Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han är bättre än raden och är nu ute över sin favoritdistans. I längre lopp måste han ha det serverat men över den aktuella distansen kan han vinna från lite olika positioner. Jag testar från start och kommer jag till tät kör jag där. Jag är optimist och tror på en bra chans. Inga ändringar, säger Robert Wilhelmsson om Lienpilen (V65-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Bergsåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

3 Serious Try – Jag ä nöjd med honom för dagen och läget är tilltalande. Han kan öppna rätt så bra. Jag har inte studerat listorna så nog men jag misstänker att detta är min bästa V4-chans idag. Inga ändringar är planerade, säger Henrik Svensson.

4 Prada Bi – Hon hade stått över lite inför den tilltänkta starten på valla på grund av hoven. Efter det har hon betäckts och jag tror att det är något som hon kan tända till på faktiskt. Hon har gått ett sulkyjobb inför det här och som jag ser det är det bara att tuta och köra. Jag vill till ledning även om jag kanske tror att det blir svårt att hitta dit då det finns många startsnabba i loppet. Skulle det lösa sig eller om vi hittade till tät är jag inte främmande för att det kan räcka hela vägen, även om det kanske fattas lite i henne. Nu blir det helstängt för första gången och barfota runt om, säger Mathias Andersson.

6 Gustaf Sisu – Verkar allt vara bra med och han tränar på som vanligt. Han är mycket snabb ut och jag laddar för spets. Kommer jag dit kör jag där och jag vet inte om han är bra nog för att vinna men bland de tre främsta tror jag han är. Det kanske endast blir barfota fram då jag vill spara bakhovarna, säger Peter Grundmann.

8 Big Finish – Var det fel med båten senast och han har inte stått över något. Han har fått träna på men det kanske inte är någon toppform. Han är bäst i den främre träffen och är lite speciell från start. Han drar bara iväg och det är inte mycket att göra. Vi får helt enkelt hoppas det löser sig och balansen är inte bestämd ännu, säger Mattias Djuse.

Lopp 2, V65-2

3 Lienpilen – Han är bättre än raden och är nu ute över sin favoritdistans. I längre lopp måste han ha det serverat men över den aktuella distansen kan han vinna från lite olika positioner. Jag testar från start och kommer jag till tät kör jag där. Jag är optimist och tror på en bra chans. Inga ändringar, säger Robert Wilhelmsson.

5 Lome Lykt – Hästen är lite upp och ner i prestationerna men formen verkar god. Skulle det strula det minsta för Kvickers Kaxe så kan det här vara före i mål. Inga ändringar, säger Jan Ove Olsen i stallet.

6 Höstbouffe – Han har startat tätt nu på slutet och ser ut att ha hovar för att gå barfota igen. Han fick spår lite väl långt ut då han inte är någon startkanon i auto. Han måste smygas men även om det skulle lösa sig har jag svårt att se att han ska vinna då han inte vinner ihjäl sig. Han kan säkert vara med där framme men svårt att vinna som sagt. Inga ändringar, säger Tomas Pettersson.

8 Qravatt – Han satt fast senast och såg jättefin ut. Vi räknar med en bra insats då hästen är fin i jobben efter senast. Mest troligt bir det barfota runt om, säger Jimmy Jonson i stallet.

10 Kvickers Kaxe – Han fick en tuff inledning av loppet senast och höll sedan mycket bra. Han har fin form och räknas tidigt. Inga ändringar är planerade, säger Jan Ove Olsen.

Lopp 3, V65-3

3 Ravenham – Han håller gedigen form men är inte så snabb ut. Vi siktar på barfota bak och en hyfsat bra placering. Det är nog inget vinstbud, säger Per-Erik Ulander.

9 Ella Ruda – Är jag med nöjd om hon tar en slant då formen inte är på topp. Jag har fullt upp under sommaren och har därför inte kunnat träna henne så hårt. Jag låter henne starta på men måste ligga lågt. Inga ändringar, säger Pär Ländin.

10 Eliax – Går jämnt och bra hela tiden. Senast blev han dragen sist från andra ut och spurtade helt godkänt efter det. Innan det var han ju ute i V75 och det måste vara en hygglig chans det här. Inga ändringar, säger Markus Pihlström.

12 Papa Camto – Han känns bra och klarar nog alla distanser. Han kan mycket i grunden och jag har fixat massa småsaker på honom och jag kom på att han var hästrädd I voltstart. Det blev bättre med helstängt huvudlag. Bilstart är Inga problem. Vi kör med skor runt om och han verkar fräsch nu. Han är nog inte borta, säger Hans Högberg.

14 Carolina Palema – Hon var fin senast jag körde och verkar ha varit fin efteråt också. Nu är läget inte det bästa men jag tycker att hon står sig ganska bra och ska inte nonchaleras helt, säger Jessika Sidbäck.

Lopp 4, V65-4

2 Diamondinthesky – Hon var bra senast och är tvåa om hon inte blir oturligt störd. Då var jag inte så nöjd men hon tränar bra efter det och allt ser fint ut. Hon kan inte öppna men spåret är perfekt då vi sitter i andraspår direkt. Får hon bara ett hyggligt lopp har hon en vass speed och borde räknas. Det blir skor som vanligt då jag sparar barfotakörningen, säger Peter Grundmann.

3 Dagg – Hon har tränat bra men inte visat det i lopp. Senast var det bättring då hon fick ett jobbigt slutvarv och inte var så långt borta. Hon kan vara ett rysarbud och vi gör inga ändringar, säger Per-Erik Ulander.

4 Masai Southwind – Hon känns rejäl och fin på alla sätt och vis och sedan får vi se hur hon fungerar i lopp också. Hon har varit lite hetsig ibland och vi värmer lugnt. Hon har gått 1.21/2600 meter som snabbast på bra sätt. Det blir skor runt om, säger Anders Wallin.

6 Allora Am – Gör debut för mig och det här får bli ett test. Jag har kört ett 18-job med henne men hon är mycket svårbedömd. Skor och öppet huvudlag, säger Mattias Djuse.

13 Elegant Boko – Han tränar som vanligt men visar inte så mycket positivt i loppen. Inget tyder på någon större förbättring och hon får visa bättring innan man kan tro helhjärtat på henne. Inga ändringar är planerade, säger Jimmy Jonsson i stallet.

Lopp 5, V65-5

3 Global Princess – Hon har ett lopp i kroppen efter vila men det blev helt enkelt för tufft och hon stumnade till slut. Nu borde hon vara bättre med loppet men det måste lösa sig bättre än senast om hon ska ha någon chans. Det kanske inte är någon riktig tiger till slut och vi smyger med, säger Mattias Djuse.

4 Geisha Brodda – Hon känns helt ok men kan behöva loppet i kroppen även om det är svårt att riktigt veta. Hon får tävla med skor runt om idag och jag får hoppas hon klarar spåret, säger Henrik Svensson.

5 Spring Soul – Han är faktiskt en fin häst men hon har hela karriären varit väldigt hetsig och ödslat mycket krafter både innan och efter loppen. Jag snackade nyligen med ägaren som sa att det är en ny häst nu och att hon verkligen lugnat ner sig på slutet. Det är ju såklart positivt även om det kanske blir svårt att vinna här, säger Jessika Sidbäck.

9 Lilla Tribut – Hon har nog rätt så bra form men det blir nog tufft från bakspår. Hon skulle nog behövt ett riktigt fint läge för att räcka fullt ut och vi jagar hyggliga slantar med henne. Vi kör henne barfota runt om, säger Henrik Svensson.

12 Fonzan Sund – Det här borde vara en riktigt bra chans. Senast var hon grym efter galoppen och Johnny var mycket nöjd. Hon har varit lite lätt på barfotabalans på slutet och det är det som galopperna har berott på. Nu åker framskorna på för att göra henne stabilare och spåret blev bästa tänkbara. Det är fyran som är värst emot men övriga borde vi slå utan problem, säger Markus Pihlström.

14 Flirtin Silvio – Hon fick gå för tidigt senast och är betydligt bättre då hon får spara speeden. Om det klaffar behöver hon inte vara helt borta och det blir barfota runt om, säger Daniel Wäjersten i stallet.

Lopp 6, V65-6

1 Te Freddo Knick – Han gjorde bort sig senast men känns fin i jobben och det här ser ut som en rätt så passande uppgift. Han ska räknas tidigt. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson i stallet.

4 Ave Maria – Det verkar bra med henne och hon bör trampa iväg felfritt från start. Inga ändringar är planerade och jag är nöjd med henne, säger Henrik Svensson.

6 Triton Sisa – Han känns bara bra och senast galopperade han när jag skulle ta upp efter spetskörning. Efter det kändes han fin och gick i mål med sparat. I debuten för mig var han fin men senast var det någon humör sak och han ville inte alls. Han öppnade snabbt senast och kommer jag till tät kanske jag kör där. Det blir barfota runt om, säger Mattias Djuse.

7 Manne S.E. – Vi har ökat träningen lite på honom men han kan behöva lopp i kroppen. Han kan nog inte utnyttja spåret till någon snabbstart. Hoppas mest att han fungerar i lopp nu. Vi kör honom barfota runt om, säger Henrik Svensson.

8 Shelly Ann Frazer – Läget kan göra att vi hamnar en bit bak invändigt. Hon hamnade i en dålig rygg senast men avslutade bra i skymundan. Hon tävlar bra och känns fin i jobben. Inga ändringar, säger Anders Wallin.

9 Ajja Dara – Hon gick helt godkänt senast och allt verkar väl med henne. Denna gång blir det skor runt om och det är inget plus. Hon får ses som en outsider här, säger Daniel Wäjersten i stallet.

12 Navaronne – Han känns väldigt fin och jag tycker att han har ett bra läge. Berghs häst är ju bra och värst emot men jag kommer för att tävla och ska göra vad jag kan för att vinna. Han har inte riktigt hängt med på 1640 på slutet då han inte har riktigt samma speed som t ex Bartender In. Nu är 2640 ett plus då han är stark och rejäl. Vi får säkert göra jobbet som vanligt men jag både tror och hoppas att vi ska dyka upp där framme. Barfota fram som vanligt, säger Jessika Sidbäck.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Sprintermästaren: Nuncio fixade det – efter häftig upploppsstrid

Sprintermästaren: Nuncio fixade det – efter häftig upploppsstrid

Det blev nog hårdare i mål än vad de flesta hade trott, men jodå, Nuncio fixade det i Sprintermästaren. Stefan Melander ordnade en dubbelseger i storloppet.

Nuncio stod för en mäktig insats när han slutade trea i Elitloppet efter att ha tågat det mest av loppet i tredjespår. Under torsdagskvällen fick han revansch för det nederlaget när han tog hem segern i Sprintermästaren på Halmstadtravet. En vinst som var värd 940 980 kronor.

Nuncio var på förhand superfavorit till segern då han nu mötte de jämnåriga kamraterna, men det skulle till slut bli en riktig rysare med tre hästar som kämpade till sista blodsdroppen. Stallkamraten Volstead och Anders Svanstedt-tränade Hillustrious bjöd på en riktig match.

Nuncio fångar in Volstead. Foto: ALN

– Han sprang så fort han kunde och det var först de sista 50 meterna som vi avgjorde, det är verkligen en fantastisk häst, sa Stefan Melander i segerintervjun.

Nuncio tog en säker seger i sitt uttagningslopp på 1.10,9 med krafter kvar. I det andra utkämpade just Hillustrious och Volstead en jätteduell upploppet ned där den förstnämnde segrade på 1.09,8. Det sista försöket tillföll Jontte Boy som precis höll undan för Be Spontaneous på 1.11,8.

Ingen av hästarna i den sista uttagningen skulle dock ha med utgången av finalen att göra; Jontte Boy felade direkt i starten och Be Spontaneous efter 400 meter.

"Cattis" och Stefan nöjda efter segern. Foto: ALN

När starten gick i finalen var det Hillustrious körd av Johnny Takter som från innerspår höll upp ledningen. Volstead, med Örjan Kihlström, synade dödens och Nuncio landade i andra par utvändigt. Det första 500 meterna gick efter 09,8.

När fältet vred in över sista bortre långsidan började Volstead att trycka upp tempot allt mer. Varvet travades efter 10,5 och ledaren fick massiv press. ”Tarzan” satt kvar med Nuncio i rygg på stallkamraten.

Så förblev det till bara 300 meter återstod. Nuncio vreds ut till attack i tredjespår. En mäktig trehästarskamp skulle nu utspela sig upploppet ned. Till en början såg det ut som om Nuncio inte skulle hinna fram. Men Andover Hall-sonen sög sig allt närmare.

Volstead var heroisk hela vägen i dödens på lika tappre Hillustrious och fick ett litet grepp med 100 meter kvar. Men nu satte Nuncio in den sista och avgörande stöten. Melander måttade kyligt in segern sista biten.

Superstjärnan Nuncio. Foto: ALN

– Jag satt bara och tänkte på hur jag skulle komma förbi de där två hästarna framför. När det var 700 meter kvar så gick det så otroligt fort att jag tänkte att jag bergis kommer att torska….men min häst visste var linjen var, sa Stefan Melander.

Det hela slutade i en dubbelseger för stall Melander. Kungapokals-vinnaren Volstead tog silvret före Hillustrious. 2002 var förra gången Solvallatränaren tog en dubbel i Sprintermästaren – då vann Scnarlet Knight före Gigant Neo.

– Det här är den värsta hästen som jag haft, det är bara så, fortsatte ”Tarzan” i vinnarcirkeln.

Segertiden stannade vid 1.10,0a över den engelska milen. Den näst snabbaste vinnartiden i en final av Sprintermästaren.

Överraskningen King City (spelad till 137 gånger) tog sig i mål som fyra. Whitehouse Express slutade femma och Sylvester America tog sista pengaplaceringen med galopp på vägen.

***

…I ”Upp till Bevis” utanför V75-kupongen tog Lars Friberg sin första kuskseger på åtta år. Det trots att han bara vara tvåa i mål med Dante Boko. Domarna valde nämligen att efter långa överläggningar att diska målettan Alkalizer Am och Lars I Nilsson för trängning.

…I Summer Meeting Stayers skrällde Johan Untersteiner med Jane’s Hugo som travat i rygg på ledande Tor Mento. Favoriterna Alfas da Vinci och Mellby Viking fick tunga resor och kunde inte fajtas om segern när det drog ihop sig. För Jane’s Hugo blev det dock perfekt: luckan kom ur sista sväng och segern blev säker på 1.14,2a över 3140.

…Far och son Untersteiner höll sig såklart väl framme på hemmabanan. Johan vann ett race till på V75: säkert från spets med Eder Bob. Peter tog en vattentät viktoria från samma position med treåriga talangen Dolan Spring.

Rätt Extra V75-rad:

4 Jane’s Hugo – Johan Untersteiner 26,86
4 Nuncio – Stefan Melander 1,30
1 Hillustrious – Johnny Takter 1,66
3 Jontte Boy – Tuomas Korvenoja 1,94
1 Dolan Spring – Peter Untersteiner 1,75
6 Eder Bob – Johan Untersteiner 2,47
5 Coco de Vie – Ulf Ohlsson 3,82

7 rätt: 2406 kr (2909 system)
6 rätt: 27 kr
5 rätt: jackpot

Omsättning: 26 929 594 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Univers de Pan möter Aladin d'Ecajeul
Nästa nyhet
Univers de Pan möter Aladin d’Ecajeul

Univers de Pan möter Aladin d’Ecajeul

Den franska banan La Capelle har fått ihop ett riktigt fint startfält i söndagens storlopp. Bland annat möts Univers de Pan och Aladin d’Ecajeul.

Travbanan i La Capelle, norra Frankrike nära Belgien, bjuder på söndag in till tävlingar och på agendan finns Grupp 2-loppet med det hyfsat långa namnet Prix Communaute Communes Thierache Centre – som har ett förstapris på 45 000 euro.

Sprinterloppet ser en riktig diger startlista där man bland annat får återse Univers de Pan i hemlandet. Efter några starter på nordisk mark, senast sexa i Oslo Grand Prix, provar man alltså lyckan i Frankrike igen.

Mot sig får man femåriga stjärnan Aladin d’Ecajeul som ju från början var en av de inbjudna till Elitloppet men som fick avböja på grund av sjukdom. Han gör första starten sedan han var trea i ett lopp i början av juni.

Andra namnkunniga hästar som tampas i loppet är Roi du Lupin, Roxane Griff, Pascia’ Lest och den gamle svenske Derby-tvåan Zorro Photo.

Så här ser startlistan ut:

1609 auto

1 Pascia’ Lest – Andrea Guzzinati
2 Sometime Christophe Martens
3 Zorro Photo – Pierre Vercruysse
4 Univers de Pan – Philippe Daugeard
5 Aladin d’Ecajeul – Eric Raffin
6 Roi du Lupin – Franck Ouvrie
7 Roxane Griff – Pierre-Yves Verva
8 Roxana de Barbray – Gabriele Gelormini
9 Trophée de Jaba – Alexandre Abrivard
10 Vinci de l’Abbaye – Jos Verbeeck
11 Black d’Avril – Frédéric Prat

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ed You tar en tur med Gotlandsfärjan
Nästa nyhet
Ed You tar en tur med Gotlandsfärjan

Ed You tar en tur med Gotlandsfärjan

Visbytravet får celebra gäster när man på onsdag bjuder in till årets största travdag. Ed You är en av hästarna i Gotlandslöpningen.

V86 fortsätter turnera på några av landets mindre ovaler och på onsdag har turen kommit till Visbytravet. Kvällens main event är såklart Gotlandslöpningen med 125 000 kronor i förstapris.

En som tar färjan över är Robert Bergh som ställer upp i loppet med fjolårets Trotting Masters-vinnare Ed You. Åttaåringen gör här sin tredje start för året och kommer från en säker seger på Bollnästravet. Den av hockeybröderna Sedin ägda stjärnan inleder från bakspår.

Dags för Ivar Sånna nu? Foto: ALN

Motståndet finns det av klass: ute efter segerchecken är även Västerboonthenews, som senast vann i Vaggeryd, fjolårets Derbyt-tvåa Ivar Sånna, nyttige Kash’s Cantab och så titelförsvararen (och vinnaren 2012) Deuxieme Picsous.

Så här ser startlistan ut i sin helhet:

2140 auto

1 Burning Line Gral – Torbjörn Jansson
2 Västerbo HighFlyer – Daniel Redén
3 Traveling Man – Ulf Ohlsson
4 Kash’s Cantab – Erik Adielsson
5 Västerboonthenews – Peter Ingves
6 Deuxieme Picsous – Jennifer Tillman
7 Zapdos Håjt – Thomas Jonsson
8 Boys Going In – Johan Untersteiner
9 Ivar Sånna – Thomas Uhrberg
10 Ed You – Robert Bergh

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter flera operationer - jättetalangen tillbaka
Nästa nyhet
Efter flera operationer – jättetalangen tillbaka

Efter flera operationer – jättetalangen tillbaka

Efter upprepade halsoperationer är nu Rolling Stones slutligen på väg tillbaka till tävlingsbanan. På måndag finns han med i ett kvallopp.

Den i dag femåriga Viking Kronos-sonen Rolling Stones var sin kulls kanske allra största talang. I Stefan Hultmans regi inledde han karriären med åtta raka segrar, den långa E3-finalen inkluderad.

Därefter galopperade hästen bort sig två gånger i följd, bland annat som storfavorit i en uttagning till Kriteriet. Sedan har hästen inte stått att känna igen.

Det är en ruskigt fin häst, säger Hultman. Foto: ALN

Man upptäckte snart att Rolling Stones led av halsproblem, operationer genomfördes och hingsten gjorde comeback i april förra året. Men utan framgång. Jättetalangen hade inte blivit kvitt sina problem.

Ytterligare operationer i halsen genomfördes under fjolåret och då den senaste utfördes i våras, kallade Stefan Hultman det hästens sista chans att komma tillbaka. Nu verkar det som om Rolling Stones är på väg att göra just det.

– Rolling Stones är som vi alla vet en ruskigt fin häst som tyvärr har haft mycket problem med halsen. Efter sista operationen har allt sett väldigt bra ut och vi har inte hört några missljud från halsen, säger han till travkompaniet.se.

Rolling Stones, som inte startat sedan juni förra året, finns med i ett kvallopp inför tävlingarna på Solvalla nu på måndag den 6 juli.

– I förra veckan fick han gå ett rätt tufft rakbanejobb där allt verkade väldigt bra. Nu testar vi honom i kvallopp men han är inte riktigt redo för start ännu. Det är för tidigt att ropa hej än och våga hoppas på att hans halsproblem är borta men, peppar, peppar ser det väldigt bra ut så här långt. Nu kan vi bra hålla tummarna för att det fortsätter så, säger tränaren till travkompaniet.se.

Rolling Stones har vunnit 8 gånger på 14 starter och hittills tjänat 1,4 miljoner kronor.

Läs även: Nu får Rolling Stones sin sista chans

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Krockade med älg - klarade sig oskadda

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson