Andraplatsen i Prix de Bourgogne förde Timoko till toppen. Nu har hästen passerat Ready Cash som den vinstrikaste i Frankrike genom tiderna.

Timoko, körd av Björn Goop, gjorde sin första start som tioåring och svarade för en fin prestation som tvåa bakom Bold Eagle i Prix de Bourgogne.

Samtidigt blev den Richard Westerink-tränade stjärnan historisk. Totalt har hästen under sin karriär tjänat 4 301 098 euro (vilket motsvarar 41,1 miljoner kronor) och passerade därmed Ready Cash, med 4 282 300 euro, som den vinstrikaste i Frankrike någonsin.

Mot 6:e starten i PdA. Foto: ALN

– Min häst gick vad han kunde och kämpade till linjen, men Bold Eagle var bättre och mot honom kunde vi inget göra. Timoko startar inte mer innan Prix d’Amérique, säger Westerink om söndagens lopp för Paris-Turf.

Timoko har i sin karriär hittills vunnit 26 av 71 lopp och har tävlat kontinuerligt sedan tvååringssäsongen. Hästen dominerade kullen som tre- och fyraåring och har skördat enorma framgångar även som äldre.

På meritlistan kan noteras hela elva Grupp 1-segrar och bland triumferna kan nämnas Elitloppet 2014, Prix de France 2015 och fem raka starter i Prix d’Amérique med silvret från i fjol som främsta framgång.

Läs även: Bold Eagle var bossen i Prix de Bourgogne

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Genrepet avklarat – PdA blir nästa för Bold Eagle

Genrepet avklarat – PdA blir nästa för Bold Eagle

Lätta segrar i Prix du Bourbonnais och Prix de Bourgogne. Den senaste blev genrepet. Nästa start för Bold Eagle blir i Prix d’Amérique.

Bold Eagle är den stora favoriten inför Prix d’Amérique om fyra veckor. På söndagen visade han åter var skåpet ska stå då han på lätta hovar spurtade hem Prix de Bourgogne.

Nivard kör PdA-favoriten. Foto: ALN

Det blev också hästens sista start innan årets största uppgift – sitt titelförsvar i Prix d’Amérique. Ett lopp med 4,3 miljoner kronor till vinnaren.

– Hästen väntade i kön och gavs ett sparsamt lopp, men när han attackerade gick han riktigt fort. Han kommer inte ut till någon mer start innan Prix d’Amérique, säger tränaren Sébastien Guarato till Paris-Turf.

Det betyder alltså att Bold Eagle avstår Prix de Belgique (den 15 januari), ett lopp som han vann i fjol. Hästen har hittills i sin karriär 30 segrar på 35 starter och drygt 21 miljoner kronor på kontot.

Läs även: Bold Eagle var bossen i Prix de Bourgogne

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle var bossen i Prix de Bourgogne
Nästa nyhet
Bold Eagle var bossen i Prix de Bourgogne

Bold Eagle var bossen i Prix de Bourgogne

Vem ska kunna rå på Bold Eagle i Prix d’Amérique? Den franske kejsaren såg mäktig ut när han accelererade till segern i Prix de Bourgogne.

Om fyra veckor ska Bold Eagle försvara sin titel i Prix d’Amérique. Den nyblivna sexåringen såg riktigt läcker ut när han under nyårsdagen stärkte sin aktier ytterligare genom seger i Prix de Bourgogne, det tredje B-loppet på Vincennes.

"Örnen" ser lysande ut inför PdA. Foto: ALN

I vanlig ordning var det Franck Nivard som satt bakom Sébastien Guaratos superstjärna. Bold Eagle fick en lugn start och landade som fjärde häst i andraspår.

Snabbast från start var inte oväntat Timoko där Björn Goop gasade till ledningen och kunde öppna första 600 efter i underkant 1.08.

När fältet tågade in i uppförsbacken sändes Bold Eagle framåt och bidade sin tid en bit i andra utvändigt, bakom Voltigeur de Myrt som gjort loppet i dödens.

Timoko stretade emot bra som tvåa. Foto: ALN

In genom sista sväng öste Goop det som gick bakom Timoko i ett försök att skaka av sig motståndet, men samtidigt vred Nivard på med storfavoriten som svarade med en mäktig acceleration genom kurvan.

Timoko, som vann det här loppet i fjol, kämpade duktigt men kunde inte värja sig för Bold Eagles avslutning, mitt på upploppet var saken redan avgjord och segermarginalen skrevs till en längd med till synes gott om krafter i behåll.

Bold Eagle noterades för 1.12,1a över 2100 meter. Timoko silvermedaljör på 1.12,2. Bakom spurtade Booster Winner, också från Guaratos stall, sylvasst till tredjepriset för Eric Raffin och säkrade därmed en plats i Prix d’Amérique.

Call Me Keeper fastlåst. Foto: ALN

De svenska förhoppningarna sattes till Call Me Keeper. Daniel Redén-träningen hade Jean-Michel Bazire i sulkyn men ekipaget fick aldrig se dagens ljus.

Call Me Keeper gjorde loppet som fyra på innerspår, letade förgäves efter fritt och kom i mål som sjua (på 12,6) men med krafter kvar.

Redan PdA-klara Princess Grif visade fortsatt form och knep fjärdepriset, precis före Voltigeur de Myrt som gjorde ett starkt lopp från dödens. Univers de Pan gick som trea invändigt och hade också krafter kvar i mål som sexa.

Du kan se loppet här.

*Trinity Zet, körd av Matthieu Abrivard, slutade trea efter en fin spurt i Prix d’Angoulême men hade för långt fram till vinnaren Coeur Baroque som vann för Damien Bonne på 1.11,3a på 2100. Vinnaren fick 40 500 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Eskilstuna

Söndag: V64-tips till Eskilstuna

V64 Eskilstuna 1 januari

Omgången: Sundbyholmstravet är först ut 2017 med V64-tävlingar och det är Jackpot samt Grand Slam-chans. Jag går ut tufft och spikar direkt i inledningen där draget ska spetsa hem det och inte heller min andra spetsspik är favorit så nu går vi för pengarna! 

Spikarna: 1 Gigant Proud (V64-1) och 7 Matchmaker As (V64-4) har intressanta uppgifter som ickefavoriter och jag tror att båda har bra chans att spetsa hem respektive lopp!  

V64-förslaget är på 1848 kronor (enbart för alla rätt):

1 Gigant Proud (6-3)
10-14-9-6-2-3-11-1-13-8-4 (5-7)
1-11 (3-5)
7 Matchmaker As (4-2)
7-10-2-3-8-5-14-9-4-15-11-13 (12-6)
9-4-5-1-10-2-3 (8-6)

1x11x2x1x12x7 = 1848 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

7 – 9 x 600
10 – 9 x 400

V64-1:

Ranking: A: 1 B: 6-3-9-10-4 C: 2-8-7-5

Spetsanalys: Jag tror inte att Quantum Outlook kan ta en längd på Gigant Proud som hållit upp de två senaste gångerna från innerspår.

Loppanalys:

3 Quantum Outlook är klar favorit, men det köper jag inte då han inte vinner så ofta och jag tror inte på ledningen. Han har visat form och gick bra med skor senast som tvåa bakom Linus Wibb som var bra. Litet fält och favorit bland trötta hästar gör att det kan vara han som måste göra jobbet och då blir det tufft.

Jag tar tjuren vid hornen och spikar 1 Gigant Proud som har toppchans att spetsa hem detta – om han travar hela vägen vill säga… Han är inte att lita på och främst i ssta säng har han hoppat flera gånger, inte bara i denna regi. Han har bra fart för loppet, och vid segern avgjorde han säkert och senast hoppade han i slutsvängen med norsken sparad efter att ha gått i dödens. Kul spik till runt 15%!

6 Topgear vann V75-final under Elitloppshelgen, men har sedan åtta raka starter med som bäst ett femtepris. Duger här gör han, för det var uppåtform senast i upphämtningen efter galopp.

V64-2:

Ranking: A: 10-14 B: 9-6-2-3-11-1-13-8-4 C: 5-7-12-15

Spetsanalys: Ovisst, Beautys Baby kan öppna om den travar. Laufey galopperade från spår 2 och 4, men den är snabb i benen felfri. Minnestads Calais är hopplöst osäker, men har tagit spets två gånger i volt bland alla galopper och även Global Revenue öppnar okej.

Loppanalys: 10 Global Tailwind kommer med tre raka segrar och det är bra utveckling i hästen som ser allt starkare och bättre ut. Det har varit ganska billiga sällskap, men han har varit smått överlägsen och detta lopp är snarare sämre än senast då några vettiga var med. Han har dock segrarna i spets och dödens, men distansen bör passa och han har nog bra chans att mosa dessa under slutvarvet. Jörgen kör med självförtroende med allt bättre stallform. Tänkbar speik/utgång men som jättefavorit testar jag att gardera och jobba för skrällar.

Mitt skrälldrag är 14 Stardust Hill! Han är inte så tokig och jag tycker att han höll tappert då han inte fick mycket hjälp av kusken senast i Lördagsloppet utan hängde i spåren sista 1100 efter att ha inlett med att backas sist. Det var tuffa Aileron som vann och han höll till femtepriset och det är väldigt mycket enklare hästar nu. Jag gillade sättet han bet ihop då han var trött och stångade sig före en klunga som utmanade sista 100. Till 5% känns det spännande att spela med honom!

Bakom är inte mycket att ta på och då alla rensar duktigt så målar jag på rejält.

V64-3:

Ranking: A: 1-11 B: 3-5-10-2-12 C: 7-6-9-4-8

Spetsanalys: Voltstart även i detta lopp och jag tror att favoriten Sembs Rebir har bra spetschans, han höll upp mycket enkelt då han hade just innerspår men då utan springspårshästar. Värst emot Klaus Kern med Global Pleasure som spetsat från springspår tidigare.

Loppanalys: Detta bör 1 Sembs Rebir spetsa hem då han sett mycket bra ut i nya regin i tre starter. Senast avgjorde han hur enkelt som helst över upploppet och det var bra studs i mål. Ohlsson är vass från start och hästen öppnade mycket rappt med just innerspår för Magnus Jakobsson och bara forsade till spets med flera längder med skönt driv ur volten och första 100. Jag tror på spets och given etta.

Det är inga segermaskiner i loppet, men 1% på 11 Fourteenosix är på tok för lite, den har kapacitet och visade fart som duger gott i tidigare regi för Svedberg och segrarna (två stycken) togs övertygande. Det har inte varit framgångar alls under 2016, men senast var det massor sparat bakom hästar och riktigt spelintryck i lopp som Ola Montana vann. Han har inte haft rätta glidet, men nu tredje starten i ny regi och vrålkul dubbling till 1%!

Hårt betrodd är 3 Wake Up America som vunnit två av fyra senaste loppen, först från ledningen då han var överlägsen i uppsamlingslopp och senast avgjorde han sista 700. Spets har han tagit 2/3 senaste med framspår, men båda från innerspår och han får svårare att ta längd på 1 än om det varit ombytta roller.

V64-4:

Ranking: A: 7 B: 4-2 C: 5-3-1-6-8

Spetsanalys: Flera kan öppna men jag är helt inne på att Matchmaker As körs till ledningen efter en bit.

Loppanalys: 4 Tenzing hyllas av tränare Meilink, men det är ingen enkel nöt han ska knäcka om jag har rätt i spetsstriden. Han har alltid visat bra kapacitet, men var tapper vid segern då han matade ner alla via spåren. Sjuk i halsen senast och därmed sämre och han har varit ifrån nu i två månader och toppform är det knappast. Loppet är väldigt ojämnt och bara åtta anmälda och klart han kan visa sig bara vara bäst – men spelar på annat!

7 Matchmaker As har springspår och jag tror att han har bra chans att forcera till ledningen och där är han obesegrad efter hela sju försök! Han har också varit ifrån men här har han inte varit sjuk utan Göran har siktat in sig på vintertävling då hästen är för osnabb på sommaren. Han vann långlopp på V75 från spets förra vintern och den normalt försiktiga Jansson låter ovanligt nöjd och jag tror det är spets och mycket bra chans att mata undan. Spik på andrahandaren!

V64-5:

Ranking: A: 7-10 B: 2-3-8-5-14-9-4-15-11-13 C: 12-6-1

Spetsanalys: Estelle Web kan spetsa trots trista spåret, men det kommer att kosta då flera vill ladda innanför.

Loppanalys: Dagens mest öppna lopp och här garderar jag brett. Tipset till en av favoriterna 7 The Lucky One som övertygat vid två raka segrarna och de 12 sista 700 han visade senast duger bra även här och på DD går jag mest på honom. Visst, det är vingelrisk men med formstark häst som är bra för klassen kan man ha lite mer marginaler i loppen.

Obersegrad i nya regin efter två lopp är 2 Dalhem Express som vann på 22,0/2140 senast och den banan var inte att leka med och det var bra gjort att hinna fram då draghjälpen var allt annat än bra. Söderholm låter klart uppåt och trots att han står tufft inne på pengarna så är han tidig och det är tack vare det han fick perfekt spår i Spårtrappan.

Betrodd är 8 Estelle Web som tog senaste segrarna från ledningen och har spetschans trots spåret, men hon stannade i spets senast och borde ha kunnat bättre. Nedåtform?

Mer intressant är då 10 Jeppas Pronto som kom med bra fart innan galoppen senast, och det såg konstigt ut för han fick det inte att stämma efter det. Om han trampade sig eller tappade en sko eller vad som hände? Jorma Kontio upp är hett och han kan vara skrälldraget och jag spelar DD även med honom.

V64-6:

Ranking: A: 9-4-5 B: 1-10-2-3 C: 8-6-7

Spetsanalys: Snabba hästar där Alvena Uni (spetsat 4 av 5 med spår långt in på vingen) och Nightingale Face ska vara de hetaste spetskandidaterna. Favorit på att den senare kan placera sig i ledningen.

Loppanalys: 4 Nightingale Face är en bra häst, inte minst från spets och den kan hon sno åt sig. Från ledningen har hon segrat 4/5 och är dryg att gå förbi. Senast var det comeback och hon kördes bakifrån, och efter perfekt lopp i ledarryggen kunde hon spurta förbi favoriten Elle Joli på upploppet.

Jag tror och hoppas att inledningen kan kosta mycket bland snabba märrar och på DD spikar jag 9 Banthechocolate. Där är formen klart uppåt igen och kapacitet finns det som duger gott här. Senast var det V75 dagen före Julafton och hon hamnade åt råttorna, men gick bra i skymundan där fina Diva Deo spurtade till vinst. Med startsnabb rygg i 2 Alvena Uni ska hon hamna bra på det och vara starkast i spurten.

10 Beatinathedevil F. är alltid betrodd och nyttig som få, men hon vinner inte så ofta och det är inte enbart en slump med raden 2-2-6-3-2 på fem senaste starterna. Hon såg ut att koppla grepp senast men blev utkontrad. Skulle Jepson lyckas rygga min DD-spik sista 700 kan hon kliva förbi, men det måste klaffa bra tror jag och inget större värde till 17%.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Claes Bokos flygande spurt fällde avgörande
Nästa nyhet
V75: Claes Bokos flygande spurt fällde avgörande

V75: Claes Bokos flygande spurt fällde avgörande

Det är inte ofta som Gulddivisionen vinns från tolftespår men Claes Boko bjöd på en rykande avslutning som innebar seger på Mantorp.

Efter skadebekymmer visade Claes Boko att han är tillbaka på allvar. I sin fjärde start för året kom den första segern för året – lagom i årets sista skälvande timmar.

Den Stig H-tränade sjuåringen spurtade strålande till segern i Gulddivisionen på Mantorp. Det här var faktiskt hästens först fullträff sen augusti 2014.

Claes flög. Foto: ALN

– Det blev lite tempo på loppet så det passade oss. De andra var lite trötta, men min häst var riktigt pigg och fin och gick bra till slut, sa kusken Örjan Kihlström efteråt.

De båda förhandsfavoriterna Attack Diablo och Royal Fighter försvann bort i galopp kort efter start. Därmed blev det Francais du Gull som kom att anföra och det i bra tempo. Efter 09/500 gick varvet efter 11,6.

Kihlström låg i fjärde utvändigt med Claes Boko men följde med i ryggar i sista sväng för att ge full gas i vida spår 250 meter kvar. Varenne-sonen avslutade med en ordentlig finish och fångade säkert in Flex Lane som fått fritt invändigt.

1.12,9a över 1640 meter visade kronometern. Flex Lane således tvåa, medan Västerboonthenews höll bra som trea efter att ha gjort loppet i dödens.

***

Enkelt värre för Bowling. Foto: ALN

*Hur lätt som helst för favoriten i Lördagsloppet. André Eklundh övertog tät med Bowling Triple X ur den första kurvan och kunde sedan kontrollera fältet helt. Fyraåringen, tränad av Christina Medin, gick undan säkert till seger på 1.16,8 över 2640 meter.

*Christoffer Eriksson tog hem Klass 2 med Dan Widegrens Hall of Fashion som ledde från start till mål. Conway Hall-valacken ryckte undan in över upploppet och vann lätt på 1.14,4a på 2140.

Glatt för Linus. Foto: ALN

*Linus Svensson gjorde inga fel i lärlingsloppet bakom sin Pharaon Face. Direkt till ledningen och sedan var loppet över. Fyraåringen tog sin fjärde raka seger och noterade 1.15,5a över 2140.

*Joakim Lövgren visade upp en vass Staro Ivy Leauge som via ett kraftfullt avancemang 700 kvar säkert avväpnade ledande Önas Igor över upploppet. 1,13,3a över 1640 var vinnartiden.

*Häftig avslutning i stoloppet av Roger Walmann-tränade Indoor Voices som låg sist på sista bortre, men efter att ha gått med i ryggar spurtade strålande och avgjorde kort före mål på 1.14,1 över 2160. I sulkyn satt Örjan Kihlström.

*Christoffer Eriksson har haft ett grymt år och avslutade det med seger i Bronsdivisionen. Springover gjorde debut i Tomas Malmqvists regi och tog säkert ned i dödens travande Frankie Brodde sista biten. 1.15,1a på 2640 visade uret.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen svensklycka i Paris - lätt för Avenir de Blay

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson