Just nu:
11.48 Takter öppnar Elitlopps-dörren med Manchego
11.41 Lunch-draget Färjestad: Veckans första spets-spel
11.18 Critérium de Vitesse för Étonnant – men inte Harper Hanovers
11.00 Face Time Bourbon tillbaka till sommaren
10.28 Vernissage Grif övertygade stort i årsdebuten
08.24 Spännande årsdebuter
14.07 Umåker 7 mars: Wäjersten visar vägen!
18.51 Fartfylld Floris Baldwin
17.48 Face Time Bourbon överlägsen
17.12 Åby 6 mars: Jag har räknat på det…

Who’s Who hann fram i Jubileumspokalen

Who’s Who är onekligen inte vilken häst som helst. Efter en rykande avslutning och klassisk inmåttning av Örjan Kihlström satt Pasi Aikios guldklimp på linjen i Jubileumspokalen. Nu börjar satsningen mot Prix d’Amérique i vinter.

I fjol utklassade han motståndet i Derbyt. I år har Who’s Who växt ytterligare en klass. Vid onsdagens utsökta kväll på Solvalla, infriade han favoritskapet i Jubileumspokalen för den femåriga eliten. En seger värd en miljon kronor.

– Det är en jättefin häst. Vi fick ett bra lopp i dag och en bra rygg att gå i. Det var knappt vi kom förbi honom till slut, men vi hade marginalerna på vår sida, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln efter sin femte seger i loppet.

”Hade marginalerna på vår sida”
Örjan Kihlström i vinnarcirkeln

Och det var verkligen ett perfekt lopp som Örjan Kihlström kunde bjuda ”Maharajah-kopian”. Han hittade tredje utvändigt från sitt bakspår, medan Gretzky B.R. anförde fältet i rask fart; 08,3 första 500 och 10,4 vid varvspasseringen. 600 meter från mål fick Fredrik B Larsson bakom Milliondollarrhyme, byta andra utvändigt mot tredjespår när dödenstravande Selmer I.H. felade och Vincero’ Gar hittade loss från vinnarhålet.

Who’s Who fick därmed en delikat rygg att gå på genom sista svängen och det var först vid utgången av den samma som Kihlström sände sin springare till anfall. Fast Milliondollarrhyme är ingen enkel häst att plocka ned i en upploppsstrid; Elitlopps-finalisten stred helhjärtat till linjen men precis före mål fick Who’s Who nosen först efter en vindsnabb avslutning.

– Fasen, vad bra han var. Och Örjan, han är grym. Jag älskar den här hästen, han betyder mycket för oss. Det är en häst som vi haft hela tiden och han har utvecklats så här, det är jäkligt häftigt, sa tränaren Pasi Aikio i ATG Live.

”Jag älskar den här hästen”
Pasi Aikio i ATG Live

Segertiden för Who’s Who stannade vid 1.11,1a/2140 meter. Milliondollarrhyme tapper som tvåa och trea i mål Conrad Lugauer med Norton Commander som spurtade snyggt invändigt över upploppet, inte långt från toppduon.

Jubileumspokalen var det här årets stora mål för Who’s Who, men i framtiden hägrar ännu större utmaningar. Tanken är att gå i pappa Maharajahs hovspår och ladda mot Vincennes vintermeeting med Prix d’Amérique som det stora målet.

– Det är klart, vi måste ju försöka. Det känns som att han har några växlar till, det ska bli spännande.

Peter Untersteiners Heart of Steel blev fyra efter en god avslutning, medan Perfect Spirit lade beslag på femtepriset. För Villiam lyckades det dock inte alls i denna årets andra start. Efter en dryg inledning i spåren, backades hästen sist men galopperade och diskades in på sista bortre långsidan.

Läs även: Ecurie D – på världsrekord
Läs även: Uza Josselyn omutlig från spets i Sto-EM

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 11:48, 08 mars

Takter öppnar Elitlopps-dörren med Manchego

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:18, 08 mars

Critérium de Vitesse för Étonnant – men inte Harper Hanovers

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:00, 08 mars

Face Time Bourbon tillbaka till sommaren

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:28, 08 mars

Vernissage Grif övertygade stort i årsdebuten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:24, 08 mars

Spännande årsdebuter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:51, 06 mars

Fartfylld Floris Baldwin

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 17:48, 06 mars

Face Time Bourbon överlägsen

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ecurie D – på världsrekord

Ecurie D – på världsrekord

Ecurie D. är en häst men en enorm talang. Sjätte segern på lika många starter kom i Big Noon-Pokalen där han putsade världsrekordet trots en resa hela vägen i dödens.

Har du inte redan gjort det, så lägg namnet Ecurie D. på minnet. Den danskfödde och av Jean-Pierre Dubois uppfödde Infinitif-sonen tycks ha en närmast obegränsad talang. Även efter Big Noon-Pokalen på Solvalla är Frode Hamre-träningen obesegrad. Och redan innehavare av ett världsrekord.

Det blev inget enkelt lopp för storfavoriten. Ecurie D., som faktiskt felat i en återkallad start, klev iväg mot dödens och fick där vandra hela loppet igenom. Ledande stallkamraten High Into the Sky var ett slaget byte när man mötte upploppet, men bakom kom löftet Upset Face med en allvarligt ställd fråga. Den förvisade dock Ecurie D. som för sin körsven Björn Goop höll undan säkert i slutstriden.

– Det är en jättefin häst. Det var lite annorlunda förutsättningar i dag, men bra hästar reder ut det. Det gick lite för fort i början och jag hade de värsta konkurrenterna i ryggen, men han var tapper. Lite stum till slut men svarade ärligt, sa Björn Goop i ATG Live.

För Ecurie D. var det här sjätte segern i sjätte starten. Segertiden stannade vid 1.12,2 över 1640 meter. En notering som förbättrade världsrekordet för treåringar på kort distans med volstart med hela sex tiondelar. Förstapriset bestod av 300 000 kronor.


Captain Morgan fångade in ”Piraten”

On Track Piraten gick ett starkt lopp i kvällens stayerlopp då han ledde avancemanget i tredjespår med varvet kvar. Greppet om ledande Global Unspoked kopplades enkelt, men från en resa i tredje inner hade Captain Morgan också hittat loss. Norrmannen styrd av Åsbjörn Tengsareid avslutade starkast och fångade in ”Piraten” på linjen. Anders Lundström Wolden tränar vinnaren som noterade 1.14,5/3140. Trea i mål en raketspurtande Uppohoppa.


Spets och slut för Quarica

Kim Moberg var resolut bakom Quarcia, något som resulterade i en välförtjänt seger för det fyraåriga stoet i Berndt Lindstedts lopp. Quarcia tog sig till ledningen in mot första sväng och såg till att hålla favoriten Bear Bahareh utvändigt om sig. Från spets blev vägen mot segern enkel; Quarcia kunde vinna ohotad på 1.14,0a/2140. Tränar gör Rommes Roger Forslund.


Troll Solen hedrade Jäntungen

Troll Solen mötte de bästa som trea i Norskt Mästerskap senast och att sexåringen är något att ta på allvar, visade han verkligen i Jäntungens lopp för kallbloden. Troll Solen, körd av Magnus Teien Gundersen, synade dödens tidigt men avgjorde ändå på rejält sätt till slut mot den ivrigt uppvaktande G. Jerken. 1.22,6/2160 gick vinnaren som tjänade 200 000 kronor.


Lekande lätt för Ultimaluna Grif

Ultimaluna Grif fick segerraden bruten senast, men i Queen L:s lopp påbörjades en ny. Segern för favoriten blev väldigt lätt efter ett fint lopp av Alessandro Gocciadoro. Ultimaluna Grif kröp ned i rygg ledande Stonewashd Diamant, fick luckan in mot upploppet och avgjorde åkande mot den samma och Hope And Dreams. 1.13,3a/2640 visade vinnaren.


Fjärde raka för Ladyofthelake

Ladyofthelake trivs ypperligt under sadel. Med Anna Erixon som sällskap tog det nioåriga stoet en överlägsen viktoria i montéloppet. Ladyofthelake kom fram i dödens efter 800 meter och hade avgjort loppet redan vid ingången av sista sväng. Hästen som tränas av Lise-Lotte Nyström tog här sin fjärde raka i monté och klockades till 1.13,0a/2140.


Stenhårt i Wallenius Cup

I Wallenius Cup för treåriga ston blev det stenhårt. Till och med så stenhårt att det inte gick att urskilja en vinnare. Favoriten Sashay My Way gick en rejäl avslutning och skaffade sig greppet, men längst ute i banan flög Dontlooseallmoney och Jim Oscarsson för att möta upp Kolgjini-travaren på mållinjen. Dött lopp på segertiden 1.12,1a/1640.


Dreammoko – på svenskt rekord

Franske stjärnan Dreammoko gjorde regidebut för Björn Goop i ”Foxtrot”, ett inbjudningslopp för fuxar. Och det blev verkligen en munsbit för fjolårets Elitloppsfyra. Dreammoko hittade fram i tredje ytter, sändes till attack in på sista bortre och avgjorde i ett nafs. Sexåringen lämnade fältet med många, många längder på vägen mot första segern för året. 1.11,9/2180 visade klockorna – vilket var nytt svenskt rekord för utländska hingstar och valacker.

Läs även: Who’s Who hann fram i Jubileumspokalen
Läs även: Uza Josselyn omutlig från spets i Sto-EM

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uza Josselyn omutlig från spets i Sto-EM
Nästa nyhet
Uza Josselyn omutlig från spets i Sto-EM

Uza Josselyn omutlig från spets i Sto-EM

Det ska till mycket häst för att rucka på Uza Josselyn i ledningen. Åttaåringen stod för en mäktig insats i Sto-EM när hon ledde hela vägen på häftiga 1.10,5a full väg.

Schweiziskan Uza Josselyn är stenhård. Trots det tuffa loppet i Hugo Åbergs senast, var hon redo för nya stordåd direkt. Segern i European Championships for Mares på Solvalla togs högst välförtjänt. Från ledningen gick det inte att besegra René Aebischers merca.

– Hon är otrolig alltså. Det loppet som hon gjorde i Åbergs senast är det inte många märrar som tar sig igenom, men hon studsar tillbaka direkt. Det är nästan så man blir tårögd. Förmodligen är hon det bästa sto som jag kört, en riktig lejoninna, sa Erik Adielsson i ATG Live.

”Man blir nästa tårögd”
Erik Adielsson i ATG Live

Uza Josselyn hade ett perfekt läge i bricka två bakom bilen. Det såg hon och driver Erik Adielsson förstås till att utnyttja på bästa sätt. Love You-dottern smackade till ledningen och öppnade första 500 efter 07,2. Men tempot skulle hållas fortsatt högt uppskruvat; ingen skulle släppas in i matchen. 10,8 på varvet blev till underkant 10,5 vid passeringen 1500 meter.

Mellby Free hade fått den mindre angenäma uppgiften att trava i dödens och när man nådde in på upploppet fick Björn Goops toppmärr erkänna sig besegrad. I stället var det franska flygmaskinen Bahia Quesnot som kom med en rykande avslutning, men då var Uza Josselyn redan i mål.

Segertiden strålande 1.10,5a över 2140 meter. Uza Josselyn bättrade på sitt segerkonto med 900 000 kronor. Bahia Quesnot skördade som tvåa en ny fin framgång på nordisk mark, medan Gina Schermer lade beslag på tredjepriset efter en resa hela vägen i rygg på vinnaren. Mellby Free femma i mål, sedan hon fått släppa förbi sig en vilt spurtande Vanesia Ek.

Läs även: Ecurie D – på världsrekord
Läs även: Who’s Who hann fram i Jubileumspokalen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Muscle Hustle flyttas till USA - och Svanstedt
Nästa nyhet
Muscle Hustle flyttas till USA – och Svanstedt

Muscle Hustle flyttas till USA – och Svanstedt

Muscle Hustle trivs inte i Sverige – så nu återvänder han till födelselandet USA. Där ska han tränas av Åke Svanstedt.

Sexårige jänkaren Muscle Hustle har tävlat för Robert Bergh sedan fyraåringssäsongen och har på sin meritlista bland annat silver både från Sprintermästaren och Åby Stora Pris. Men samtidigt har man inte fått den utdelning som man hoppats på för den fartfyllde amerikanen.

Därför flyttas Muscle Hustle nu till USA. Det berättar tränaren och delägaren Robert Bergh för Travronden. När hästen återkommit till Nordamerika – ska han gå i träning hos Åke Svanstedt.

– Han har varit en otrolig besvikelse här, det passar honom inte så beslutet har vuxit fram under sommaren. Vi väntar på något prov och så men tanken är att han åker på tisdag. Sedan väntar karantän där borta och Åke får själv välja när han vill ta ut honom, kanske blir det nästa år, säger Robert Bergh till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derby-dags: Så avgörs uttagningarna
Nästa nyhet
Derby-dags: Så avgörs uttagningarna

Derby-dags: Så avgörs uttagningarna

Nästa onsdag avgörs en av årets roligaste trav-kvällar på Jägersro. Det är dags för uttagningarna till Svenskt Travderby och Derbystoet. Vilka är landets vassaste fyraåringar?

Conrad Lugauers Campo Bahia och Svante Båth-tränade Attraversiamo. Det är de båda favoriterna på förhand inför årets Derby som avgörs på Jägersro den 1 september. Campo Bahia, obesegrad i tre starter i år och vinnare av Kungapokalen har övertygat stort. Liksom Attraversiamo med elva triumfer på sina sexton starter.

Till Derbyts final är det dock lång väg. Först ska uttagningarna ske, kommande onsdag. Totalt körs sex uttagningar i såväl Derbyt som i Derbystoet vilket gör att det är de två främsta från varje som också går till finalen.

Bland utmanarnas skara finns såklart en räcka namn, så som Kriterie-vinnaren från i fjol, Inti Boko och dennes stallkamrat från Timo Nurmos, Cab Lane. Andra namn som figurerar i startlistorna till onsdagens uttagningar är förstås Global Welcome, dansktränade Staro McMillian och Pinto Bob, tvåa i Sprintermästaren tidigare i år.

Derbystoet riktar mest fokus på förhand mot slaget mellan Conrads Rödluva och Activated. Den tidigare framstod som kullens självklara drottning i fjol, men i år har Activated klivit fram som topp efter segrar i både Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet. Kan det bli en tredje fullträff?

Förstaprisen i Derbyt och Derbystoet är två, respektive en miljon kronor.

Här är startlistorna till alla uttagningarna:

Svenskt Travderby, uttagning 1, 2640 auto:

1 Flight Dynamics – Carl Johan Jepson
2 Danilo Brick – Björn Goop
3 Deep Pockets – Erik Adielsson
4 In Love Boko – Emilia Leo
5 Victory Lee – Adiran Kolgjini
6 Run Brodde Run – Peter Untersteiner
7 Carhu – Jorma Kontio
8 Campo Bahia – Conrad Lugauer
9 Bordeaux Doc – Åke Lindblom
10 Sandsjöns Enzo – Johan Untersteiner
11 Viking Brodde – Örjan Kihlström


Svenskt Travderby, uttagning 2, 2640 auto:

1 Kennedy – Adrian Kolgjini
2 Ad Hoc – Carl Johan Jepson
3 Mellby Glader – Robert Bergh
4 Global Wise Guy – Jorma Kontio
5 Night Brodde – Conrad Lugauer
6 Cesar F.C. – Kaj Widell
7 That’s Art – Peter Untersteiner
8 Messiah – Örjan Kihlström
9 Hurricane River – Christoffer Eriksson
10 Betting Gangster – Rikard N Skoglund


Svenskt Travderby, uttagning 3, 2640 auto:

1 Moneykeeper – André Eklundh
2 Gambit Brodde – Conrad Lugauer
3 Magic Cash – Jorma Kontio
4 Tengil Face – Adrian Kolgjini
5 Global Welcome – Erik Adielsson
6 Staro Moschino – Johan Untersteiner
7 Betting King – Victor Rosleff
8 Alone – Örjan Kihlström
9 M.T.Nordic Spirit – Peter Untersteiner
10 My Tambourine Man – Nicklas Westerholm
11 Concrete Dee – Kenneth Haugstad


Svenskt Travderby, uttagning 4, 2640 auto:

1 Love Håleryd – Peter Untersteiner
2 Cab Lane – Jorma Kontio
3 Dali Pagadi – Sofia Adolfsson
4 Filur Sisu – Per Nordström
5 Attraversiamo – Erik Adielsson
6 Borups Senator – Kim Eriksson
7 Tony Afrika – Adrian Kolgjini
8 Ferrari Sisu – Marc Elias
9 Rudisha – Robert Bergh
10 Kaiser Southwind – Åke Lindblom
11 Eicas – Örjan Kihlström


Svenskt Travderby, uttagning 5, 2640 auto:

1 Marcello Wibb – Johan Untersteiner
2 Global Withdrawl – Erik Adielsson
3 Smokin Joe – Adrian Kolgjini
4 Admirer – Conrad Lugauer
5 Testa di Cavolo – Emilia Leo
6 Avant Garde – Robert Bergh
7 Inti Boko – Björn Goop
8 Zephyr Kronos – Örjan Kihlström
9 Upload – Carl Johan Jepson
10 Global Winner – Jorma Kontio
11 Royal T.N. – Oskar J Andersson


Svenskt Travderby, uttagning 6, 2640 auto:

1 Great Winner – Magnus Jakobsson
2 Adde S.H. – Peter Untersteiner
3 Typhoon Face – Lutfi Kolgjini
4 Roofie – Johan Untersteiner
5 Carozzo – Stefan Söderkvist
6 Istanbul Boko – Jorma Kontio
7 Ike Schermer – Rick Ebbinge
8 Pinto Bob – Robert Bergh
9 Give You All Of Me – Björn Goop
10 Forfantone Am – Örjan Kihlström
11 Staro McMillan – Steen Juul


Derbystoet, uttagning 1, 2140 auto:

1 In the Air Tonight – Tobias O Eriksson
2 Global Well Off – Daniel Wäjersten
3 Ottens Flamma – Peter Untersteiner
4 Valetta – Björn Goop
5 Activated – Carl Johan Jepson
6 Flash Am – Örjan Kihlström
7 Ivy League – Johan Untersteiner
8 Argbiggan – Rickard Svanstedt
9 Elise Andover – Oskar J Andersson
10 Thanasi Bob – Christoffer Eriksson
11 Digital Track – Torbjörn Jansson


Derbystoet, uttagning 2, 2140 auto:

1 Musique d’Inverne – Erik Adielsson
2 Bring Me Happy – Stefan Persson
3 S.G.Maleficent – Kenneth Haugstad
4 Digital Class – Carl Johan Jepson
5 Fanny Chenal – Björn Goop
6 True Devotion – Peter Untersteiner
7 Procalate – Adrian Kolgjini
8 Head For Home – Rikard N Skoglund
9 Maggie Cash – Torbjörn Jansson
10 Staro Miami – Mika Forss
11 Feather Sisu – Örjan Kihlström


Derbystoet, uttagning 3, 2140 auto:

1 Absurd – Kenneth Haugstad
2 Alhambra – Conrad Lugauer
3 Global Vintage – Jorma Kontio
4 Darshana – Carl Johan Jepson
5 Conrads Rödluva – Örjan Kihlström
6 Zeeland Kronos – Peter Untersteiner
7 Evoque – Björn Goop
8 Miss Sober – Robert Bergh
9 Estelle Brodda – Kaj Widell
10 Loser On Loser – Erik Adielsson
11 In Royalty Boko – Mika Forss


Derbystoet, uttagning 4, 2140 auto:

1 Adi Gallia – Nicklas Westerholm
2 Hankypanky Rubyred – Jorma Kontio
3 Au Pair Girl – Robert Bergh
4 Betting Queen – Victor Rosleff
5 Lady Red Summer – Mads H Nielsen
6 A Sweet Dance – Stefan Söderkvist
7 Felicity Shagwell – André Eklundh
8 Nanetta Hill – Joakim Lövgren
9 Ti Punch Broline – Örjan Kihlström
10 Mariah’s Baby K.V. – Erik Adielsson
11 Vinci I.M. – Peter Untersteiner


Derbystoet, uttagning 5, 2140 auto:

1 Ilydia Boko – Conrad Lugauer
2 Personal Jesus – Markus Niklasson
3 Miss Silver – Oskar J Andersson
4 Lyx Håleryd – Kennath Haugstad
5 Fast Moving Cash – Carl Johan Jepson
6 Aleppo Pine – Örjan Kihlström
7 Zeta Kronos – Björn Goop
8 Indiana Boko – Jorma Kontio
9 Fantasia Sisu – Robert Bergh
10 Global Wireless – Peter Untersteiner


Derbystoet, uttagning 6, 2140 auto:

1 Racing Brodda – Rikard N Skoglund
2 Orbital Ås – Carl Johan Jepson
3 Miss Duffy – Johan Untersteiner
4 Real Caviar – Torbjörn Jansson
5 Call Me Brodda – Kim Eriksson
6 WingsofcrazinessÅs – Kevin Oscarsson
7 Don’t Be Shy – Peter Untersteiner
8 Twinkle Face – Björn Goop
9 Nahema – Thomas Kooyman
10 Flaming Ace Sisu – Peter G Norman
11 No Matter – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Earl Simon genrepar i Prix Jockey

Travtips

Lunch-draget Färjestad: Veckans första spets-spel

Travtips
måndag 11.41, 08 mars
Måndag Färjestad Lopp: 4 5 My Sea var mycket fin vid segern från ledningen för tre starter sedan och nu tror jag det blir ledningen igen. Det bör vara loppavgörande och vi har veckans första men säkert inte sista spets-och-slut-spel. Fick en jobbig resa nä...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 14.07, 7 mars

Umåker 7 mars: Wäjersten visar vägen!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.12, 5 mars

Åby 6 mars: Jag har räknat på det…

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.11, 5 mars

Bollnäs 5 mars: Spela smart – spela Art

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.11, 5 mars

Lunch-draget Solvalla: Smyga i draget och sedan…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 16.21, 4 mars

Östersund 4 mars: Troll Prinsen – det roliga draget till 12.50

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson