Just nu:
13.05 Romme 19 oktober: Rocky vinner i sista ronden
09.54 Per Linderoth flyttar tillbaka till Östersund
09.37 Travbanan i Norge läggs ned
08.51 PdA-tvåan Looking Superb i superstayer
15.52 Åby 17 oktober: Marc Elias med fina chanser
11.13 Who’s Who laddas mot Prix d’Amérique
10.43 Defi du Retz rejäl i Grand National du Trot
10.16 Marc Elias jagar klassisk seger – i Wien
09.47 Åbys vd lämnar: ”Problem med vikande publiksiffror”
08.39 Fint besked från Conrads Rödluva

Cruzado dela Noche triumferade i VM-loppet i höstas och går mot en ny högintressant säsong. I helgen som gick visade sjuåringen stilen i ett kvallopp.

Om det blir någon häst från USA i årets Elitloppet, lär den svenskägde Cruzado dela Noche ligga bra till. Hästen som i regi Marcus Melander vann International Trot, VM-loppet, i oktober är snart tillbaka på tävlingsbanan. På lördagen glänste sjuåringen i ett kvallopp på Meadowlands.

Mattias Melander satt i sulkyn bakom Cruzado dela Noche som anförde loppet hela vägen för att komma över mållinjen på 1.10,6a över en engelsk mil. Den sista quartern avverkades efter raska 1.06.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 09:54, 18 oktober

Per Linderoth flyttar tillbaka till Östersund

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:37, 18 oktober

Travbanan i Norge läggs ned

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:51, 18 oktober

PdA-tvåan Looking Superb i superstayer

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 11:13, 17 oktober

Who’s Who laddas mot Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:43, 17 oktober

Defi du Retz rejäl i Grand National du Trot

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:16, 17 oktober

Marc Elias jagar klassisk seger – i Wien

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:47, 17 oktober

Åbys vd lämnar: ”Problem med vikande publiksiffror”

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Trebol nära Järvsöfaks nu – tog 41:a raka segern

Trebol nära Järvsöfaks nu – tog 41:a raka segern

En seger till, sedan är Järvsöfaks världsrekord tangerat. Spanjoren Trebol noterades för den 41:a raka segern på Menorca under söndagen.

Den spanske kulttravaren Trebols härjningar på semesterön Menorca följs av med spänning. Den redan långa segerraden blev under söndagens övningar på banan Torre del Ram ännu längre. Tolvåringen är sedan förra starten det varmblod i världen med längst obruten segerrad och nu hotar han Järvsöfaks om ”världsrekordet” betänkligt.

I söndagens race, där Trebol till råga på allt dessutom stod 25 meter före flera konkurrenter, blev det återigen en enkel seger. Vinnaren kom i mål på 1.19,1/2525 meter och tjänade på det 78 euro. Det här var den 41:a raka segern för Trebol – en seger fattas för att tangera Järvsöfaks.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Urlo dei Venti fick andrapriset i comebacken
Nästa nyhet
Urlo dei Venti fick andrapriset i comebacken

Urlo dei Venti fick andrapriset i comebacken

Italienske stjärnan Urlo dei Venti gjorde på söndagen comeback inför titelförsvaret i Lotteria – men kunde inte stå emot stoet Pantera del Pino i spurten.

De två senaste årens vinnare av Gran Premio della Lotteria, Timone Ek och Urlo dei Venti, fanns båda med i söndagens Premio Memorial Mario Ricchio på Agnano-banan – men duon fick stryka på foten för det av Holger Ehlert tränade tioåriga stoet Pantera del Pino.

Urlo dei Venti gjorde här den första starten sedan Prix d’Amérique och kunde för sin nya kusk Antonio di Nardo överta ledningen från Pantera del Pino efter ett halvvarv. Därmed såg förra årets Lotteria-etta ut att gå mot en säker seger men Pantera del Pino fick i god tid fritt från vinnarhålet samtidigt som Timone Ek tröttnade från dödens. I takt med att ledarens aktion blev allt sämre över upploppet kunde stoet koppla ett knappt med säkert grepp till skrällseger på 1.11,9a/1600 meter. Den samlade prissumman i loppet var 13 200 euro.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Mantorp: "Vettiga vinstchanser för Mikael J"
Nästa nyhet
Tips Mantorp: ”Vettiga vinstchanser för Mikael J”

Tips Mantorp: ”Vettiga vinstchanser för Mikael J”

Tips och analyser Mantorp

Mantorp. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 7 Zourane Kronos har varit alert och bra bakom bilen då hon fått prova och Jorma som också provat några gånger under karriären brukar också vara alert och bra bakom bilen. Zourane Kronos är nog tidigt i tät.

Loppanalysen: Nurmos 7 Zourane Kronos har inlett karriären på strålande sätt och hon ståtar med fem segrar av sex möjiga. Vid enda förlusten hade hon bakspår och avslutade då strålande från kön och hon var fortsatt mycket bra. De fem segrarna är tagna efter tidig spets och det troliga är att vi åter får se henne i den positionen. Det betyder att hon blir svårfångad på nytt även om motståndet blir allt tuffare i takt med segrarna. Lågt odds får vi och inget jag vill jaga. Och inget jag vill försöka fälla.

Westholm har ett intressant nyförvärv i 1 They Don’t Know. Denne har visat fint kunnande vid några tillfällen och första hos Westholm och från spår ett gör henne intressant. Jag tror vi får se en bra insats direkt.

Öppet stolopp detta om favoriten skulle ha annat för sig än att vinna. 8 Zolicia gör årsdebut och gör det från svårt läge. Har visat fin fart men det ser tufft ut.

10 Wahtoshi vann på rejält sätt näst senast och får Ohlsson upp.  9 Fantasia Newport galopperade bort en tätplats i Berg-debuten senast. Lopp i sig nu.

Spelförslaget: Jag tror att 1 They Don’t Know svarar för en bra insats i Westholm-debuten och från spår ett är det bra chans att hon grejar en plats. Jag spelar på det till oddset 2.30.

Mantorp. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Favoriten 6 Deede Star provas nog för spets. Han har öppnat hyggligt bakom bilen men inte mer än så. 1 Rapide Yoda var rätt bra första stegen då han hade spår ett och Johan kan vara sugen på att ta emot. Jag är ändå inne på att 7 Bearbucket är snabbast och når spets.

Loppanalysen: Ny vettig Nurmos-chans då hans 6 Deede Star har en fin uppgift. Hästen inledde med tre segrar i följd. Den första från utvändigt ledaren och sedan två segar från spets och tidig spets. Senast kom första förlusten då en resa utvändigt ledaren blev för tuff. Han blev då lite hetsig på kuppen och sista biten in mot mål så gick det inte fort om man uttrycker sig snällt. Han har pustat därefter och är säkert i bra författning nu. Vinner nog om det blir spets men blir han utsvarad så är det mer en öppen historia. Lite svårbedömd är det.

1 Rapide Yoda är rätt gedigen. Vann från tidig spets för tre starter sedan och här kan det bli spets på nytt. Eller en resa i rygg på favoriten Deede Star. Bör därmed greja en framskjuten placering.

7 Bearbucket är snabb men har nu tre galoppstarter i följd. Felfri bör Berghs häst hävda sig fint här men visst är han vansklig. Nu är jag inne på att det kan bli spets och på en bra bana borde han då kunna fungera och även springa snabbt. Spets underlättar. Han är därmed intressant. 5 Esther Lixarve har också galopperat en hel del och får visa bättring.

Spelförslaget: Jag spelar på att 7 Bearbucket når spets och fungerar. Vinnaroddset är 6.50 och jag provar.

Mantorp. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 2 Mr Lindy öppnar raskt och har läget. Är svår att ta en längd på. Utifrån hotar 3 Felix V.M. och 5 Mack Dragan. Alla dessa tre har nya och offensiva kuskar.

Loppanalysen: Ett rätt litet fält  men ett par fina hästar i listan. 5 Mack Dragan har nu fått ett par lopp i kroppen. Vi har stora krav på den här hästen och senast borde han kanske ha varit närmare Gento som plockade ner Mack Dragan utvändigt. Mack var dock långt ifrån dålig då Gento kan mycket och Mack Dragan kan säkert vara ännu vassare nu. Ny kusk i Ohlsson i kväll.

Ny kusk har även 3 Felix V.M. då Kaj sitter upp. Felix V.M.är effektiv om han når spets och det är möjligt. Kan ändå bli svårt att komma dit med snabbe 2 Mr Lindy invändigt. Som har Jorma.

Johan U har två vapen i loppet och båda räknas. Hans 4 Dizzy River är bra då han fungerar men det har inte fungerat fullt ut på slutet. 9 Ferrari Kievitshof är en reslig sak som vann lätt från spets senast. Har vairt struken och ifrån därefter och det oroar något.

Styrkan för seger har Berghs 6 Explosive Merlot men det har blivit en del galopper på sistone. Gynnas säkert av finare banunderlag nu och gynnas om det blir hård körning från start, vilket det säkert kan bli. Berghs häst plockade ner Magic Gwin utvändigt denne vid seger i fjol och räds inte tuffa lopp. Är spännande här om han fungerar.

Spelförslaget: Jag spelar på att 6 Explosive Merlot fungerar på fint banunderlag och det kan bli lite körning i loppet, vilket gynnar. Spelar vinnare till oddset 5.75.

Mantorp. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 5 Othella Marke har spetsat de två gånger hon haft framspår bakom bilen och bör kunna nå spets även här. Det är lång distans och mindre risk att någon bråkar. 3 Certo Cito kan vara den som hotar.

Loppanalysen: Ett stolopp över lång distans. 10 Candy Crush har visat toppform och då hon visar fin styrka så bör hon duga gott över den långa distansen. Hon var positiv för tre starter sedan och galopperade med segerkrafter i sista kurvan näst senast. Senast kom segern och hon avgjorde då den tunga vägen då hon plockader ner ledaren 5 Othella Marke på linjen. Othella Marke har åter bra chans att komma till ledningen och är ett givet motbud.

7 My Way Star gör debut i ny regi och har nu Jorma upp. I kvalloppet senast kördes hon mestadels på innerspår och det var i något jobbig stil. Inte så lätt att förbättra hästar från Airaksinen och jag avvaktar med henne.

4 Totally Face avslutade rätt bra senast och verkar uppåt. 13 Laurenti har lite svårt att övertyga hos Bergh och 11 I Scream Ice Cream hade sparat i mål senast. Åter med Oskar. 6 Nika är snabb men osäker och körande Olga har ingen helt lätt uppgift.

Spelförslaget: Jag tror att 10 Candy Crush åter är starkast sista biten och spelar vinnare till oddset 5.25.

Mantorp lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  4 Forza Rapida öppnar snabbt och är mycket effektiv i spets. Crebas har med största sannolkihet en given taktik och bör lyckas i sitt uppsåt.

Loppanalysen: 9 Victoria Lane har övertygat vid två segrar. Näst senast vann hon trots jobbig resa och ännu vassare var hon senast då hon avslutade helvasst fram till ohotad seger. Hon har visat toppform och härlig fart och blir segerfarlig på nytt. Bakspår över kort distans kan dock ställa till det för henne.

4 Forza Rapida har bättre läge och är spetsfavorit. Crebas häst krigar berömvärt från spets och vann därifrån senast. Har alla segrar från tätkänning och gillar helt klart att vara med i den främre träffen. Här över kort distans kan det mycket väl räcka till ny seger från spets. Nu med lopp i kroppen dessutom.

1 Arras Cando var fullt bra från svårt läge i tufft gäng senast. Är med i striden om det löser sig från spår ett. Har visat fint kunnande.

3 J.H.Respons  var godkänd senast och har nu lopp i kroppen samt fint utgångsläge. 10 Prinsen One visade inget extra från spets senast och får ny smyga med. Småkämpig uppgift.

Spelförslaget: Spets över kort distans är ett bra segerrecept och 4 Forza Rapida trivs utmärkt i ledningen. Kommer i fin form dessutom och jag provar ett vinnarlir till 4.85.

Mantorp lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:  3 Sete öppnar raskt men senast högg han i galopp vid laddning och det måste klaffa med aktionen om han ska kunna stå emot snabba 6 Dream Night Palema.

Loppanalysen: Dem som spetsar av 3 Sete och 6 Dream Night Palema har given fördel. Jag tror att Dream Night Palema kan komma till spets och därifrån blir han inte lätt att nå. Han kommer till start med två segrar i följd bakifrån. Han har pustat något efter det men det låter bra från stallhåll och jag tror vi får se en bra insats. Han har tränat 18,5 full väg på bra sätt. Från ledningen är det bra chans.

Sete är nog värsta motbudet men han måste hålla sig i trav. Senast blev det galopp vid laddning. Kapacitet finns och spets skulle hjälpa mycket.

10 Liam Dana har suttit fast på slutet och kan vara skrällduglig. 4 Hugo R.C. hade lite sparat näst senast och 2 Andy Pandy One har fint läge. Två dugliga hästar som kan räcka. 9 Temple of Dreams kommer också in i machen vid körning.

Spelförslag: 6 Dream Night Palema mot spets och seger är tanken. Spelar vinnare till 2.65.

Summering spelförslag:
Mantorp lopp 4 – Plats 1 They Don’t Know till 2.30
Mantorp lopp 5 Vinnare 7 Bearbucket till 6.50
Mantorp lopp 6Vinnare 6 Explosive Merlot till 5.75
Mantorp lopp 7Vinnare 10 Candy Crush till 5.25
Mantorp lopp 8Vinnare 4 Forza Rapida till 4.85
Mantorp lopp 9Vinnare 6 Dream Night Palema till 2.65

Avstå spel på:
Mantorp lopp 6 – 4 Dizzy River
Mantorp lopp 7 – 13 Laurenti
Mantorp lopp 9 2 Andy Pandy One

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lome Brage på ny segerjakt i Klosterskogen
Nästa nyhet
Lome Brage på ny segerjakt i Klosterskogen

Lome Brage på ny segerjakt i Klosterskogen

Ett riktigt starkt startfält för kallblodseliten gör upp i Moe Odins Äreslopp som blir påskaftonens russin i kakan när det travas i norska Klosterskogen.

Påskaftonen brukar traditionsenligt betyda fokus på norska Klosterskogen. 800-metersbanan har i sitt Moe Odins Äreslopp trots bara sju startande samlat några av landets bästa kallblod. Lome Brage är redan klar för titelförsvar i Elitkampen efter att i årsdebuten vunnit ”Meyer’n” i strålande stil senast. På lördag får han motstånd av bland andra kvicke Odd Herakles, uppstickaren Roli Eld och stålstoet Ulsrud Tea. Dessutom regerande mästaren Kleppe Slauren.

Klosterskogen Grand Prix med en kvarts miljon kronor till vinnaren är helgens clou på den norska ovalen, men har i den hårda konkurrensen inte lyckats locka någon av de största stjärnorna till sig i år. Loppet innehåller dock Robert Berghs båda Balfour och Montdore som är tillbaka efter Frankrike-äventyr, Adrian Kolgjinis Target Kronos samt danske VM-hästen Tripolini V.P.

Här är startlistorna:

Moe Odins Äreslopp, 2100 auto

1 Odd Herakles – Adrian Solberg Akselsen
2 Ingbest – Tom Erik Solberg
3 Roli Eld – Vidar Hop
4 Lome Brage – Erlend Rennesvik
5 Myhreng Jerker – Olav Mikkelborg
6 Kleppe Slauren – Kjetil Djöseland
7 Ulsrud Tea – Svein Ove Wassberg

Klosterskogen Grand Prix, 2100 auto

1 Target Kronos – Adrian Kolgjini
2 Pingus Vang – Marc Bäk Nielsen
3 Floris Baldwin – Kristian Malmin
4 Montdore – Eirik Höitomt
5 Jet Voice – Lars Anvar Kolle
6 Gigant Invalley – Gunnar Austevoll
7 Tripolini V.P. – Jeppe Juel
8 Balfour – Robert Bergh
9 Deep Sea Dream – Svein Ove Wassberg
10 Photo Lavec – Tom Erik Solberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Makethemark möter Sorbet i sista Olympia-kvalet

Travtips

Romme 19 oktober: Rocky vinner i sista ronden

Travtips
fredag 13.05, 18 oktober
Inga framgångar på liret, och lite talande för min kväll var när Timo Nurmos, som jag sågade stallformen för, vann med fem av sex hästar - men brände alltså med en och det var den jag rekade! Det var Cab Lane som kom till spets och favoriten Missle Hill kö...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
torsdag 15.52, 17 oktober

Åby 17 oktober: Marc Elias med fina chanser

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.09, 16 oktober

Bergsåker/Solvalla 16 oktober: Kolgjini med dubbelchans

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 15 oktober

Axevalla 15 oktober: Peter och Johan i het spetsstrid

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.38, 14 oktober

Färjestad 14 oktober: Wingait vinnare efter uppehåll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.31, 11 oktober

Åby 12 oktober: Guldet till Sorbet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 10:57, 15 oktober 2019

Herregud, vilka lungor hans hästar har

STRÄNGNÄS: Vätan fortsätter att hålla Mälardalen i sitt grepp. Det gör det lite vanskligt att träna hästarna på ett hyggligt sätt. Lika för alla vill jag tro, i alla fall för oss som håller till i mellan-Sverige. Varenne-hästarna – Vilka lungor de har Oj, ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson