Just nu:
17.43 Full fart framåt med unghästarna det som gäller
15.07 Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!
15.05 Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt
11.29 Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut
09.48 Per Lennartsson tillbaka i sulkyn – efter olyckan
09.15 Yonkers Trots ska köras – men på nytt datum
08.59 Tragedi på Bergsåker – hästen dog under loppet
15.54 Inför: Prix de Cornulier
15.52 Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike
11.14 Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Ecurie D – på världsrekord

Ecurie D. är en häst men en enorm talang. Sjätte segern på lika många starter kom i Big Noon-Pokalen där han putsade världsrekordet trots en resa hela vägen i dödens.

Har du inte redan gjort det, så lägg namnet Ecurie D. på minnet. Den danskfödde och av Jean-Pierre Dubois uppfödde Infinitif-sonen tycks ha en närmast obegränsad talang. Även efter Big Noon-Pokalen på Solvalla är Frode Hamre-träningen obesegrad. Och redan innehavare av ett världsrekord.

Det blev inget enkelt lopp för storfavoriten. Ecurie D., som faktiskt felat i en återkallad start, klev iväg mot dödens och fick där vandra hela loppet igenom. Ledande stallkamraten High Into the Sky var ett slaget byte när man mötte upploppet, men bakom kom löftet Upset Face med en allvarligt ställd fråga. Den förvisade dock Ecurie D. som för sin körsven Björn Goop höll undan säkert i slutstriden.

– Det är en jättefin häst. Det var lite annorlunda förutsättningar i dag, men bra hästar reder ut det. Det gick lite för fort i början och jag hade de värsta konkurrenterna i ryggen, men han var tapper. Lite stum till slut men svarade ärligt, sa Björn Goop i ATG Live.

För Ecurie D. var det här sjätte segern i sjätte starten. Segertiden stannade vid 1.12,2 över 1640 meter. En notering som förbättrade världsrekordet för treåringar på kort distans med volstart med hela sex tiondelar. Förstapriset bestod av 300 000 kronor.


Captain Morgan fångade in ”Piraten”

On Track Piraten gick ett starkt lopp i kvällens stayerlopp då han ledde avancemanget i tredjespår med varvet kvar. Greppet om ledande Global Unspoked kopplades enkelt, men från en resa i tredje inner hade Captain Morgan också hittat loss. Norrmannen styrd av Åsbjörn Tengsareid avslutade starkast och fångade in ”Piraten” på linjen. Anders Lundström Wolden tränar vinnaren som noterade 1.14,5/3140. Trea i mål en raketspurtande Uppohoppa.


Spets och slut för Quarica

Kim Moberg var resolut bakom Quarcia, något som resulterade i en välförtjänt seger för det fyraåriga stoet i Berndt Lindstedts lopp. Quarcia tog sig till ledningen in mot första sväng och såg till att hålla favoriten Bear Bahareh utvändigt om sig. Från spets blev vägen mot segern enkel; Quarcia kunde vinna ohotad på 1.14,0a/2140. Tränar gör Rommes Roger Forslund.


Troll Solen hedrade Jäntungen

Troll Solen mötte de bästa som trea i Norskt Mästerskap senast och att sexåringen är något att ta på allvar, visade han verkligen i Jäntungens lopp för kallbloden. Troll Solen, körd av Magnus Teien Gundersen, synade dödens tidigt men avgjorde ändå på rejält sätt till slut mot den ivrigt uppvaktande G. Jerken. 1.22,6/2160 gick vinnaren som tjänade 200 000 kronor.


Lekande lätt för Ultimaluna Grif

Ultimaluna Grif fick segerraden bruten senast, men i Queen L:s lopp påbörjades en ny. Segern för favoriten blev väldigt lätt efter ett fint lopp av Alessandro Gocciadoro. Ultimaluna Grif kröp ned i rygg ledande Stonewashd Diamant, fick luckan in mot upploppet och avgjorde åkande mot den samma och Hope And Dreams. 1.13,3a/2640 visade vinnaren.


Fjärde raka för Ladyofthelake

Ladyofthelake trivs ypperligt under sadel. Med Anna Erixon som sällskap tog det nioåriga stoet en överlägsen viktoria i montéloppet. Ladyofthelake kom fram i dödens efter 800 meter och hade avgjort loppet redan vid ingången av sista sväng. Hästen som tränas av Lise-Lotte Nyström tog här sin fjärde raka i monté och klockades till 1.13,0a/2140.


Stenhårt i Wallenius Cup

I Wallenius Cup för treåriga ston blev det stenhårt. Till och med så stenhårt att det inte gick att urskilja en vinnare. Favoriten Sashay My Way gick en rejäl avslutning och skaffade sig greppet, men längst ute i banan flög Dontlooseallmoney och Jim Oscarsson för att möta upp Kolgjini-travaren på mållinjen. Dött lopp på segertiden 1.12,1a/1640.


Dreammoko – på svenskt rekord

Franske stjärnan Dreammoko gjorde regidebut för Björn Goop i ”Foxtrot”, ett inbjudningslopp för fuxar. Och det blev verkligen en munsbit för fjolårets Elitloppsfyra. Dreammoko hittade fram i tredje ytter, sändes till attack in på sista bortre och avgjorde i ett nafs. Sexåringen lämnade fältet med många, många längder på vägen mot första segern för året. 1.11,9/2180 visade klockorna – vilket var nytt svenskt rekord för utländska hingstar och valacker.

Läs även: Who’s Who hann fram i Jubileumspokalen
Läs även: Uza Josselyn omutlig från spets i Sto-EM

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 09:48, 22 januari

Per Lennartsson tillbaka i sulkyn – efter olyckan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:15, 22 januari

Yonkers Trots ska köras – men på nytt datum

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:59, 22 januari

Tragedi på Bergsåker – hästen dog under loppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:54, 21 januari

Inför: Prix de Cornulier

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:59, 20 januari

Vitruvio siktar mot Prix de France

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:09, 20 januari

Läget inför Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:12, 19 januari

Shocking Superman flyttas – till Robert Bergh

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Uza Josselyn omutlig från spets i Sto-EM

Uza Josselyn omutlig från spets i Sto-EM

Det ska till mycket häst för att rucka på Uza Josselyn i ledningen. Åttaåringen stod för en mäktig insats i Sto-EM när hon ledde hela vägen på häftiga 1.10,5a full väg.

Schweiziskan Uza Josselyn är stenhård. Trots det tuffa loppet i Hugo Åbergs senast, var hon redo för nya stordåd direkt. Segern i European Championships for Mares på Solvalla togs högst välförtjänt. Från ledningen gick det inte att besegra René Aebischers merca.

– Hon är otrolig alltså. Det loppet som hon gjorde i Åbergs senast är det inte många märrar som tar sig igenom, men hon studsar tillbaka direkt. Det är nästan så man blir tårögd. Förmodligen är hon det bästa sto som jag kört, en riktig lejoninna, sa Erik Adielsson i ATG Live.

”Man blir nästa tårögd”
Erik Adielsson i ATG Live

Uza Josselyn hade ett perfekt läge i bricka två bakom bilen. Det såg hon och driver Erik Adielsson förstås till att utnyttja på bästa sätt. Love You-dottern smackade till ledningen och öppnade första 500 efter 07,2. Men tempot skulle hållas fortsatt högt uppskruvat; ingen skulle släppas in i matchen. 10,8 på varvet blev till underkant 10,5 vid passeringen 1500 meter.

Mellby Free hade fått den mindre angenäma uppgiften att trava i dödens och när man nådde in på upploppet fick Björn Goops toppmärr erkänna sig besegrad. I stället var det franska flygmaskinen Bahia Quesnot som kom med en rykande avslutning, men då var Uza Josselyn redan i mål.

Segertiden strålande 1.10,5a över 2140 meter. Uza Josselyn bättrade på sitt segerkonto med 900 000 kronor. Bahia Quesnot skördade som tvåa en ny fin framgång på nordisk mark, medan Gina Schermer lade beslag på tredjepriset efter en resa hela vägen i rygg på vinnaren. Mellby Free femma i mål, sedan hon fått släppa förbi sig en vilt spurtande Vanesia Ek.

Läs även: Ecurie D – på världsrekord
Läs även: Who’s Who hann fram i Jubileumspokalen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Muscle Hustle flyttas till USA - och Svanstedt
Nästa nyhet
Muscle Hustle flyttas till USA – och Svanstedt

Muscle Hustle flyttas till USA – och Svanstedt

Muscle Hustle trivs inte i Sverige – så nu återvänder han till födelselandet USA. Där ska han tränas av Åke Svanstedt.

Sexårige jänkaren Muscle Hustle har tävlat för Robert Bergh sedan fyraåringssäsongen och har på sin meritlista bland annat silver både från Sprintermästaren och Åby Stora Pris. Men samtidigt har man inte fått den utdelning som man hoppats på för den fartfyllde amerikanen.

Därför flyttas Muscle Hustle nu till USA. Det berättar tränaren och delägaren Robert Bergh för Travronden. När hästen återkommit till Nordamerika – ska han gå i träning hos Åke Svanstedt.

– Han har varit en otrolig besvikelse här, det passar honom inte så beslutet har vuxit fram under sommaren. Vi väntar på något prov och så men tanken är att han åker på tisdag. Sedan väntar karantän där borta och Åke får själv välja när han vill ta ut honom, kanske blir det nästa år, säger Robert Bergh till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derby-dags: Så avgörs uttagningarna
Nästa nyhet
Derby-dags: Så avgörs uttagningarna

Derby-dags: Så avgörs uttagningarna

Nästa onsdag avgörs en av årets roligaste trav-kvällar på Jägersro. Det är dags för uttagningarna till Svenskt Travderby och Derbystoet. Vilka är landets vassaste fyraåringar?

Conrad Lugauers Campo Bahia och Svante Båth-tränade Attraversiamo. Det är de båda favoriterna på förhand inför årets Derby som avgörs på Jägersro den 1 september. Campo Bahia, obesegrad i tre starter i år och vinnare av Kungapokalen har övertygat stort. Liksom Attraversiamo med elva triumfer på sina sexton starter.

Till Derbyts final är det dock lång väg. Först ska uttagningarna ske, kommande onsdag. Totalt körs sex uttagningar i såväl Derbyt som i Derbystoet vilket gör att det är de två främsta från varje som också går till finalen.

Bland utmanarnas skara finns såklart en räcka namn, så som Kriterie-vinnaren från i fjol, Inti Boko och dennes stallkamrat från Timo Nurmos, Cab Lane. Andra namn som figurerar i startlistorna till onsdagens uttagningar är förstås Global Welcome, dansktränade Staro McMillian och Pinto Bob, tvåa i Sprintermästaren tidigare i år.

Derbystoet riktar mest fokus på förhand mot slaget mellan Conrads Rödluva och Activated. Den tidigare framstod som kullens självklara drottning i fjol, men i år har Activated klivit fram som topp efter segrar i både Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet. Kan det bli en tredje fullträff?

Förstaprisen i Derbyt och Derbystoet är två, respektive en miljon kronor.

Här är startlistorna till alla uttagningarna:

Svenskt Travderby, uttagning 1, 2640 auto:

1 Flight Dynamics – Carl Johan Jepson
2 Danilo Brick – Björn Goop
3 Deep Pockets – Erik Adielsson
4 In Love Boko – Emilia Leo
5 Victory Lee – Adiran Kolgjini
6 Run Brodde Run – Peter Untersteiner
7 Carhu – Jorma Kontio
8 Campo Bahia – Conrad Lugauer
9 Bordeaux Doc – Åke Lindblom
10 Sandsjöns Enzo – Johan Untersteiner
11 Viking Brodde – Örjan Kihlström


Svenskt Travderby, uttagning 2, 2640 auto:

1 Kennedy – Adrian Kolgjini
2 Ad Hoc – Carl Johan Jepson
3 Mellby Glader – Robert Bergh
4 Global Wise Guy – Jorma Kontio
5 Night Brodde – Conrad Lugauer
6 Cesar F.C. – Kaj Widell
7 That’s Art – Peter Untersteiner
8 Messiah – Örjan Kihlström
9 Hurricane River – Christoffer Eriksson
10 Betting Gangster – Rikard N Skoglund


Svenskt Travderby, uttagning 3, 2640 auto:

1 Moneykeeper – André Eklundh
2 Gambit Brodde – Conrad Lugauer
3 Magic Cash – Jorma Kontio
4 Tengil Face – Adrian Kolgjini
5 Global Welcome – Erik Adielsson
6 Staro Moschino – Johan Untersteiner
7 Betting King – Victor Rosleff
8 Alone – Örjan Kihlström
9 M.T.Nordic Spirit – Peter Untersteiner
10 My Tambourine Man – Nicklas Westerholm
11 Concrete Dee – Kenneth Haugstad


Svenskt Travderby, uttagning 4, 2640 auto:

1 Love Håleryd – Peter Untersteiner
2 Cab Lane – Jorma Kontio
3 Dali Pagadi – Sofia Adolfsson
4 Filur Sisu – Per Nordström
5 Attraversiamo – Erik Adielsson
6 Borups Senator – Kim Eriksson
7 Tony Afrika – Adrian Kolgjini
8 Ferrari Sisu – Marc Elias
9 Rudisha – Robert Bergh
10 Kaiser Southwind – Åke Lindblom
11 Eicas – Örjan Kihlström


Svenskt Travderby, uttagning 5, 2640 auto:

1 Marcello Wibb – Johan Untersteiner
2 Global Withdrawl – Erik Adielsson
3 Smokin Joe – Adrian Kolgjini
4 Admirer – Conrad Lugauer
5 Testa di Cavolo – Emilia Leo
6 Avant Garde – Robert Bergh
7 Inti Boko – Björn Goop
8 Zephyr Kronos – Örjan Kihlström
9 Upload – Carl Johan Jepson
10 Global Winner – Jorma Kontio
11 Royal T.N. – Oskar J Andersson


Svenskt Travderby, uttagning 6, 2640 auto:

1 Great Winner – Magnus Jakobsson
2 Adde S.H. – Peter Untersteiner
3 Typhoon Face – Lutfi Kolgjini
4 Roofie – Johan Untersteiner
5 Carozzo – Stefan Söderkvist
6 Istanbul Boko – Jorma Kontio
7 Ike Schermer – Rick Ebbinge
8 Pinto Bob – Robert Bergh
9 Give You All Of Me – Björn Goop
10 Forfantone Am – Örjan Kihlström
11 Staro McMillan – Steen Juul


Derbystoet, uttagning 1, 2140 auto:

1 In the Air Tonight – Tobias O Eriksson
2 Global Well Off – Daniel Wäjersten
3 Ottens Flamma – Peter Untersteiner
4 Valetta – Björn Goop
5 Activated – Carl Johan Jepson
6 Flash Am – Örjan Kihlström
7 Ivy League – Johan Untersteiner
8 Argbiggan – Rickard Svanstedt
9 Elise Andover – Oskar J Andersson
10 Thanasi Bob – Christoffer Eriksson
11 Digital Track – Torbjörn Jansson


Derbystoet, uttagning 2, 2140 auto:

1 Musique d’Inverne – Erik Adielsson
2 Bring Me Happy – Stefan Persson
3 S.G.Maleficent – Kenneth Haugstad
4 Digital Class – Carl Johan Jepson
5 Fanny Chenal – Björn Goop
6 True Devotion – Peter Untersteiner
7 Procalate – Adrian Kolgjini
8 Head For Home – Rikard N Skoglund
9 Maggie Cash – Torbjörn Jansson
10 Staro Miami – Mika Forss
11 Feather Sisu – Örjan Kihlström


Derbystoet, uttagning 3, 2140 auto:

1 Absurd – Kenneth Haugstad
2 Alhambra – Conrad Lugauer
3 Global Vintage – Jorma Kontio
4 Darshana – Carl Johan Jepson
5 Conrads Rödluva – Örjan Kihlström
6 Zeeland Kronos – Peter Untersteiner
7 Evoque – Björn Goop
8 Miss Sober – Robert Bergh
9 Estelle Brodda – Kaj Widell
10 Loser On Loser – Erik Adielsson
11 In Royalty Boko – Mika Forss


Derbystoet, uttagning 4, 2140 auto:

1 Adi Gallia – Nicklas Westerholm
2 Hankypanky Rubyred – Jorma Kontio
3 Au Pair Girl – Robert Bergh
4 Betting Queen – Victor Rosleff
5 Lady Red Summer – Mads H Nielsen
6 A Sweet Dance – Stefan Söderkvist
7 Felicity Shagwell – André Eklundh
8 Nanetta Hill – Joakim Lövgren
9 Ti Punch Broline – Örjan Kihlström
10 Mariah’s Baby K.V. – Erik Adielsson
11 Vinci I.M. – Peter Untersteiner


Derbystoet, uttagning 5, 2140 auto:

1 Ilydia Boko – Conrad Lugauer
2 Personal Jesus – Markus Niklasson
3 Miss Silver – Oskar J Andersson
4 Lyx Håleryd – Kennath Haugstad
5 Fast Moving Cash – Carl Johan Jepson
6 Aleppo Pine – Örjan Kihlström
7 Zeta Kronos – Björn Goop
8 Indiana Boko – Jorma Kontio
9 Fantasia Sisu – Robert Bergh
10 Global Wireless – Peter Untersteiner


Derbystoet, uttagning 6, 2140 auto:

1 Racing Brodda – Rikard N Skoglund
2 Orbital Ås – Carl Johan Jepson
3 Miss Duffy – Johan Untersteiner
4 Real Caviar – Torbjörn Jansson
5 Call Me Brodda – Kim Eriksson
6 WingsofcrazinessÅs – Kevin Oscarsson
7 Don’t Be Shy – Peter Untersteiner
8 Twinkle Face – Björn Goop
9 Nahema – Thomas Kooyman
10 Flaming Ace Sisu – Peter G Norman
11 No Matter – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Earl Simon genrepar i Prix Jockey
Nästa nyhet
Earl Simon genrepar i Prix Jockey

Earl Simon genrepar i Prix Jockey

Jarmo Niskanens topp Earl Simon är en av hästarna som går ut i Prix Jockey när Vincennes den här lördagen bjuder in till riktigt fina tävlingar.

Vincennes öppnar portarna för sitt sommarmeeting den här lördagen och det är en stark tävlingsdag som ska avverkas på kolstybben. Några av Frankrikes bästa femåringar gör upp i Prix Jockey med 45 000 euro i förstapris, ett lopp som också fungerar som genrep inför Critérium des 5 Ans som körs två veckor senare.

Jarmo Niskanen tar här ut vasse Earl Simon. Hästen med sex miljoner på kontot har hunnit med en start efter ett uppehåll sedan i vintras. Han ställs mot bland andra vassa stoet Erminig d’Oliverie i comeback, samt PdA-hästen Eridan och Critérium des 4 Ans-vinnaren Enino du Pommereux.

Treåriga ston tampas i Prix Guy Delosion och ser ett möte mellan Green Grass med fyra segrar på fem försök i år och tuffa Girls Talk. I Prix Pierre Plazen tävlar de treåriga hingstarna och favoritskapet lär nog ligga hos Philippe Allaires jättetalang Gotland, med nio triumfer på elva starter.

Här är startlistan till Prix Jockey:

Prix Jockey, 2700 volt:

1 Express du Gers – Eric Raffin
2 El Villagio – Louis Baudron
3 Epic Julry – Jean-Paul Gauvin
4 Extra Light – Francois Lagadeuc
5 Excellent – Alexandre Abrivard
6 Estola – Yoann Lebourgeois
7 Eye of the Storm – Nicolas Bazire
8 Elite du Ruel – Franck Anne
9 Easy du Racques – Benjamin Rochard
10 Express Jet – Pierre Vercruysse
11 Earl Simon – Franck Ouvrie
12 Enino du Pommereux – Matthieu Abrivard
13 Eridan – David Thomain
14 Erminig d’Oliverie – Franck Nivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Coin Perdu tillbaka i träning

Travtips

Bollnäs 23 januari: Jag tror mycket på Merritt!

Travtips
fredag 15.07, 22 januari
Härlig spelkväll i onsdags och hade inte domarna varit fega (eller vad var det annars för anledning att inte Demon Ima blev nedflyttad..?) så skulle det blivit en än bättre kväll. Min rysarvinnare Mystic Mom var på väg att speeda förbi invändigt då Demon I...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.05, 22 januari

Romme 22 januari: Redén med varmt och kallt

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 22 januari

Lunch-draget Boden: Vässat efter landsvägen innan brandmannen ska rycka ut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.52, 21 januari

Bergsåker 21 januari: Platt fall för övriga då Daniel slår en strike

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.14, 21 januari

Lunch-draget Kalmar: Okej, det här draget får duga

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 15.17, 20 januari

Solvalla/Åby 20 januari: Inte övermäktigt för bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 17:43, 22 januari 2021

Full fart framåt med unghästarna det som gäller

STRÄNGNÄS: Usch! Vilket hemskt vinterväder det är i Mälardalen även denna vinter. I princip all snö är nu borta. Regn, is, lera är vad vi har att kämpa med för stunden. Långt ifrån ett idealiskt hästväder med andra ord. Unghästar Har fått ett gäng påpekand...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson