Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han galopperade i spåren senast när det gick rätt fort och han har liksom inte den farten i kroppen ännu. Han är mer stark än snabb än så länge men har stått för fina insatser innan det. Det finns fin styrka i honom och denna uppgift ser intressant ut på pappret då distansen ska passa fint. Han öppnar väl vara medel kan jag tänka mig men idag kan bli dags att rycka framskorna, säger Tommy Berghagen i stallet om Trudilutt (V65-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Bollnästravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

6 Titan Tabac – Han har gått starkt en längre tid nu och jag kan inte klaga på någonting faktiskt. Han kan ställa till det för sig själv ibland men när han väl sköter sig gör han alltid stabila insatser. Jag tycker att motståndet blev rätt bra för att vara ett lunchlopp men han måste ses chans. Inga ändringar, säger Staffan Falk.

7 B.W. Modde – Han hade vunnit utan galoppen senast och tränar starkt efter det. Han känns fin på alla sätt men är kanske ändå inte så där bra som vi tror att han kan vara. Jag tror att Cali Maks är en bättre chans men denna kommer inte vara långt efter. Skor runt om, säger Jan-Ove Olsen.

8 Cali Maks – Han har verkligen dunderform för dagen och har gjort fina insatser på slutet. Nu drog vi ett riktigt skutläge men han tål att göra det själv och jag ser honom som vår bästa chans i omgången. Inga ändringar, säger Jan-Ove Olsen i stallet.

11 Tangen Didrik – Han gör godkända lopp mest varje gång men drog ett tråkigt läge nu och möter dessutom ett par dugliga motståndare. Han känns pigg i jobben men vi behöver tur. Jag tycker väl främst han får ses som en outsider. Skor runt om, säger Preben Sövik i stallet.

Lopp 2, V65-2

4 Tights – Han agerar alltjämt lite småsegt men kommer mer och mer för varje start. Jag tycker väl att han fortfarande mest är med för att se och lära och han behöver både mer fart samt rutin. Skor runt om, säger Tommy Berghagen i stallet

5 Oh My Ocean – Han vann direkt i debuten men var sjuk i starten efter det och sist blev det en alldeles för tuff öppning. Han känns i alla fall pigg för dagen men det är nog dags för att snällt upplägg och bara köra till slut. Skulle det stämma kan det åtminstone bli en skaplig slant. Skor runt om, säger Erik Lindegren.

6 Trudilutt – Han galopperade i spåren senast när det gick rätt fort och han har liksom inte den farten i kroppen ännu. Han är mer stark än snabb än så länge men har stått för fina insatser innan det. Det finns fin styrka i honom och denna uppgift ser intressant ut på pappret då distansen ska passa fint. Han öppnar väl vara medel kan jag tänka mig men idag kan bli dags att rycka framskorna, säger Tommy Berghagen i stallet.

9 Västerbo Grosbois – Han är en klart duglig häst i grunden men är väldigt skör av sig och blev halt efter Hagmyrenstarten. Därför har vi tagit det lugnt med honom men nu är allt bra och formen ska vara skaplig. Distansen ser jag inte som någon nackdel och han duger i klassen. Barfota bak, säger Fredrik Pedersen.

11 Really Charming – Han har gjort bra lopp varje gång utan att få vinna och snart har han tjänat ihop till en fullträff. Näst sist hade vi för lång käk på honom så jag fick ta om två-tre gånger och annars tror jag vi hade kunnat utmana ordentligt. Jag är nöjd med hur hästen känns och, även om distansen kanske inte är någon fördel för honom, har han visat att han tacklar den. Skor runt om, säger Martin P Djuse.

Lopp 3, V65-3

8 Järvsö Magda – Hon gnuggar på skapligt, och har skött sig på slutet, men det är främst ett felfritt lopp och pengar som gäller för henne. Jag tror inte hon vinner och vi ligger lågt. Skor runt om, säger Jan-Ove Olsen i stallet.

Lopp 4, V65-4

1 Mr Miles – Han såg fantastiskt fin ut senast men kom bort helt när Lina körde upp i vagnen på framförvarande. Han var helt okörd i det läget och känns verkligen på tårna hemma. Nu fick vi perfekt utgångsläge, men det är smyglopp som gäller, och med fritt fram i tid fäller han många. Barfota fram, säger Fredrik Pedersen.

6 Goldwin – Han gör topplopp varje gång utan att få sätta nosen först och jag kan inte vara annat än nöjd med honom. Förutsättningarna ser intressanta ut nu också men han har nog inte startat i volt sedan 2013. Han var inte helt stabil på den tiden och var lite spänd men jag tror det har rett ut sig nu. Trailing Edge är bra men min borde få vinna lopp snart. Skor runt om, säger Jonny Bergqvist.

11 Trailing Edge – Han gjorde ett väldigt bra lopp i måndags och hade ju egentligen bara fått ett halvt lopp i kroppen innan det. Vi var i alla fall nöjda med honom och har han tagit det på rätt blir han farlig nu. Detta var inte det värsta motståndet han stött på och är allt bara normalt med honom dyker han upp i striden. Inga ändringar, säger Preben Sövik i stallet.

Lopp 5, V65-5

5 Cali Moa – Hon gick bra i ett breddlopp senast men det här är en annan femma. Jag skulle bli väldigt förvånad om hon vinner men kan hon sluta trea-fyra är vi klart nöjda. Inga ändringar, säger Jan-Ove Olsen i stallet.

6 Guldjärven – Han har många galopper i raden men är verkligen bara de gånger han väl håller sig på benen. Tyvärr är det ju svårt att veta när det blir och tills han blir stabilare för han väl mest ses som en skräll. Men som sagt, utan galopp kan han duga. Inga ändringar, säger Jan-Ove Olsen i stallet.

Lopp 6, V65-6

2 Attraction – Han fick drömresa senast och vann lätt när luckan kom in på upploppet. Det är sådana lopp han måste ha för att vinna eftersom han är aningen vek i psyket. Vi siktar på ett liknande upplägg som senast och jag hoppas vi kan ta oss förbi ettan och sedan hitta ryggen på någon duktig konkurrent. Får han sedan fritt fram i tid är spurtar han säkert vasst igen och jag tycker väl egentligen att han har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Barfota runt om, helstängt och jänkarbike, säger Fredrik Tengstad.

7 Tiguan – Han gjorde en bra comeback senast och jag tycker han tagit det loppet på ett bra sätt. Han borde vara vassare med det loppet i kroppen men vi lottades till ett dåligt utgångsläge. Jag kan inte motståndet men min häst är inte så tokig och han borde kunna sluta långt framme om det klaffar på vägen. Det kan bli så att vi rycker framskorna men det beror på vädret, säger Morten Waage.

11 Helios du Gull – Han var sjuk där på Solvalla i slutet av april och fick pausa från tävlandet ett tag. Nu har han gjort två starter och jag är klart nöjd med honom. Det har krånglat mycket med honom hela hans karriär med både det ena och det andra och man hoppas ju fortfarande att det kan lossna eftersom detta är en bra häst i grunden. Avslutningen senast var i alla fall positiv och utgångsläge tycker jag är bra eftersom han nästan bara funkar från bricka åtta eller bakspår när det gäller autostart. Vi kommer köra med skor denna gång vilket kanske är en liten nackdel men jag tror inte ska hämma honom allt för mycket. Ska man strecka en par hästar tycker jag att han kan vara värd en markering, säger Erik Lindegren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Äntligen tillbaka – Rolling Stones i comeback

Äntligen tillbaka – Rolling Stones i comeback

Det har varit en väldigt lång väg tillbaka för Rolling Stones – men nu är det äntligen dags för comeback för den tidigare kulltoppen.

Efter att ha varit kulldominant i början av treåringssäsongen har Rolling Stones brottas med stora problem och ett flertal halsoperationer. Följetongen om talangens väg tillbaka har varit lång.

Rolling Stones och Lisa Skogh. Foto: ALN

Men nu är det äntligen dags för riktig tävlingscomeback. Allt verkar fortsatt fint efter det kvallopp som Viking Kronos-sonen travade i förra veckan. På tisdagen finslipades formen i ett snabbjobb på Solvalla.

– ”Rulle” kändes verkligen jättefin och vi körde 1.15 över 1 600 meter där vi körde lite snabbare till slut och det gjorde han väldigt enkelt. Han är så otroligt fin att köra och det är så att man vill börja grina av lycka för han lät ingenting i halsen, säger skötaren Lisa Skogh till travkompaniet.se.

Det är vid Sundbyholms tävlingar på tisdag som Rolling Stones gör comeback. Det blir hästens första start på drygt 13 månader. I ett femåringslopp med blott fem motståndare möter han bland andra fine Cool Keeper i kamp om ett förstapris på 70 000 kronor.

Så här ser startlistan ut:

2140 auto

1 Order by Keeper – Daniel Redén
2 Screen Height – Björn Goop
3 Wannacmyguns – Kenneth Haugstad
4 Rolling Stones – Örjan Kihlström
5 Order to Fly – Per Lennartsson
6 Cool Keeper – Leif Witasp

Läs även: Efter kvalet: Allt verkar bra med Rolling Stones 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cash Gamble möter Al Dente i Fyraåringstestet
Nästa nyhet
Cash Gamble möter Al Dente i Fyraåringstestet

Cash Gamble möter Al Dente i Fyraåringstestet

En häftig kamp mellan två av förhandsfavoriterna inför Derbyt vankas när Cash Gamble möter Al Dente i Eskilstunas Fyraåringstest.

Det är V86 på Sundbyholm kommande onsdag och en riktig sportslig höjdare ska utspela sig i Eskilstunas Fyraåringstest, ett lopp som ofta brukar ge en liten hint om vad som komma skall i Derbyt några veckor senare.

Al Dente vid segern i Fyraåringseliten. Foto ALN

Tittar man hos bettingfirmorna på vilka hästar som är favoriter till att segra i Derbyt toppar Cash Gamble för Al Dente. Dessa båda möts passande nog också i Eskilstuna.

300 000 kronor är förstapriset och distansen är den samma som i Derbyt vars uttagningar körs den 25 augusti. Så här ser startlistan ut:

2640 auto

1 Origo Tilly – Torbjörn Jansson
2 Valentino Strix – Jorma Kontio
3 From Dust to Dawn – Björn Goop
4 Cash Gamble – Per Lennartsson
5 Al Dente – Örjan Kihlström
6 Sorbet – Erik Adielsson
7 Buzz Mearas – Christoffer Eriksson
8 Onceforall Face – Kenneth Haugstad
9 Party Boat Hanover – Ulf Ohlsson
10 Explosive de Vie – Jim Oscarsson

Senaste vinnarna:

2014: Archangel Am – Lutfi Kolgjini
2013: Indigious – Erik Adielsson
2012: Opitergium – Lutfi Kolgjini
2011: Amour d’Occagnes – Christophe Martens
2010: Juggle Face – Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Bergsåker
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Bergsåker

Torsdag: V64-tips till Bergsåker

V64 Bergsåker 16/7

Omgången: Bergsåker står som värd för kvällens V64-omgång och det är hög sportslig klass på de avslutande Dagens Dubbel-loppen. Spelmässigt känns det ganska favoritbetonat då ett par lopp känns tunna och där favoriterna har bra chans. Jag använder mig av två spikar, ett tvåhästarslås samt krav på minst 1 A-häst i övriga lopp och spelar det systemet fem gånger.

Spikarna

6 Hedwig i V64-3

1 Balfour i V64-6

Låset

5 Bandit Hornline & 9 Raz Macenzie i V64-1

Utgångarna

5 Dragon Firefly, 6 Lotus Celebrity & 9 Laraki Brodde i V64-2

8 Solbacka Pilen & 10 Spik Il i V64-4

11 Romeus i V64-5

V64-systemet, endast för sex rätt (Skrivs på tre kuponger och minst 1 A-häst måste vinna för chans till sex rätt).

5,9 (7,8)
A: 5,6,9. B: 2,4,7,11 (1,3)
6 Hedwig (3,11)
A: 8,10. B: 4,5,6,11,12,13,15 (1,7)
A: 11. B: 3,6,9,10 (11,10)
1 Balfour (10,6)

Kupong 1. 2x3x1x9x5x1= 270 rader X 5 system= 1350 kronor

Kupong 2. 2x4x1x2x5x1= 80 rader X 5 system= 400 kronor

Kupong 3. 2x4x1x7x1x1= 56 rader X 5 system= 280 kronor

Totalt: 2030 kronor

 

Dagens Dubbel:

11– 1 x 600 kr

3– 1 x 200 kr

6,9– 1 x 100 kr

Totalt: 1000 kr.

 

Analys V64-1:

Ranking: A: 5-9. B: 7-8-10-4. C: 3-2.

Spetsanalysen: Bara tre hästar kvar på startvolten och det är nog bara 4 Toronto Love som skulle kunna tänkas vara sugen att prova i täten. Jag tror dock att den som är snabbast iväg av favoritduon 5 Bandit Hornline och 9 Raz Mackenzie körs offensivt och får överta ledningen på första långsidan Liten fördel 5 Bandit Hornline.

Loppanalysen: Ett stayerlopp inleder omgången och här krånglar jag inte till det utan låser på favoritduon. Tipset till fjolårets Derbyfinalist 5 Bandit Hornline som nu har fått två lopp i kroppen efter långt uppehåll. I comebacken galopperade Bergharns hingst direkt men visade sedan inget till slut efter att ha avslutat sista varvet i underkant av 14,5. Senast var det bättre tryck i hästen då han avgjorde i rejäl stil efter att ha travat utvändigt om Knifetown Action. Hästen bör ha gått framåt med den genomkörararen och i det här lilla fältet lär han inte fastna. Hittar ekipaget ut direkt och kan köra fram och få överta ledningen är nog loppet över. Det finns dock en liten risk att han blir instängd från start och då kanske 9 Raz Mackenzie hinner fram före och då blir denna inte lätt att plocka ner.

Roger Nilssons pampige Love You-son svarar ständigt för starka insatser och han har gjort flera bra lopp över aktuell distans. Den av dessa som öppnar bäst har toppchans att vinna och övriga känns klart sämre även om 7 Greenstar har fin form tror jag inte att han räcker mot min duo.

 

Analys V64-2:

Ranking: A: 9-6-5. B: 7-11-2-4. C: 1-3-12-10.

Spetsanalysen: Svårbedömt då det inte är någon som visat någon speciell startsnabbhet bakom bilen. 3 Bionicle Man har haft framspår en gång och tog då ledningen men det var inte i en särskilt snabb öppning. 7 Dragon Powerfly har tagit ledningen flera gånger i voltstart men enda gången bakom bilen öppnade han mycket långsamt. Det var dock i den gamla regin och han öppnar säkert bättre den här gången. Spetstipset ändå till 5 Dragon Firefly som har körts till spets i en 11-öppning tidigare och med Ohlsson i sulkyn är nog siktet inställt på tät.

Loppanalysen: Ett lågklassigt och öppet sprinterlopp där jag hoppas på skräll. Tipset till 9 Laraki Brodde som senast gjorde debut för Daniel Wikberg och han var verkligen förbättrad då. Visserligen var det ett billigt lopp men hästen var helt överlägsen och intrycket var klart bra. Nionde-spåret behöver inte vara helt fel och hittar Ove A Lindqvist de rätta ryggarna blir hästen svår att stå emot över upploppet. Given utgång men i den gruppen platsar även två skrällar.

6 Lotus Celebrity är inte alls så tokig och senast avgjorde han lätt från dödens via drygt 16/1000 med en snabbare avslutning. Gången före räckte han inte under Elitloppshelgen men motståndet var något bättre den gången… Skulle Kenth Åkerlund hitta ner i ett bra slagläge blir jag inte förvånad om ekipaget skräller och till låga spelprocent känns hästen väldigt intressant.

Jag håller även upp min knappa spetsfavorit 5 Dragon Firefly i A-gruppen. Senast gick hästen fullt godkänt som tvåa och skulle Ohlsson, som verkligen kör i ett härligt flyt för dagen, hitta till spets så kommer det att hålla länge.

Bakom min utgångstrio plockar jag med fyra hästar till. 7 Dragon Powerfly har gjort fyra starter för Per Linderoth och har vunnit två av dessa. Jag har dock inte blivit helt imponerad men skulle han öppna bättre bakom bilen och komma till ledningen igen ska han ändå räknas tidigt.

11 Makin It Easy inledde med två imponerande spetssegrar för Robert Bergh men kommer nu med två raka misslyckanden. Senast var hästen bara dålig i ett V75-lopp på Boden men Donato Hanover-sonen är behandlad efter den starten och lär säkert vara bättre den här gången. Han blir dock ganska hårt spelad och från sitt bakspår känns han inte särskilt rolig.

Det lär säkert även bli hårt spel på 2 El Corazon som debuterade för Markus Pihlström senast. Hästen hade inte startat på väldigt länge och var godkänd som trea i ett ganska dåligt lopp. Han är säkert förbättrad med det loppet i kroppen men som hårt betrodd åker han bara med på garderingslapparna. Sista strecket till 4 Ocean Face som inte är så tokig när han fungerar.

 

Analys V64-3:

Ranking: A. 6. B: 3-11-13-15-14-5-4-1-8-9. C: 7-2-10.

Spetsanalysen: Adielsson från springspår brukar innebära spets och jag tror att han hittar dit även den här gången med favoriten 6 Hedwig.

Loppanalysen: Här väljer jag att spika den klara favoriten 6 Hedwig som jag tror kommer att leda det här loppet runt om. Senast gick hon klart godkänt bakom Backorder och jag hade drygt 12,5 sista 700. Gången före galopperade hon troligtvis bort en finalplats till Stosprintern och den här gången är motståndet betydligt lättare. Jag tror att hon är minst lika bra som hästarna på tillägg och från spets är Andover Hall-dottern obesegrad efter två försök. Erik Adielsson brukar lyckas bra med Båths hästar och för mig är det givet att spika den här favoriten.

Vill man ändå gardera tycket jag 3 Juno F. är tidig. Petter Lundbergs femåring är inte alls så tokig och skulle min vinnare göra bort sig borde Sandra Eriksson kunna hitta till spets och då kommer det att hålla länge.


Analys V64-4:

Ranking: A: 10-8. B: 15-11-5-6-4-12-13. C: 1-7-9-14-3.

Spetsanalysen: Svårbedömt och det är nog flera som är sugna på täten. Jag gissar att skickliga Janne Norberg prickar från sitt springspår och skickar 6 Eldturi till spets. Sedan är frågan om man väljer att köra i den positionen? Om inte tror jag att den som är först fram av 4 Silver Stjärna och 5 Karlängs Lill får överta.

Loppanalysen: Ett nordislopp där stona står 20 meter bättre till gentemot hingstarna. Tipset till 10 Spik Il som har gjort två bra lopp i sin nya regi. Näst senast galopperade han tidigt men gick sedan bra i skymundan och jag hade 27,5 sista varvet. Senast avgjorde han lätt efter att ha fått gått i tredjespår sista 1100 och intrycket var riktigt bra. Skulle det klaffa någorlunda tror jag att Sara Svedins sexåring bara är bäst här och han är en given A-häst och utgång.

Jag dubblar dock utgången med 8 Solbacka Pilen som är riktigt bra de dagar han fungerar. Det har han dessvärre inte gjort på slutet utan han har galopperat bort sig i tre raka starter. Före det var han fin vid två raka segrar och han måste snart börja fungera igen om han ska ha några startpoäng kvar. Skulle han ha en bra dag är han absolut inte sämre än någon annan och då han ser ut att bli bortglömd den här gången känns han väldigt spelintressant!

På garderingslapparna plockar jag med sju hästar till och 15 Fylking var klart bra senast och gick en fin tid. Utgångsläget är dock uruselt här men skulle det stämma längs vägen skulle det kunna räcka ändå.

Hårt betrodd blir den norske gästen 11 Bottem Viktor och han var rejäl vid segern senast som han tog från dödens. Jag har dock inte blivit så imponerad i starterna före det och från ett snävt fjärdespår föreligger det nog lite galopprisk. Räknas men känns inte särskilt rolig som mycket spelad.

På startvolten tycker jag att en trio är bättre än övriga och jag streckar 4 Silver Stjärna, 5 Karlängs Lill och 6 Eldturi. Någon av dessa bör hitta till ledningen och då kan det hålla hela vägen.

Slutligen streck för 12 Fakspilen som har bra fart men som gör bort sig med galopp alldeles för ofta samt rejäle 13 Talls Odin som kan vinna om det stämmer med positionerna.

 

Analys V64-5:

Ranking: A: 11. B: 10-3-9-6. C: 1-8-4-2-7.

Spetsanalysen: 6 Collins är snabb ut och tar nog en längd på 3 Trading. Sedan testar nog offensiva Lars-Åke Söderberg i spets, annars borde 3 Trading få överta.

Loppanalysen: Final i Norrlands Elitserie och här vi får se många läckra treåringar. Megafavorit blir 10 Timbal och det är väl inte så konstigt efter hennes senaste uppvisningar. Hon var bra i uttagningarna till E3 och var sedan fullkomligt fenomenal i finalen där hon var överlägsen via en avslutande 10,5-runda. Senast var hon ute i Juliloppet på Örebro och fick då bestämma helt och vann enkelt utan att förta sig. Hon startar givetvis med bra vinstchans även här men hon är otroligt stor favorit och bränner hon kommer det att rensa fint. Det finns dessutom flera kanonhästar emot och jag måste ta omtag på en av mina favorithästar.

Det är givetvis 11 Romeus jag tänker på och jag hoppas att han får visa hur bra han är den här gången efter att det har strulat två gånger på raken. Näst senast spikade jag honom som klar favorit i ett V64-lopp men då krånglade det precis innan start och han fastnade sedan med allt sparat men såg väldigt fin ut. Senast i Jarlsberg flög han till spets men klarade inte av den snäva kurvan och galopperade bort sig i första sväng. Jag hoppas att Redén är offensiv här och skulle han komma före Timbal från start känns det väldigt intressant. Jag tror dock att Romeus är så pass bra att han kan vinna från alla positioner och han är löjligt lite spelad den här gången. Given utgång och större delen av DD-insatserna på honom!

På garderingslapparna tar jag med några till. 3 Trading är inte alls så tokig och kommer med toppform. Skulle Örjan lyckas hitta till ledningen kommer det att räcka långt men det skulle även kunna gå från andra positioner. 9 Facile Boko avslutade vasst bakom Timbal i E3-finalen och hon är nog inte så mycket sämre än favoriten. Skulle det klaffa kan hon mycket väl överraska. Slutligen lyxstreck för den troliga ledaren 6 Collins som faktiskt inte är så tokig och skulle de bästa ha en sämre dag kan han skrälla till högt odds.

 

Analys V64-6:

Ranking: A: 1. B: 10-6-2-3-5-9. C: 4-7-8.                                        

Spetsanalysen: Mycket svårbedömt då det inte är någon förutom 4 Digital Control som öppnat speciellt bra tidigare. 1 Balfour har inte visat någon direkt startsnabbhet än så länge men jag har bra känsla för att han kommer öppna betydligt bättre den här gången och jag skulle inte bli örvånad om han lyckas hålla upp sitt innerspår. Det skulle även kunna lösa sig ändå med tre stallkamrater med i loppet och jag gissar att Bergharn sitter i tät vid femhundrameterspålen.

Loppanalysen: Final i Norrlands Grand Prix och nu får vi se många fina fyraåringar göra upp. Favorit blir 10 Daley Lovin och han har varit ruggigt bra på slutet. Senast gick han vasst i Anders Jahres Pokallopp och var bara en dryg längd efter Papagayo E. som imponerade stort. Gången före vann Conway Hall-sonen ett lite enklare lopp på Halmstad men prestationen var det inget fel på och jag hade underkant 09,5/800 ute i tredjespår. Bakspår med Redén får räcka i DD-1 och jag hoppas på strul och väljer istället att spika min idé.

Som är 1 Balfour. Han gjorde comeback senast efter ett års frånvaro och som han såg ut över mål! Han togs lugnt från start och kördes sedan snällt invändigt. Luckan kom 150 kvar och han bokstavligen flög fram den sista biten och såg otroligt läcker ut. Han borde vara rejäl förbättrad med det loppet i kroppen och som jag är inne på tror jag att det kan bli spets och då har jag svårt att se honom förlora. Berghs fyraåring är givetvis inte borta även om han skulle bli av med spets för med en smygresa och lucka till slut borde han bli väldigt svår att stå emot. Han verkar bara bli tredjehandare och jag tvekar inte när jag spikar!

Tipsredaktör: Mathias Blomquist.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kraftmätning väntar för nya norska stjärnan
Nästa nyhet
Kraftmätning väntar för nya norska stjärnan

Kraftmätning väntar för nya norska stjärnan

Femårige Lionel är den senaste i raden av norska stjärnor. I regi Fabrice Souloy gör han rent hus i Frankrike. På lördag väntar en ordentlig kraftmätning.

Norske femåringen Lionel (e. Look de Star) kom till Frankrike och i träning hos Fabrice Souloy i vintras och har sedan dess skördat stora framgångar i det nya hemlandet.

På nio starter i Frankrike har det blivit fyra segrar och två andraplatser (samt en diskning som måletta). Starterna har inbringat över 1,5 miljon norska kronor och hästen nämns som en möjlig kandidat till Prix d’Amérique nästa år.

På lördag väntar ett riktigt styrkeprov för Lionel, som körs av Franck Nivard. På Enghien går han ut i Grupp 2-loppet Prix de Buenos-Aires som avverkas över dryga distansen 4150 meter. Förstapriset i loppet är 54 000 euro.

Så här ser startlistan ut:

4150 volt

1 Romanesque – Christophe Martens
2 Lionel – Franck Nivard
3 Totem d’Azur – Stéphane Delsalle
4 Un Nuage d’Osmoz – Emmanuel Allard
5 Duke of Greenwood – Hugo Langeweg Jr
6 Nefertite del Rio – Alexandre Abrivard
7 Taormina d’Em – Tony le Beller
4175 meter
8 Triskell Pacha – Gabriele Gelormini
9 Athos del Elfes – Jöel van Eeckhaute
10 Ricimer – Hervé Sionneau

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ovikens finbesök: Sanity och Hallsta Lotus

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson