Just nu:
11.16 Kallblodsfantomen på Bergsåker
11.03 Lunch-draget Eskilstuna: Fin genomkörare senast för spurtstarkt drag
10.36 Revelation lämnar Nordström – ska tränas av Bergh
09.59 Jättepengar på spel i Mohawk Million
09.27 Lekstuga för Balsamine Font
15.40 Mantorp 21 september: Pacific Face krossar allt – till lågt odds
13.02 Propulsion-utredningen dröjer
11.25 Det är Kriterie-dags
11.09 Lunch-draget Halmstad: Håkan låter nöjd och jag blir nöjd
10.33 Missle Hill i STL Open

Tips Gävle 16 juni: Vi vill se Power i E3-kvalen

Treåringarna ställs i fokus den här söndagen på Gävletravet när uttagningarna till den långa E3-finalen avgörs. Ett läge för kulltopparna att befästa sina positioner, men också tillfälle för nya att kliva fram. En häst vi tror visar kraften igen – är Power.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Gävle – Spelstopp 14.58

Spetsstriden:

3 Alaska Dany är kvick ut och brukar köras i ledningen, högst trolig ledarinna.


Loppanalys:

Första E3-uttagningen för ston där 8 Grande Diva Sisu är fältets mest meriterade. Hon var bland annat finalist i Uppfödningslöpning i fjol och efter ett litet uppehåll har hon gjort två starter och verkligen visat klassen. Senast var hon ute i Guldstoet, klev fram i dödens på läckra Zolly efter ett varv och utmanade den samma hela vägen till linjen. Mycket talar för dödens igen för den rejäla Ready Cash-dottern.

I 10 No Limit Queen har Björn Goop ett riktigt ämne. Efter två imponerande segrar som inledning på karriären klev hon upp i klass senast och var också med i Guldstoet. Där avlöstes hon av ovan nämnda Grand Diva Sisu i dödens – för att sedan gå i mål med mycket krafter kvar. En häst med stor potential som strider som segern igen.

Spelet i loppet är dock 3 Alaska Dany, som är en mycket intressant italienska som vi nu får se i första starten på svensk mark. Hon har vunnit tre av sina sex starter och varit med i kampen i samtliga starter. Segrarna är tagna från ledningen och den positionen ligger öppen för det kvicka Trixton-stoet från bricka tre här. Alaska Dany har visat farter att utmana tidigare nämnda hästar och från pole position tror jag hon blir svårpasserad.


Spelförslaget:

Tror att 3 Alaska Dany leder runt om och spelar vinnare till oddset 3.90 hos Unibet.

5 Gävle – Spelstopp 15.20

Spetsstriden:

5 Juncio Boko har visat startsnabbhet men får svårt ta en längd på 4 Global Adventure som högst troligt sitter direkt i spets.


Loppanalys:

Riktigt starkt försök där 4 Global Adventure ändå måste vara hästen att slå. Svante Båths kulltopp har på sina nio starter bara missat segern en gång; i finalen av Uppfödningslöpning där det blev gunga. I årets tre starter har Global Adventure varit klanderfri och hästen kommer från en vass insats senast då han avgjorde säkert från dödens på Bergsåkers tunga underlag. Global Adventure är kvick bakom bilen och brukar gå till ledningen, jag ser inget direkt hot mot ett sådant scenario här och tipset är att han leder från start till mål.

1 Aetos Kronos är en skarp motståndare, det visade han inte minst senast när han tog hem miljonen i finalen av Treåringseliten. Låt vara att loppet avverkades i överljudsfart och att det gynnade hästarna i kön, men Aetos Kronos avslutning var rykande. Innerspåret nu är inte till en fördel, men hittar Örjan ut i god tid, utmanar han Global Adventure.

2 Eric the Eel var Danmarks bästa tvååring i fjol och visade att han kommer slåss i kulloppen också i år när han avgjorde väldigt lätt till segern i debuten för Johan Untersteiner senast. Muscle Hill-sonen har stor utveckling i sig och även om motståndet är stenhårt nu, är det inte omöjligt att han utmanar.

7 Ubiquarian Face uppträdde klart positivt senast då han spräckte segernollan och är i uppåtgående form, men från det här läget kan det bli svårt att sträcka förhoppningarna längre än till en finalbiljett.


Spelförslaget:

Når 4 Global Adventure spets, vilket jag tror, måste han bli mycket svårslagen. Spelar vinnare till oddset 1.75 hos Unibet.

6 Gävle – Spelstopp 15.42

Spetsstriden:

2 She Rains är snabbast ut. Sedan är frågan om man kör i spets eller släpper, jag lutar åt det förstnämnda.


Loppanalys:

Här tycker jag 2 She Rains är det mest intressanta spelet. Finländskan besitter fina fartresurser och var senast ute i Treåringseliten för ston under Elitlopps-helgen. Då valde man att ta rygg på ledaren och Zola Boko-dottern hängde med fullt godkänt i 1.10-avslutningen utan att kunna rå på de två framförvarande. She Rains är mycket snabb ut när hon laddas och den här gången tror jag att Björn Goop gärna vill köra i täten. Hela vägen nu.

4 Award Kronos är den troliga favoriten här och det är en riktigt lovande sort från Daniel Redéns stall. Efter att ha tagit två lätta, imponerande, segrar i sina två första starter var hon så sent som i måndags ut på Färjestad. Lade bort mängder av mark i en startgalopp då, men återkom bra för att ges en lugn avslutning på innerspår med till synes krafter kvar. Det är en häst med mycket utveckling i givetvis och otänkbart är det inte att hon släpps till ledningen nu, men jag tror She Rains svarar ut.

3 Boxer Shrimp är ett annat tänkbart motbud. Har hittat stilen med två raka nu och visade rejäla takter när hon anförde anfallet i tredjespår 600 kvar för att avgöra till seger under Elitlopps-fredagen senast. En liknande insats biter bra även nu.

10 Mellby Hope har tre segrar på fyra starter och treåringar från stall Båth tar man alltid på största allvar. Den här gången är dock motståndet tuffare än tidigare och första målet borde vara att nå en plats i finalen.


Spelförslaget:

Min idé är att 2 She Rains tar ledningen och sedan stannar där. Spelar vinnare till oddset 3.75 hos Unibet.

7 Gävle – Spelstopp 16.04

Spetsstriden:

3 Bythebook spetsade senast och lär nog inte få svar om han laddas, även om 5 Zola Key och 6 Harper Seabrook kan gå iväg kvickt. 7 Fort Knox är snabb ut och lär sändas framåt, men får han överta från Bythebook?


Loppanalys:

Ett lopp som på pappret ser ut som en häftig tvåhästarsduell. 3 Bythebook delade segern i Uppfödningslöpning i fjol och har framstått som en av kullens absoluta stjärnor. I de två senaste starterna har han dock fått stryk, men knappast för att ha varit dålig. På Solvalla i senaste starten krigades han ned från ledningen av en osedvanligt vass Power efter att man gått under 1.12 sista varvet. Bythebook är den troliga ledaren här och därför den som sitter på leken.

En häst som dock oavsett position nog knappast ger slaget förlorat på förhand är 7 Fort Knox, en ultratalang som ännu är obesegrad i fem försök, de två senaste i regi Pasi Aikio. Muscle Hill-sonen ser ut som en blivande världsstjärna och i aktionen och här finns många växlar att ta fram i de kommande stora årgångsloppen. Fort Knox har visat att han är rask ut och lär sändas framåt, sedan blir förstås frågan om Adielsson släpper bakom Bythebook. Jag lutar åt ett nej på den frågan, men Fort Knox är nog bra tillräckligt för att vinna även från dödens. Jämnt skägg om segern dessa båda emellan.

5 Zola Key lurar i vassen där bakom och är ett fint platsspel. Valacken har visat fint kunnande med två segrar i år och avslutade bra som tvåa mot fint motstånd senast. Hästen är snabb ut och skicklige Björn Goop lär hittat ett fint läge, varför inte rygg på ledaren. Under normala förhållande får han svårt rå på de båda favoriterna, men platschansen borde vara god.


Spelförslaget:

Vi provar ett platsspel på 5 Zola Key till oddset 2.05 hos Unibet.

8 Gävle – Spelstopp 16.26

Spetsstriden:

1 Mascate Match håller troligen ut 2 Global Avenue i spetskampen.


Loppanalys:

1 Mascate Match är en mycket fin sort och vid första anblick av startlistan mycket svår att besegra här. Finländskan var obesegrad i fem starter före hon gick ut som favorit i Treåringseliten för ston under Elitloppet. Inte för att hon på något vis underpresterade då, men hon kunde inte rå på täthästarna till slut i en snabb avslutningen, vilket kanske var en liten besvikelse ändå. Med det sagt, Mascate Match har sett lysande ut före det och slog mycket lätt bra motstånd på Vermo i starten före. Hästen har visat att hon kan gasa iväg bra från början och det absolut mest sannolika scenariot är att hon leder det här hela vägen.

Det till trots tycker jag det är värt en slant att spela emot den förmodat stora favoriten. 2 Global Avenue är ännu en häst från Svante Båths armada som visat helt rätt inställning. Tre segrar på fem starter har det blivit i år, men allra vassast var hon senast när hon fick jobba sista varvet i dödens, fick grepp om ledaren men blev snuvad på linjen. Global Avenue har visat att hon kan gå iväg snabbt från början och med skoryck bak nu är det inte otroligt att hon ändå kan lura sig för Mascate Match i starten. Då blir rollerna ombytta.


Spelförslaget:

Chansar emot favoriten och spelar vinnare på 2 Global Avenue till oddset 3.75 hos Unibet.

9 Gävle – Spelstopp 16.46

Spetsstriden:

1 Belker har gått i ledningen senaste gångerna men släppts dit, är dock själv snabb ut och laddas han iväg rejält ska han vara spetsfavoriten men det är inget som är givet.


Loppanalys:

Sten O Janssons härlige 1 Belker har tillhört toppen av kullen hela tiden och visar inget som motsätter sig det inför den här uppgiften. Senast körde han sig till spets efter halvvarv och var sedan helt ohotad i läcker stil. Har inte startat på ett par veckor inför det här men det brukar inte vara något problem för Belker, som är ordentligt förberedd. Hästen är snabb från början och får gälla som favorit att hålla upp ledningen, men det är ingen given utgång.

2 Power blev jag väldigt intresserad av senast på Solvalla när tuggade ned kullstjärnan Byhthebook trots dödens efter sista varvet nedåt 1.11. Den insatsen lämnade ett bestående intryck och känslan är att det här är en häst som vi finner i toppen av kullen när säsongen summeras. Det är ovisst hur snabb ut Power själv är, men en hel del talar väl för att han få gå utvändigt om Belker här vilket inte är någon enkel uppgift. Men samtidigt, gör Power om insatsen senast så ska nog ingen känna sig säker. Jag spelar gärna emot Belker.

6 Guzz Mearas ser ut som en riktigt läcker sort med stor framtid framför sig. Avgjorde lätt från utvändigt ledaren senast och blir intressant att se nu. Möter ett något tuffare motstånd än tidigare, men överraskad ska man inte bli om det räcker till seger igen.

8 Amiral imponerade i sina två första starter för att senast inte räcka helt mot gediget motstånd. En bra sort emellertid som trots läget slåss om finalplats. 4 Alien Kronos ska man heller inte glömma bort; en häst som hela tiden hävdat sig mot kullens bästa, även om det blev galoppmisslyckande senast.


Spelförslaget:

Sugen på att se om 2 Power är lika vass igen som senast och spelar vinnare till oddset 2.55 hos Unibet.

10 Gävle – Spelstopp 17.06

Spetsstriden:

5 Elsa Mearas är knapp spetsfavorit men utmanas av 6 Valetta och 7 Il Mio Dea.


Loppanalys:

Mycket jämnt försök till Diamantstoet som kryllar av formstarka hästar. Jag fastnar till slut mest för 9 Dame Dream som känns som det roligaste spelet i loppet. Näst senast var hon helt överlägsen i ett enklare lopp i Eskilstuna, för att gången efter prova rikstoton. Fick då väldigt långt fram men avslutade klart godkänt i spåren genom sista sväng. Nu är det förvisso bakspår igen, men det behöver inte vara ett så tokigt läge ändå och Örjan Kihlström upp nu borgar för en bra resa.

5 Elsa Mearas är nog svårast emot, baserat på att hon är den troliga ledarinnan i loppet. Har ingen seger hittills i år men står verkligen på tur; senast kom hon i mål med mycket krafter i behåll.

15 Cheerful Rivner är verkligen rejäl och är ute i rikstotolopp för jämnan. Vann trots dödens merparten av loppet senast och kommer i toppform, men att gå runt hela det här gänget är ingen enkel uppgift.

En handfull fler bud finns. 6 Valetta gick mot kulltoppen i fjol och ska inte underskattas här, formen är i antågande och hon är snabb ut. 12 Lullaby S.I.R. var riktigt rejäl senast (slog då blad annat Dame Dream) men har inget roligt läge. 10 Fröken Sting floppade senast, men har varit bra vid segrarna före det, hon kan avsluta kvickt med rätt resa.


Spelförslaget:

Går på idén att 9 Dame Dream avgör till slut och spelar vinnare till oddset 9.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Eskilstuna: Fin genomkörare senast för spurtstarkt drag

Travtips
tisdag 11.03, 22 september
Tisdag Eskilstuna Lopp: 3 Charlock Wiking är väl ingen dålig favorit direkt men så klar är han inte och det finns motbud. Ett skojigt sådant är 9 McGarret som är en lördagshäst i grunden. Spurta kan han. Han återkom efter uppehåll senast och det var en fin...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.40, 21 september

Mantorp 21 september: Pacific Face krossar allt – till lågt odds

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.09, 21 september

Lunch-draget Halmstad: Håkan låter nöjd och jag blir nöjd

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 18 september

Färjestad 19 september: Jag försöker välta giganterna…

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.24, 18 september

Östersund 18 september: Anna-Lena kör vårt formstarka drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.06, 18 september

Lunch-draget Årjäng: Bra träff i går – nu lirar vi Kristines nyförvärv

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson