Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Tisdag: V64-tips till Jägersro

Jägersro V64

Omgången:  En tisdags-omgång på Jägersro där jag skriver en lapp och gör det med två singelstreck och ett par på snudd på heltäckta lopp. Mina spikar ska avgöra bakifrån och detta på Jägersros erkända spetsbana. Lite vågat givetvis men jag har god tro att de ska lösa respektive uppgift och sedan har vi möjlighet att jobba in ett par härliga skrällar. Vi har jackpot och som vanligt spelar jag enbart för alla rätt.

Spikarna: 9 It’s My Boko i V64-3 samt 9 Capture i V64-6.

V64-förslag: Enbart för alla rätt
2,3,4,5,7 (1-6)
11,12,13 (5-10)
9 It´s My Boko
(3-4)
1,2,3,5,6,8,9,11,12 (10-3)
Alla startande (11-1)
9 Capture
(15-6)
5x3x1x9x14x1 = 1890 rader

DD-förslag: 1,4,5,6 – 9 x 250 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 2 B: 3-5-4-7 C: 1-6

Spetsanalys: Triton Norrgård öppnade bra och vann från tidig spets senast. Bra läge men Mr Pellegrino är sylvass ut och tog sig förbi Triton Norrgård då de möttes.

Loppanalys: 2 Triton Norrgård kommer från seger där han tidigt var i tät. Skulle han nå ledningen på nytt så är det toppchans men det borde bli tufft med startraketen 4 Mr Pellegrino med i listan. Denne spetsasde mot Triton senast och vann. Är behandlad och har varit ifrån därefter. Är säkert på hugget nu efter uppehåll och drar iväg ock kan hålla hela vägen från spets. Litet fält och spets är extra bra.

Tidigt bud är 3 J.H.Mannerheim som kapacitetsmässigt inte behöver darra här. Johan visar ingen vidare bra stallform och det finns frågetecken. 5 Prosperous är också en häst med bra kapacitet men det strular ofta. Felfri bör han strida och det är goda träningsrapporter. Steckar också 7 Thunder Peak som höll full bra efter tung resa mot Triton Norrgård senast. Dessa får plats på lappen.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 12-13-11 B: 5-10-6-7-9-14 C: 8-2-4-3

Spetsanalys: Nemo Rols är snabb och har bra chans att dra iväg till tät efter ett tag. Borga Diamond kan nog streta emot ett tag.

Loppanalys: Ett montélopp och 12 Bonnies Celebrity bara vinner och vinner då det vankas monte. Gör det väldigt bra och brukar krossa sina konkurrenter. Bra chans på nytt men hästen ska inte vara helt lätt med voltstart och det föreligger galopprisk. Någon galopp lär han inte ha råd med och jag garderar med två hästar. Bonnies blir klar favorit.

13 Uappa di Azzurra vann i överlägsen stil i monté senast trots att han inte var med första biten. Kan säkert vara vassare även under den biten av loppet nu och bör strida. Intrycket senast var klart bra och det här är en tuffing.

Streckar även 11 Kung Edward som det är mycket goda rapporter på efter träningsjobben  inför denna monté-uppgift. Har bra kunnande och kan säkert hävda sig väl.

Dessa höjer sig och jag nöjer mig så.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 9 B: 3-4-7-2-1-6-10-8-11 C: 5-12

Spetsanalys: Velegance spetsade senast med framspår och är bra iväg. Spring Alone är lite av en rusartyp första biten och lär dra iväg.

Loppanalys: Här blir det mycket fokus på Peters nyförvärv 3 Velegance och mest på misstanke då. Hästen har inte visat någon stjärnstatus och Peter har också en låg stallform för tillfället. Hästen kan öppna bra och visst kan det bli ledning runt om i ett lopp utan större profiler men det ser ut att kunna bli bra fart på loppet första biten och det blir nog inget gratis i spets. Peter är i alla fall nöjd med jobben och det blir bike på.

Jag spikar 9 It’s My Boko. Denne var fin vid segrarna men startgalopperade senast. Har varit struken för förkylning därefter men ska träna fint igen. Ska inte behöva galoppera från spår nio och bör få en vettig resa i draget. Bör kunna vara bäst i fältet och spurta till sig seger. Grasso skörde ju fina framgångar i vagnen och kusken är bra. Jag spikar.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 3-1 B: 6-11-5-2-12-9-8 C: 10

Spetsanalys: Dream of Nature har bra spetschans från spår ett.

Loppanalys: Ett amatörlopp med fördel ston och inga större hjältar bland deltagande hästar. Ett allmänt rörigt lopp och jag vill ha skräll och tar streckar friskt.

3 Enjoy Ginco är klart intressant men tyvärr är hästen långt ifrån lätt och det kan vara svårt för amatör. Gick i mål med sparat senast och träningsrapporerna är klart positiva. Felfri kan han mycket väl visa sig bäst.

1 Dream of Nature kommer från en något billigare seger. Är spetsfavorit och det är värdefullt. Givet bud och dessa två a-rankas.

6 Hip Hurray Boko duger mycket bra men får sällan till det. Är tillfixad och kanske i ordning. 11 Vanyar Pil kommer från starka Lugauers stall och kommer från seger. Tufft läge nu dock. 5 Tax Shelter hade sparat i mål näst senast.

Jag tar med nio hästar.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 11 B: 1-5-6-4-3-2-13-14-12-7-10-9-8

Spetsanalys: Bara två hästar på startvolten och frågan är vem som vill anföra fältet över de tre varvet. Fashion Fine Wine kan nog vara den som leder länge.

Loppanalys: Ett stayerlopp och 11 Sevilla blir stor favorit med sina 64 procent. Har varit stark och bra och var duktig vid segern näst senast. För tre starter visade han upp en 12-runda till slut från kön. Bör kunna runda till seger här över utslagsgivande lång distans. Senast blev det galopp men det var också en

rörig situation i den vevan. Jag tycker ändå att hästen såg lite väl skum ut i sin aktion och som storfavorit gör jag att vältningsförsök. Tippar honom ensam a-häst men står över på DD och på V6 plockar jag även här med samtiliga bakom. Det är öppet om han skulle göra bort sig.

Spelmässigt kul är 1 Borups Racing som visat mycket fin form och inte alls är så hårt betrodd. Fick sent fritt senast och sköt till bra och här bör det bli en fin resa. Kan skrälla. Två procent biter bra.

5 Diamond Hall (bra efter galopp näst senast) är bra och bör hävda sig fint här. Det gäller även 6 Panamera (vann med Sjunne senast).

4 Zio Tom Jet är mycket svårbedömd i första Riordan-starten i Sverige. Vann från spets näst senast men stumnade till en del och senast blev öppningen lite väl tuff. Voltstart nu och det föreligger säkert galopprisk. Streckas men känns inte superhet. Får ändå en DD-peng.

3 Valentin är mycket kapabel men frågan är om geisten finns kvar efter alla problem. Lite tveksamt. 2 Fashion Fine Wine kan spåra loppet länge. 13 Twigs Briard har bra styrka då formen finns där.

Jag tar med alla.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 9 B: 15-6-7-10-1-2-12-14-3-4-8 C: 11-5-13

Spetsanalys: Echelon har läge för spets men Roger kan vara sugen med Gaya di Quattro som kan öppna bra.

Loppanalys: 15 Harran Boko har visat fint kunnande men senast blev han trött. Han blir hårt betrodd här från knepigt läge. Han har tagit sina segrar efter tidig tätkänning så det finns frågetecken. Blir det ett offensivt upplägg som kan kosta på eller blir det ett snällare upplägg och kanske för långt fram?

6 Echelon har läge för spets men senast stumnade hästen helt och var inte kurant. Jag går emot de två betrodda hästarna och spikar 9 Capture. Denne har varit bra i mest varje start på slutet. Senast orkade han inte riktigt i och för sig från spets i V75 över lång distans. Får nu smyga över medeldistans och det tror jag kan passa honom bra. Sitter formen där, vilket jag tror så bör det räcka bra och jag spikar. Capture kan nog fälla dessa sista halvvarvet.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ringostarr Treb och Twister Bi till avelsvärdering

Ringostarr Treb och Twister Bi till avelsvärdering

Sammanlagt sjutton hingstar ska granskas vid avels-värderingen på Solvalla i mars, dit inkluderas en världs-mästare och en Elitloppsvinnare.

Sjutton hingstar är anmälda till den avelsvärdering som ska hållas på Solvalla den 13 mars. Nio av dem ska visas upp på plats och till det tillkommer åtta så kallade listhingstar. Bland hästarna som går under lupp finns förra årets vinnare av Elitloppet Ringostarr Treb, den tidigare VM-vinnaren Twister Bi samt spännande jänkarna Explosive Matter och Fourth Dimension.

Anmälda hingstar som ska visas:

Crazed
Dupree
Explosive Matter
Express Bourbon
Fourth Dimension
Makethemark
Ringostarr Treb
Twister Bi
Very Kronos

Anmälda hingstar som ska listas:

Booster Winner
Davidson du Pont
Earl Simon
Face Time Bourbon
Helpisontheway
International Moni
Tactical Landing
Uriel Speed

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lång frånvaro väntar för skadad Carabinieri
Nästa nyhet
Lång frånvaro väntar för skadad Carabinieri

Lång frånvaro väntar för skadad Carabinieri

Carabinieri var aktuell för start i Prix de Cornulier men en skada satte stopp för det. Nu befarar man att hästen kommer få en lång frånvaro från tävlingsbanan.

Peter Untersteiner-tränade Carabinieri, med över fem miljoner i prispengar, tävlade på Vincennes under vintern och efter en mersmakande debut under sadel fanns hästen anmäld till det största montéloppet Prix de Cornulier. Åttaåringen fick dock plockas bort från loppet sedan han drabbats av en skada. Nu är Carabinieri hemma i Sverige igen där man kan konstatera att det dröjer ett tag före han är tillbaka i tävlings-selen igen.

– Hästen har fått en senskada och kommit hem till Halmstad. Han blir borta länge och vi får kolla upp honom igen om ett par månader och se hur skadan läkt. Nu trampar han vatten och Carabinieri kan bli borta drygt tio månader, säger tränaren Peter Untersteiner till Sulkysport.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Antonsen: "Tror att Lionel har en säsong kvar"
Nästa nyhet
Antonsen: ”Tror att Lionel har en säsong kvar”

Antonsen: ”Tror att Lionel har en säsong kvar”

Lionel hade ingen lycka med sig i Prix d’Amérique. Nu är han hemma i Norge igen där fokus den närmaste tiden läggs på avelskarriären. Ägaren tror dock att han har mer att ge på tävlingsbanan.

Norska fixstjärnan Lionel gjorde fjärde raka starten i Prix d’Amérique, men gick i mål i det slagna fältet. Kort efter loppet togs beslut om att vända hem igen från Frankrike och numera befinner sig nioåringen hemma hos ägaren Göran Antonsen igen. Den närmaste tiden ska hingsten förberedas för avelsarbete, men Lionel-teamet hoppas och tror att det i framtiden ska gå att kombineras med tävling för den sextonfaldige miljonären.

– Nu är jag mest lycklig för att han kommit hem, men alla vi som känner hästen tror att han har en storloppssäsong till i sig. Alla kan ha en dålig dag och mot hästar i världsklass måste allt stämma till hundra procent för att lyckas. Lionel var inte på topp i Prix d’Amérique. Jag tycker han ser väldigt fin ut och nu får vi se vad ett miljöombyte gör för honom. Inget är avskrivet och inget är spikat och till sist är det ju Lionel själv som bestämmer över karriären, säger Göran Antonsen till Trav og Galopp-Nytt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle-ägaren öppnar dörren för Elitloppet
Nästa nyhet
Bold Eagle-ägaren öppnar dörren för Elitloppet

Bold Eagle-ägaren öppnar dörren för Elitloppet

Det blir inga fler starter på Vincennes den här vintern för Bold Eagle. I stället öppnar ägaren Pierre Pilarski dörren för möjligheterna till en tredje start i Elitloppet.

Efter att ha slutat sexa i Prix d’Amérique stod Bold Eagle utan chans att utmana Readly Express om segern i Prix de France på söndagen. Den redan legendariske franske travaren tog bronset i en hård fajt mot Uza Josselyn. Efteråt berättade huvudägaren Pierre Pilarski för Paris-Turf att man inte kommer att starta i maratonloppet Prix de Pris den 24 februari.

Nästa start för Bold Eagle blir i stället Cagnes-sur-Mers klassiska sprinter Grand Critérium de Vitesse där ”Örnen” är titelförsvarare efter att i fjol vunnit på suveräna 1.08,9. Det loppet körs den 10 mars. Pilarski menar att man vill vidga hästens vyer och tävla på andra banor än Vincennes, och öppnar samtidigt för möjligheten att Bold Eagle återkommer till Elitloppet i år.

– Om ni tänker på Elitloppet så skulle jag säga ja, men för att det ska bli så måste också tränaren och mina ägarpartners hålla med mig, säger Pilarski till Paris-Turf. (Foto: ALN).

Läs även: Readly Express var överlägsen i Prix de France 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nimbus C.D. mot en ny start i Gulddivisionen

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson