Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Årjäng är veckans lördagsbana och vi har fin och förhoppningsvis spännande sport att ta del av. Nadal Broline heter en av huvudattraktionerna och jag tror att vi åter få se den rätta Nadalen igen efter en sämre insats senast. Vi har bland annat ett öppet kallblodslopp att analysera och där har vi ett spännande barfotadrag från Norge som ska liras.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Årjäng – Spelstopp 16.18

Spetsstriden:

1 Eldorado B. är rejält startsnabb första kliven. Han har haft spår ett två gånger bakom bilen och spetsat i båda. Hotet är 4 Test Drive. Snabb ut och nu det blir barfota runt om och svensk bike. Berglöf har vi sett huka förr och han lär väl åtminstone ladda för att kunna krypa ner i rygg på ledaren.


Loppanalys:

Bäst chans att vinna loppet har 1 Eldorado B. som inte blir lätt att fånga in från ledningen. Han är effektiv där och vann från tidig spets näst senast. Senast avslutade han bra från kön så formen sitter där också. Han är också favorit och givetvis finns det frågetecken. Dels kan innerspåret ändå alltid vara lite lurigt bakom bilen och en sådan som 4 Test Drive kan lägga iväg ordenligt från start. Med offensiv kusk. Eldorado B. har också startat över lång distans tre gånger och utan att vinna så distansen känns inte som något plus. Distansen kan fälla honom.

6 Ragazzo da Sopra ska tävla barfota runt om nu och det är intressant. Tyder på att Björn siktat lite på denna start och hästen brukar gå bra hela vägen in även om det blev lite stumt senast. Med rätt resa som Björn säkert serverar honom så bör de sluta i striden. Nu med bästa balansen. Över distansen bör Goops häst kunna vara tuffast.

7 Virginia Grif var nära segern senast och har åter Örjan i vagnen. 8 Antonio Trot är ruggigt stark och lär stånka ner de flesta.

2 Apapmand är lätt att gilla. Inte snabb ut men är placerad i andraspår direkt. Vann ett lite biligare lopp senast med få hästar men såg jättefin ut och vann åkandes.

10 Västerbo Exact är kapabel och 3 Just Wait And See uppåt och inte heller borta.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 6 Ragazzo da Sopra som ska tävla barfota runt om nu och bör kunna vara tuffast. Vinnare till oddset 5.50.

7 Årjäng – Spelstopp 16.40

Spetsstriden:

1 Deede Star kan försvara ledningen från sitt innerspår men Jorma är långt ifrån lika vass med voltstart som med bil. 4 Great Winner var stabil och rätt bra från samma spår senast. 6 Running Like Hell kan öppna bra om Lars träffar. 7 Upload har haft springspår två gånger och krånglat båda gångerna. Rätt oviss spetsstrid. Kanske favorit på Jorma ändå.


Loppanalys:

1 Deede Star kommer från seger och kan spetsa. On nu Jorma tajmar starten bra. Dessutom barfota runt om. Jag är ändå långt ifrån säker på att det blir spets och dessutom var intrycket senast långt ifrån odelat positivt då hästen sprang och bröt en hel del. Jag söker vidare.

4 Great Winner duger bra och Magnus har hästarna i fint skick. Spåret klarade de fint senast och detta är ett givet bud. Hästen visade fin inställning senast. Ändå ingen stjärna detta.

Fin inställning har verkligen 3 Ready to Roll och denne gillas. Senast blev det startgalopp men hästen kunde ändå vinna och gjorde det lätt. Lita på att kretsen kring hästen siktat hit och utgångsläget blev  bra. Oöm häst som jag tror duger fint. Lär dock inte vara med så bra första biten men sen….

6 Running Like Hell har travat i ledningen två gånger och vunnit båda. Fint läge om kusken träffar. 7 Upload har krånglat från springen tidigare men duger bra om de kommer iväg ordentligt och hittar position. Det fixar väl Örjan.


Spelförslaget:

Jag hoppas få se en glad amatör i vinnarcirkeln. Jan Silvén kör 3 Ready to Roll som är rejäl. Kusken har vunnit V75 tidigare. Jag provar ett vinnarspel till oddset 8.50.

8 Årjäng – Spelstopp 17.03

Spetsstriden:

1 Perflex försöker men borde inte vara tillräcklig kvick i benen. 6 Myrsjös Stalo från ensamt springspår har vettig chans på spets. 5 Spik Loke är också aktuell.


Loppanalys:

Ett intressant kallblodslopp med flera tänkbara vinnare. En av dessa är formstarke och rejäle 10 Pyrmo. Denne har kommt tillbaka mycket strongt efter en svacka och ser nu helfin ut. Lätt seger efter tidig spets senast och Pyrmo duget gott här med stabile kallblodsfraktaren Ohlsson. Barfota kan det bli och givet bud.

5 Spike Loke ser ut att ha prima löpskalle och det kan bli tidig spets. Möter tuffare nu men det kan gå.

14 Rappnor är bra men läget gör det hela krångligt. Kördes tidigt till spets senast och vann lätt men nu då?

Bra läge däremot har 6 Myrsjös Stalo som bör kunna få en spets eller rygg ledaren. Duger fint fartmässigt bra formen finns där. 12 Björs Viking öppnar snabbt med Erik från springspår på tillägg och lär sitta fint till per omgående. 8 U.R.Faxe är humörbetonad och barfota och Örjan upp kan vara fina grejor.

Mitt spel i loppet blir rejäle avslutaren 13 Lukas Rauen som varit bra varje gång på slutet. Höll starkt för fem starter sedan och vann sedan överlägset. Besökte Sverige för tre starter sedan och blev fast i dåliga ryggar men sköt till mycket bra över upploppet vid fritt. Därefter två helt överlägsna segrar i Norge efter tidig spets. Djuse är vass som kusk och han fick känna på hästen för tre starter sedan och det är bra. Har springspår på tillägg och hittar de ner i vettigt läge så bör norsken duga fint. Kan gå en rejäl avslutning och är intressant. Det blir dessutom eventuellt barfota runt om nu. För första gången på den här gamla tolvårige hästen. Jag har pratat med tränaren som inte testat det men han är säker på att det ska fungera bra. Han är också mycket nöjd med sin häst som ska kunna öppna bra från springspåret.


Spelförslaget:

Jag väljer 13 Lukas Rauen som vinnare. Nu eventuellt barfota runt om. Oddset är 5.00.

9 Årjäng – Spelstopp 17.25

Spetsstriden:

1 Timotejs Godis mot spets men formen är något diffus och det kan nog bli släpp till favoriten 2 Lady Nadine.


Loppanalys:

Ett stolopp och fungerar favoriten 2 Lady Nadine som i årsdebuten senast så är det mycket bra chans. Fick då en fin resa i billigare gäng och tackade med att vinna överlägset. Möjligt att hästen är frächare i år och mer att lita på men tidigare var det ofta galopp. Nu ser det ut att kunna bli tidig spets och toppchans men med tanke på hennes historik och att det är långresa så litar jag inte fullt på henne. Unibet-oddset var ändå bätre än förväntat så visst jag provar trots allt ett lir.

11 Dallas As har bra startspår på tillägg och bör hamna vettigt till. Dallas As är van tuffare gäng men hon ser lite oinspirerad ut.

Ytterligare tjugo meter bakom jagar 14 Waffle Cone som avslutade bra senast men hängde töm en hel del. Dessutom 15 Hope and Dreams som är rejäl och inte alls borta.


Spelförslaget:

Jag spelar vinnare på 2 Lady Nadine till 2.65. Bör bli tidig spets och prima chans.

10 Årjäng – Spelstopp 17.48

Spetsstriden:

Här är nästan alla med framspår snabba och det kan bli rivig körning och oviss spetsstrid. Jag kan tänka mig att det bir 4 Charlock Wiking till tät men det blir bakskor på och det är ovisst om spets.


Loppanalys:

Lurigt lopp då det är svårt att veta hur tuff körning det blir och vem som spetsar. Jag har svårt att få någon riktig känsla för loppet och avstår spel.

Om 4 Charlock Wking eller 5 Macelleria når spets utan att det kostar för mycket så har den hästen hygglig chans men det är svårt att räkna på. Båda dessa verkar i alla fall i fin form. Macelleria har verkligen höjt sig hos Bergh och tror man på spets så är det nog värt ett spel men,,,

6 Venerdi är nog allra vassast med ryggresa och stämmer det med positionerna så blir den farlig.

9 Twigs Caesar kan få loppet i draget. Vann på rejält sätt senast och hårt tempo gynnar. 1 Eicas har läget och kan duga igen.

2 Tale of Jacks och 3 Vespertilio Jet har fina lägen och duger bra. Svårt lopp.


Spelförslaget:

Jag står över spel i detta lopp.

11 Årjäng – Spelstopp 18.16

Spetsstriden:

Spännande var 1 Visa As hamnar från start. Blir det spets så borde loppet vara över men det är långt ifrån säkert och det kan strula. Trots Björn. 2 N.Y.Coeurdesoleil får gälla som spetsfavorit från fint läge. 7 Lexington Hall trivs i spets.


Loppanalys:

1 Visa As bör vara bäst och nu är det Björn upp. En mycket rejäl häst detta. Nu är frågan var de hamnar från start då de kan bli av med ledningen. Björn gör inga misstag och lär ta sig ut men lite äckligt är det.

Jag tror att 2 N.Y.Coeurdesoleil har hygglig spetschans. Vann från den positionen över samma distans näst senast och leder nog länge om spets. Godkänd över längre distans senast.

4 Jaques Noir avslutade bra senast och är härdad i tuffa gäng. Kan absolut vinna här. Stallkompisen 7 Lexington Hall kan lägga iväg rejält första biten men det blir nog tufft spetsa. Trivs i tät.

6 Sanda Love är bra men inte att lita på. Farlig felfri.


Spelförslaget:

Jag tror spetshästen 2 N.Y.Coeurdesoleil kan leda länge och spelar plats till 1.85.

12 Årjäng – Spelstopp 18.41

Spetsstriden:

1 Dante Boko från spår ett bör spetsa och Adrian vill också ge järnet.


Loppanalys:

Årjängs Stora Sprinterlopp och en något oviss historia. Bäst chans har trots allt 2 Nadal Broline men det gäller att han är bättre än senast. Det räknar jag också med och från ett perfekt spår två bör det kunna gå bra. Han var mycket fin i Goop-debuten näst senast men inte alls på hugget i Norge senast. Då efter en fin resa. Han tränar bra igen och bör få en fin resa i draget här signerad Björn Goop. Blir det bakskor på så är det inget plus men det kan absolut gå vägen ändå.

1 Dante Boko har perfekta förutsättningar för att leda runt om över önskedistansen men det gäller att formen också finns där och det är osett. Adrian säger i alla fall att hästen känns jättefin och han vill tävla och prova från spets.

6 Milligan´s School håller strålande bra form och hittar man ner i vettigt läge så kan det räcka långt. Vann överlägset senast men det var ett billigare lopp.

5 Milliondollarrhyme avslutade mycket bra bakom Propulsion senast och går inte att räkna bort. Larssons häst verkar mycket bättre i psyket i år och uppträder fint och bra.

7 Sorbet har nog fått ett lite väl tråkigt läge för att vara riktigt het. 3 Uza Josselyn har kapacitet för att skrälla.


Spelförslaget:

Fina förutsättningar för 2 Nadal Broline som jag tror är bra igen. Vinnare till 3.60.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson