Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Umåker 16 oktober: Jag Ordnar Pengarna - Gott Klirr i kassan

Två vinnarspel som satt fint igår men även två andraplacerade spel som gnager. Att dessutom spela emot Ängsborken (som var mycket finare med loppet i sig) var kanske lite tramsigt men men... Nya race i kväll och Umåker och jag räknar med nytt Gott Klirr i kassan. Jag tror Gott Klirr sänker allt i lopp åtta och ny tränarseger till JOP. Läge kanske att fira med klirr i glaset?Umåkermästarens final avgörs i lopp nio och vi får se en läcker Selmer I.H.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Umåker – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Arvidsson vill gärna se sin 1 Lyckans Olov i tät och med enbart två hästar på startvolten så kan hans ”dröm” säkert gå i uppfyllelse.


Loppanalys:

Ett stayerlopp inleder och hårt betrodd är 8 Xanthis Brazil. En bra häst som inte visar sig alltför ofta på tävlingsbanan. Senast efter uppehåll visade han sig en kort stund då det blev tidig galopp. Positiv vid segern före det och han kan runda detta gäng och vinna på kapacitet men det är en del om och men.

6 Mellby Fog har fått några nyttiga lopp i sig och bör närma sig rätta höstformen nu. Vann några lopp i slutet av förra året och duger fint.

Hannas två hästar 4 Master Sånna och 11 Mr Sånna har båda lopp i kroppen och räknas.

Mitt spel heter 1 Lyckans Olov som jag hoppas ska dra musten ur övriga från spets. Arvidsson har visat rätt fin stallform och den här har blivit allt bättre. Pigg avslutning efter sent fritt senast och Stefan är nöjd med sin häst för dagen och tror det ska räcka en bra bit. Gärna då från spets. Form och spets är två bra faktorer och hästen verkar rätt stark. Jag provar.

Rank: 1-8-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Lyckans Olov till oddset  17.50 hos Unibet.

5 Umåker – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

6 Going for Gold Zaz är svårbedömt startsnabb i monté men är ett spetsbud. 7 Assault trivs i tät och får gälla som favorit på spets.


Loppanalys:

Ett fint montélopp där jag tror mest på och spelar 4 Cupido Sisu. Denne visade just sisu senast då han vann från utvändigt ledaren på bra sätt. Har tidigare visat sig vara riktigt bra under sadel också och jag tror han är tuffast här och avgör.

6 Going for Gold Zaz är kapabel men givetvis oerhört svårbedömd i monté då det är debut som 12-åring. Vi får gissa på. Hej o hå!

7 Assault trivs fint i ledningen och vann överlägset från spets senast. Blir farlig och framför allt från spets här. Kan dock kosta på mot bra hästar. Lär inte få bestämma så mycket.

8 Brasil Boko gör debut för skicklige Berglund och kan tända till. 3 Bellinissimo är svår att sätta in i detta gäng.

En hel del gissningar här men jag har ändå så pass bra känsla för Cupido Sisu så jag provar ett spel.

Rank: 4-6-7-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Cupido Sisu till oddset 3.15  hos Unibet.

6 Umåker – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Alcala kan öppna bra men kan också vara lite stötig i travet och svår. 7 No Business är klart snabb och inte så lätt att stå emot.


Loppanalys:

7 No Business gör comeback efter lättare hovproblem och det kan gå vägen direkt. Oscar har alltid väl förberett och trots spåret ser det ut som spets. Har sedan vettig chans att leda runt om men är också hårt betrodd. Efter frånvaro och det känns inte helt lyckat att spela nu.

1 Alcala har också visat fint kunnande och är inte alls oäven från start. Är inte helt stabil och kan bli av med ledningen här.

Jag chansspelar 8 Divina även om denna har ett svårt spår och lite svår att avgöra i en slutstrid. Oddset är dock bra och nu vankas barfota runt om samt urryckare. Det kan göra att hästen tycker det är skoj och tar i bättre och då blir det intressant. Det finns bra fart i Divina och vi chansar. Satt fast näst senast och höll farten bra senast så formen finns där.

5 Bag In Box hade sparat senast och är inte borta om aktionen stämmer någorlunda.

Rank: 7-1-8-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Divina till oddset 6.75 hos Unibet.

7 Umåker – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Xanthis Excalibur bör ha vettig chans att svara ut de övriga. 4 Jayna Leejs utmanar.


Loppanalys:

Ett litet fält och ledningen brukar därmed vara extra värdefull att ha. Jag tror att 1 Xanthis Excalibur har vettig chans att svara ut de övriga och därmed kan han mycket väl spåra hem loppet. Han avgjorde lätt efter fin resa näst senast och avslutade klart bra senast. Han duger gott.

Spännande att se 3 Albert Zonett som gör debut i ny regi Dunder. Han är kapabel men lite trög av sig och frågan är om det behövs lopp i kroppen. Träningsrapporterna är i alla fall mycket positiva och visst kan det gå vägen direkt i detta lopp. Fin uppgift har han. Svårt kanske att förbättra en häst från Wäjersten men miljöbyte är alltid spännande och högst kapacitet har han nog.

8 Hercules Star är segstark och spåret spelar mindre roll i det lilla fältet. Lär avsluta bra och räknas.

4 Jayna Leejs vann lätt från spets senast men det är tuffare emot här.

Rank: 3-1-8-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Albert Zonett till oddset 2.55  hos Unibet.

8 Umåker – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Torpa Pål är snabb. Över lång distans kanske det blir släpp och troligt då till starke 6 Orvar Mollyn.


Loppanalys:

6 Orvar Mollyn gör debut i ny regi Westerholm. Han har inte så många kallblod men det grejar han nog och hans nyförvärv är ett intressant sådant. Vinner ofta och styrkan har han som främsta vapen. Här kan det bli tidig spets dessutom. Frågan är om han är tillräckligt snabb för att stå emot min vinnare.

Jag tror på 10 Gott Klirr som tränas av JOP och delägs av Åke Svanstedt. Gott Klirr har visat mycket fina fartresurser och kan runda fält. Han återkom efter uppehåll senast och fick en perfekt genomkörare då han gick i mål med sparat efter invändig resa. Bör ha mått bra av det loppet och med fritt i tid här så bör chansen vara god. Läget är kruxigt men i det ihåliga fältet och med säker kusk så bör han hitta ut och ge oss klirr i kassan. Vi jobbar in en JOP-stallseger.

Jag har respekt för 14 Hvalstad Odin som är i mycket fin form och är kapabel. Är mycket lynnig av sig och ska klara spåret först och främst. Besegrade mycket duktige Månlykke A.M. senast även om denne då kom farande lite väl sent.

5 Sundbo Nova är stark och anmäld barfota runt om. Räknas också.

Rank: 10-6-14-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Gott Klirr till oddset  5.00 hos Unibet.

9 Umåker – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Jag räknar med att 3 Zodiac Kronos körs offensivt och mot tät. 1 Mr Swish har läget.


Loppanalys:

Umåkermästaren ska avgöras och vi har ett finallopp. 15 Selmer I.H. är en topphäst och nu har han hittat stilen på allvar. Kördes offensivt och fram utvändigt ledaren. Åkte bara ifrån de övriga och vann helt överlägset i mycket fin stil. Jag räknar med nya offensiva tag och mycket god chans även från utvändigt ledaren.

3 Zodiac Kronos bör vara värst på startvolten. En häst med fint kunnande men det har varit svårt att få stil på hästen. Nu fungerar han rätt bra och här ser det ut att kunna bli spets för att streta emot länge.

8 S.G.Charpentier vann från spets senast och nu är det anmält barfota runt om och med bike. Plus på det och räknas bakom Selmer.

1 Mr Swish får en fin resa och kan greja en fin placering. Knappt besegrad av Zodiac Kronos senast.

Rank: 15-3-8-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 15 Selmer I.H. till oddset 1.90  hos Unibet.


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson