidson du Pont in tappra Chica de Joudes på linjen. Svenska hoppet Who’s Who orkade inte till slut efter att ha gått i ledningen.

Jean-Michel Bazire-tränade Davidson du Pont slutade fyra i Prix d’Amérique efter att ha vunnit Prix de Bretagne förra vintern. När årets första B-lopp kördes på Vincennes under söndagen – gjorde den tuffe sexåringen repris. En makalös avslutning från Pacha du Pont-sonen talade segerspråk igen.

Who’s Who fick släppa spets

Franck Ouvrie hade uppdraget att köra Davidson du Pont och sparade inte på krutet från start. Favoriten stack till ledningen direkt men skulle snart få avlösning. Örjan Kihlström kom via tredjespår fram för att med Who’s Who överta efter cirka 700 meter avklarade och öppnade första 1200 efter 14,7. Men det blågula hoppet skulle inte få sitta i fred.

Alain Laurent synade dödens med formstarka stoet Chica de Joudes som pressade på svensken och en bit senare i sin tur tog över taktpinnen. Den urstarka fransyskan öste för fullt genom sista sväng för att skaka av sig motståndet och såg ut att lyckas – tills det att Ouvrie hittade luckan med Davidson du Pont. Favoriten tråcklade sig från tredje invändigt loss i fjärdespår och tog upp jakten via en sylvass avslutning. På linjen nådde Davidson du Pont förbi – till segern.

Davidson spurtade sylvasst

Davidson du Pont bärgade förstapriset på 49 500 euro genom seger på 1.12,7/2700 meter, en tid som var en tiondel från löpningsrekordet i Prix de Bretagne. Chica de Joudes tapper i nederlaget som tvåa på samma notering – men också klar för Prix d’Amérique om tio veckor.

Det är också något som norske succén Looking Superb, även han från Bazires stall och runner-up i Prix d’Amérique i fjol, kan se fram emot. Efter att ha travat andra halvan av loppet i dödens höll han precis undan för bakomvarande Tony Gio i en stenhård duell strax bakom toppduon, båda gick i mål på 1.12,8.

Bélina Josselyn kvar i kön

Femårige Enino du Pommereux gick också en giftig spurt i vida spår för att bli femma. Regerande PdA-mästaren Bélina Josselyn (spelad till 46 gånger på toton) togs dock åter lugnt och blev kvar i kön, liksom Bahia Quesnot.

Hur gick det för Who’s Who då? Svensken travade in på upploppet i rygg på ledarinnan, men mattades något den sista biten och kom i mål som nia på 1.13,1, men fick här i första starten på tre månader en genomkörare inför fortsatta äventyr.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Succé igen för Zarenne Fas

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson