Just nu:
19.21 Bergh-seger på Vincennes
19.00 PdA speltips: Davidson hetaste namnet
18.41 STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp
16.02 Skräll i Prix Du Luxembourg
08.32 Antonio Tabac byter tränare
15.45 Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen
13.52 Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!
11.18 Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !
10.47 Flera andra godbitar på Vincennes
08.33 Bråk på Bergsåker

Flera svenskar fanns med i finalen av Breeders Course som kördes på Wolvega under fredagen – men segern gick till italienaren Vitruvio.

60 000 euro var förstapriset i finalen av Breeders Course för treåringarna, som avgjordes på Victoria Park i nederländska Wolvega under fredag kväll.

Tre svensktränade hade gjort resan. Fritjof gick till spets men krokade ihop med en konkurrent och fick dagen förstörd. Då kunde Espoir de Ginai överta och fick sedermera favoritspelade Executive Caviar i dödens.

De båda svensktränade såg ut att slåss om segern in på upploppet, men från vinnarhålet letade sig Vitruvio loss för Alessandro Gocciadoro och Adrian Chip-sonen avgjorde säkert till seger på 1.13,7a över 2100 meter.

I spåren avslutade Valentina Wind bra till andrapriset. Executive Caviar knep bronset, medan Espoir de Ginai kom i mål som fyra.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:21, 25 januari

Bergh-seger på Vincennes

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 18:41, 25 januari

STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 16:02, 25 januari

Skräll i Prix Du Luxembourg

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 08:32, 25 januari

Antonio Tabac byter tränare

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 10:47, 24 januari

Flera andra godbitar på Vincennes

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 08:33, 24 januari

Bråk på Bergsåker

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
torsdag 10:55, 23 januari

Inför: Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ringostarr Treb kvar i Sverige – till Riordan

Ringostarr Treb kvar i Sverige – till Riordan

Ringostarr Treb slutade trea i Sweden Cup – men efteråt avslöjades att hästen testats positivt vid ett dopnings-prov i Padova i våras. Nu är italienaren kvar i Sverige.

Den av Holger Ehlert tränade Ringostarr Treb tog bronset i Sweden Cup. Bara några dagar senare meddelades det att samma häst fastnat vid en dopningskontroll, efter ett lopp i italienska Padova i mars.

Det föranledde det italienska förbundet att stänga av hästen från tävling, till och med den 28 juni.

Ringostarr Treb har efter sina starter på Solvalla förra helgen stannat i Sverige och återfinns nu hos Jerry Riordan vid Halmstadtravet.

– Han är här, men måste vänta på klartecken från Svensk Travsport innan han får starta. Planen är att han ska vara kvar i Skandinavien, i alla fall för sommaren, förklarar Riordan för sulkysport.se.

Sjuårige Ringostarr Treb har i sin karriär gjort 71 starter, vunnit 25 lopp och tjänat 5,8 miljoner kronor. (Foto: ALN).

Läs även: Sweden Cup-trean avstängd för dopning – i Italien

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart: Workout Wonder kommer till Hugo Åbergs
Nästa nyhet
Klart: Workout Wonder kommer till Hugo Åbergs

Klart: Workout Wonder kommer till Hugo Åbergs

Det blev ingen start i Elitloppet men till Hugo Åbergs Memorial kommer han. Workout Wonder tar sikte mot Jägersro.

Den femårige finländaren Workout Wonder spurtade strålande till segern i Prins Daniels lopp. Något som gav honom en biljett till Elitloppet, men teamet kring hästen valde att tacka nej.

Nu är den USA-födda speedkulan klar för ett annat svenskt storlopp – Hugo Åbergs som körs på Jägersro den 25 juli.

– Jättekul att vi får med en finsk häst och vi såg alla vilken kapacitet Workout Wonder visade när han vann Prins Daniels lopp i Gävle, säger sportchefen Mats AhlkvistJägersros sajt.

Planen för Workout Wonder inför Jägersro-trippen är också planerad. Två av hemlandets största lopp väntar före. Den 17 juni Kymi Grand Prix (mot bland andra Timoko) och St:Michel-Ajo den 16 juli.

För Hugo Åbergs blev tidigare i veckan fjolårsvinnaren Propulsion klar. Inviterad till loppet är också franske Up And Quick. (Foton: ALN).

Läs även: Propulsion försvarar sin titel i Hugo Åbergs

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

V64 Romme 2 juni

Omgången: Massor av kallblod i inte mindre än fyra V64-avdelningar och jag spikar i två av dessa!

Spiken: 14 Järvsöodin (V64-1) älskar långa lopp och borde mosa dem i tid. 3 Brenne Blissi (V64-4) borde vara klar favorit och jag tycker att hon ska slå dessa.

V64-förslaget är på 1800 kronor (enbart för alla rätt):

14 Järvsöodin (1-4)
6-8-7-9 (1-4)
3-11-7 (12-6)
3 Brenne Blissi (4-7)
8-4-3-11-5-10 (2-1)
10-8-12-2-6 (9-3)

1x4x3x1x6x5 = 360 x 5  = 1800 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

4-10 x 700
8-10 x 200
3-10 x 100

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 14 B: 1-4-9-7-8-13-15 C: 12-6-3-11-5-2

Spetsanalys: Barkborren är bäst på start och ska vara den som sitter framme i ledningen.

Loppanalys:

14 Järvsöodin är storfavorit och han älskar långa lopp, har segrat alla sex försök över 2640 meter och uppåt (en var över 3140 meter som det är nu). Styrkan är väldigt bra och han visad eäven att han blir allt snabbare näst senast där han gick 27,5 sista halvvarvet. Det är osäkra hästar eller inte lika bra hästar i loppet och han måste ha bra chans att mata ner dem i tid och jag spikar.

1 Barkborren är ganska klar andrahandare och han står 40 meter före från start, dessutom Kontio upp är plus. Hästen har varit väldigt osnabb men blivit lite mer rapp och vann säkert på bra vis senast. Borde kunna glida mot ledningen tidigt.

9 Kringlers Viktor gör debut över distansen och den känns inte som ett plus, men hästem är nyttig och visade form senast via ett 27-varv till slut.

Ständigt skrällbud är 4 Wild Isak som är hopplöst osäker, men fart finns när han travar och här snackar vi plus med tre varv så kusken kan låta hästen trava in sig första varvet…

V64-2:

Ranking: A: 6-8-7-9 B: 1-4-5 C: 2-3 

Spetsanalys: Hadland Stjernen har spetsat flera gånger från innerspår och gör det igen med bara en till på start.

Loppanalys: Jag tror att 6 Spydo Ö.K. har bäst chans att vinna loppet, det är en speedig sak som visade finfin fart vid segern då det såg ut att vara för långt fram men via virvlande upplopp hann man fram i tid. Dödens senast och det var fullgott som tvåa mot bra hästar och hittar Ohlsson ryggar till sista 300 får de hålla i hatten!

8 Mjölner Herkules har bara startat tv gånger i år och ska säkert vara i full form nu med senaste dödensloppet i kroppen då han höll bra som tvåa. Mjölneröd brukar ha välpreparerat då han kommer över med större förstapris och denne vann derbyt förra året, då från tät.

Bra är 7 Galileo som vann kriteriet och han tog årets första seger senast då han visade styrka via forcering till spets och undan. 9 Pydin hoppade senast då man tänkte utmana Månprinsen A.M..

V64-3:

Ranking: A: 3-11-7 B: 12-6-4-5 C: 2-8-9-1

Spetsanalys: Bol Brage tror jag körs till ledningen.

Loppanalys: Final av Sleipner Cup med 150 laxar till vinnaren och Jan-Olov Persson har favoritduon. 11 Tand Kraft har redan en miljon på kontot och har segrat 11/15 starter och förra året vann han sju raka från debuten men snubblade sig i galopp i kriteriet för att återkomma lysande som tvåa! Han tog revansch och visade att han var bäst i klassen i norska Kriteriet då han städade av dem på 25-tid. Han reglerade dem senast från dödens mot några stallkompisar, men han rörde sig inte så bra som jag vill. Kanske är han för bra, men han står 20 meter bakom 7 B.W.Sture som var knappt slagen senast i samma lopp. Denne slog favoriten då de möttes med dessa förutsättningar då han kördes till ledningen efter 500 meter. Nu borde det vara upptaget där, men ändå allvarligt bud.

På start står 3 Bol Brage som är under hastig utveckling och han vann med krafter kvar senast och jag räknar med att Mjölneröd ställt i ordning med stort förstapris och han streckas som 5%-are.

V64-4:

Ranking: A: 3 B: 4-7-10-11-1-6 C: 2-5-8-9 

Spetsanalys: Ennos Cayenne verkar Claes vilja köra i spets med och det kan vara ledarinnan. Brenne Blissi testar Jorma med men även Ida Mollyn kommer vara snabb.

Loppanalys: 10 Mjölner Tore är favorit men det köper jag inte, han gick bra i spåren senast men det var ingen snabb avslutning utan mer bromstävling. Han står 20 meter efter lika bra hästar och är konstig favorit, förmodligen mest på tränaren…

3 Brenne Blissi är den jag tycker är minst lika bra och det är perfekt med henne då det är fördel ston som står 20 meter före. Hon var inte bra senast då hon ”kvällade” från ledningen och blev behandlad efteråt. Jorma brukar lyckas bra med henne och det finns viss chans att köra till ledningen efter en bit, men jag tror på rygglopp där framme och att hon matar ner dem sista 500. Spik!

V64-5:

Ranking: A: 8-4-3 B: 11-5-10 C: 2-1-12-7-6-9

Spetsanalys: Snabba hästar där det såklart är risk att Ural sitter i ldningen då han är mycket snabb. Men flera kommer testa och det kan bli utdragen körning.

Loppanalys: 4 Ural är megafavorit och han vann enkelt från ledningen senast då han fick sträcka ut sista 300 metrarna. Skulle han komma enkelt till ledningen är det jättechans såklart, men det är lite ojämn standard på Richters hästar och flera snabba hästar från start och jag hoppas på rejält tempo första 500 och stumma ben. Värdet ligger i förlust då andrahandaren till och med rensar och jag garderar.

8 Twinkle Kronos är intressant då det ser ut som en riktigt bra häst men han har blandat i insatserna. Det har varit halsen som spökat och det var senast första gången efter halsoperation, men då fick han problem med hovarna.  Bröderna Träff har fortsatt knallform på hästarna och kanske kan han till och med blåsa förbi favoriten, eller hitta ner i bra slagläge i alla fall. Kul skräll!

3 Neverendingdream såg bra ut senast men mötte snabbare häst och Westerholm låter intresserad och han räknas. 11 Västerbo High Five spetsvann på bra vis och har gjort bra lopp mest hela tiden.

V64-6:

Ranking: A: 10-8-12 B: 2-6 C: 9-3-11-1-7-5

Spetsanalys: Love Dancer struken under eftermiddagen och Dionne Sisu sticker till ledningen och sedan får vi se om Jorma kör där. Melker kanske testar om han kommer till från start.

Loppanalys: Spelbart lopp där mitt DD-drag är 10 Quirire som är mycket bättre än raden. Han galopperade senast då han laddades efter att det varit omstart och han hade krafter kvar vid ny galopp på upploppet. Han har sett formstark ut en tid och en månad mellan loppen är perfekt för lite skör herre och jag tror att han kan fälla alla över upploppet där det borde vara vek spetshäst och en del osäkra hästar i övrigt. Kul DD-drag!

8 Melker duger och med två lopp i kroppen bord eformen vara nära topp och strykning innanför är mycket bra då en startsnabb häst försvann och han kom ner ett hack. Vill Pierre så kanske ledningen kan övertas efter ett halvvarv.

12 Xceed G.T. är mycket kapabel och sköter han sig och kommer fram i dödens är det troligen vinnaren, men han är otroligt svår och brukar galoppera. Senast gick det på nålar under loppet, men han skötte sig och vann enkelt.

6 Dionne Sisu är snabbast och hon har mött bra ston på V75, men hoppade i finalen senast. Tar spets, men brukar släppa över 2140 meter men frågan är om någon vettig kommer?

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Withma gillar Frankrike - tog tredje segern
Nästa nyhet
Withma gillar Frankrike – tog tredje segern

Withma gillar Frankrike – tog tredje segern

Jörgen Westholm-tränade Withma tävlar sedan en tid i Frankrike och stoet trivs som fisken i vattnet. Nu kom tredje segern i fjärde starten.

Sedan början av april tävlar Withma i Frankrike och det åttaåriga stoet tycks gilla den franska luften riktigt väl.

När det på torsdagen tävlades på banan i Nancy (nordöstra Frankrike) var Westholm-stoet på hugget igen. Liksom vid tidigare segrar var det Gabriele Gelormini som satt i sulkyn.

Withma spetsade direkt, släppte en bit och övertog med varvet kvar. Det för att sitta där säkert till mål. Klockorna visade 1.16,4 över 2600 meter och förstapriset var 13 500 euro.

På fyra starter i Frankrike de senaste sju veckorna, kom här tredje segern. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Överlägset när Coin Perdu tog sjunde raka

Travtips

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Travtips
lördag 19.00, 25 januari
Söndag, Vincennes, Prix d’Amérique Prix d’Amérique avgörs under söndagen och det med Face Time Bourbon som favoriten. Femåringen har sett helt lysande ut under hela karriären och kommer förstås inte bli lätt att tas med när den stora uppgiften nu vän...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 13.52, 24 januari

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.18, 24 januari

Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 23 januari

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson