Tekno Odin fick lämna Moe Odins Äreslopp bakvägen i lördags. Nu bekräftas det man befarade. Stjärnan blir borta en längre tid.

Tekno Odin blir borta en längre tid. Foto: ALN

Tekno Odin hade stor uppvisning under hösten och vintern, men i sina senaste starter har det inte funkat för den norska kallblodsfantomen.

Efter starten på Bjerke i slutet av februari, fick Tekno Odin känningar i en senskida. Något som man antog hästen var kvitt när han startade i Moe Odins Äreslopp på Klosterskogen i lördags. Men hästen kunde inte göra sig gällande i loppet och utgick felfri.

– Då han skulle få upp farten bakom bilen kände jag att något skedde, han miste helt rytmen. Vi gjorde ett försök men det fanns ingen spänst i hästen. Det är tydligt att problemen i senskidan kvarstår, säger tränaren Öystein Tjomsland till tgn.no.

Tekno Odin ska undersökas grundligt av veterinär, men klart står redan att stjärnan inte kommer kunna delta i storloppen under Elitloppet och Oslo Grand Prix.

– Det är svårt att säga hur länge han blir borta, men det kommer nog ta ett tag. Jag har dock god tro att kommer tillbaka på topp igen, säger Tjomsland till tgn.no.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Un Mec d’Héripré ordnade guld i Costa Azzurra

Un Mec d’Héripré ordnade guld i Costa Azzurra

Un Mec d’Héripré visar fin form. På söndagen korades han till segrare i Turin när han tog Gran Premio Costa Azzurra från ledningen.

Franske stjärnan Un Mec d’Héripré, som tränas av Fabrice Souloys svåger Philippe Billard, var senast tvåa Critérium de Vitesse bakom Timoko, och kunde på påskdagen ordna en storseger i Italien.

Verbeeck. Foto: ALN

Gran Premio Costa Azzurra, med 68 250 euro till vinnaren, avgjordes på Vinovo-banan i Turin och med Jos Verbeeck i sulkyn stack Un Mec d’Héripré till spets.

Ringostarr Treb, som gått i rygg ledaren, och vinnarens stallfrände Timone Ek utmanade rejält sista biten men Un Mec d’Héripré höll undan hela vägen. 1.11,8a över 1600 meter var segernoteringen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Nadal Broline flög fram mot Olympiatravet
Nästa nyhet
V75: Nadal Broline flög fram mot Olympiatravet

V75: Nadal Broline flög fram mot Olympiatravet

Det var en ruskig finish som Nadal Broline bjussade på. Året kunde knappast börjat bättre för den fartfyllde sju-åringen. Nu väntar Olympiatravet nästa.

De två första deltävlingarna i Olympiatravet har slutat i överraskningar. Den tredje som kördes på Romme under påskdagen, skulle bjuda på ännu en joker i leken till stor-loppet på Åby om två veckor.

Reijo Liljendahl-tränade Nadal Broline, som här gjorde årets första start, svarade för en raketspurt av utsökt sort – och hann fram i en stenhård slutstrid för Ulf Ohlsson.

Ohlsson kirrade biljetten. Foto: ALN

– Han gick helt fantastiskt, det var väldigt, väldigt roligt. Vi hade väl lite förhoppningar på förhand, men det såg svårt ut under vägen. Det var långt fram, men hästen tog i fantastiskt bra, sa Ulf Ohlsson i segerintervjun.

Loppet skulle på förhand främst handla om Volstead och D.D’s Hitman och den profetian såg ut att bli besannad. Volstead gasade till ledningen efter en tuff öppning som visade 09,3 första 500.

När varvet sänktes till 13-tempo bytte Johnny Takter ut tredje utvändigt mot dödens med D.D’s Hitman. Över sista bortre började den utvändige pressa på och genom sista kurvan såg det ut att dra ihop sig mot en tvåhästarsduell.

Glänste rejält i årsdebuten. Foto: ALN

Fast, Nadal Broline hade inte gett upp. Via fjärdespår ur den sista svängen forsade Yankee Glide-valacken fram och över mållinjen möttes trion. Det fick dröja någon minut innan målfotot kunde ge svaret på frågan – Nadal hann fram. Nu väntar alltså final i Olympiatravet den 29 april.

– Det är en häst jag gillar jätteskarpt, det har väl märkts. Kan han hitta den där lilla extra växeln i år, så kan han hävda sig bra i de stora loppen, berömde segerkusken.

Vinnaren klockades till 1.11,8a över 2140 meter. I den stenhårda slutstriden var det Volstead som tog andrapriset, före D.D’s Hitman som verkligen föll med flaggan i topp. Solvato fick en invändig resa men kunde inte vara med i den främre träffen till slut.

*****

Månprinsen AM tjusade publiken. Foto: ALN

En annan som måttade in segern var Gunnar Melander. Jo då, Månprinsen A.M. infriade i Dubbelcupens final. Även om det såg ut att vara väldigt långt fram ett tag.

– Det är en fantastisk häst, jag behövde inte driva utan bara släppa av honom, han vill vinna. Jag vet att han är spurtstark och det är en härlig känsla när han bara väntar på min signal, sa Gunnar Melander.

Månprinsen som travade i femte utvändigt stötte i spåren på sista bortre, men det var först i sista kurvan som attacken sattes in på allvar. Då utkämpade Smedsbo Faksen och Steinfaks en duell – långt före.

Men ”Prinsens” patenterade slutrökare talade åter segerspråk. Avslutningen var tung – och seger satt kort före mållinjen. 1.23,8 över 2180 var segertiden i hästens andra vinst på lika många starter i år.

*****

Nappa Scar skrällde till. Foto: ALN

*En tokskräll inledde i Silverdivisionen. Ajlexes Cubano såg ut att vara på väg mot en seger från spets, men i sista sväng fick Per Lennartsson ut Nappa Scar som avslutade fort i spåren. Segern, den första på nästan två år, togs till slut säkert. Det på 1.13,3 över 2140 meter.

*Darling Hornline är en fin sort och hade inga problem att ta hem Diamantstoet. Johnny Takter styrde direkt mot spets och där skulle hon stanna till mål. 1.12,8a över 2140 visade klockorna. Det är Helena Burman som tränar femåringen.

Darling Hornline ser toppfin ut. Foto: ALN

*I Klass 1 felade favoriten Disco Volante i spets kort efter start. Då klev i stället Adrian Kolgjini in i huvudrollen med Rushmore Face. Fyraåringen visade sin styrka när han avgjorde enkelt från dödens och vann på 1.15,2 över 2640 meter.

Storfavoriten Test Drive drog iväg med flera längder i Klass 1, men över sista bortre långsidan gick han över i galopp och fick dagen förstörd. Vann efter en flygande finish gjorde i stället Niagara Broline som noterades 1.13,4a över 2140 för Johan Untersteiner.

*Samme segerkusk i Bronsdivisionen. MT King of Cash var riktigt rejäl när han klev fram i dödens efter ett varv och kämpade ned Donato E. till segern sista biten, på 1.14,1a över 2640. Loppet blev riktigt galoppfyllt där både Barkevious Mingo och Västerbo Exact felade i starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Enkel uppgift för Ultra Bright i Påskägget
Nästa nyhet
Enkel uppgift för Ultra Bright i Påskägget

Enkel uppgift för Ultra Bright i Påskägget

Kalmartravets Fredrik Persson har ett spännande sto för årgångsloppen i Ultra Bright. Utan problem grejade hon Påskägget på Gävletravet.

Fredrik Persson gjorde resan från Kalmar till Gävle på påskaftonen och det förstås i angeläget ärende. Ultra Bright kunde enkelt ta hem dagens clou, Påskägget för de fyraåriga stona.

– Hon har tagit till sig vinterträningen på ett helt perfekt sätt, så det här lovar gott. Stochampionatet, Derbystoet och Breeders Crown är de stora målen för henne i år, sa Fredrik Persson efteråt.

Persson har en fin sort i Ultra Bright. Foto: ALN

Det hela blev en odramatisk historia. Ultra Bright öppnade riktigt kvickt och kunde enkelt ta spets vilket innebar vinnarhålet för värste konkurrenten Unique Juni.

Efter 15,3 första 500 och 16,1 på varvet skulle det mycket till att ledarinnan skulle förlora. In på upploppet lättade Ultra Bright undan en bit, Unique Juni fick fritt men hann aldrig få upp farten. Segern blev väldigt enkel.

Ultra Bright, som här vann sin andra seger i årets tredje start, noterades för 1.13,9a över 2140 meter och kunde plussa på kontot med 100 000 kronor. Trea slutade Undine efter en bra avslutning.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tredje segern: Oasis Bi i Klosterskogen GP
Nästa nyhet
Tredje segern: Oasis Bi i Klosterskogen GP

Tredje segern: Oasis Bi i Klosterskogen GP

Oasis Bi verkar trivas prima på Klosterskogen. Efter en häftig avslutning plockade han sin tredje titel i Kloster-skogen Grand Prix.

Påskaftonen innebär fin sport på norska Klosterskogen och huvudlöpningen Klosterskogen Grand Prix fick se en bekant vinnare.

2014 och 2015 segrade Stefan P Pettersson-stjärnan i loppet – och nu var Oasis Bi tillbaka för att upprepa den proceduren. Nioåringen tog här sin första seger sedan Lotterian i fjol, samma lopp som väntar härnäst.

Gav ett fint besked inför Lotterian. Foto: ALN

– Det var länge sedan som vi vann senast, men vi sa det att vi fick komma till Norge för att få tillbaka flytet, sa Stefan P Pettersson i segerintervjun.

Erik Adielsson kuskade Oasis Bi som från tredje utvändigt fick se fjolårssegraren Quick Fix anföra fältet i moderat tempo, första 800 meterna gick efter 15,7.

På den sista bortre långsidan attackerade Oasis Bi i tredjespår men det var långt fram fortsatt i den sista svängen till Thai Broadway som från dödens fått grepp om Quick Fix. Men Oasis Bi svarade med en flygande avslutning – och hann fram till seger på linjen.

– Det ska ju nästan inte gå det här, men han visade att han hade så pass bra form som vi hade hoppats på, sa Stefan P Pettersson.

Segertiden stannade vid 1.14,1a över 2100 meter på Klosterskogens 800-metersbana. Thai Broadway tvåa och Bruno di Quattro trea i en tät slustrid – alla tre noterades för samma tid. Quick Fix mattades sista biten och kom i mål sist felfri. 300 000 norska kronor var förstapriset.

*****

Midtfjeld körde Lome Brage till seger. Foto: ALN

*Lome Brage gjorde en riktigt stark årsdebut – och vann för Per Oleg Midtfjeld, Moe Odins Äreslopp mot de bästa kallbloden. Lome Brage spetsade, men fick släppa för press. Löste sig perfekt gjorde det ändå i sista sväng då man hittade loss och spurtade ned Kleppe Slauren på linjen.

1.22,9a på 2100 var segertiden. För Tekno Odin gick det inte alls. Stjärnan provade i spåren varvet kvar, men kunde inget och togs ur loppet av Öystein Tjomsland.

*Habibs Minneslopp för fyraåringarna såg en knallfin vinnare i Born In The USA. Hästen som visade kapacitet redan i fjol i Hans Petter Tholfsens Minneslopp, svarade för en stark insats då han för Eirik Hötiomt vann från dödens på 1.15,0a över 2100.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Carabinieri hade uppvisning på Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson