Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon är en duglig häst som var bra senast i sin comeback och jag tror hon kommer vara bättre nu. Utgångsläget spelar ingen större roll för jag tror det är spetsgaranti och sen tror jag på bra chans. Det gäller bara att hon inte blir het på kuppen men jag tror mycket på henne. Möjligtvis testar vi jänkarvagn denna gång, säger Markus Pihlström om Fetiche Boko (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bergsåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

5 Stina Steel – Hon drog på sig mjölksyra senast och var tidigt slagen men känns helt okej efter det loppet. Nu vill jag mest se henne fungera normalt igen och jag hoppas på en slant. Inga ändringar, säger Henrik Svensson.

6 Fetiche Boko – Hon är en duglig häst som var bra senast i sin comeback och jag tror hon kommer vara bättre nu. Utgångsläget spelar ingen större roll för jag tror det är spetsgaranti och sen tror jag på bra chans. Det gäller bara att hon inte blir het på kuppen men jag tror mycket på henne. Möjligtvis testar vi jänkarvagn denna gång, säger Markus Pihlström.

7 All Time la Marc – Hon hade visat fin form en längre tid innan det blev seger senast och jag var väldigt tillfreds med insatsen. Vi fick ett trist läge denna gång men hon kan öppna skaplig och förhoppningsvis hittar vi en vettig position. Detta är min bästa chans i omgången och vi kör samma balans som vanligt, säger Henrik Svensson.

10 Majet af Djupmyra – Hon har galopperat en del men vi har inte hitta några fel på henne. Vi ändrar lite i balansen och hoppas på felfri löpning. Det är prio ett och hon möter väl några som är för bra, säger Thomas Lönn.

11 Indiana Sund – Jag är nöjd med henne i jobben och även om läget är svårt så är bakspår snarast ett plus för henne. Jag vet inte vad vi möter men räknar med en bra insats, säger Anna Näslund.

12 Shining Moment – Hon verkar ok men läget är inget vidare. Jag smyger med och vi gör inga ändringar. Det ser tufft ut, säger Olle Carlsson.

Lopp 2, V4-2

1 Casper W.F. – Han var fin i senaste jobbet i måndags och var då fin. Han fungerar nog bäst i ledningen och jag ska göra allt som gåt för att nå spets även om han inte är helt enkel att nå spets med. Jag gör en del småkorrigeringar i balansen och då han tävlar bra med häst på utsidan så kan han vara rätt intressant från ledningen, säger Tobias Eklöf.

2 Bambis New Order – Hon strular ofta till det för själv och måste visa bättring. Näst senast ville hon springa hem och nu sist galopperade hon. Jag ligger lågt och hoppas mest att hon gör en stabil insats. Vi kommer döva ner henne och sätta på henne helstängt huvudlag, säger Martin P Djuse.

8 Miniskirt Mini – Hon visar inget av värde på tävlingsbanan och känns helt chanslös. Pengar vore en framgång och vi kör som vanligt, säger Markus Pihlström.

11 Daddy’s First – Han gjorde första starten på nästan två månader senast och galopperade men kändes väl sådär efter det. Vi kortade käken men det fungerade inte så bra och han gled över i passgång. Han visade fin uppfattning i somras och detta är en duglig travare. Formen känns svårbedömd, och läget är inte det bästa, men han har kapacitet nog för att sluta långt framme. Inga ändringar, säger Henrik Svensson.

12 Global Obama – Felfri duger han bra men jag litar inte fullt ut på honom. Omstart gillar han inte för då blir han väldigt taggad. Senast var han bra och ändå tappade han en sko i loppet. Det finns bra kapacitet i hästen, säger Roger Sandström.

Lopp 3, V4-3

1 Cherie Sund – Hon har fått ett kanonläge bakom bilen och jag tror formen ska vara bra fastän hon inte startat på ett tag. Detta lopp ser väldigt lämpligt ut motståndsmässigt men den största frågan hur det blir kört. Ledningen kan hon säkert svara upp men om jag hade kört loppet hade jag nog släppt eftersom jag tycker hon är bra mycket vassare i ryggar. Då blir vi ju å andra sidan utlämnade till att lucka kommer i tid men med minsta klaff tror hon jag hon har mycket bra segerchans. Inga ändringar, säger Markus Pihlström.

2 B.B.S. Mandarino – Han var väldigt duktig som två bakom Corky senast och hade ju till och med en galopp i början. Dessutom var Uffe förbaskad efteråt för snöret till norsken gick och han trodde kanske att de hade hunnit fram annars. Jag hoppas vi kan ta ledningen från det är läget och jag tycker han ska räknas. Vi kommer testa honom med en typ av jänkarbike, säger Linda Frölander.

3 Greenstar – Han känns fin i jobben och gör för det mesta sitt i loppen. Han slår till med någon förbättrad insats emellanåt men det är sällan han räcker till seger numer. Förutsättningarna ser fina ut men kan han vara fyra-femma är jag nöjd. Inga ändringar, säger Henrik Svensson.

4 Wariner – Han har gjort stabila insatser en längre tid och fick kröna det hela med att vinna senast. Det var i ett lite billigare lopp och detta ser tuffare ut. Ändå ska han väl kunna räcka till en skaplig slant på sitt grundkunnande och sin jämnhet. Inga ändringar, Martin P Djuse.

8 Cao Dai – Jag var nöjd med insatsen senast och nu är det bättre distans för honom. Inga ändringar och han känns som han ska i jobben. Läget är jobbigt men det är han vad vid och vi har platschans, säger Rickard Smidt.

Lopp 4, V4-4

2 Gucci Zon – Hon var en besvikelse senast och jag hoppas på en förbättrad insats nu. Jag kommer ändå köra henne defensivt med senaste insatsen på näthinnan och jag hoppas väl mest en prisplacering. Samma balans som vanligt, säger Henrik Svensson.

3 Triomphe d’Inverne – Han har inte vunnit på länge och vi begär ingen seger men formen är bra och han behöver inte vara helt borta. Det ser ut att vara lite risk för en löpning utvändigt ledaren då ettan är snabb iväg men han trivs rätt bra utvändigt ledaren, säger Thomas Lönn.

6 Damu Cherry – Hon har inte haft tur med någonting på sistone och det är både inställda lopp och skador. På grund av det har hon inte startat på ett tag men hon känns åtminstone pigg i jobben. Hon gör för det mesta sitt, men har mest mött ston, och detta ser ut att bi svårare. Jag ligger lågt och vi kör som vanligt, säger Martin P Djuse.

9 Perfect Kronos – Jag är lite osäker på formen då det är lite dåligt trimmat. Han är heller inte helt stabil av sig så det finns frågetecken även om kunnandet är bra, säger Anna Näslund.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Sucre firar in det nya året på Vincennes

Sucre firar in det nya året på Vincennes

Vincennes bombar på med sina tävlingar varje dag och nyårsafton är inget undantag. Då körs bland annat treåringsloppet Prix du Chateau Chinon med 42 75o euro till vinnaren och det blir svenskt deltagande.

Tomas Malmqvists, Sucre, har firat stora framgångar på hemmaplan och var bland annat tvåa i Uppfödningslöpningen förra året bakom omöjlige Mister J.P. Hingsten var också tvåa i långa E3-finalen i år efter Poet Broline och totalt har han sprungit in 1,5 miljoner.

Treåringen har stångats mot de bästa i kullen utan att få vinna något stort men på nyårsafton finns alltså chansen till en riktig fullträff. Femton hästar kommer till start och däribland märks välstammade Tony Gio (Varenne – Ilarna Jet). Loppet körs över 2700 meter och Sucre kommer köras av Franck Ouvrie.

Länk till startlistan finns här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Definitivt besked - Örjan kör Lionel
Nästa nyhet
Definitivt besked – Örjan kör Lionel

Definitivt besked – Örjan kör Lionel

Som vi skrev igår var Örjan Kihlström aktuell som kusk på norske vidundret Lionel i Prix d’Amérique. Idag kom också det definitiva beskedet att så blir fallet. 

Tränaren Fabrice Souloy lät på förmiddagen meddela till Tgn.no att svensken definitivt kör Lionel sista söndag i januari och redan i Prix de Belgique får Kihlström en chans att lära känna hästen. Souloy anser att detta är ett bra alternativ eftersom förstavalet Franck Nivard som vanligt kommer sitta upp bakom Bold Eagle.

Detta släcker också detta lilla hopp vi hade om att få se Delicious U.S. i världens största travlopp. Daniel Reden satsar istället på vinterträning för sitt stjärnsto.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Färjestad

Tisdag: V4-tips till Färjestad

Omgången:
Trav på Färjestad innan V75 och det är här jag ska försöka bygga V7-kassa samt vinna tillbaka lite julklappspengar vilket behövs efter denna lite smådyra högtid. Det ser ut att vara en ganska intressant omgång där spiken inte är allt för mycket streckad och jag har några roliga drag som kan höja värdet rejält. Det blir även multikupong för att försöka ta lite betalt. Bara att hoppas att banan blir någorlunda fin så att det inte blir ”lotto-trav” och sedan får jag önska alla lycka till och ett Gott Nytt År (det är väl inte för tidigt?)

Spiken:
9 Basic i V4-2 tror jag bara är bäst. Jag räknar med ett tidigt avancemang och sedan borde hon visa sig starkast.

Streckvärd 1:
5 Manitou i V4-3 var inte sämre än favoriten senast och har betydligt bättre förutsättningar för att slå den nu. Jag tror att det kan bli en snabb revansch till intressanta procent.

Streckvärd 2:
9 Oldschoolmare i V4-4
kör bort alla poäng och duktige Jepson får sitta upp i sulkyn. Det är dags för henne att leverera och då kan hon avrunda V4:an på ett fint sätt.

Överstreckad 1:
12 Bono Boko i V4-2
har verkligen inte övertygat med skor på slutet och borde få svårt att blanda sig i segerstriden.

Överstreckad 2:
14 Say That Again i V4-3
är förstahästen i loppet men ser ut att bli väl stor favorit. Det handlar ändå om en unghäst som har bakspår på tillägg och jag räknar med att BG inte kör ”ihjäl” sin häst för detta ganska oviktiga lunchlopp.

 

V4-förslag – multi 1:
2,4,5,6,10 (res 7-9)
9 Basic (res 2-14)
5,7,8,10,14 (res 6-12)
7,9,11 (res 1-12)
5 x 1 x 5 x 3 = 75 rader/150 kr x 5 system = 750 kr
Totalt 375 rader/750 kr

V4-förslag – multi 2:
2 Vollanfaks (res 4-10)
9 Basic (res 2-14)
5,7,8,10,14 (res 6-12)
7,9,11 (res 1-12)
1 x 1 x 5 x 3 = 15 rader/30 kr x 10 system = 300 kr
Totalt 150 rader/300 kr

LD-förslag:
9 – 5 x 550 kr
9 – 7,8,10 x 150 kr

Totalt 1000 kr


V4-1

Ranking: A: 2 B: 4-10-6-5-7-9 C: 1

Spetsanalys:
Vollanfaks har ett perfekt läge och tar enkelt hand om täten om han håller sig på benen.

Loppanalys:
2 Vollanfaks
har en mycket passande uppgift framför sig. Han har grym fart för klassen och har alldeles för lite pengar på sig. Anledningen till detta är att fyraåringen är osäker och kan galoppera lite när som helst. Felfri kan han nog springa en låg 28-tid i ledning om det krävs och då finns det ingen som kan röra honom. BG upp denna gång känns som ett plus och är det någon som kan få runt denna knepiga häst är det han, så självklart är det en bra segerchans. Järvsöfaks-sonen går dock inte att göra något av som favorit och jag testar att fälla, även om det troligtvis krävs en galopp för att övriga ska kunna blanda sig i segerstriden

4 Mjölner Tore svarade för ett starkt lopp näst senast och galopperade 200 meter från mål i segerstriden. Senast blev han kvar i kön men visade väl inget extra till slut även om det var ett svårbedömt intryck.  Han har gjort det bra i Sverige tidigare och verkar trivas med körspö.

10 Bilbo B.S. körs av tränaren denna gång men han har gått fint för honom tidigare och jag ser inte det som någon större nackdel. Näst senast svarade han för en rejäl avslutning med 28,5/1000 men gick inte att känna igen senast. Tränaren väljer dock att starta igen och då räknar jag med att den senaste dåliga insatsen bara var en tillfällighet. Han står lite småtufft inne i loppet då det är fördel ston men han är inte sämre än någon annan och ett litet fält gynnar honom.

6 Miglöda återkom efter vila senast och har även haft ett litet kortare uppehåll efter det. Senast var hon inte bra alls men är betydligt bättre i grunden och på en bra dag räds hon inte motståndet.

V4-2

Ranking: A: 9 B: 2-14-10-12-7-4-5-8 C: 11-3-13-15-6-1

Spetsanalys:
Många startsnabba men jag tror att det är två på start som är extra angelägna om tät. Tinta Barocca är ganska kvick ut de gånger han håller sig på mattan och sitter felfri tidigt i tät. Skulle han slå på en galopp tror jag att Söderberg agerar bakom rejäle Basic och snabbt är framme och ställer en fråga innan första femhundringen är körd.

Loppanalys:
9 Basic
tycker jag är en stabil spik att luta sig mot då jag tror att hon bara är bäst i detta gäng. Det här är en häst som jag alltid haft en gott öga till och jag har trott på henne ett antal gånger. För fyra starter sedan fick hon en tuff resa med en dryg inledning och grovjobb till slut men hon lyckades ändå avgöra enkelt. Det var då efter lite vila men det spelar ingen större roll för henne då det viktiga är att hon är fräsch för dagen. För tre starter sedan hoppade Stefan Söderkvist upp i jollen vilket jag trodde skulle vara ett stort plus men det hela slutade med att hästen omotiverat rullade över i galopp och kanske är det så att fyraåringen trivs bäst med sin tränare bakom spakarna.

Näst senast var hon (precis som alla andra) tvungen att gå med skor för första gången på länge vilket var ett stort frågetecken hur hon skulle hantera. Kusken placerade henne tidigt i tät men kunde sedan inte svara när en häst i ett tidigt skede kom upp utvändigt och hon fick ge ifrån sig täten. Det syntes redan då att det inte var lika bra drag i henne som vanligt och hon var seg resten av loppet. Att hon kom tillbaka bra över upploppet gjorde hon av ren styrka men jag tyckte det var en betydligt sämre prestation än vanligt.

Jag var övertygad att det berodde på skorna och det gjorde att jag för första gången på länge inte trodde på henne senast. Det kom ju dock tillbaka och bet mig i arslet senast då hon levererade en topprestation, precis som vanligt, trots skor på hovarna. Hon attackerade då varvet från mål och satt i tät med halvvarvet kvar. Det som var mest imponerande då var att hon lyckades hålla Carame, som fått ett drömlopp, bakom sig hela vägen in.

Nu när jag vet att skor fungerar tror jag återigen på henne och räknar med att Söderberg levererar en, som vanligt, offensiv styrning. Efter 500 meter hoppas jag att ekipaget antingen sitter i tät eller dödens och borde oavsett ha bra chans att vinna då hon är en tanks som inte bryr sig om hon får springa utvändigt.

Att någon skulle plocka 20 meter på Söderbergs fine springare har jag svårt att se och det som är värst emot är nog om 2 Tinta Barocca skulle fungera fullt ut och hitta till tät. Han har bra kapacitet och får Jepson upp i sulkyn vilket känns intressant. På en bra dag blir det ingen barnlek att plocka ner honom, men skor är ett frågetecken samtidigt som galopprisken är överhängande.

14 Macho Look avslutar oftast bra men vinner inte så ofta. Han måste också smygas in i det sista och kräver tur från läget för att segerstrida.

10 Glenlivet är nog inte mycket sämre än spiken och är riktigt bra de gånger han fungerar. Nu återkommer han efter lite vila och formen är svårbedömd men på en bra dag utmanar han om segern.

12 Bono Boko är bra i grunden men har inte övertygat sen dojorna åkte på och får svårt att plocka tillägg på min spik.

V4-3

Ranking: A: 14-5-7-8-10 B: 6-12-1-11-13-3 C: 4-2-9

Spetsanalys:
Inga stjärnor på start och det troliga är att någon från tillägg tidigt är framme och övertar. Jag tror att Manitou eller A Beutiful Cut är först fram för att överta, med fördel för den sistnämnde.

Loppanalys:
14 Say That Again
blir favorit och det är väl inget att säga om det. Det är en mycket lovande häst som tidigt mötte bättre hästar än han ställs mot idag och har t ex varit tvåa bakom Moni To Spare och testade på V75 näst senast, innan uppehållet. Senast återkom fyraåringen efter vila och kördes tidigt till tät, sedan var segern aldrig i fara. Intrycket var fint och han går säkert framåt med loppet i kroppen. Trots att han är bästa hästen känns det som att han blir överstreckad då han ändå bara har ett lopp i kroppen och brottas med ett jobbigt utgångsläge med bakspår på tillägg. BG är ju i och för sig kung på att lösa jobbiga utgångslägen men jag tror att det kan bli lite strul och sedan borde inte Goop ”döda” sin fina unghäst vilket gör att det då kan det bli långt fram till täthästarna. Jag chansar bort honom på LD då spelvärdet ligger i att han torskar.

5 Manitou mötte favoriten senast och svarade för en minst lika bra prestation då han fick vandra utvändigt om denne. Han höll sedan farten starkt hela vägen in och såg nästan lite segerfarlig ut in på upploppet. Rollerna är lite ombytta mot senast och nu kanske det är Manitou:s tur att sitta i tät och låta favoriten göra jobbet. Skulle detta scenario stämma tror jag att Manitou tar revansch för senast men även med en fin resa ska han räknas tidigt då formen är på topp vilket han också visade näst senast. Då fick han vara med och öppna men avslutade ändå vasst när luckan kom till slut. Skor visade fyraåringen senast att han klarar och även om tränaren varnar för att brodd inte passar särskilt bra känns han som en av omgångens roligare spelidéer.

7 Barkevious Mingo har svarat för fina prestationer på slutet. Vid segern vann han säkert från tät och avslutade starkt till andrapriset gången efter. Även senast gick han bra men det som oroar lite nu är att han har varit struken inför det här och därmed inte har startat på en månad. Skulle formen vara som innan blir han farlig men jag sätter ett litet frågetecken för dagsstatusen.

8 Karl Oscar Palema tycker jag är en fin häst och jag håller honom högt i dessa typer av lopp. Senast galopperade han och vad Goop tänkte när han sände iväg honom redan 1200 kvar efter den marktappen får jag nog aldrig veta, men det var ingen vidare styrning i alla fall. Efter det har han varit ifrån i två månader och formen är nu lite svårbedömd. Skulle formen bara vara hygglig dyker han nog upp i striden även om Peter Strömberg upp inte känns som något plus.

10 A Beautiful Cut har endast gjort fem starter och står lite halvtufft inne i loppet men det är en häst som verkar vara under fin utveckling. Han har bara svarat för fina prestationer och var bra som tvåa i debuten. Vid segrarna har han varit riktigt fin och näst senast blev han överkörd. Nu har Pine Chip-sonen inte startat på över en månad men han kan öppna snabbt och det är favoritodds på att han tidigt kan köra sig till tät. Väl där måste han räknas mycket tidigt men ska inte nonchaleras även bakifrån om formen skulle sitta där direkt efter uppehåll.

V4-4

Ranking: A: 11-7-9 B: 1-12-4-6-5 C: 8-2-10

Spetsanalys:
La Belle Danseur
är snabbast ut men körs knappast i tät. Utifrån försöker Alexandrie och Vitality med fördel för den sistnämnde.

Loppanalys:
Här dyker ännu en av mina favorithästar upp men den här gången vågar jag inte spika. Det är 11 Top Yllit som jag tycker visar fin utveckling och kurvan pekar åt helt rätt håll. För tre starter sedan vann han enkelt via 14/1000 och såg relativt okörd ut. Näst senast gick han 15,3/2000 trots en ganska stor markförlust 700 meter från mål. Efter galoppen avslutade han strålande och jag blev nästan lite besviken att han inte vann senast. Då fick han i och för sig vandra i spåren nästan hela sista varvet men jag tyckte ändå att han var klart sämre än tidigare. Jag hoppas att det berodde på den lite kladdiga banan och tror på en förbättrad prestation denna gång. Nu har fyraåringen inte startat på en månad men jag tror inte att det gör honom så mycket då det känns som en häst där fräschören är viktigast. Bakspår är såklart aldrig skoj, men 2640 passar utmärkt och är han på topp tror jag att han avgör den tunga vägen.

7 Vitality kommer till start med fin form och är min spetsfavorit. Första segern kom för fyra starter sedan då han avgjorde enkelt efter en fin resa. Han gick bra efter galopp för tre starter sedan och avslutade klart godkänt näst senast. Senast blev det galopp igen och upphämtningen var fin då klockan visade 14,5/1500. Fart för att vinna har han definitivt men det är ingen som vinner på beställning även om han blir en tuff nöt att knäcka från tät. Även bakifrån blir han farlig i den form han befinner sig i om kusken skulle hitta de rätta ryggarna. Marcus Hultman upp denna gång inte känns som något plus, särskilt som hästen visat sig vara lite knepig, men jag hoppas att han klarar starten och sedan borde det inte vara någon större fara.

9 Oldschoolmare är mitt drag i loppet då hon inte blir streckad på många procent. Det är en fin häst i grunden som dock inte alltid får till det. Vid segern längst upp i raden var hon fin och gången efter visade hon 12,5/800 mellan galopperna. I sina tre senaste starter har femåringen inte övertygat men hon kan bättre och nu hoppas jag att det är dags att visa det. Ettan längst upp ryker och hon måste leverera denna gång. Jag tror att detta kan vara en av anledningarna till att Mercedes väljer att smälla upp mycket duktiga Jepson i sulkyn och det är ett stort plus i min bok. Hon borde även ha ställt i ordning rejält denna gång och jag tror att ekipaget kan överraska här.

Tipsredaktör: Pontus Chorell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Färjestad: "Får vi chansen är han i striden"
Nästa nyhet
V4 Färjestad: ”Får vi chansen är han i striden”

V4 Färjestad: ”Får vi chansen är han i striden”

Gratis tips, det hittar du här på Travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

-Han var duktig senast och det bara synd att han inte fick vinna loppet. Kanske fick han gå på aningen för tidigt för hans smak men formen är på topp och denna uppgift ser intressant ut. Jag skulle helst vilja se honom i ledningen men vet inte riktigt om han är tillräckligt snabb för att svara ut konkurrenterna när bilen släpper fältet. Distansen har han i alla fall ingenting emot och får vi chansen bör han dyka upp i striden. Han har fungerat med skor och vi kör med aluminium runt om, säger Per Fromell om
(V4-4)

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Färjestadstravet. Och såklart – Travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Vollanfaks – Det är en jättefin häst men han kan vara ivrig första biten och få många ben. Det blir intressant att se hästen med Björn. Han tränar mycket fint och skor med brodd fungerar bra. Han är van att vinna från ledningen men är nog minst lika bra bakifrån, säger Fredrik Berg i stallet.

5 Mjölner Tore – Formen verkar helt ok men det är ingen pålitlig sak och jag är inte överdrivet optimistisk. Han är van att tävla med skorna på, säger Jan Roar Mjölneröd.

11 Bilbo B.S – Han var inte alls bra på Solvalla senast och jag har väl egentligen ingen vettig förklaring till varför. Vi hade bytt skor på honom vilket inte fungerade just den dagen och det blev mest passgång hela vägen. Löper han bara upp till sitt kunnande har jag en av de bättre hästarna i fältet. Jag får ta rygg på Dagfinns häst och han ska med på en lapp. Inga ändringar, säger Mats Andersson.

Lopp 2, V4-2

5 Love You Silvio – Det såg väl någorlunda bra ut senast men han gav upp något. Det är bra grund i hästen men han visar det inte och från spår fem är det jättestor galopprisk dessutom. Vi hoppas på felfri löpning och invändig resa samt hyggliga slantar, säger Stig Sjögren.

7 May Lily – Hon var blek på Bjerke i sitt senaste framträdande och blev sliten. Hon fick pausa ett tag men har nu tränat på och vi har kört ett banjobb med henne. Spåret är okej eftersom är förhållandesvis startsnabb i volt men jag tror hon kan vara ringrostig och behöver säkerligen loppet i kroppen. Vi kör vanlig vagn denna gång vilket är enda ändringen, säger Marcus Hultman.

9 Basic – Hon har nog börjat fatta vad det här går ut på och vann på ett väldigt bra sätt senast. Hon klev fram och avgjorde enkelt och det här loppet såg väl inte blodigare ut. Jag tycker att hon alltid visat kapacitet och upprepar hon den förra insatsen ska det till en väldigt bra häst för att slå henne. Inga ändringar, säger Fredrik Söderberg.

12 Bono Boko – Han kan en hel del men det är mycket humör i honom och man vet aldrig från dag till dag hur han ska uppföra sig och kämpa. Allt verkar ok inför denna start men han är svårbedömd, säger Anton Sverre i stallet.

14 Macho Look – Han spurtade bra senast som tvåa och håller vettig form för dagen. Nu har vi många att runda så det krävs nog att de gasar på där framme samtidigt som vi får draghjälp. Inga ändringar, säger Håkan Olsson.

Lopp 3, V4-3

2 Gaia Magic – Hon hade lite sparat i mål senast men hon blandar och ger och vi får hoppas på en placering bland de tre främsta med henne, säger Stig Sjögren.

5 Manitou – Han stod för en riktigt bra insats som tvåa bakom Björn Goops häst som är med i samma lopp idag. Det blev mestaldels dödens, och sen en snabb avslutning, men min häst kämpade på fint. Han står väl lite på tur men eftersom jag tror det blir broddar idag ligger jag lågt. Han trivs ju allra bäst barfota men skor fungerade senast. Trea-fyra kan han säkert vara om det klaffar, säger Jörgen Melchior.

6 Ruee Vers Geants – Han har fått mycket jobbiga resor på slutet men med Pelle som kusk bör det kunna bli en sansad resa denna gång. Det känns inte som något hett vinstbud, säger Stig Sjögren.

7 Barkevious Mingo – Han fick strykas inför en V75-start på Åby men stod bara över jobb ett par dagar så formen är jag inte orolig för. Nu gäller det mest att vi kommer till i loppet men han kan öppna bra från de flesta spår i volten och Jepson kan ju hästen. Jag kan inte kräva någon seger men tror ändå att de kan sluta långt framme. Om det krävs brodd i skorna är det ett minus, säger Nils Norelius.

11 A Beautiful Cut – Han är behandlad efter senast. Jag kände på honom i ett jobb nyligen och det var ok men det är en ren löphäst som fungerar bättre i lopp. Jag tror på en bra insats, säger Tom Horpestad.

14 Say That Again – Det har varit en del problem med honom men nu verkar det bra och jag tror han ska kunna vara med i striden även från detta läge. Det är bra kapacitet i hästen, säger Anton Sverre i stallet.

Lopp 4, V4-4

1 Canterbury – Han var duktig senast och det bara synd att han inte fick vinna loppet. Kanske fick han gå på aningen för tidigt för hans smak men formen är på topp och denna uppgift ser intressant ut. Jag skulle helst vilja se honom i ledningen men vet inte riktigt om han är tillräckligt snabb för att svara ut konkurrenterna när bilen släpper fältet. Distansen har han i alla fall ingenting emot och får vi chansen bör han dyka upp i striden. Han har fungerat med skor och vi kör med aluminium runt om, säger Per Fromell.

6 Alexandrie – Vi väntar på att hon ska komma tillbaka och visa rätta formen och vi ligger lågt inför denna start, säger Fredrik Berg i stallet.

8 Glen Close – Hon är ojämn av sig och det är halsen som spökar ibland. Nu är det bra luft för henne men läget är jobbigt och vi får hoppas hon hittar ner i läge. Hon är en bra speed om hon får sitt lopp på rulle. Vi hoppas på en hygglig slant, säger Stig Sjögren.

11 Top Yllit – Han är behandlad efter senast och har sedan tränat på. Jag har kört ett jobb med honom efter behandlingen och var mycket nöjd. Han är ovan brodd men fungerar lika bra med skor som barfota och brodd bör fungera. Han tål utvändigt ledaren även om det alltid är jobbigt och jag ser ljust på uppgiften, säger Jens Laursen.

12 Atom Hornline –  Han vann på ett bra sätt senast men gav mig lite skrämselhicka på upploppet med ett kort galopp. Han är rätt grov i gången, och tar ibland ett par hjälpsteg, men kusken och hästen redde ut det hela den gången i alla fall. Han gjorde det bra även i starten innan det och gick med full fart över mål som tvåa. Distansen ser jag som ett plus men vi behöver flyt från spår tolv. Jag tror ändå att han kan duga en bit på sitt kunnande och vi testar jänkarvagn i värmning och ser hur det funkar, säger Peter Strömberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredrik Persson vände på steken

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson