När Sundbhyolm tar över nästa onsdag V86-omgång bjuder man bland annat på ett riktigt trevligt fyraåringslopp.

Solvalla, som är upptagna med STCC-tävlingar, lämnar över sin hälft av nästa onsdags V86-sport till Sundbyholm som delar omgången med Åby.

På Eskilstuna-ovalen har man fått ihop ett riktigt fint fyraåringslopp, för de i kullen som inte är aktuella för Derbyt några dagar senare.

70 000 kronor är förstapriset och i startfältet hittar vi bland andra Timo Nurmos nya jänkare Hamdalla som tog en imponerade seger under Jubileumspokalskvällen i sin Sverige-debut. Tvåan i samma lopp Charrua Forlan får chansen till revansch då han även finns med.

Utöver det kan nämnas Stig H:s vasse italienare Remo Gas och en formsökande Peter Haughton-vinnare i form av Aperfectyankee.

Så här ser startlistan ut:

2140 auto

1 Ari Ben – Örjan Kihlström
2 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
3 Wannacmyguns – Stefan Melander
4 Hamdalla – Jorma Kontio
5 Order by Keeper – Daniel Redén
6 Aperfectyankee – Jim Oscarsson
7 Remo Gas – Erik Adielsson
8 Västerbo Arthur – Torbjörn Jansson
9 Alphadoodle – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lome Brage på 20,1 – slog Tekno Odin

Lome Brage på 20,1 – slog Tekno Odin

Det var en riktigt vass Lome Brage som visade upp sig på Bjerke. På nya banrekordet 1.20,1 betvingade han bland andra Tekno Odin.

Bjerkes onsdagskväll inleddes med ett klassigt lopp för kallblodseliten där publiken fick se sjuårige Lome Brage ha uppvisning.

Med Per Oleg Midtfjeld i sulkyn blåste Bengt-Erik Persson-träningen till täten direkt och anförde i friskt tempo. Favoriten Tekno Odin klev tidigt ut i dödens, lade press på ledaren över sista bortre, men genom sista sväng provade Lome Brage istället att rycka undan.

Tekno Odin kunde aldrig komma i närkamp med Lome Brage som sprintade undan sista biten i härlig stil och klockades till snabba 1.20,1a över 1609 meter vilket betydde nytt banrekord. Det här var hästens femte seger i åttonde starten i år.

Tekno Odin blev tvåa på 20,4 och Norheim Järv trea på 21,0. Förstapriset var 30 000 norska kronor.

Du kan se loppet här (Lopp 1, Bjerke 27/8).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Framgångar för Goop i norska Derbykval
Nästa nyhet
Framgångar för Goop i norska Derbykval

Framgångar för Goop i norska Derbykval

Björn Goop höll sig väl framme då det kördes uttagningar till det norska Derbyt på Bjerke under onsdagen. Han kvalade in två till final i både Derbyt och Stoderbyt.

När Bjerke återigen tävlade på onsdagskvällen var det uttagningarna till de norska Derbyna som skulle klaras av. Björn Goop var i Oslo och kunde återvända hem med fyra finalister.

Till Norskt Travderby kvalade Goop in Conquestador B.R. som segrade och Frozen Royalty som gick vidare som tvåa i sitt försök. I finalen får de tampas med bland andra fjolårets Kriterieetta Papagayo E. samt Lionel och Ready Eddie som båda under kvällen slog det norska rekordet, den senare dock snabbast med 1.13,9a över 2600 meter.

Två Goop-hästar tog plats även i Stoderbyt: Claudia B.R. vann som megafavorit och Bakers Ransom tog ett senare försök. Även Tom Horpestad segrade i en uttagning med Preferencial.

Finalerna körs på Bjerke den 7 september och startfälten tog följande utformning efter spårvalen:

Norskt Travderby, 2600 auto

1 Lionel
2 Ready Eddie
3 Papagayo E.
4 Conquestador B.R.
5 Viking Va Bene
6 Frozen Royalty
7 Gigant Invalley
8 Becky’s Serious
9 Thai Armani
10 Tristar Merci
11 Shocking Iron
12 Step Down

Norskt Stoderby, 2100 auto

1 Preferencial
2 Claudia B.R.
3 Glad Hall T.
4 Bakers Ransom
5 Bertani B.
6 Taja Be Young
7 Gjölmes Bird
8 Savona Va Bene
9 Thon
10 I Love Paris
11 Quality Actress
12 K.L.M. Sweetwater

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Åmål
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Åmål

Torsdag: V4-tips till Åmål

Omgången:
Intressant omgång på Åmål i dag, faktiskt. Jag tycker det ser spelintressant ut.
Förutsättningarna i Åmål är goda, knappa 20 grader och sol bör innebära bra förhållanden. Som alltid är spets guld värt på 800-meters banan Åmål.

Bästa spiken:
3 He’s A Diffacolt (V4-3)

Bästa låset:
6 Etoile Gil (V4-4) & 7 Torella (V4-4)

V4-förslag:
V4-1: 1,2,7 (6-5)
V4-2: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (2-8)
V4-3: 3 He’s A Diffacolt (2-4)
V4-4: 6,7 (4-14)
3 x 12 x 1 x 2 (x5) = 720 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag:
LD-1: 2 Juliano Hall
LD-2: 3 He’s A Diffacolt
1 rad x 700 kronor.

Analys Åmål V4-1:

Ranking: A: 7. B: 1-2. C: 6-5-4-3.

Spetsanalysen:
1 King Cobol kan öppna bra och bör ta hand om ledningen med dessa förutsättningar.

Loppanalysen:
Björn Goop blir jättefavorit tillsammans med 7 Global Investment, och visst står ekipaget inför en passande uppgift i dag. Global Investment är en riktig hederskille som alltid gör sitt i loppen, och i dag ställs han mot betydligt enklare konkurrens än vad han normalt är van vid. Han blir inte lätt att stå emot.

Jag väljer dock att gardera den stora favoriten, dels för att det rensar friskt bakom honom men också av den anledningen att han har blivit till åren och han vinner inte lika ofta nu mera.

Jag väljer att strecka spetsfavoriten 1 King Cobol samt 2 Olympic Pine. King Cobol kan vara lite småstrulig i volt, men innerspår passar honom alldeles utmärkt och han bör spetsa med dessa förutsättningar. Han har bra statistik i spets och leder länge. Olympic Pine tycker jag gjort det bra varje gång i de senaste starterna, senast blev han lite för peppad med helstängt huvudlag men i dag återgår man till halvstängt huvudlag och då bör han hushålla med krafterna bättre.

6 Zizou Limburgia har gjort en start för Magnus Jakobsson och bör vara förbättrad med det loppet i kroppen, men jag tyckte han var lite väl svag i debuten för Jakobsson för att jag ska kunna tro att han ska vinna det här loppet. 5 Lusiana Tab har gått bra för Dalborg tidigare, men verkar inte ha rätta formen för dagen.

Analys Åmål V4-2:

Ranking: A: 2. B: 8-7-4-6-5-1-10-9-11-12-3. C: -.

Spetsanalysen:
Öppen spetsstrid, där jag håller en extra tumme för 2 Juliano Hall som kan öppna bättre än vad en del tycks tro.

Loppanalysen:
Ett väldigt öppet lopp där jag väljer att strecka samtliga tolv ekipage på V4-lappen, ingen känns chanslös på förhand och skräll ligger på lut. På Dubbeltipset väljer jag dock att ta ställning för Erik Berglöf och 2 Juliano Hall, jag har nämligen feeling för att ekipaget med dessa förutsättningar i tidigt skede placeras i ledningen och i den positionen tycker jag att han ska slås. Han gick bra senast som tvåa och visade form.

8 Tiptoe gick bra senast som tvåa via bra avslutning i spåren, och aktuell distans passar honom bra då han är stark. Tidig. 7 Benon Prince är inte helt enkel och måste i första hand sköta sig, gör han det finns kunnande för att vinna loppet.

4 Mr Sethos och 5 Max not Sand är också de tidiga, Mr Sethos går bra mest varje gång och även om Max not Sand varit struken efter senast meddelar tränare Marcus Hultman att formen ska vara fin och då duger han här.

Som sagt, öppet värre bakom min spelidé Juliano Hall.

Analys Åmål V4-3:

Ranking: A: 3. B: 2-4-6. C: 1-10-5-7-9-12.

Spetsanalysen:
2 Stjerne Sus ska med dessa förutsättningar ses med bra chans på tidig ledning, då han kan öppna snabbt.

Loppanalysen:
Jag väljer att ta ställning och spika 3 He’s A Diffacolt på allt i dag, jag tycker det är omgångens bästa vinstchans. Björn Goops travare än van betydligt tuffare konkurrens än detta, och jag tycker han är bra. Jag tror inte han är startsnabb nog för att ta en längd på 2 Stjerne Sus, men jag håller He’s A Diffacolt som stark nog att kunna greja detta från utvändigt ledaren. Rapporterna från stallet är bra, formen är god, och jag tror att han bara vinner.

Stjerne Sus leder länge, och får ses som främsta utmanare till min spik.

Analys Åmål V4-4:

Ranking: A: 6-7. B: 4-14-1-8-5-15-9. C: 3-2-12-10-13.

Spetsanalysen:
1 Over the Wire Ant kan öppna bra, men utmanas av springspårets 6 Etoile Gil och 7 Torella som även de kan öppna snabbt den första biten. Jag tror spetsstriden står mellan springspårshästarna.

Loppanalysen:
Återigen är det ett öppet lopp som avslutar V4-omgången, för att få kraft till en flerkupong väljer jag dock att låsa loppet fräckt på 6 Etoile Gil och 7 Torella, jag tror nämligen att den av dessa två som hittar ledningen har toppchans på seger. Jag håller Etoile Gil som knapp spetsfavorit, hon kan öppna bra och skulle hon nå ledningen blir hon inte lätt att plocka ned. Hon var kraftigt förbättrad senast, och i dag blir det dessutom högst troligtvis barfota bak.

Torella är dock även hon snabb, även kusken Erik Berglöf är snabb från start och skulle ekipaget lura sig till spets här tycker jag det här fördel henne. Hon är inte så tokig i grunden och verkar vara klart på gång igen, och rapporterna på henne inför den här starten är positiva.

Favoriten 4 Come True har varit struken för feber efter senast och har väl innan det inte direkt övertygat, och även om 14 Änglasjöns Ängla är van tuffare konkurrens än detta återkommer hon efter långt uppehåll och förutsättningarna med tillägg och många hästar att runda är inte optimala.

Spets har en klar fördel i det här loppet som jag läser det, och mitt fräcka lås känns därför rätt.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Åmål: "Jag tror han vinner det här"
Nästa nyhet
V4 Åmål: ”Jag tror han vinner det här”

V4 Åmål: ”Jag tror han vinner det här”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han gör alltid sitt i loppen den här hästen och det är en riktig hederskille. Han håller fin form för dagen och jag tror han vinner det här loppet, det såg passande ut för hans del. Skor runt om som vanligt, säger Anton Sverre om Global Investment i V4-1.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Åmålstravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 King Cobol – Han var positiv senast och allt är bra med hästen. Han kan vara lite osäker i voltstart men vi provar med automatkäk och det är läge att prova i spets. Grundtanken är spets åtminstone och jag tror inte att hästen har förlorat från tät någon gång. Han får ett norskt huvudlag nu då det är volt. Goops häst är bäst men har blivit äldre och vi får se. Skor runt om, säger Roy Atle Nilsen-Ruud.

2 Olympic Pine – Han blev lite för peppad med helstängt huvudlag senast, han blev lite för laddad och låg på för mycket och med tanke på det tyckte jag att han höll bra. Han har svarat för bra lopp varje gång på slutet, och jag väntar mig en bra insats. Det blir kanske svårt att stå emot Global Investment, men vi gör ett försök och aktuell distans ska inte vara något problem. Barfota runt om som senast, däremot blir det halvstängt huvudlag nu och då håller han sig lugnare, säger Marcus Hultman.

3 Bergshults Bobbo – Han har inte startat på lite över månad och kommer behöva en genomkörare. Han möter dessutom ett par dugliga hästar och vi får vara nöjda med slantar. Barfota runt om, säger Sophia Jacobsen.

6 Zizou Limburgia – Han har gjort en start för oss och var väl sådär utan att för den delen få helt optimalt lopp. Vi får se vad han kan denna gång men jag har inte stora förhoppningar och Global Investment blir svår att slå. Barfota runt om, säger Magnus Jakobsson.

7 Global Investment – Han gör alltid sitt i loppen den här hästen och det är en riktig hederskille. Han håller fin form för dagen och jag tror han vinner det här loppet, det såg passande ut för hans del. Skor runt om som vanligt, säger Anton Sverre.

Lopp 2, V4-2

2 Juliano Hall – Han svarade för ett bra lopp senast och känns jättefin för dagen. Han kan öppna bättre från start än vad folk tycks tro, och jag blir inte alls förvånad om vi snor åt oss ledningen. Jag tycker absolut att han ska räknas. Barfota bak som senast, säger Erik Berglöf.

5 Max Not Sand – Han har gått bra på slutet, men åkte på en förkylning för ett par veckor sedan och det blir väl kanske lite väl långt mellan starterna nu för att vara optimalt. Litet frågetecken för formen finns, men han känns fin i träning så jag hoppas och tror på en bra insats. Bland dom tre främsta ska han kunna vara. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Hultman.

6 C. Road Rapida – Hon galopperade senast på Örebro när jag bad Linda ladda lite med henne från start. Hon sa att hästen kändes bra i övrigt och visade ju fin form vid segern på Lindesberg. Läget nu är kanske inte det bästa men helt borta är hon inte. Barfota fram, säger Joachim Sjöberg.

7 Benon Prince – Han blev tvåa senast och det var jag som körde bort honom den gången, men han gick ändå rätt ok. Han kan öppna ganska bra från start så jag hoppas att han hittar ned i vettig position, och då kan han räcka. I första hand ska han dock sköta sig den här hästen. Barfota fram som vanligt, säger Anton Sverre.

8 Tiptoe – Han var bra som tvåa senast efter ett starkt slutvarv i spåren. Formen sitter där den ska men läget blev inte det bästa och vi får se vart han hamnar. Han är mer stark än snabb så distansen bör passa väl. Det blir aluminiumskor runt om, säger Sophia Jacobsen.

Lopp 3, V4-3

1 Alcyone Love – Hon har haft en kotbensfraktur inför detta och därför varit borta länge, och då hon inte är jättevässad inför detta lär hon inte vara på topp redan nu. Hon känns fin i träning och har tränat ganska ordentligt, men det är svårt att veta vart hon står någonstans. Hon är kapabel i grunden och bör få fint lopp från det här fina utgångsläget, men jag skulle bli överraskad om det räckte till seger direkt. Hon tävlar med sin optimala balans direkt, säger Marcus Hultman.

2 Stjerne Sus – Han hade varit förkyld inför senast och ska vara ännu bättre i form nu. Distansen passar fint och vi kör för spets. Jag kan inte motståndet så bra men platschans ska vi ha åtminstone. Inga ändringar, säger Göran Antonsen.

3 He’s A Diffacolt – Han ställs mot enklare konkurrenter den här gången än vad han normalt är van vid, och jag tror på en bra insats och bra segerchans. Han känns fin hemma i träning. Skor runt om som vanligt, säger Anton Sverre.

4 Officer Kronos – Han är i bra slag för dagen och var duktig från dåligt utgångsläge senast. Gången innan det ledde han runt om men han är egentligen inte så snabb ut så den här gången hoppas jag vi får vettigt slagläge i kön. Med rätt lopp plockar han många till slut och vi kör barfota runt om, säger Per Nilsson.

6 Kemas Angus – Han har gått bra i de senaste starterna och han håller fin form för dagen, men tyvärr kommer han troligtvis tvingas tävla med bakskor den här gången och det är ett minus. Jag tycker att de värsta konkurrenterna har fått bättre utgångslägen än honom, och därför ligger jag lite lågt. Jag är nöjd med hästen, men det måste nog lösa sig en del om han ska kunna vinna, säger John Ö Jensen.

Lopp 4, V4-4

4 Come True – Hon ser fin ut i träningen inför detta, men har varit struken för feber efter senast och jag vill nog se henne göra ett bra lopp innan man kan tro fullt ut på henne. Spår fyra i volt ska annars inte ställa till med några problem för henne, och jag tror också att hon ska kunna öppna bra. Skor runt om som vanligt, säger Anton Sverre.

6 Etoile Gil – Hon var kraftigt förbättrad senast med lopp i kroppen senast och börjar närma sig den rätta formen. Från det här läget blir det laddning mot täten och därifrån tycker jag att hon borde ha chans. Vi snackade senast om att rycka bakskorna om det blev fin bana, vilket det inte blev, men vi kanske testar nu istället, säger Per Nilsson.

7 Torella – Hon har varit lite sämre en period, men senast var hon tillbaka och visade bra form och jag var riktigt nöjd med henne den gången. Springspår och en snabb startkusk känns intressant, förhoppningsvis kan det bära iväg mot spets härifrån och i den positionen tycker jag inte hon ska nonchaleras. Det är stor platschans, men även lite vinstchans. Barfota fram som senast, säger John Ö Jensen.

8 Hausse du Gull – Hon gick i mål med krafter kvar senast och formen är god, och hon känns fin i jobb efter senast. Jag hoppas vi hittar ut den här gången och inte blir fast, hittar jag ut med henne är hon stark och rejäl och då ska hon inte vara golvad. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Hultman.

13 J.H.C. Twingeling – Hon står med 20 meter tillägg och det är inget för spelarna, lyckas hon med dessa förutsättningar greja en slant kommer jag vara jättenöjd med det. Barfota fram som senast, säger John Ö Jensen.

14 Änglasjöns Ängla – Hon är tillbaka efter uppehåll och är inte så tokig i grunden. Jag tror kanske att hon behöver loppet i kroppen och det blir svårt att runda alla från tillägg, säger kusken Magnus Jakobsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Texas Charm tillbaka på tävlingsbanan

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson