Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Davidson du Pont flög fram

Det blev repris på förra året i Prix de Bretagne. Efter en flygande avslutning fångade Davidson du Pont in tappra Chica de Joudes på linjen. Svenska hoppet Who’s Who orkade inte till slut efter att ha gått i ledningen.

Jean-Michel Bazire-tränade Davidson du Pont slutade fyra i Prix d’Amérique efter att ha vunnit Prix de Bretagne förra vintern. När årets första B-lopp kördes på Vincennes under söndagen – gjorde den tuffe sexåringen repris. En makalös avslutning från Pacha du Pont-sonen talade segerspråk igen.

Who’s Who fick släppa spets

Franck Ouvrie hade uppdraget att köra Davidson du Pont och sparade inte på krutet från start. Favoriten stack till ledningen direkt men skulle snart få avlösning. Örjan Kihlström kom via tredjespår fram för att med Who’s Who överta efter cirka 700 meter avklarade och öppnade första 1200 efter 14,7. Men det blågula hoppet skulle inte få sitta i fred.

Alain Laurent synade dödens med formstarka stoet Chica de Joudes som pressade på svensken och en bit senare i sin tur tog över taktpinnen. Den urstarka fransyskan öste för fullt genom sista sväng för att skaka av sig motståndet och såg ut att lyckas – tills det att Ouvrie hittade luckan med Davidson du Pont. Favoriten tråcklade sig från tredje invändigt loss i fjärdespår och tog upp jakten via en sylvass avslutning. På linjen nådde Davidson du Pont förbi – till segern.

Davidson spurtade sylvasst

Davidson du Pont bärgade förstapriset på 49 500 euro genom seger på 1.12,7/2700 meter, en tid som var en tiondel från löpningsrekordet i Prix de Bretagne. Chica de Joudes tapper i nederlaget som tvåa på samma notering – men också klar för Prix d’Amérique om tio veckor.

Det är också något som norske succén Looking Superb, även han från Bazires stall och runner-up i Prix d’Amérique i fjol, kan se fram emot. Efter att ha travat andra halvan av loppet i dödens höll han precis undan för bakomvarande Tony Gio i en stenhård duell strax bakom toppduon, båda gick i mål på 1.12,8.

Bélina Josselyn kvar i kön

Femårige Enino du Pommereux gick också en giftig spurt i vida spår för att bli femma. Regerande PdA-mästaren Bélina Josselyn (spelad till 46 gånger på toton) togs dock åter lugnt och blev kvar i kön, liksom Bahia Quesnot.

Hur gick det för Who’s Who då? Svensken travade in på upploppet i rygg på ledarinnan, men mattades något den sista biten och kom i mål som nia på 1.13,1, men fick här i första starten på tre månader en genomkörare inför fortsatta äventyr.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Succé igen för Zarenne Fas

Succé igen för Zarenne Fas

Jerry Riordans flyfotade Zarenne Fas fortsätter att göra succé. Efter en högst imponerande avslutning till seger i Axel Jensens Minneslopp på Bjerke, tar man nu sikte mot Vincennes.

Fyraårige italienaren Zarenne Fas kom till Jerry Riordans regi i somras och det har utvecklats till en framgångssaga för Varenne-sonen. Efter sin seger i Grosser Preis von Deutschland visade han återigen var skåpet ska stå när Axel Jensens Minneslopp avgjordes på Bjerke under lördagen.

Någon enkel uppgift blev det inte för Zarenne Fas – men tillsammans med sin kusk Rikard N Skoglund redda han ut det igen. Favoriten hamnade i femte par utvändigt och hade fortsatt långt fram när han fick marschorder 600 meter kvar. En ännu drygare resa, fjärdespår genom sista sväng, blev det när Patent Leather skickades till attack framför.

Men Zarenne Fas spurt var femstjärnig. Efter en avslutning i spåren fångade han säkert in Patent Leather till segern på 1.12,4a över engelska milen. Patent Leather därmed tvåa, två tiondelar senare medan Noble Superb grejade tredjepriset.

Förstapriset i Axel Jensens var värt 300 000 norska kronor. Efter segern lät tränaren Jerry Riordan meddela att man håller höga planer för fyraåringen längre fram i vinter – målsättningen är en start i Critérium Continental på Vincennes dagarna före jul. Då väntar bland andra PdA-favoriten Face Time Bourbon som en av de potentiella motståndarna.


Danskt i Axel Jensens för ston

Axel Jensens stoupplaga gick till Danmark. Jeppe Juel inledde invändigt med Dusty Shadow (e. Andover Hall) men hittade ut i vad som blev andra par utvändigt efter ett varv. Där kunde ekipaget avvakta till mitt i sista sväng före man aviserade attacken. Länge ledande Thankful stretade emot tappert – men precis före mål var det danskan som fick nosen först. 1.15,0a/2100 var segertiden.


Gigant Invalley hann fram på linjen

Gulddivisionen, Big Noons Pokallopp, såg Gigant Invalley som segrare. Gunnar Austevoll gjorde sitt bästa att försvara innerspåret men Pastore Bob katapultstartade – och tog sig före in i första sväng. Men det skulle lösa sig ändå för Gigant Invalley då Cash Okay hastigt tog sig fram utvändigt av Pastore Bob och pressade. Luckan kom för Gigant Invalley som tuggade ned de stridande duellanterna till segern kort före mållinjen. 1.12,8a/1609 var tiden för samtliga i trion.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
On Track Piraten på Solvalla
Nästa nyhet
On Track Piraten på Solvalla

On Track Piraten på Solvalla

Den outtröttlige On Track Piraten är tillbaka på Solvalla och körs av Torbjörn Jansson i kommande onsdags snabblopp på huvudstadsovalen.

Publikfavoriten On Track Piraten förgyller onsdagens tävlingar på Solvalla. I ett snabblopp med 70 000 kronor att kämpa om, är elvaåringen med över arton miljoner kronor på bankboken tillbaka. Den här gången är det i sällskap med Torbjörn Jansson, det blir första gången på över fyra år med den konstellationen.

Bland motståndet hittar vi Björn Goops Chianti, fjolårets Derby-tvåa som här jagar första segern för året. Här finns också meriterade namn som Snowstorm Hanover och Star Advisor Joli.

Här är startlistan:

2140 auto:

1 West Wing – Kim Eriksson
2 Snowstorm Hanover – Örjan Kihlström
3 Star Advisor Joli – André Eklundh
4 On Track Piraten – Torbjörn Jansson
5 Chianti – Björn Goop
6 Tito – Carl Johan Jepson
7 Ajlexes Cubano – Jenny A Björk
8 Order to Fly – Per Lennartsson
9 Im Your Captain – Jorma Kontio
10 Scellino Luis – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Caban Prior tog d'Oléron i spurten
Nästa nyhet
Caban Prior tog d’Oléron i spurten

Caban Prior tog d’Oléron i spurten

En snabb avslutning över upploppet talade segerspråk när valacken Caban Prior plockade hem torsdagens Prix de l’Ille d’Oléron på Vincennes.

Det blev valackernas uppgörelse när Grupp 3-loppet för montéhästarna Prix de l’Ille d’Oléron var torsdagens huvudnummer på kolstybben. Sylvain Desmarres-tränade sjuåringen Caban Prior avgick med segern efter en fin resa signerad Aurélien Desmarres.

Caban Prior tog täten initialt men överlämnade åt favoriten Corail d’Aure som fick Prix Reynolds-vinnaren Vertige de Chenu utvändigt om sig – och senare i rygg. Det innebar tredje invändigt för Caban Prior, men det skulle lösa sig perfekt när luckan kom och sjuåringen kunde till slut avgöra lätt efter en vass avslutning i tredjespår.

Caban Prior klockades till 1.13,6/2850 meter och tjänade 40 500 euro. Vertige de Chenu slutade som tvåa på 1.13,0 med 25 meter längre att trava.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grym Gimpanzee
Nästa nyhet
Grym Gimpanzee

Grym Gimpanzee

Frågan är om inte Gimpanzee är Nordamerikas bästa treåring, nu när säsongen i det närmaste kan sammanfattas. Marcus Melander-hästen var förkrossande när han vann Matron Stakes på en låg 1.09-tid.

Marcus Melander-tränade Gimpanzee, som ägs av Courant och SRF Stable, hade på nytt uppvisning när han på torsdagskvällen följde upp sin seger i Breeders Crown med en storseger också i Matron Stakes för treåriga hingstar och valacker på Dover Downs. Förstapriset var värt lite mer än en miljon kronor, vilket nu för Chapter Seven-sonen över en miljon dollar intjänat bara i år.

Brian Sears rattade Gimpanzee som dök till ledningen, men snart överlämnade till Chin Chin Hall som i sin tur släppte till Nancy Johansson-tränade Don’t Let’Em med varvet kvar. Mitt på sista bortre valde Sears att vrida ut mot dödens – och i sista sväng var allt redan avgjort.

Gimpanzee lämnade fältet med flera längder över upploppet för att kliva över mållinjen som vinnare på 1.09,1a/1609 över Dover Downs tusenmetersbana. Chin Chin Hall ordnande bakom andrapriset, före Pilot Discretion och Åke Svanstedts Marseille. Don’t Let’Em slutade som femma i mål.

Ytterligare en start kan det bli för Gimpanzee, före det görs bokslut i år. Treåringen är inbjuden till finalen i TVG Open på Meadowlands som avgörs den 23 november.

Här kan du se loppet.

Matron Stakes för treåriga ston gick till Rene Allard-tränade When Dovescry (e. Muscle Hill) som tidigare år vann Hambletonian Oaks. För sin kusk Simon Allard hemförde hon segern värd cirka 88 000 dollar från ledningen på 1.09,8a/1609. Här var Åke Svanstedt fyra med sin Beautiful Sin.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för första PdA-testet

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson