Just nu:
19.21 Bergh-seger på Vincennes
19.00 PdA speltips: Davidson hetaste namnet
18.41 STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp
16.02 Skräll i Prix Du Luxembourg
08.32 Antonio Tabac byter tränare
15.45 Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen
13.52 Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!
11.18 Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !
10.47 Flera andra godbitar på Vincennes
08.33 Bråk på Bergsåker

Tips Solvalla/Åby 28 augusti: Milady Grace kvällens bästa

Jag trodde verkligen att Track Angle hade toppchans och de 4,85 vi fick hos Unibet spelas alla dagar i veckan såklart - och det är tur man inte kan frysa loppen 400 kvar. Då hade i varje fall jag fått tälta och cykla närmaste tiden…

Otroligt att han inte vann det måste jag säga, och jag kan inte klandra Anders Eriksson för då han kom förbi de innanför så enkelt gillar jag ändå att de låter hästarna löpa på. Normalt sett orkar inte den som följer gå förbi då denne också fått springa snabbt och aldrig vila. Nu var All Star ruskigt bra och han vann på 10,9 med krafter kvar. Möjligen skulle Anders tagit det lite lugnare innan han gasade för fullt på långsidan, i kanske 100-200 meter, men det är små detaljer och normalt sett vinner han loppet som han kör nu då han själv också springer under 1.11.

I övrigt var det grymt tapper Everest Sisu vi hade lir på, och där kanske Ingvar Nyberg borde kört mer mot de i rygg (han hade Caligula i rygg) för ledaren hade han slagit redan 500 kvar. Han stred hur bra som helst och ville verkligen inte ge sig Everest Sisu, och med lugnare förstavarv kan han nog hålla undan trots dödens och de som slog av honom i sin rygg.

Une Etoile Gar var tredje jag måste nämna, där hade vi högt platsodds och som hon såg ut i loppet! Sällan man ser Ulf Ohlsson ligga raklång HELA loppet och bara dra i hästen. Nu skrev väl halva Sverige upp den som spela nästa gång och då kliver nog jag av tåget med förmodat klart lägre spelvärde.

Fjärde liret som nämns är Granetta som inte heller hon hade någon tur, men hon ser jäkla fin ut nu alltså och ser det sig någon gång från varvet kvar till sista 400 så tror jag hon blåser ner dem. Nu fick hon chansen för sent och gick i mål i princip obrukad bakom hästar.

Det var torskliren, men jag måste nämna dagens prestation för jisses vad bra hon var Visa As! Jag såg frågetecken med läge, volt och grejer men kusken löste det perfekt och var ute i andraspår på ”kör”. Sedan bara pulvriserade hon Queen of Sand och det var märkbart hur mycket bättre hon travade än starten före. Nu tror jag inte Queen of Sand var på topp, för normalt strider hon i spets - men kanske vek hon ner sig mentalt då Visa As var så enormt stark och bara överlägsen?

Nu är det dags för expresstrav och det ser tyvärr ut att vara flera väldigt starka favoriter jag inte tror förlorar. Det är dock även några öppna lopp där det kan hända grejer, och tre mycket bra speldrag har jag vaskat fram som jag tror mycket på och dessa måste liras!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.28

Spetsstriden:

4 Una Blessed är riktigt startsnabb, men även favoriten 1 Mellby Free är mycket snabb. Hon visade det senast men hade Uza Josselyn innanför den gången, och hon har spetsat enkelt dom två gångerna hon haft spår 1. Då knappast 2 Mulligan tokladdas borde Björn hitta loss om han blir av med täten och köra till ledningen i andraskedet. Men det är klar favorit på att han håller spets av egen kraft!


Loppanalys:

Toppchans för 1 Mellby Free som är klart bättre än de andra svenska stona. Hon har bollat med liknande hästar under året, och blir bara bättre och bättre. Det hade strulat före EM för ston och hon var knappast på topp, trots det svarade hjon för starkt lopp i dödens på Uza Josselyn i stenhårt tempo och var slagen först mitt på upploppet. Går framår med det, men även liknande insats räcker och blir över. Hon öppnar snabbt och BG är vass på att sända och jag tror hon sitter i ledningen innan första kurvan och sedan är det nog mest sjukdom emot.

8 Dear Friend gick i rygg på favoriten i EM för ston och kunde ändå inte slå sig förbi. Hon ser formstark ut och tar man bort Mellby Free är det helt klart den jag tror mest på.


Spelförslaget: Jag står över spel med mycket sund chans till favoritseger.

7 Solvalla – Spelstopp 20.39

Spetsstriden:

4 Riki d’Asolo spetsade i 1140-lopp mot hästar som In Line Tooma och Lexington Hall och han tar ledningen. Sedan är det troliga att 2 Rajah Silvio kan guida fram och vetta då han själv är snabb. Dock är både 3 Fonda Boko och 5 Yankee Boy klart snabba och det kan bli kostsamt från start och det finns galopp i favoriten om han måste forceras.


Loppanalys:

Nästa jättefavorit är 2 Rajah Silvio, även detta en Goop-häst men då Björn inte kan vara på två banor samtidigt är det Jepson som får chansen. Hästen såg verkligen stark ut senast då han från dödens avgjorde med en gäspning via 10,5 sista 700. Det var mot liknande hästar som dessa, och han fick perfekt spår och kan glida till ledningen tidigt om han sköter sig. I så fall är loppet säkert över. Men han är ändå väl stor favorit och helt kan jag inte lita på hästen till en bit under dubbla pengarna. Det är riktigt startsnabba hästar med över 1600 meter och skulle han få dödens här är jag inte säker på seger.

5 Yankee Boy kanske inte har skalle för att våga vinna så ofta, men han byggdes upp lite senast då han satt med sparade krafter i mål efter vila. Han kan haka på blixtsnabba Riki d’Asolo från start och kanske kan överta, och han får i varje fall lopp där framme i draget och har chans.

3 Fonda Boko ser ut att vara i sitt livs form, och han gick mycket positivt som 80-oddsare på V75 senast. Han öppnar snabbt och även om han ogärna sätter dit skallen så finns chansen i ganska ljummet gäng. Sunt platsspel då han agerar stabilt och har perfekt läge.

8 Lukas Zaz har kommit tillbaka snyggt i vassare regi och visade senast att han numera kan vinna lopp från dödens. Tidigare var han mycket snabb, men vågade inget. Normalt sett bortlottad, men form och fart för seger äger han.


Spelförslaget:

Jag spelar plats på 3 Fonda Boko till oddset hos 2.00 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.50

Spetsstriden:

4 Golden Girl D.T. följer bilen och tar ledningen, men jag tror på släpp till 5 Milady Grace.


Loppanalys:

Jättefina treåriga ston och jag steker favoriten 1 Sashay My Way. Inte för att hon varit dålig, tvärtom har hon varit mycket bra och visade bra styrka senast som krigade sig till dött lopp via spåren. Läget känns dock kallt för henne med mycket snabb häst utanför och jag tror hon blir över och sedan måste hon ha tur. Nu tror jag tur inte räcker heller för hon möter en minst lika bra häst – som ska sitta före i loppet!

Jag tror att 4 Golden Girl D.T. spetsar för hon följer faktiskt bilen, sällan en orutinerad treåring visat sådan explosivitet med bil. Sedan bör inte Ingves svara då 5 Milady Grace kommer farande på utsidan, Peter Untersteiner kan haka på lite i draget och komma med fart och överta ledningen. Detta är en mycket läcker häst som har samma ägare som Readly Express och hon ser absolut ut som en Oakshäst! Blev trea i debuten, men har sedan varit överlägsen och speeden hon visade senast var frän då hon växlade dem på 150 meter till stor ledning i 08-fart. Från spets lär det inte bli hårt i mål, men klart hon kan vinna oavsett löpning. Tar Peter det lugnt från start är hon troligen för snabb för de andra. Min bästa vinnare för dagen! 

Varningen i loppet är nämnda Golden Girl D.T. som alltså spetsar och släpper och hon är rätt bra. Ska ha gått mycket bra banjobb på Jägersro förra veckan.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 5 Milady Grace till oddset 5.00 hos Unibet

8 Solvalla – Spelstopp 21.01

Spetsstriden:

2 Son of Quarcio var snabb i bildebuten senast, från gynnsamt spår mitt på vingen. Kan nog ta sig förbi 1 Go Around även om denne är svår att räkna på om det blir mer av racergrejer nu. Snabbast är 6 Steppa Jons som kan blåsa till spets för där snackar vi startsnabbhet. Släpper väl sedan?


Loppanalys:

Detta är mer öppet och även om inte favoriten 9 Awaited är dålig så är det mer en av flera och inget jag vill jobba med. Det känns inte alls som rätt med 1600 meter för en ganska klumpig häst. Inga ändringar meddelar BG i sin krönika i Aftonbladet.

Mitt drag är 7 Amour Amiko som jag kollat upp från Finland och senast var det bra intryck då han från dödens enkelt kopplade grepp runt sista kurvan då kusken begärde lite och svarade upploppet ner.  Det var skor på då, men han har gått en del barfota tidigare och verkar fungera bra oavsett balans. Klart det ändå vore plus om det blir barfota. Det blir inte alltid rätt för Haapio, men här har han häst som bör duga och det är kul spel. Även om man inte behöver peta in hela lönen…

Det är lurigt lopp, och ganska betrodda 2 Son of Quarcio ska räknas då han kan vara loppets ledare. Jag kan väl inte säga att jag blivit jätteimponerad av honom, och som en del andra hästen från Lennartsson har han inte bästa biten till slut. Fick ge allt för att hålla undan senast, och tänkbart att 1600 meter är fördel då han ser ut att vara typen som villa bomba på i jämn fart.

1 Go Around verkar det bli första barfota på och kanske bike och det vore ju spännande ändringar. Hästen är knepig, men klart aktuell om det blir racergrejer. 

Frutom mitt spel är loppets varning 10 Västerbo Crush som kryes i spets i E3-kvalet senast och höll bra även om han galopperade som slagen på upploppet. Det var Belker som vann och ingen sådan häst med nu.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare och plats 7 Amour Amiko till oddset 6.75 resp 2.65 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.12

Spetsstriden:

Bra chans att 5 Ultion Face tidigt övertar, och då troligen från 3 Dontloosememate. Men ingen av de andra vill heller svara favoriten.


Loppanalys:

Det är stark favorit i detta lopp i 5 Ultion Face för den gillar jag!  Han har fungerat för det mesta under sommaren, och var med i storlopp redan som tvååring (Svampen och Uppfödningslöpningen) och han är riktigt stark och bra. Han vann hur enkelt som helst på Solvalla i Sommarfavoriten och det såg urstark ut över 2640 meter. Senast slog han sig på ett knä och galopperade, det ska inte behöva hända igen. Jag tror att han tidigt kan köras till ledningen och har bra segerchans. Oddsen är därefter och jag står över spel på honom. Jag vill inte spela honom till under dubbla pengarna.

Jag spelar hellre plats på 2 Galantis som är riktigt bra även han. Han har inte blivit sedd av stora massan, men har visat mycket bra spurtegenskaper mot bra hästar under sommaren. Senast hamnade han helt fel på det, men gick runt 11 sista 800 metrarna. Hans akilleshäl är att han inte kan öppna alls, men nu har han spår två och slipper vingel i spåren sista 500. Skulle favoriten komma bort så tror jag Galantis kan slå resten och han är för lite spelad. Plats tror jag han hinner fram till oavsett och spelar. Lite oroande att hästen verkar hostat och är något tveksamt startande, men det kan ha varit en tillfällighet och tränaren är lite speciell och ska kanske inte tas helt på orden alltid.

De som är mer betrodda känns sådär. 8 Reddington räckte inte alls mot Power senast och visade en del begränsning. 4 Global Action gör det bra, men han vinner inte gärna och det brukar inte bara vara tillfälligheter.

Björn Goop meddelar i sin krönika i Aftonbladet att det blir barfota runt om på 9 Cruise. Det är såklart plusinfo och hästen tillhör gänget bakom favoriten. 


Spelförslaget:

Jag spelar plats på 2 Galantis till oddset 2.55 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.23

Spetsstriden:

Inte speciellt snabba hästar. 1 Crazy and Quick har varit rent långsam och lär bli över. Jag tror att 2 Jeppas Sputnik kan sno åt sig ledningen då han var bra med för Jan Hägg näst senast. Claes Sjöström upp nu.


Loppanalys:

Öppet lopp där jag tror att 2 Jeppas Sputnik kan vara lösningen! Han vann ett ”skabbalopp” på Fornaboda näst senast då det såg segt ut från ledningen runt sista sväng, men hästen gick undan och han var ändå kusklös då Jan Hägg satt bakom. Det var helt annat tryck i honom senast i avslutande loppet under Jubileumspokalen då han från dödens bara studsade undan i överlägsen stil. Han sprang så snabbt som 13,6 full väg, på så lätta fötter med Linn Stolt bakom. Inget ont om henne, men Claes Sjöström nu är ändå intressant. Dessutom spetschans bland mindre snabba hästar och jag tror det kan bli strul för de mer betrodda där bak. Springer han 13 eller lite bättre från spets, som han borde kunna med tanke på 13,6 i dödens åkande senast, ja då är han svårslagen i klassen.

10 Dallas Brick och 11 Manuzio Hanover är de andra hårt betrodda. Den förste av dem har inte startat sedan maj då det var två raka galopplopp. Visade bra kapacitet vid spetssegern och var hårt betrodd på V75 näst senast. Men tuff uppgift efter vila. Manuzio har vunnit i enklare gäng, han är bra men inte överbra för klassen och denna uppgift är jobbig med spår 11.

Drag blir det på 1 Crazy and Quick som satt fast med rubbet sparat senast och det var riktigt starkt intryck. Nu öppnar han likt en finlandsfärja och jag hade nog kunnat spela från vilket annat spår som helst men han fick spår 1 likt senast. Stor risk för repris med andra ord.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 2 Jeppas Sputnik till oddset 4.35 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.38

Spetsstriden:

Mindre betrodda på start, och troligen testar Bergh för spets efter en bit med 3 Loke Survive. Jag tror  sedan att Björn Goop tidigt forcerar 8 Vischio Holz i tät. 


Loppanalys:

Ihåligt lopp där jag spelar emot favoriten 6 Zefiro Dei Cedri som mycket väl kan galoppera i voltstart för han ser inte stabil ut. Det har lossnat för honom på sistone, och han var bra vid segern näst senast då han svarade bra häst (Unar Bi) från ledningen. Inte lika vass senast i Berlin då jag tycker att han skulle ha vunnit men blev nedspeedad. Han har chans, men spelmässigt är han inget jag vill jobba med.

Min vinnare är 8 Vischio Holz som är jäkla stark och nu med två lopp i kroppen efter halsoperation ska det vara dags att ta betalt! Han har behövt dessa lopp, men ändå inte alls varit klen mot mycket bra hästar. Senast skulle han plocka in meter på Short In Cash över fyra varv och det var för tufft. Han bör vara före Lövgrens kort efter start och Björn Goop kan säkert testa att överta om han känner för det med få hästar på volterna framför och flera lär söka sarg. Han är givna draget och jag spelar. Positivt att Dahlén låter uppåt, och jag tror att hans stall är på väg att släppa till efter en tung period.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 8 Vischio Holz till oddset 3.15 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.49

Spetsstriden:

Öppet lopp, och öppet även från start. De öppnar bra de flesta med bra spår men jag tror ändå att 6 Edrica kan trycka sig förbi mot svängen. 3 Lisa Sånna öppnar bättre då det flyter bättre, och är nog värst emot. 5 Fikonia Am brukar inte köras i spets, siktar på ledarryggen?


Loppanalys:

Kvällens svåraste lopp, och Unibet har lagt en matta vilket är rätt för det är svårt att peka på en klar favorit. Jag testar att spela 6 Edrica som ska tävla barfota även om annat är sagt under veckan. Hon ses som knapp spetsfavorit och från ledningen ska hon ha vettig chans att springa hem ett lopp som detta. Jag gör väl inte mitt livs tyngsta spel på henne, men det blev mitt val.

3 Lisa Sånna står i 5.25 och det var mer än jag hade förväntat mig. Jag tyckte hon var sårbar som klar favorit, men nu har man inte satt henne i det och oddset speglar ändå chansen ganska bra. Hon han sett skum ut i travet, men det var bättre utan framskor senast och skulle Örjan chansa att släppa av från start finns viss spetschans – men inte favorit på det.

Ganska frän var 5 Fikonia Am senast då då Kim Eriksson körde för första gången. Han fick mycket i händerna då tussarna drogs, men travet var allt annat än bra till slut. Ledarryggen kan det bli, och skulle hon trava bättre är det aktuellt. 

14 Caipirinha Razz rekade jag senast, och hon var tapper tvåa. Tappade som vanligt travet och det kändes onödigt av Kaj att köra på henne mjölksyra. Hon lever på styrkan och håller hon ihop travet till mål kan hon vara tuffast.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 6 Edrica till oddset 5.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Travtips
lördag 19.00, 25 januari
Söndag, Vincennes, Prix d’Amérique Prix d’Amérique avgörs under söndagen och det med Face Time Bourbon som favoriten. Femåringen har sett helt lysande ut under hela karriären och kommer förstås inte bli lätt att tas med när den stora uppgiften nu vän...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 13.52, 24 januari

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.18, 24 januari

Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 23 januari

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson