Just nu:
22.10 Lugnt för Hail Mary
17.07 Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!
17.03 Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras
12.18 Lunch-draget Kalmar: Intressant idé
09.51 Storlopp för Dear Friend
08.30 Vassa årsdebutanter i Breeders Crown
17.11 Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet
10.47 Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match
10.39 Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation
10.15 Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Umåker 7 mars: Wäjersten visar vägen!

Söndag och nya givar. Umåker ska behandlas och Daniel Wäjersten kommer på besök från Bergsåker. A Whispering Angel ser ut som en riktigt fin fyraåring som jag tror ska reda ut det här trots tråkigt utgångsläge. Wäjersten har också fina möjligheter med J.H. Mannerheim som utmanas av Selmer I.H. i snabbloppet - jag tror dock lite mer på den senare.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Umåker – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

1 Nolimitjimmit är mycket snabb ut och borde spetsa, men kommer sannolikt släppa över den långa distansen. 3 Cemonroc de Coeur blixtrar iväg då han laddas men vill också ned till plankan. 4 Mr Sånna trivs fint i spets och ska ha bra chans att bli släppt dit nu.


Loppanalys:

4 Mr Sånna hade tre raka ”ägg” i raden inför senaste starten i Boden då lyckan vände och valacken anförde ett långlopp från start till mål före meriterade motståndare. Hästen lämnade ett fint intryck och står inför en intressant uppgift här. Mr Sånna är mycket effektiv i ledningen och mycket talar för att han också kommer dit nu och över passande distans borde han bli svår att plocka ned om lika fin som senast. Jag tror på spets och slut.

5 Willmer Gel är dock en tuff konkurrent. Hästen har visat toppform en längre tid och befäste den senast när man tog turen till Åby och rikstoton. Gjorde då sista halvan av ett stayerlopp i dödens och höll mycket bra hela vägen till mål. Willmer är urstark och inte rädd för att göra arbete själv; det kan bli tidig dödens här och är det någon häst i loppet som reder ut den uppgiften är det denna.

1 Nolimitjimmit gör bra insatser varje gång, även om han fick ge sig från spets senast. Det handlar om en riktigt snabb häst från början och från det här spåret lär det bli ledningen, men över lång distans ligger det nog nära till hands att släppa. Rygg på ledaren är aldrig fel och med lucka i tid kan det räcka.

9 Caraway fick ett opassande lopp i dödens senast, men är bättre än raden och kan spurta vasst. 10 Livi Majesty har fått några lopp i kroppen och är uppåt. 3 Cemonroc de Coeur är också bättre än vad raden ger sken av och kan öppna snabbt; en jätterysare med full klaff.

Rank: 4-5-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Mr Sånna till oddset 3.15 hos Unibet.

5 Umåker – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

4 Livi Official brukar kunna kliva iväg. Men mycket talar för att 5 Keep Calm Boko släpps fram och får överta så fort han travat in sig. 8 My Way I.H. har visat prov på startsnabbhet förut men kanske inte laddas framåt direkt efter långt uppehåll.


Loppanalys:

5 Keep Calm Boko är en intressant fyraåring från Robert Dunder. Hästen visade direkt prov på sin mycket höga kapacitet i debuten där han trots stor markförlust från början återkom och kunde vinna enkelt, väldigt vasst intryck. Höll okej senast men fungerade inte fullt ut och hängde töm; ska vara åtgärdad till den här starten. Men bara fem hästar på första volten tror jag Dunder trycker till så snart det går och siktar mot ledningen. Kommer att bli svår att runda då.

13 Kaitlin Way Scott är ett varmblod i regi Jan-Olov Persson som gjort två starter för tränaren. Såg riktigt fin ut vid segern där hon lättade undan efter 15,5 sista 1000 i spets. Senast fick hon backas och hamnade långt bak men gick en bra avslutning i skymundan. Många hästar att runda här, men sett till intrycket vid segern kan hon definitivt reda ut det.

7 Jewel of Renka var mycket rejäl vid segern för fyra starter sedan, men har sedan inte riktigt kunnat leva upp till den insatsen. Det handlar emellertid om en tuff sort som säkert kan göra lite själv under vägen. Ett motbud om favoriten gör bort sig.

1 Mind Reader gick utan rygg senast och höll helt okej efter ett par månaders frånvaro. Kan säkert ha klivit fram med det loppet och förutsättningarna med innerspåret och Ulf Ohlsson upp i dag är klart intressanta.

8 My Way I.H. har mycket kapacitet men har varit ifrån nästan ett år inför den här starten och bedöms mer som en outsider.

Rank: 5-13-7-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Keep Calm Boko till oddset 1.90 hos Unibet.

6 Umåker – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

2 Palabra är rask ut men jag gissar man vill ha rygg. 6 Unleash the Steel har blivit nedstruken två spår och dessutom blivit av med två av de mer startsnabba konkurrenterna, bra chans att få ta över täten.


Loppanalys:

7 Even’s Good Girl inledde året mycket starkt och plockade tre raka segrar och lämnade ett särskilt fint intryck vid senaste starten på Umåker. Senast var hästen ute i ett Klass 2-försök och gjorde ett helt godkänt lopp utan chans i en snabb avslutning. Motståndet i dag är betydligt enklare och även om det finns risk för en dryg inledning från det här läget, måste segerchansen vara stor.

6 Unleash the Steel har god kapacitet för klassen och återkom senast efter ett par månaders frånvaro. Det var en okej årsdebut, men hästen ska ha gått framåt rätt rejält med det loppet i kroppen och här ställs man inför en ganska så intressant uppgift. Stoet kan lägga iväg bra från start och det finns nog bra chans att bli nedsläppta till spets här. Om så blir fallet hamnar loppet i ett annat läge och det kan bli runt om för Unleash the Steel. Bra spel mot favoriten.

11 La Cerise gjorde en bra fjolårssäsong i regi Peter Untersteiner och gör här första starten för Aleski Kytölä. Stoet har inte startat på ett tag, vilket gör formen lite svårbedömd förstås, men ser man till de farter som hästen visat tidigare bör hon kunna hävda sig väl här.

2 Palabra var fin vid senaste segern, tagen i oktober, men gör nu årsdebut och även här är det svårt att veta exakt var man står. Hästen är emellertid mycket kvick från början och oavsett om man väljer att köra i spets eller satsar på en invändig smygare, ska hästen tas i beaktan.

10 Dazzling Pearl har gjort flera starka lopp lite i skymundan och är ett skrällbud vid överpace.

Rank: 7-6-11-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Unleash the Steel till oddset 3.15 hos Unibet.

7 Umåker – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

3 Bara Snygg är nog snabbast ut men vill knappast köra hela vägen i spets. Mycket talar för att någon av 13 Järvsö Tord eller 14 Prins C.K. styr på per omgående och tidigt får ta över.


Loppanalys:

13 Järvsö Tord är en väldigt spännande femåring som nog har fortsatt mycket utveckling kvar i sig. Gjorde årsdebut senast efter tre månaders uppehåll och började från bakspår, men kom igenom perfekt och rusade direkt mot ledningen. Sedan blev det spel mot ett mål; hästen stack ifrån på ett mycket mersmakande sätt. Det såg riktigt läckert ut. Läget i dag är aldrig enkelt att reda ut, men känslan är att Järvsö Tord kommer köras offensivt framåt direkt och det är inte alls otänkbart att han sitter tidigt i ledningen. En toppchans.

14 Prins C.K. från samma stall utgör nog värsta motbudet. Har vunnit i hälften av sina 29 starter och det berättar nog en hel del. Var senast också ute i årsdebut; bytte rygg ledaren mot dödens sista 600, orkade inte för segern men höll fullt godkänt. Ska ha gått framåt med det loppet. Lite samma lika som för stallkamraten; bökigt utgångsläge men bra nog för att avgöra den tunga vägen.

9 Minna C.G. har varit bra varje gång på sistone och det rör sig om en väldigt rejäl sort. Såg ut att vara på hugget senast när en kort galopp stoppade upp, men stoet återkom på bra sätt. Med lite klaff under vägen kan hon hota favoritduon.

6 Guldhagens Kevin är i toppform. Klev fram utvändigt ledaren näst senast och avgjorde enkelt och gången efter gick hästen snabbt framåt efter en galopp, kröp ned i rygg ledaren och höll starkt. Det är hårdare motstånd i dag men man nonchalerar inte hästar i så här fin form.

3 Bara Snygg var nära segern näst senast och är inte alls så tokig. Tar troligen ledningen här och lär sedan släppa. Kan sluta långt framme med en sådan resa. 7 Haga Modde hade en fin sejour förra våren och såg ut att ha mängder kvar som fastlåst i comebacken senast. 4 Ros Son är ny hos Björn Karlsson och har inte startat på länge, men grundkapaciteten finns där. 15 Rappodina gör alltid bra lopp men trivs bäst på isbanan och har ett mindre lukrativt läge nu.

Rank: 13-14-9-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Järvsö Tord till oddset 2.75 hos Unibet.

8 Umåker – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

Samtliga de fyra innersta är snabba ut, 4 Isiah Boko lär nog laddas, men 5 Neymar är lite av en katapult och blir svår att lugga på ledningen. Sedan är frågan förstås om man kör där. Om inte, är 8 A Whispering Angel tänkbar att få ta över.


Loppanalys:

8 A Whispering Angel tippas i ett rätt så öppet lopp, trots ett inte helt angenämt läge. Wäjersten-stoet har varit fläckfri hittills i år och kommer med två raka segrar, båda tagna från spets. Det såg långtifrån ut att vara tomt över mål senast och fyraåringen har onekligen framtiden framför sig. Hästen är snabb ut, tar knappast spets av egen kraft men jag håller inte det för omöjligt att hon kan bli nedsläppt om det laddas för fullt. Oavsett lär man kunna hitta en bra position och så som hon sett ut i årets tidigare starter ska det vara bra chans från alla lägen.

4 Isiah Boko höll bra från spets för två starter sedan och sköt till formstarkt i spurten på Vermo senast. Det känns lite spännande med Magnus Djuse upp i jollen nu på den finsktränade valacken och det finns ett scenario där man hittar ledningen. Räknas som tidigt motbud.

9 Xhantis Excalibur visade väldigt fina takter i slutet på förra året och ställs här inför årsdebut. Det gör det givetvis svårt att bedöma formen, men kapacitetsmässigt bör han hävda sig väl och från ett roligt smygläge räknas hästen tidigt.

11 Bottnas Hunter är stallkamrat med A Whispering Angel och mötte den samma senast, utan att räcka. Fartmässigt ligger man på ungefär samma nivå och hittar man rätt från bakspåret kan det räcka hela vägen.

3 Queen of Fashion gör det bra varje gång och var senast tvåa bakom tipsettan. Tilltalande läge i dag och hon ses som en outsider. 5 Neymar har inte visat något på ett tag, men är blixtsnabb ut och lär ta spets om man så bara vill. Över kort distans är därmed mycket vunnet; ska inte räknas bort trots raden.

Rank: 8-4-9-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 A Whispering Angel till oddset 2.25 hos Unibet.

  • 8 a whispering angel, vinnare

9 Umåker – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

1 Hesiod är snabb men vill gärna ha rygg. Troligast är att 5 Selmer I.H. laddas framåt och får överta, men 4 J.H. Mannerheim är också kvick och i kraft av invändigt läge kan tänkas att man vill försöka svara ut favoriten.


Loppanalys:

5 Selmer I.H. är som bekant en väldigt vass travare då han agerar på topp och det här är en mycket passande uppgift för sjuåringen. Han vann Gulddivisionen i december och svarade för en mycket bra insats i årsdebuten på Bergsåker senast. Fick då göra jobbet i dödens hela vägen och blev avslagen på linjen av J.H. Mannerheim som liftat i rygg. Det är lite ångvält över Selmer I.H. och det är raka spåret som gäller här; antigen till spets där han knappast går att slå eller så blir det dödens igen och då är det fortfarande en bra segerchans.

4 J.H. Mannerheim är det självklara motbudet. Han har matchats i Gulddivisionen under vintern och stött på Disco Volante i omgångar. Näst senast slog han som nämnt Selmer I.H. men efter en klart mer förmånlig resa. Förra lördagen fick man backa sist, men blev kvar mellan hästar med till synes mycket krafter kvar; att det är toppform är det inget tvivel om. Här finns det bud på ledningen, sedan är frågan om man i så fall vill svara Selmer I.H. eller tassa i den sammes rygg. Båda varianterna är intressanta.

På pappret ser det ut som ett typiskt tvåhästarslopp, men vi ska också nämna 1 Hesiod som förvisso ”aldrig” vinner numera, men som visat väldigt fin form på sistone. Gick en stark avslutning senast och har nu begåvats med ett perfekt smygläge. Är vass på kortspeed om luckan kommer.

För skrälletarna nämner vi 3 Sambucus P.R. som ser riktigt fin ut för dagen och har fått ett fint spår. Slår normalt inte de bästa i loppet, men med överpace och rätt ryggar kan det räcka. 12 Zorro Swing och 7 Vic de Luxe är två andra som visar bra form och kan vara potentiella rysare om loppet skulle bli avvecklat i allt för hårt tempo.

Rank: 5-4-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Selmer I.H. till oddset 2.00 hos Unibet.

10 Umåker – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

1 Springbank öppnade snabbt i volt senast men jag är skeptisk till att man kör i spets nu. 4 Al’s Raging Ace är nog den som är snabbast ut och gäller som spetsfavorit. 8 Flight Deck körs ofta offensivt och det är fullt möjligt att han sitter i täten ur första kurvan.


Loppanalys:

2 Arizona Dream blir mitt val i en tämligen öppen avslutning. Bra sort i grunden som gjort tre raka fina insatser efter uppehåll. Avgjorde lätt i comebacken men har efter det fått tunga race; senast fick han stånka på först i tredjespår hela sista varvet och höll väldigt bra hela vägen till mål. Nu har man fått ett helt perfekt läge där Mats Djuse bör kunna ge sin häst ett angenämt lopp. Då de kanske tuffaste motståndarna har fått betydligt sämre lägen, tror jag på en bra vinstchans.

8 Flight Deck stod för två bra insatser på Umåker i januari och gick enkelt undan efter att ha tagit över spets för två starter sedan. Senast på Vermo var han ute i ett stayerlopp mot meriterade motståndare, men höll klart godkänt från ledarryggen. Bökigt läge här, men hästen öppnar över medel och brukar inte vara rädd för offensiva upplägg. Det finns chans att han sitter tidigt i spets här och då blir det här hästen att slå.

12 Leave Your Sox On vill jag nog tillstå är bästa hästen i fältet. Vann 6 av 11 lopp i fjol och var också med och visade upp sig på rikstoton med framgång. Nu är det första starten på tre månader, bricka tolv och kort distans, vilket normalt är helt iskallt, men hästens kapacitet är väldigt hög för klassen varför valacken måste räknas i vilket fall.

9 Xtra G.T. har verkligen hittat stilen på sistone och ståtar med två raka på Umåker, båda tagna efter sylvassa avslutningar och hästen strålar av form. Som synes mycket effektiv i spurten och skulle det bli minsta tempo på loppet är han livsfarlig.

4 Al’s Raging Ace visar kanske inte toppform för dagen, men är kvick ut och trolig att, i alla fall från början, ta ledningen. Över kort distans och med Ohlsson vid tömmarna blir det onekligen intressant. 1 Springbank såg fin ut senast vid spetsseger, men det är jobbigare emot i dag. 7 Get Lucky D.E. håller bra klass för gänget och är tänkbar med maxklaff under vägen.

Rank: 2-8-12-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Arizona Dream till oddset 5.35 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!

Travtips
fredag 17.07, 09 april
Ecurie D. gjorde sin plikt i onsdags och fick biljett till Elitloppet så nu kan surret börja på allvar med sju veckor kvar till Elitloppet 2021! Han är sjukt läcker Ecurie D. och lätt att falla för hans utstrålning. Men vi vet ännu inte om han är lika bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.03, 9 april

Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.18, 9 april

Lunch-draget Kalmar: Intressant idé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 17.11, 8 april

Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.15, 8 april

Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 17.39, 7 april

Solvalla/Åby 7 april: Jag jobbar in money med Bergh!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 12:51, 05 april 2021

Trist med empatilösa domare på Romme

STRÄNGNÄS: Riktigt hemskt annandag påsk-väder idag. Snålblåst. Snö och blött. Förskräckligt helt enkelt. Pleasure For Cash Hemska scener igår kväll på Romme när Oscar Berglunds springare Pleasure For Cash i den näst sista avdelningen på V75 råkade ut för e...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson