Trebol vilar inte på lagarna i Spanien. Efter att den förra helgen tangerat Järvsöfaks, blev han på onsdagen ensam om världsrekordet i antal raka segrar. Nu kan han dyka upp under Elitloppshelgen.

Efter att ha vunnit sin 42:a raka seger, och därmed tangerat Järvsöfaks världsrekord, på Torre del Ram i söndags vände Trebol under onsdagen till den andra Menorca-banan Maó för att göra kvick repris. Och den spanske tolvåringen gjorde det igen – 43 raka segrar är den längsta obrutna segerraden för en travhäst någonsin.

Trebol segrade i onsdagens huvudlopp på Maó där han från ledningen enkelt besegrade motståndet om fyra hästar på segertiden 1.24,5a/2280 meter. Den här segern var värd 300 euro. Trebol har en lång och framgångsrik karriär bakom sig med bas i Frankrike, på meritlistan finns segrar i bland annat Prix du Luxembourg och två gånger i finska Kymi Grand Prix. Efter uppmärksamheten som hästen fått kan han nu bli ett inslag under Elitloppshelgen. Om än kanske inte i Elitloppet självt, så något av övriga lopp som körs under Solvallas tre dagar långa travfest.

– Jag avfärdar det inte helt. Men det är knappast troligt heller. Det skulle vara för att han tagit så många raka segrar. Prestationsmässigt vinner han numera på 19-tider, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i en intervju med Kanal 75 på frågan om Trebol är en Elitlopps-häst.

Du kan se Trebols senaste seger här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kihlström andra kusken till 1000 rikstotosegrar

Kihlström andra kusken till 1000 rikstotosegrar

Örjan Kihlström spenderade maj månads första dag på Bergsåker – och såg till att ordna ett nytt jubileum. Han blev den andre kusken genom tiderna att nå tusen riks-totosegrar.

1006 segrar på rikstoton hann Stig H Johansson med innan han avslutade sin kuskkarriär. Nu är Örjan Kihlström inom kort i fatt. Vid Bergsåkers tävlingar den 1 maj såg sulkyartisten, som snart fyller 57, till att bli den andra kusken i historien att nå 1000 rikstotofullträffar.

– Det har passerat väldigt bra hästar på vägen och förhopp-ningsvis kommer det någon till. Jag har varit med och kämpat i många år och det har ju rullat på bra, sa Örjan Kihlström efteråt.

Jubileet skedde med Daniel Redén-tränade Moses, som för övrigt levererade en toppinsats. I ett lopp för fyraåringarna tuffade han på i hårt tempo i ledningen hela vägen, men vann ändå ohotad på fina 1.12,5a/2140 meter. Sedan fortsatte Kihlström eftermiddagen med seger 1001 och 1002 också – för Redén igen satte han dit Fighting Bax och strax senare även Michelangelo Ås.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Åby: "Takter sitter upp bakom en vinnare"
Nästa nyhet
Tips Åby: ”Takter sitter upp bakom en vinnare”

Tips Åby: ”Takter sitter upp bakom en vinnare”

Tips och analyser Åby

Åby. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 1 Manstone’s Future för att mest troligt släppa. 4 Rudisha kan komma tidigt fram för att överta. Eller 5 C.C.Sugar men Bergh borde vara angelägen med Rudisha. Östre är dock också uppåt så det är inte givet att Bergh vinkas fram.

Loppanalysen: Berghs 4 Rudisha är lite av en snackhäst men det har blivit lite glest med segrar. Bara en pinne och hela sex andraplatser.  Rudisha gör nu årsdebut och kan mycket väl vinna direkt. Det finns hyggligt stor chans att han tidigt kan få överta taktpinnen. Visar sedan Rudisha sitt rätta jag så blir han inte lätt att fånga in men det är svårt att lita helhjärtat på det. 5 C.C. Sugar avslutade dock positivt senast och Östre kan vara spetssugen.

Från fyrtio meters tillägg hittar två starka hästar i form av 9 Stud Muffin och 8 Trovatore. Båda gynnas av den långa distansen. Stud Muffin vann näst senast men galopperade bort sig senast och det blir galopp lite för ofta. Sjunnesson upp på en Flemming-häst gillas och det var Jörgen som rattade honom framgångsrik näst senast. Stud Muffin är rejäl. Men inte helt stabil.

Värd en seger är 8 Trovatore. Senast blev det alldeles för jobbig resa på Solvalla men formen är bra. Trovatore har svarat för flera bra insatser nu och med bättre resa än senast kan det mycket väl vara dags för success.

3 J.J. kan överraska med lopp i kroppen. En grundkapabel häst handlar det om.

Spelförslaget: Jag tycker 8 Trovatore är intressant och spelar vinnare till oddset 8.75.

Åby. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:  6 Hector Greenwood kan öppna bra och har vettig chans att komma till spets.

Loppanalysen: Få hästar med i loppet men ändå lite smålurigt. Kapacitet för att vinna har Lindgrens 3 Seatuket som var bra i varje start i fjol och det blev två segrar av tre möjliga. Har ett vettigt utgångsläge dessutom men då det handlar om årsdebut vill jag vara lite försiktig. Till låga odds.

7 Cyrano de B. har ett sämre utgångsläge men gynnas av att ha varit igång med startandet. Fick en dryg inledning senast och var fullt godkänd och jag räknar med en vass insats ikväll. Bör hitta vettigt läge i det lilla fältet för att kunna avgöra.

8 Listas Tinge Ling har varit ute i något tuffare lopp. Är väl ingen stjärna på något sätt men har en fin inställning och kan avgöra här. Säker kusk.

6 Hector Greenwood gäller som spetsfavorit och det kan bli halvbilligt lopp från tät då det är så pass få hästar med.

Spelförslaget: Jag spelar vinnare på 7 Cyrano de B. Unibet erbjuder oss  5.25 i odds.

Åby. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  1 Mr Crazed och 2 Slade H.H. öppnar bra från spår långt in. Kan nog tänkas ha ryggresa och 6 Sanda Love är fullt tänkbar för spets.

Loppanalysen: Ett amatörlopp och de två kapabla hästarna 6 Sanda Love och 7 Panther Face körs av mycket duktiga kuskar i form av Håkan B och Benzon. De är tidiga bud.

Sanda Love blandar och ger något men har fungerat fint på slutet och har även vettig chans på tidig spets. Det är värdefullt och Sanda Love har vettig chans.

Panther Face kommer från en mersmakande insats och var inte långt borta från att vinna näst senast. Har fått dessa nyttiga lopp i kroppen och Benzon är vass.

Jag väljer ändå att spela på en tredje häst. 3 Vien Ici har ett fint läge och även detta är en häst med högt kunnande. Jag är till och med inne på att detta är bästa hästen i fältet. Övertygade rejält vid Vallaseger nyligen och avslutade också rejält på samma bana senast. Är rejäl till slut och bör ha vettig chans att avgöra här. Är lite speciell av sig och kan vara svår för ny kusk men jag tror det ska fungera bra och provar ett lir.

10 Volita Go kan avsluta bra med rätt ryggresa och kan vara skrälldraget.

Spelförslaget: Jag spelar vinnare på 3 Vien Ici till oddset 3.85.

Åby lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:  1 Brottarn har haft innerspår två gånger och spetsat båda gångerna. 7 Digital Ocean har galopperat en hel del kort efter start men är annars snabb. Båda hästarna har vassa startkuskar. En felfri Digital Ocean lär tidigt vara i spets.

Loppanalysen: 7 Digital Ocean har varit riktigt bra från ledningen i sina två senaste framträdanden. Senast blev det seger. Det är mycket bra chans att han leder även detta lopp från start till mål. Nu i ny regi. Johan är vass från start och läget är bra. Motståndarna lär ha respekt för favoriten. Noterbart är dock att hästen har haft framspår voltstart fem gånger och galopperat från start eller kort efter start i fyra av dessa. Ingen helt pålitlig pålle med andra ord.

6 Rapide Cash har fint läge och var fullt godkänd senast. Har lopp i kroppen och kan vara segeraktuell nu.

9 Watchdog höll farten bra från utvändigt ledaren senast och verkar uppåt. Bör greja en bra placering med rätt ryggresa. Kan vara skrälldraget.

1 Brottarn var hygglig från spets senast och har ett helt perfekt läge. Spets eller rygg ledaren och open stretch-chans ligger nära till hands.

Spelförslaget: Jag spelar plats på 9 Watchdog till oddset 1.75.

Åby lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 6 Carbureightr öppnar snabbt men kan nog tänkas släppa ledningen. 2 Majestic Wine kan köras offensivt vid felfri löpning för att överta. Finns dock galopprisk. 3 Rushlight Face spetsade senast och har vettig spetschans.

Loppanalysen: 2 Majestic Wine bör vinna detta felfri. Untersteiners häst är riktigt bra för klassen men det är ingen stabil sak. Läget är bra även om det alltid är lite lurigt med spår långt in för en häst som inte är helt rumsren. Jag spelar på strul/galopp för favoriten.

Jag spelar på formkortet 3 Rushlight Face som dessutom kan sno åt sig  ledningen. Hästen har gjort två starter för Östre. Positiv tvåa i första starten och segern senast var långt ifrån överraskande. Behöll då ledningen och vann sdan i överlägsen stil. Östre gästar i angeläget ärende och hade tur i spårlottningen. Vettig spetschans men ett segerbud även med annat upplägg.

11 Backup kommer från seger och var då positiv. Halvkämpigt läge men det löser kanske Takter. Inte borta. Även 7 Zelante C.R. räknas. 1 Armagnac har läget och 8 Vincent Horse bode kunna bättre än visat. Risigt läge dock.

Spelförslag: 3 Rushlight Face gästar i fin form och har prima läge. Jag spelar vinnare till 4.25.

Åby lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 3 Andrina öppnar kvickt och är klar spetsfavorit.

Loppanalys: Jag har alltid gillat uppsynen på 3 Andrina och trodde nog den skulle blomma ut rejält då hon kom i Berghs vård. Hon löper hyggligt och kommer från seger (överlägsen från sppets i billigare gäng) och visst kan hon vara rejält på gång. Har fint läge och öppnar bra och bör spetsa. Grejar med stor sannolikhet en fin placering men jag tror de blir svårt att stå emot 9 Eurora med tanke på hennes senaste insats vid seger. Hon släppte då ledningen till en 1.10- spelad favorit för att sedan formligen brisera över upploppet. Hon vann i överlägsen stil på mycket spänstiga ben. Gör hon något liknande här så måste chansen vara minst sagt god.

7 Nacrous har rätt bra kunnande men har litr svårt att visa sitt hela register. 8 Esta och 13 Bernts Ulrika är skrällaktuella men har dåliga lägen. 5 Babe Love var hygglig senast.

Spelförslaget:  9 Eurora var läcker senast och liras till vinnaroddset 2.10.

Summering spelförslag:
Åby lopp 4 – Vinnare 8 Trovatore 8.75
Åby lopp 5 – Vinnare 7 Cyrano de B. 5.25
Åby lopp 6 – Vinnare 3 Vien Ici 3.85
Åby lopp 7 – Plats 9 Watchdog 1.75
Åby lopp 8 – Vinnare 3 Rushlight Face 4.25
Åby lopp 9 – Vinnare 9 Eurora 2.10

Avstå spel på:
Åby lopp 7 – 6 Rapide Cash
Åby lopp 9 – 3 Andrina

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stor Bazire-show när Bel Avis lekte hem Lotteria
Nästa nyhet
Stor Bazire-show när Bel Avis lekte hem Lotteria

Stor Bazire-show när Bel Avis lekte hem Lotteria

Gran Premio della Lotteria blev till en ny Jean-Michel Bazire show. Efter att Bel Avis vunnit sitt försök trots galopp – blåste fransmannen enkelt förbi motståndet i finalen.

Jean-Michel Bazire har en stjärnspäckad armada av topp-hästar och när italienska klassikern Gran Premio della Lotteria utspelade sig på Agnano i Neapel på onsdagen, presenterade han också Bel Avis för den internationella publiken. Den åttaårige valacken stod för en imponerande insats i försöket – och lekte till slut hem finalen värd knappt en kvarts miljon euro.

Det svenska hoppet sattes till Disco Volante som trots spår åtta bakom bilen blixtrade till spets och vann säkert i sitt försök. Förhand-sfavoriten Vitruvio kunde också han ta en enkel vinst efter att ha tagit över täten i sitt heat. Bel Avis fick en tuffare väg mot final; efter en inledande galopp fann Bazire tredje utvändigt för att ändå vinna lekande lätt efter en flygande finish över upploppet.

Disco Volante till ledningen

När det senare blev dags för finalen tog Disco Volante, körd av Björn Goop, åter kommandot direkt. Stefan Melander-travaren följde bilen för att mycket enkelt ta spets. Alessandro Gocciadoro placerade Vitruvio i dödens, medan Bel Avis perfekt klev ned i andra utvändigt. Med den inledningen fick tempot bedarra och efter 1.13 första varvet såg det ljust ut för den ledande svensken.

Fast Bel Avis uppvisning i försöket visade sig bara vara början. Med 400 meter kvar drog Jean-Michel Bazire i högertömmen och ledde den franske valacken till en kraftfull attack. Vitruvio var redan i den sista svängen ett slaget byte och nu kvarstod bara Disco Volante. Ledaren stod för en fin prestation men över Agnanos upplopp blev han en enkel match för den speedige fransmannen.

Spektakulärt segerfirande

Snart stod det klart att Bel Avis skulle gå mot segern som exploderade över upploppet och försvann ifrån med flera längder. Redan hundra meter kvar gjorde Bazire en ”dubbel Ingves” och sträckte båda benen i luften för att signalera att segern var i hamn inför den jublande publiken.

Segraren gick i mål på 1.11,3a över 1600 meter. För Bazire var det här tredje segern i Lotteria; förut har han segrat som kusk med Fabrice Souloys båda Exploit Caf och Gambling Bi 2007-2008. För Bel Avis, med cirka sju miljoner kronor på kontot före dagen, var det här karriärens största seger så här långt. Bel Avis har tidigare nämnts som högaktuell för Sweden Cup under Elitlopps-helgen.

Disco Volante stod för en tapper insats som tvåa, här i sitt första stora internationella möte. Trea i mål slutade överraskningen Ursa Caf. Fjolårsvinnaren Urlo dei Venti letar fortsatt efter toppformen, han tog sig till final som trea men var där utan chans om segern och slutade femma. För Stefan P Pettersson-tränade Dupree blev det ingen final-plats, han blev senare femma i consolation bakom den vinnande Arazi Boko.

Här kan du se finalen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cruzado dela Noche gör årsdebut i Cutlers
Nästa nyhet
Cruzado dela Noche gör årsdebut i Cutlers

Cruzado dela Noche gör årsdebut i Cutlers

Världsmästaren Cruzado dela Noche begår på lördag spännande årsdebut när säsongens första storlopp i USA, Arthur J Cutler Memorial, avgörs.

Om någon häst från andra sidan Atlanten ska förgylla Elitloppet i år, är favoritoddsen på Cruzado dela Noche. Ett besked om den fortsatt framtiden kan i så fall komma efter årsdebuten som sker på lördag. Den av Marcus Melander tränade Cruzado dela Noche, som i höstas vann VM-loppet, har tidigare i år glänst i ett kvallopp, men nu blir det alltså allvar av.

Det är säsongens första storlopp Cutler Memorial som körs på Meadowlands den här lördagen. 87 600 dollar är första-priset i loppet som avgörs över udda en och en åttondels mile. Bland motståndet finns forne Hambo-vinnaren Pinkman, nu i regi Per Engblom, som kommer från färsk seger. Här finns även Will Take Charge, tvåa i John Cashman i fjol, samt Åke Svanstedts Yes Mickey och den av Anette Lorentzon tränade Guardian Angel Ås.

Här är startlistan (uppsatta kuskar):

Arthur J Cutler Memorial, 1810 auto:

1 Pinkman – Yannick Gingras (P.Engblom)
2 Fiftydallarbill – Trace Tetrick
3 Cruzado dela Noche – Brian Sears (M.Melander)
4 Sortie – Trond Smedshammer
5 Will Take Charge – Scott Zeron
6 Trolley – Marcus Miller
7 The Last Chapter – David Miller
8 Yes Mickey – Åke Svanstedt
9 I Know My Chip – Victor Kirby
10 Top Flight Angel – Andy Miller
11 Guardian Angel Ås – Tim Tetrick (A.Lorentzon)
12 Hammer Time – Tim Tetrick

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tungviktsmöte: A Sweet Dance mot Staro Miami

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson