Just nu:
19.21 Bergh-seger på Vincennes
19.00 PdA speltips: Davidson hetaste namnet
18.41 STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp
16.02 Skräll i Prix Du Luxembourg
08.32 Antonio Tabac byter tränare
15.45 Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen
13.52 Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!
11.18 Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !
10.47 Flera andra godbitar på Vincennes
08.33 Bråk på Bergsåker

Tips och analyser Åby

Åby. Lopp 4 – Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 6 Madonna S.T. öppnar bra. 5 Alexia Marshall kan vara snabbt framme och tidigt vara i tät. 4 Victoria Lane kan vara lite osäker och frågan är om Lövgren vågar/kan ladda.

Loppanalysen: Ett fint stolopp där två danska ston är tidiga. 9 Celine D. är mycket snabb. Hon vann i årsdebuten senast. Var då gåvillig i ledningen och vann på bra sätt före 11 Global Unreal som travade utvändigt utan rygg. Båda var bra. Nu har Celine D. lopp i kroppen och hon fungerar även med ryggresa men Jeppe påstår själv att hon är klart bättre med tätkänning. Mycket snabb häst som kan växla ner dessa över upploppet men läget är som sagt ett litet minus. Även Global Unreal är tidig. Rejäl häst.

Från framspår har vi de svenska hoppen. 3 My Liberty är ofta bra.

5 Alexia Marshall var fin senast. Avslutade då rappt efter invändig resa och såg bra ut. Hon kan komma till spets och bli mycket farlig då. Jag tror hon svarar för en vass insats ikväll.

4 Victoria Lane är intressant. Insatsen näst senast var klart bra. Hon startgalopperade då men svarade för en strong upphämtning och visade att hon har bra kapacitet. Kort distans känns klockren för henne och sköter hon sig så blir hon farlig.

Spelförslaget. Jag går på 5 Alexia Marshall  som är spännande här. Vettigt läge med danskarna från bakspår och det kan bli spets. Jag spelar vinnare till 6,00.

Åby. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Troligt att 9 Bombastic är bättre med från början än 2 Antibes Decoy och rids mot tät.

Loppanalysen: Montélopp och 9 Bombastic har bra chans. En klart bra montéhäst som vann från ledningen sista varvet näst senast. Senast var uppgiften lite väl tuff men här ser det vettigt ut igen. Troligt att hon tidigt är placerad i tät och har bra chans.

Spännande montédebut gör 2 Antibes Decoy. En mycket stor häst som kom igång senast. Hon har visat fin styrka och varit bra i trav men har lite svårt med aktionen i sin stora kropp. Monté kan passa perfekt och tränaren som jag pratat med låter mycket nöjd och tror på sin häst. Jag har även pratat med Christina Hande som red hästen i montékval samt i jobb i 18-fart och hon tycker också att uppgiften ser spännande ut även om hon inte litar på hästen och hon tror att det Bombastic kan vara för bra.

3 Panzarotti lät det bra på inför montéstarten senast. Var också positiv även om han inte tog i alla delar av loppet. Kan fatta det hela bättre nu med montévana men står sämre till mot Bombastic.

5 Paladin är svårbedömd men säkert inte borta. 1 Toscano avslutade bra näst senast.

Spelförslaget: Jag spelar 9 Bombastic vinnare till oddset 3,00.

Åby. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 5 Just Perfect T. öppnra bra. 8 Rapide Yoda kan få överta trots läget längst ut. Eller 3 Livi Lady som har betydligt  bättre läge.

Loppanalysen: 3 Livi Lady vann i årsdebuten ssenast efter en avvaktande löpning. Hon bet i bra men insatsen är ändå svårbedömd för mig. Kan säkert vara ytterligare framsatt i form och läget är bra.

8 Rapide Yoda var bra vid segern från spets näst senast. Inte samma bett i hästen senast. Nu är läget risigt men det finns ändå chans på tidig spets och det kan vara melodin.

Jag gillar uppsynen på Berghs 1 Imagine Boko som lägger ner sig fint i grejorna. Tyvärr har han varit mycket svår och varit borta länge. Är nu kastrerad och det är spännande. Har tränat bra inför comebacken med banjobb och så. Fungerar han så bör han duga finfint och jag håller tummarna. Lär inte spetsa men man kan vinna lopp på flera olika sätt på Åby. Dubbla snikspår ni vet.

Spelförslaget: Jag är lite spänd på att se 1 Imagine Boko som valack och jag spelar vinnare till oddset 7,25.

Åby. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 2 Love Håleryd har läge för att komma till spets. Peter bör vara angelägen.

Loppanalysen: 12 Vertigo N.P. vann på ett mycket rejält sätt senast och visade lite vad många har trott om honom. Gör han om den insatsen så är det bra chans men läget är svårt och oddset lågt och han har inte radat toppinsatser. Det är långt ifrån skräp emot.

11 Burning Man var fin vid seger från tidig ledning näst senast men gjorde bort sig som favorit i V75 senast. Är inget pålitligt kort men bra då han fungerar och ryggresa kan snarast vara ett plus. Duger gott.

2 Love Håleryd är Peter klart nöjd med och det ser ut som spets. Bör hålla länge. Kanske hela vägen.

Untersteiner J:r har två hästar med fint kunnande i 5 Nacrous och 6 Sandsjöns Enzo men båda är svårbedömda. Nacrous är snabb men mycket knepig och Enzo gör årsdebut i ny regi. 1 Zagarolo Jet kan få loppet.

Spelförslaget: Jag försöker få bort klare favoriten 12 Vertigo N.P. till lågt odds. 11 Burning Man är inte direkt sämre och ger betydligt bättre odds. Jag spelar Puros häst som vinnare till 5,75.

Åby. Lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 3 Alcantara Beech får gälla som spetsfavorit. 5 Stand By Ken borde klara det snäva spåret och kan köras mot tät.

Loppanalysen: 5 Stand By Ken gör svårbedömd årsdebut. Johans häst svarade för ett bra fina insatser i fjol och näst senast vann han lätt. Spår fem är inte bra men det funka och det kan till och med bli tidig spets. Det skulle underlätta mycket men det är ändå lite svårbedömt.

Mer bevisad form har starka 9 Othala. Hon vann i säker stil näst senast men räckte inte från kön senast. Hon är mer av en vinterhäst och får svårare framöver på snabbare banor men rätt litet fält gynnar henne nu och Calle upp är vasst. Jag tror de rundar till seger.

7 Stud Muffin är stark och inte borta. 10 Comanche Moon är snabb men vinner inte på beställning. 3 Alcantara Beech får säkert fin resa.

Loppet behöver inte vara helt enkelt och 6 Vagabond Vik och 1 Il Bosaiolo har vi också från fina lägen.

Spelförslaget: Starka 9 Othala spelas vinnare till oddset 3,25.

Åby. Lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 4 Bag’s Simoni öppnar riktigt bra och näst senast blev det spets och 08-fart i 500 meter. God spetschans. Jeppe vill vara offensiv med 6 Baxo Epice.

Loppanalysen: Här tror jag det är dags för 4 Bag’s Simoni att greja en välförtjänt seger. Näst senast blev öppningen till spets alldeles för tuff men hästen höll bra. Senast var det också nära från spets. Det blir åter barfota runt om berättar Veijo som tror på mycket god chans till spets och seger. Han berättar vidare att han testade Bag’s Simoni med norskt huvudlag igår och Veijo låter helnöjd med resultatet. Norskt bör passa perfekt och kan nog ha en avgörande effekt.

3 Galvani Boko gör årsdebut från fint läge och Peter låter nöjd. Jeppe låter inte lika nöjd med sin 6 Baxo Epice som varit för het säger Jeppe. Annars tycker han att hästen går ner i klass och han vill vara offensiv. Känns inte som toppform då Jeppe jobbat med att hålla hästen lugn.

9 Sincerely Face vann från spets direkt senast och nu blir det bakifrån.

Spelförslaget: Norskt och spets blir bra på 4 Bags’s Simoni. Spelar vinnare till 3,30.

Mina spelförslag:
Åby lopp 4 – Vinnare 5 Alexia Marshall till oddset 6,00
Åby lopp 5 – Vinnare 9 Bombastic till oddset 3,00
Åby lopp 6 – Vinnare 1 Imagine Boko till oddset 7,25
Åby lopp 7 – Vinnare 11 Burning Man till oddset 5,75
Åby lopp 8 – Vinnare 9 Othala till oddset 3,25
Åby lopp 9 – Vinnare 4 Bag’s Simoni til oddset 3,30

Avstå spel på:
Åby lopp 4 – 9 Celine D.
Åby lopp 6 – 8 Rapide Yoda
Åby lopp 9 – 9 Sincerely Face

Notera att oddsen på unibet.se är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:21, 25 januari

Bergh-seger på Vincennes

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 18:41, 25 januari

STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 16:02, 25 januari

Skräll i Prix Du Luxembourg

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 08:32, 25 januari

Antonio Tabac byter tränare

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 10:47, 24 januari

Flera andra godbitar på Vincennes

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 08:33, 24 januari

Bråk på Bergsåker

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
torsdag 10:55, 23 januari

Inför: Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips Axevalla: ”Kan bli en fin dag för Jepson”

Tips Axevalla: ”Kan bli en fin dag för Jepson”

Axevalla. Lopp 4 – spelstopp: 15.50

Spetsstriden: Både 1 Vichy Grif och 2 Callmeawinner är väldigt kvicka ut och vill till spets, knapp fördel Vichy Grif på grund av innerspåret.

Loppanalys: Vem som får spets lär avgöra väldigt mycket av loppet. Jag stannar till slut på 1 Vichy Grif som den mest troliga ledarinnan då hon i kraft av spår invändigt om 2 Callmeawinner borde ha en liten fördel. Vichy Grif har börjat året riktigt bra och kommer med två raka segrar, näst senast från just spets och gången efter enkelt till slut efter en trevlig ryggresa.

2 Callmeawinner kan som sagt också öppna hiskeligt fort och chans finns givetvis att man tar sig förbi Vichy Grif. I så fall blir rollerna ombytta. Senast provade hon rikstoton men slog i galopp kort efter start. Har varit rejäl en längre tid före det och är, även om det då blir dödens den här gången, en häst att räkna med tidigt i ett sådan här lopp.

Risk finns förstås att körningen om ledningen blir för utdragen, och i så fall är det kanske Järpedals andra häst i loppet 6 Okaloosa Bell som kan kliva in i huvudrollen. Fyraåringen står inte särskilt långt efter sin stallkamrat Callmeawinner i kapacitet och slog ju den samma i ett lopp i början av februari.

Spelförslag: Jag går på min idé att 1 Vichy Grif håller ledningen och spelar vinnare till oddset 2.75 hos Unibet.

Axevalla. Lopp 5 – spelstopp: 16.10

Spetsstriden: Bara två hästar på start och 1 Etell Me spetsar nog initialt, men gissningsvis kommer man bakifrån tidigt och då är 8 Åsens Aragon och framför allt 9 Farlander Am troligast.

Loppanalys: Ett ganska ojämnt lopp där 9 Farlander Am lär och bör ha stort favorittryck på sig, trots att det här rör sig om en årsdebut. Det är en för klassen klart kapabel sort som vunnit 4 av sin 10 starter hittills och knappast räds dagens motstånd. Tog en säker seger från spets på just Axevalla näst senast för att sedan inte räcka helt i ett rikstotolopp. Har begåvats med springspår här, vilket borde passa perfekt då hästen är bra ut och det bara är två hästar på start. Blir inte förvånad om Jepson sitter i ledningen ganska snart. Värt att beakta är att Farlander Am inte startat på ett par månader, men i ett normalt fall är det här toppchans.

8 Åsens Aragon tillhör de bättre i loppet, sett till kapaciteten. Med Peter Untersteiner i jollen och ett springspår blir det såklart spännande här. Hästen har dock inte sett lika vass ut i de senaste starterna men är han förbättrad till nu kan han utmana.

5 Perfect Gede tycker jag känns som ett intressant spel i loppet. Han har gått riktigt bra en längre tid med flera segrar. Senast på Solvalla hamnade han väldigt långt bak men gick rejält till slut i kön, så formen finns där. Perfect Gede är en notorisk stark avslutare och bör åtminstone ha bra möjligheter på en plats bland de tre.

Spelförslag: Farlander Am känns normalt svår att slå men 5 Perfect Gede är ingen tokig sort och jag testar ett spel på plats till oddset 1.55.

Axevalla. Lopp 6 – spelstopp: 16.30

Spetsstriden: Alibi kan öppna men vill nog ha rygg, 3 G.K. Trixy försöker ta emot 5 Mon Ami Lane som nog är kvickast. Kanske sänds 8 Ruth Halbak fram direkt?

Loppanalys: Inget jättemärkvärdigt race där jag fastnar för 9 Vapour Trail som såg riktigt fin ut senast. Stenströmer-hästen gjorde då comeback efter vintern och uppträdde klart förbättrat; gick då i spets, fick lite tryck under vägen, men lättade undan i mycket bra stil över upploppet efter att ha travat sista varvet nedåt 1.15. Man brukar anta att hästar är snäppet bättre med en sån årsdebut i kroppen och det ser intressant ut här. Läget nu är givetvis ett helt annat, men intrycket var så pass bra att jag tror att skicklige Jepson reder ut det här.

8 Ruth Halbak är ett spännande motbud. Har visat lite osäkra tendenser men också mycket fart när det funkat, så som vid karriärens enda seger hittills. Stoet gick också mycket bra efter en galopp på Jägersro i slutet av oktober. Återkommer efter ett uppehåll här och är lite svårbedömd därmed, men kan också vara riktigt förbättrad efter vilan. Hett motbud, trots tråkiga spåret.

3 G.K. Trixy känns inte fullt lika bra som stallkompisen Vapour Trail men har visat fina takter i flera starter på sistone utan att kunna slåss om segerstriden. Läge och distans känns som en klar fördel här, särskilt som tuffast motståndarna brottas med sämre spår. Hästen är snabb ut och otänkbart är det ej att hon leder runt om.

Spelförslag: Jag gillade intrycket på 9 Vapour Trail senast och tror hon vinner igen. Spelar vinnare till oddset 5.25.

Axevalla. Lopp 7 – spelstopp: 16.50

Spetsstriden: 1 Rise Again har funkat bra i ledningen förut och ska ha en fin chans att hålla upp här.

Loppanalys: Relativt billigt lopp där 11 Starforlife Palema sticker ut. Det är nog ganska säkert bästa hästen i fältet, meriterad från tuffar sammanhang än detta och gjorde en klart positiv insats i sin årsdebut näst senast. Dock såg det inte alls lika bra ut senast i Eskilstuna då han gick som ett sänke sista halvvarvet från dödens. Nu ska det sägas att hästen fick ett otacksamt lopp då, jobba i dödens föll inte Starforlife Palema i smaken och det såg kanske värre ut än vad det var. Som sagt, bästa hästen i loppet och springspåret på tillägg borde ge honom en fin position, men det känns svårt att förorda spel med tanke på insatsen senast.

1 Rise Again känns som det bästa motbudet. Har gjort flera bra lopp för kusken och tagit ett par segrar från ledningen; vann väldigt enkelt näst senast efter lugnt tempo inledningsvis. Läget ser ut att passa och han gäller som spetsfavorit. Tror det är god chans att han leder runt om igen.

5 Barbaresco V.W. är en häst som i grunden duger långt i ett sådant här lopp, men han återkommer efter ett långt uppehåll och även om han är bra grundtränad är det svårt tro på seger direkt.

10 Easy Tiger Pellini är också en sort som har kapacitet för klassen, men har inte visat något som antyder toppform direkt i senaste starterna. Startar tätt nu, var ute i torsdags, och månne kan det ha fört hästen framåt.

Spelförslag: Provar gå emot favoriten och spelar 1 Rise Again vinnare till oddset 3.15.

Axevalla. Lopp 8 – spelstopp: 17.10

Spetsstriden: 6 Madjica Hudson stack iväg väldigt bra senast och vill till spets igen, men lär nog få svar av 5 Carozzo.

Loppanalys: Ett öppet lopp där 10 Amelia känns som den bästa hästen i grunden. Hon har två segrar på sin sex starter och sett klart bra ut vid segrarna som hon tog i somras. Senaste insatsen var hon dock svagare men hästen har nu fått två månader på sig och tränat på ett mycket positivt sätt varför jag vill tro att hon är förbättrad till den här starten. Det här är inget märkligt lopp och med lite klaff på resan är Amelia given vinnarkandidat här. Ett bra spel.

6 Madjica Hudson var mycket positivt senast på Mantorp. Då stack hon till spets direkt och vann sedan ohindrad. Det var förvisso inget tufft lopp, men det är å andra sidan kanske inte det här heller. Lär gasas mot ledningen igen och når hon dit är det bra chans.

5 Carozzo är dock ett starkt motbud i kampen om spets. Hästen har ingen seger ännu i karriären men är nog bättre än så och skulle man komma till täten här, kan det hålla.

3 Teton Miss Lindy är bättre än raden. Höll bra från dödens näst senast och var på väg framåt i tredje spår senast när hon slog över i galopp i sista sväng, hästen såg inte alls slagen ut då. Bra läge här och ett trevligt platsspel.

1 Flosse har kapacitet som inte står långt efter de bästa i fältet, men har inte startat på lång tid och kan knappast vara på topp. 8 Marcel P. såg klart bättre ut senast då han vann från spets, men läget nu sätter ned förhoppningarna en hel del.

Spelförslag: Ett jämt lopp där jag tror mest på 10 Amelia och spelar vinnare till oddset 4.75 och provar också en slant plats på 3 Teton Miss Lindy till fina oddset 2.80.

Axevalla. Lopp 9 – spelstopp: 17.30

Spetsstriden: Efter strykningen på 3 Smokey Herman är 4 Everton klar spetsfavorit.

Loppanalys: För Peter Untersteiner har 4 Everton gjort tre starter och det har sett väldigt bra ut i de två senaste, det här är nog en häst för rikstoton inom kort. För två starter sedan på Åby öppnade han väldigt kvickt för ledningen, blev het på kuppen men seglade ändå undan över upploppet i läcker stil. Senast gick valacken en stark avslutning och tog på Sevilla sista biten utan att kunna ta sig förbi. Everton är bevisligen mycket snabb ut och om man inte tar spets av egen kraft känns det som troligt att man blir släppt dit. Så som hästen sett ut i de senaste loppen, känns det svårt att gå emot honom som vinnare här.

8 Cafu Boko har toppform, höll mycket bra som knappt slagen tvåa senast. Hade kunnat vara en luring loppet om man lottats till ett bättre läge.

Spelförslag: Everton bör vinna här men oddset är ej spelbart.

Axevalla: Lopp 10 – spelstopp: 17.48

Spetsstriden: 2 Cocktail Abb provar att hålla ut främst 5 Wallbanger R.W. från början.

Loppanalys: Vidöppet lopp med flera formstarka hästar. 12 Global Woodstock är nog den bästa sett till grundkapacitet. Han var ute mot tuffa hästar i fjol som treåring och går en intressant säsong till mötes. I årsdebuten senast blev det dock för tungt, hästen slaknade till slut efter att ha öppnat 1.10 första 500 för ledningen. Med den genomköraren i kroppen kan man tänka att hästen klivit fram ytterligare. Det är inget roligt läge nu, men lång distans borde vara ett plus. Kan runda rubbet.

2 Cocktail Abb är den troliga ledaren i loppet. Hästen är snabb från start och visat sig effektiv i spets. Där gick han vid senaste segern och var då smått överlägsen till slut, över samma distans som dagens. Borde ha bra chans från ledningen.

9 Enge Kevin har gjort flera bra lopp på sistone och plussade rejält senast när han återkom efter ett par veckors uppehåll; gick en tung avslutning och det verkar allmänt positivt kring hästen. Läget här behöver inte vara fel, Enge Kevin kommer till slut.

1 Unlimit Lavec har bara gjort bra lopp en tid, särskilt senast när han övertog från dödens, ryckte undan med flera längder och höll undan även om krafterna tröt sista biten. Innerspåret här är dock kanske inget plus, men han räknas om det löser sig.

Spelförslag: Finns flera möjliga spel i loppet, tror att Global Woodstock är bästa hästen, men väljer att gå på 2 Cocktail Abb i förhoppning att man håller upp spets och sedan stannar där. Spelar vinnare till oddset 5.75.

Samtliga spelförslag Axevalla:

Lopp 4: vinnare 1 Vichy Grif till oddset 2.75
Lopp 5: plats 5 Perfect Gede till 1.55
Lopp 6: vinnare 9 Vapour Trail till 5.25
Lopp 7: vinnare 1 Rise Again till 3.15
Lopp 8: vinnare 10 Amelia till 4.75
Lopp 8: plats 3 Teton Miss Lindy till 2.80
Lopp 10: vinnare 2 Cocktail Abb till 5.75

Notera att oddsen på unibet.se är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Momarken: "Rolig Norgehistoria för Patrik?"
Nästa nyhet
Tips Momarken: ”Rolig Norgehistoria för Patrik?”

Tips Momarken: ”Rolig Norgehistoria för Patrik?”

Tips och analyser Momarken

Momarken. Lopp 5 –  Spelstopp 16.18

Tävlingarna avgörs på Momarken i Norge och tänk på att upploppet är hela 240 meter. Långt och utslagsgivande och även bakspårshästarna får chansen. Trots detta så är tätkänning som vanligt bra. Vi kör utan körspö i Norge och voltsystemet är annorlunda. Spår fem i voltstart är ett bra spår i Norge. Långa rakor och snäva kurvor är det på denna bana.

Spetsstriden: Om 2 Moruga trampar iväg som jag tror så bär det nog av till ledningen. Svanberg ska försöka komma rätt på det från springspåret i Norge och det kan bli strul. Träffar han rätt så kan det bli spets med 6 Dooleys U.N.G.
3 Soros Kronos är också ett spetsbud.

Loppanalysen: 2 Moruga är inte helt stabil men på slutet har det ockå varit en del strul med i bilden. Senast blev det lite väl mycket första biten i jakt på att försvara innerspåret till spets och näst senast kördes han upp i vagn. Spår två har han grejat tidigare och jag är inne på att Ludde tidigt är i spets med Moruga. Hästen är stark och körs offensivt och distansen bör han tackla lätt. Stall Kolgjini har kommit igång bra efter lång sämre period och från ledningen är det bra chans här. Hästen har en speciell aktion  och passar perfekt då han får sträcka ut i tät.

6 Dooley’s U.N.G. blir inte så lätt att fånga in om det skulle bli spets. Senast fick han aldrig fritt i tid och det krånglade en del. Svanberg ska nu försöka få träff från springspåret i Norge och det är inte helt lätt. Hans häst är bra och kan vinna även med annan resa än spets.

4 Goeie Gozer kan vara outsiderbudet. Såg fin ut näst senast och Kolnes var uppåt senast men det blev galopp. Kan duga felfri. Duktig tränare här.

15 Jet Voice har många att runda men distansen är ju lång. Avslutade bra senast och vann i fin stil näst senast. Med rätt hjälp under vägen så blir Jet Voice farlig för då biter speeden bra. Fyra gånger i odds är dock inget extra från detta läge.

10 Sphinx d’Inverne är betydligt bättre än vad raden ger sken av.

3 Soros Kronos kan duga bra från ledningen men riskerar mangel från de bästa svenska buden.

Spelförslaget: 2 Moruga tror jag drar till ledningen och sedan får övriga jaga. Förgäves tror jag och spelar vinnare till oddset 5,65.

 

Momarken. Lopp 6 – Spelstopp 16.40

Spetsstriden: 1 Amazing Case har läget. 3 Towandas Classic utmanar och har vettig spetschans. 5 Livi Memory är kvick i benen och kan ta sig förbi. Höitomt är säker. Tror det kan bli Livi Memory som tar sig förbi. Trivs utmärkt i spets.

Loppanalysen: Ett öppet och rätt profillöst lopp. 12 Miss Åslanda är tidig. Hon höll farten bra senast coh Horpestad har siktat hit. Springspår på tillägg kan betyda en bra position direkt. Riskerar ändå att få göra en del grovjobb på väg fram mot eventuell seger och är bara en av flera.

3 Towandas Classic gnetar på fint. Har bra läge och det kan bli spets eller åtminstone en passande löpning i främre träffen.

4 Balaine höll bra som tvåa bakom Towandas Classic senast.

6 In Håleryd är tidig om det löser sig från innerspåret på tillägg. 10 Tourmalet med lopp i kroppen samt barfota runt om och helstängt huvudlag är inte alls borta.

Min idé är 5 Livi Memory  även om formen är oviss. Jag gillade hästen vid segrarna  i vintras. Sedan har hon inte fått till det men det ser ut som en bra häst. Nu vankas intressanta ändringar med lättning i balansen, bike och rycktussar. Spåret med Höitomt är bra och hästen har visat sig bra i ledningen. Är nog allra bäst där hon är lite stänkrädd. Sitter formen där och ändringarna faller väl ut så måste hon vara tidig i ett lopp som detta och jag provar en slant till 7,50  gånger fläsket. Jag gillar hästen.

Spelförslaget: Jag chansar på att 5 Livi Memory är i ordning och spetsar hem det. Med hjälp av en del intressanta ändringar. Vinnare till oddset 7,50 får det bli.
Ett bra odds om hon är i ordning.

 

Momarken. Lopp 7 – Spelstopp 17.03

Spetsstriden:  1 Adiago Trot försöker ta emot 2 Global Takeover och sida vid sida kan det gå bra. Innerspåret med bil på bortre långsidan är ändå lite lurigt.

Loppanalysen: 1 Adiago Trot har bra segerchans om han håller upp ledningen och det tror jag ska gå bra. Lindgrens häst kan öppna bra och snabbe 2 Global Takeover ska ta sig förbi sida vid sida och det är inte helt lätt. Senast fick Adiago Trot sent fritt men hann fram till seger, vilket var bra gjort. Får han spets och dämpa något så blir han svår att fånga in. Innerspåret på den långsidan är ändå lite lurigt och det finns viss strulrisk.

Stallkamraterna 7 Kick Off Classic och 6 Kicking Classic löper båda bra och är tidiga. Kick Off Classic är kanske lite mer vinnarhäst av de två och lär avsluta bra igen.

5 American Cheque galopperade bort en trolig seger senast. Nu kan det bli barfotakörning och Hamre har ett outsiderbud i denna häst.

2 Global Takeover kan duga från spets men lång distans är ovant och känns sådär.

Spelförslaget: Jag tror 1 Adiago Trot håller ledningen och har bra chans att spåra runt om. Vinnaroddset till lite dryga två gånger  degen  är ändå bara sådär och jag står över. Det kan strula.

 

Momarken. Lopp 8 – Spelstopp 17.25

Spetsstriden: Frågan är vem som vill dra tåget i spets. 1 Tripsson Ö.K. var kvick iväg från spår ett näst senast och körs nog i tät.

Loppanalysen: Kallblod och favoriten 6 Roli Eld har en mycket bra uppgift. Senast smög han med bakom Odd Herakles och tog sig förbi denna och slutade tvåa bakom Ulsrud Tea som spetsvann. Lite skillnad på motstånd och sprang då en 20-tid. Är stabil och bra från start och bra varje gång. Toppchans här. Oddset är 1,80 som vinnare och det får vara. Trots att jag tror den vinner.

Mer öppet bakom. 1 Tripsson Ö.K. kan leda länge. 3 Emil Mollyn är fin. Vann överlägset senast och formen är mycket bra.  10 Eldvin är vårt svenska hopp och ingen oäven sak. 2 Nordby Fröy kan få en fin resa där framme.

Spelförslaget. Jag tror favoriten vinner men 1,80 som vinnare lockar inte så mycket. Jag står över.

 

Momarken lopp 9 – Spelstopp 17.48

Spetsstriden: 1 M.S.Triple J. och 3 Red Bar öppnade båda mycket bra då de möttes senast. M.S.Triple J. tog då emot Red Bar och bör kunna göra det igen och därmed spetsa.

Loppanalysen: 1 M.S.Triple J. blir hårt spelad och det köper jag. Var riktigt fin senast då han spetsade och sedan gick undan till helt ohotad seger. Hamre låter helnöjd och är nu inne på att rycka alla skorna på sin häst. Han bör hålla upp ledningen och sedan kunna dirigera hem loppet. Oddset hos unibet stannar vid 2,05. Inget överodds men jag provar en slant.

5 Crackajack är bäst med ryggresa då han lätt bli het annars. Kan duga fint med rätt resa.

12 My Dream Art var positiv vid seger senast och har lopp i kroppen. Jobbigt läge men upploppet är låååångt.

3 Red Bar kan vara intressant om det skulle bli tät men ettan bör vara för snabb. 8 Dream Builder har toppform men läget talar emot.

Spelförslaget: Jag tror att 1 M.S.Triple J leder runt om och vinnaroddset 2,05 får duga.

 

Momarken  lopp 10 – Spelstopp 18.18

Spetsstriden: Det är oerhört tufft att ta emot startkatapulten 4 Pastore Bob. Snabba är även 1 Clemenza Am och 2 Donatomite så osvuret är bäst men det ser ut som favoriten till spets.

Loppanalysen: 4 Pastore Bob har årsdebuten avklarad och den löste han elegant. Lätt seger från spets i billig omgivning. Nu har Johans Elitloppshäst fått en nyttig genomkörare och Johan kan spänna bågen. Den här uppgiften ser också tilltalande ut då hästen fått spetsläge. Det är snabba hästar invändigt men det är grymt tufft att hålla ut Pastore Bob. Motstånd saknas inte men favoriten från spets med senaste loppet i kroppen har toppchans. Oddset är därefter och det blir knappast bike nu då Johan har respekt för kurvorna på Momarken. Finns ingen anledning att spela vinnare till låga 1,60 och jag står över loppet helt och hållet.

9 Lionel är hemma i Norge igen och han är alltid intressant. Lita på att Antonsen vill visa upp honom i fint skick på hemmaplan. Helstängt huvudlag lär det bli och det är bra.

2 Donatomite öppnar snabbt och kan få loppet. 6 Cokstile är bra men borde inte vara i superform.

Spelförslaget: Här vilar vi. Inget spel till intresse finnes.

 

Momarken. Lopp 11 – Spelstopp 18.40

Spetsstriden. 2 Marcello Wibb kan öppna bra men det kan bli svårt att svara ut 3 Gigolo N.L. som är snabb.

Loppanalysen: Här låter Johan uppåt på sin 2 Marcello Wibb. En häst som gillas och har lopp i kroppen. Avslutade bra senast och bör vara vassare nu. Tur i spårlotningen har de haft och det kan bli spets.

Snabb ut är även 3 Gigolo N.L. och den kan ta sig förbi och vinna. Hästen har löpt bra och nu vankas skoryck. Har löpt bra i ledningen och ser ut att växa där.

9 Ecu de Mieloui är en skön typ. Lite lagom smålat. Han radar fina insatser och gynnas av högt tempo. Ger lite halvtunt i odds och jag tror det blir kämpigt runda till seger.

4 Roi du Monde avslutar bra och har prima styrka. Kan absolut duga.

Jag gillar 8 Derby Simoni som är min idé trots läget. Höll farten fint från utvändigt ledaren senast och enbart besegrad av smygkörd. Rejäl vid segern före det och den här är bra. Nu blir det förmodligen bike och helstängt huvudlag och det kan verkligen ge extra växlar. Hittar Kim ner i vettigt läge så får de övriga vara bra för att hålla undan och jag provar.

Spelförslaget: 8 Derby Simoni är bra och det vankas spännande ändringar. Jag spelar vinnare till 6,75.

Mina spelförslag:
Momarken lopp 5Vinnare 2 Moruga till oddset 5,65.
Momarken lopp 6 – Vinnare 5 Livi Memory till 7,50.
Momarken lopp 9 – Vinnare 1 M.S.Triple J. till 2,05.
Momarken lopp 11 – Vinnare 8 Derby Simoni till 6,75.

Avstå spel på:
Momarken lopp 5 – 15 Jet Voice

Momarken lopp 6 – 3 Towandas Classic
Momarken lopp 11 – 9 Ecu de Mieloui

Oddsen hämtas från unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nya Zeelands Tornado Valley borta från Elitloppet
Nästa nyhet
Nya Zeelands Tornado Valley borta från Elitloppet

Nya Zeelands Tornado Valley borta från Elitloppet

Det blir inget inslag från Oceanien i årets Elitloppet. Hoppet Tornado Valley är ute ur leken efter att ha fått sin segerrad bruten i senaste starten.

En häst från ”down under” brukar bli ett exotiskt inslag i Elitloppet och länge har den nyzeeländska segerstaplaren Tornado Valley varit på Solvallas observationslista. Teamet kring hästen har tidigare även visat sitt intresse för en långresa till Sverige. Men det står nu klart att det inte blir så.

– Han var dålig i sin senaste start och kretsen tyckte att han kändes sliten efter att ha varit igång under vinterhalvåret. Nu kommer han att få en paus och pusta lite. Han är inte aktuell för Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till Travronden.

Tornado Valley hade nio raka segrar före det att han den 9 mars skulle försvara sin titel i Australian Trotting Grand Prix på Tabcorp Park. Men favoriten slutade i det slagna fältet bakom den vinnande Big Jack Hammer. Anders Malmrot säger till Travronden att ingen annan häst från de oceaniska länderna blir aktuell för Solvalla i år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop borta en månad - efter operation
Nästa nyhet
Björn Goop borta en månad – efter operation

Björn Goop borta en månad – efter operation

Björn Goop har inte setts i sulkyn sedan förra söndagen – och han blir borta en månad till framöver. Anledningen är en nyligen genomgången operation.

Björn Goop har haft en stark start på året, i synnerhet i Frankrike där han förra söndagen segrade med Readly Express i Critérium de Vitesse. Men det är också senaste gången som Färjestads-tränaren satt i tävlingssulkyn. Topp-drivern blir borta ytterligare några veckor – på grund av en operation.

– För nio år sedan råkade jag ut för en olycka i Norge och i samband med rutincheck nu i vintras hittade man en blödning på min ena binjure som en följd av olyckan. Operation var att rekommendera och den genomfördes i måndags i förra veckan. Allt gick jättebra och läkarna var nöjda. Jag är hemma på gården och jobbar på men ska också försöka vara lite ledig och åka iväg någonstans när smärtan släpper, skriver Björn Goop i sin krönika på Sportbladet.

I sin krönika menar tränaren och kusken att han siktar mot att vara tillbaka i loppen till mitten av april. Till påsk väntar sannolikt en intressant kuskinsats bakom Bold Eagle i Prix de l’Atlantique.

Läs även: Bold Eagle nya vapen – Björn Goop som kusk?

(Foto: Scoop Dyga)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Så ser Aubrion du Gers väg mot Elitloppet ut

Travtips

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Travtips
lördag 19.00, 25 januari
Söndag, Vincennes, Prix d’Amérique Prix d’Amérique avgörs under söndagen och det med Face Time Bourbon som favoriten. Femåringen har sett helt lysande ut under hela karriären och kommer förstås inte bli lätt att tas med när den stora uppgiften nu vän...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 13.52, 24 januari

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.18, 24 januari

Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 23 januari

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson