En av trav-världens mest lysande karriärer är över. Sebastian K. har konstaterats ha en gaffelbandsskada och lägger därmed tävlingsskorna på hyllan.

I förra veckan nåddes vi av beskedet att världens snabbaste travhäst Sebastian K. ådragit sig en skada, de första rapporterna misstänkte att det rörde sig om en gaffelbandsskada. Nu är det bekräftat.

Sebastian K är världens snabbaste med 1.07,7.

Därmed är den tjugo-faldiga miljonärens lysande tävlingskarriär över. Ägarna har beslutat att inte fortsätta att tävla med den nioåriga Korean-sonen.

– Två fristående ultraljud bekräftar tyvärr skadan högt upp på vänster bak, strax under hasen. Normalt är återhämtnings-tiden sex till nio månader men med tanke på att Sebastian K. nu är nio år gammal beslutar ägarna att avsluta hans tävlingskarriär med flaggan i topp, skriver ägarna Knutsson Trotting i ett pressmeddelande.

Sebastian K. inledde sin framgångsrika karriär hos Lutfi Kolgjini. För honom tog hästen bland annat segrar i Kungapokalen och Finlandia-Ajo samt ett andrapris i Europaderbyt.

2012 flyttades Sebastian K. till Åke Svanstedt i vars regi han segrade i bland annat Trotting Masters-finalen, Oslo Grand Prix, Åby Stora Pris (två gånger) och Årjängs Stora Sprinterlopp.

När Svanstedt flyttade till USA medföljde Sebastian K. och tog den nordamerikanska eliten med storm under 2014. Säsongen innehöll åtta segrar och den allra mest minnesvärd kom på Pocono Downs den 28 juni.

Då klockades ”Sebbe” till 1.07,7a över 1609 meter. Den snabbaste tid en häst någonsin travat – dessutom ett absolut världsrekord satt på en tusenmetersbana.

I år har stjärnan gjort en start: en andraplats bakom segermaskinen Jl Cruze på just Pocono Downs. Det blev alltså Sebastian K:s farväl till tävlingskarriären.

– Ett oerhört tråkigt och abrupt slut på en saga som har glatt familjen i så många år. Vi har fått vara med om en resa som är få förunnat. Enlig rapporterna de senaste månaderna har ”Sebbe” aldrig känts så här bra men tyvärr hann vi aldrig gå bekräftat om han verkligen var på toppen av tävlings-karriären. Nu kommer han bli hingst på heltid och vi hoppas på att få framgångsrika avkommor från världens snabbaste häst genom tiderna, säger Michael Knutsson i pressmeddelandet.

För Sebastian K. väntar nu alltså en framtid som avelshingst på heltid. Hästen avslutar sin karriär med 34 segrar på 77 starter och lite över 20 miljoner kronor intravat.

Du kan se Sebastian K:s världsrekords-lopp här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
TV-succé: Stjärnkusken lockar många tittare

TV-succé: Stjärnkusken lockar många tittare

I kväll, fredag, sänds det fjärde avsnittet av Stjärnkusken i TV4. Förra veckans program såg fler tittare än föregående vecka.

Efter att halva säsongen av TV4:as Stjärnkusken visats, beskrivs programmet som en succé. När det tredje avsnittet sändes i fredags hade antalet tittar återigen stigit.

Stjärnkusken blev fredagskvällens mest sedda program och noterades för 585 000 tittare. Det var en ordentlig uppgång från det andra avsnittet som sågs av 421 000 personer. Drygt 25 procent av alla som såg på tv på fredagen klockan 20-21 valde Stjärnkusken.

Undersökningarna påvisar att programmet lockar betydligt fler kvinnliga och yngre tittare än de traditionella travprogrammet på TV4.

Det fjärde av totalt sex avsnitt av Stjärnkusken visas i kväll, den 17 juli, klockan 20.00 på TV4.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Daley Lovin överlägsen i Norrlands GP
Nästa nyhet
Daley Lovin överlägsen i Norrlands GP

Daley Lovin överlägsen i Norrlands GP

Det vimlar av stjärnor i Daniel Redéns stall. En att hålla ögonen extra på framöver är Daley Lovin. Fyraåringen var överlägsen i Norrlands Grand Prix.

Amerikanske Conway Hall-hingsten Daley Lovin kom till Stall Zet och Daniel Redén i början av året. Därefter har fyraåringen plockat fyra segrar på svensk mark. Den senast kom under torsdagen då han i överlägsen stil tog hem Norrlands Grand Prix och en kvarts miljon kronor.

Daley Lovin och Daniel Redén. Foto: ALN

– Jag är chockad själv att han kan kuta så här. Att han joggar 1.11,6 på en lite kletig bana. Det är en jäkla häst helt enkelt. Jag ville att han skulle få vinna ett större lopp och hade laddat för det här, sa Daniel Redén efter segern enligt Kanal 75.

1.11,6a över 2140 meter var alltså vinnartiden, det dessutom på ett lite kletigt underlag. En tangering av det svenska rekordet för fyraåriga utländska hingstar och valacker.

Daley Lovin inledde från bakspår men tog sats via tredjespår i den andra kurvan, klev fram mot ledande Digital Collection och övertog täten med knappt 1100 meter kvar. Därefter var loppet lagt till handlingarna.

Jänkaren började lämna undan fältet över sista bortre långsidan och genom den sista svängen var det bara Digital Collection som förmådde hänga på. Men över upploppet fick även han ge sig och segermarginalen blev till fem längder.

Digital Collection tog andrapriset, en halv sekund efter vinnaren, Global Revenge var trea ytterligare åtta tiondelar från.

…För Robert Berghs treåriga kulltopp Timbal blev det favoritfall i finalen av Norrlands Elitserie. Stoet noterades för sin tredje förlust i trettonde starten. Ledande Trading (e.Deweycheatumnhowe) blev för svår att fånga in från ledningen. Trading vann före Timbal på 1.13,1a över 2140 meter och tjänade 200 000 kronor. Tidig galopp blev det för Romeus.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Axevalla

Fredag: V64-tips till Axevalla

Omgången
Stochampionatshelgen drar igång denna fredagsafton och sin vana trogen bjuder man på toppsport hela helgen. Kvällens V64:a är ingen undantag och loppen håller hög klass med fina tre-, fyra- och femåringar samt ett högintressant styrkeprov över fyra kilometer.

För första gången på 15 år kommer jag inte kunna följa tävlingarna vid staketet på campingen vilket smärtar mitt gamla hjärta men försöker kompensera det med att jobba in storkovan på hemmaplan. Lirar med en spik idag samt två utgångar och mitt främsta hopp står till Åke med guldtanden och 2 Saveur (V64-5).

Spiken
2 Sauveur (V64-5)

Utgångarna
7 Encore Zon (V64-3)
11 Time Machine (V64-4)

Skrällarna
15 Othello Face (V64-2)
11 M.T.James (V64-6)

V64-systemet (spel för sex rätt)
(Skrivs på två kuponger och minst en A-häst måste vinna för chans till sex rätt)

V64-1: 2,3,4,5,7,10,11 (res 1-9)
V64-2: 1,7,9,13,15 (res 10-12)
V64-3: A 7. B: 3-2-4-8 (res 1-5)
V64-4: A 11. B: 3-9-12-13-10 (res 1-8 )
V64-5: 2 Saveur (res 1-8 )
V64-6: 1,2,6,9,11 (res 5-3)

7x5x5x1x1x5 = 875 rader/kronor
7x5x1x6x1x5 = 1050 rader/kronor

1925 kronor

Dubbelförslaget
2 – 1 x 1000

1000 kronor

V64-1

RANKING A: 11-4-7. B: 5-3-10-2-1. C: 9-6

Spetsanalys:
Tror främst det står mellan Roger Walmanns duo 1 Trinidad As eller 4 Pimpinette Face. Fördel den sistnämnda men vad kan 5 Princess Face i sin autostartsdebut? Och 7 Gematria vann sina lopp från ledningen i USA i fjol. Hur snabb är hon? Aningen oviss utgång och kanske körning att vänta men min grundtanke att Haugstad frontar står sig!

Loppanalys:
Treåringa ston bakom bilen över medeldistans och ett rätt blandad startfält. 11 Saturday Mornings vann Ulf Thoresens Minneslopp senast efter en fin resa signerad Björn Goop. Muscle Hill-dotttern har nu drygt en halv miljon på kontot och hon kommer en helt perfekt rad inför denna uppgift. Utgångsläget drar ner chanserna men hon känns ändå som ett tidig bud.

4 Pimpinette Face vann på en riktigt bra tid senast och kan vara den som leder loppet. Roger Walmanns adept duger i sammanhanget och är given i striden.

7 Gematria var trea bakom Saturday Mornings i ovan nämnda lopp och stoet hade kommandot in på upploppet men orkade inte stå emot den gången. Chans till revansch kommer omgående.

5 Princess Face är fältets mest orutinerade donna med sina tre framträdanden men samtliga insatser pekar mot att detta är en topphäst i vardande.

3 Awesome Annie och 10 Mellby Darling kommer båda med fina insatser i bagaget och känns tidiga när man garderar loppet modell större. Även 2 Ilona Håleryd åker med som sistastreck!

Sju streck totalt!

V64-2

RANKING A: 1-7: B: 13-9-15-10-12-6-2-3. C: 11-8-4-5-14.

Spetsanalys:
1 Owen Broline har spetsat från spår 3,4,6 samt 7 i voltstart och måste ha bra chans att addera innerspåret till den statstiken.

Loppanalys:
Voltstartslopp med lägre klass och favoriten kommer från innerspår i form av Johan Untersteiners 1 Owen Broline. Fyraåringen har fint facit på årets fem framträdande och även om det inte blev seger senast var andraplatsen klart godkänd. Har ypperliga förutsättningar nu och lyckas Lill-Unta lotsa ekipaget till front är mycket vunnet.

Motbud saknas inte och 7 Bella Bourbon är en värdig opponent. Ready Cash-avkomman jagar också ledningen från springspår och skulle hon lyckas snuva favoriten på den åtråvärda position är hon helt plötsligt hästen att slå.

Bakom dessa två känns det öppnare men det finns ett par intressanta namn på tillägg. 13 Montreal har inte startat sedan slutet av september förra året men visar han samma takter som i fjol känns han farlig. 9 Reveller gick bra efter galoppen i årsdebuten senast och kan överraska. Även 15 Othello Face får en plats på lappen. Fyraåringen var blek senast men övertygade förra året och han ligger mig för varmt om hjärtat får att stå över.

V64-3

RANKING A: 7. B: 3-2-4-8-1-5. C: 6.

Spetsanalys:
Ser upplagt ut för 2 Odin Töll från ett perfekt läge.

Loppanalys:
Medeldistans stängt vid en halv mille och bara åtta startande ekipage. Detta är dessutom ett heatlopp och hästarna har redan mött varandra en gång när denna avdelning går av stapeln. Kanske kan man dra vissa växlar om man lämnar in sin kupong strax före spelstopp men jag får utgå från noll. Favoritskapet delas relativt jämnt mellan två hästar och 3 T.Rex D.K. har nu gjort tre starter för Peter Untersteiner. Han vann direkt i årsdebuten i mars månad men fick sedan pausa och blev han dessutom valacken men hans formkurva har pekat uppåt för dagen. 2 Odin Töll var ingen blek senast tycker jag bra vid segern innan det och duger normalt i detta sällskap. Har dessutom perfekt utgångsläge denna gång och leder säkerligen länge.

Tipset och utgången till 7 Encore Zon som var ute i samma lopp som Odin Töll senast och avslutade då vasst till silvermedaljen efter ett lopp bak i kön. Gör sällan ett dåligt lopp och Flemming är alltid Flemming som man säger. Kommer tåla två heat med råge och jag tror han visar sig vara starkast denna gång.

4 British Steel har varit ute i stentuffa lopp på sistone och inte riktigt räckt till. Jagar alltjämt året första seger och med rätt resa kan den mycket väl komma nu.

Jag vill varna för 8 Xerafime Won som har gått godkänt på sistone och vars streckprocent lockar.

V64-4

RANKING A: 11. B: 3-9-12-13-10-1-8-7-2. C: 5-6-4.

Spetsanalys:
Långdistansare brukar inte vara särskilt snabba ur startblocken men 3 Light Brodde är ett undantag och är loppets bästa spetsbud.

Loppanalys:
4140 meter står på programmet och fyra varv runt Axevallaovalen kan skörda sina offer. Fältet innehåller dock flera ärrade långskubbare och 11 Time Machine har varit het på sistone. Sexåringen har två raka triumfer över stayerdistans och imponerade faktiskt senast när han var helt överlägsen på en topptid. Upprepar han den insatsen är han i allra högsta grad segerfarlig men jag är lite tveksam ändå och han är ”bara” en utgångsspik.

3 Light Brodde kom ett par finfina insatser i bagaget till Åby där han följdaktligen spårade runt om. Det var en ytterst välförtjänt viktoria och kommer Ludde till täten igen släpper han inte många över bron.

9 Linus Wibb är en av få som kan stoltsera med att han vunnit över fyra kilometer. Det var på Solvalla i höstas och skulle From Above-sonen ha vaknar på rätt sida kan han mycket väl upprepa bedrfiten. Är dock väldigt ojämn av sig och hanteras med försiktighet när man streckar.

Båda hästarna på 40 meters tillägg, 12 Candor Hall och 13 Saston, har meriter från tuffare lopp än detta och ska inte nonchaleras.

Varning för 10 Bazir Dimanche som avslutade bra efter krånglig resa senast. Valacken kan flytta på sig om det bjuds in till speeduppgörelse och jag ser skrällpotential i Svend Dyhrbergs adept.

V64-5

RANKING A: 2. B: 1-8-7-3. C: 9-4.

Spetsanalys:
2 Saveur saknar inte mothugg i spetsstriden men jag är inne på att Åke Lindblom kör sig till front direkt av egen kraft eller i andra skedet av loppet.

Loppanalys:
Ett fint femåringslopp som blev aningen rumphugget sedan 10 Ivar Sånna blivit struken. Desto enklare för mig, som hade tänkt att låsa på två hästar, men nu återstår det alltså bara att singelstrecka 2 Saveur. Åke Lindbloms travare var duktig senast via en stark slutrepa i spåren sista 700 men räckte inte riktigt till i ett lopp där Naglo Del Nord skrällde. Nu ser förutsättningarna klockrena ut och det aviseras dessutom barfota runt om. Daniel Redén ligger lågt på enda kvarvarande hotet, 1 Call Me Keeper, och väljer jag att singla Örebroekipaget!

1 Call Me Keeper firade fina framgångar i Frankrike under vintern men har inte startat sedan i mitten av februari och formen får betecknas som diffus. Hästen är dessutom inte särskilt rask första biten och jag tycker Saveur är ett klart bättre alternativ denna gång.

V64-6

RANKING A: 1-2. B: 6-11-9-5-3-7-4. C: 8-12-10.

Spetsanalys:
1 Be Spontaneous höll upp innerspåret på Solvalla 12/6 och har goda möjligheter att hålla täten in i första kurvan. Varken 3 Choco Sun eller 6 Kapow Hanover är inte helt oävna men tror inte de tar en längd Erik Adielsson.

Loppanalys:
Fyraåringarnas tur att visa upp sig och ett fint lopp med 100 000 kronor i första pris. 2 Carabineri hade inget flyt på Halmstad senast men var faktiskt grymt bra som tvåa i starten innan det bakom Cash Gamble. Hingsten är härdad mot de bästa i kullen och har perfekta förutsättningar med andraspår bakom bilen men kan tvingas vinna detta den tunga vägen. Ändå given men bara tvåa på ranken.

1 Be Spontaneous var väldigt bra i ett försök till Sprintermästaren men kunde inte slå klorna i Jontte Boy efter en tung resa. I  finalen där det blev galopp men intrycket var bra och Daniel Redéns travare blir farlig från spets och får tipsettan.

Ovanstående duo intar A-gruppen men bakom jagar ett par intressanta motbud och jag streckar ytterligare tre.

6 Kapow Hanover satt fast mot stentuffa hästar under Elitloppshelgen i ett lopp som vanns av Al Dente. Mötte sedan Billie De Monfort på Bjerke och var tidigt slagen från ledningen. Var dock inte helt frisk då och tar nya tag nu.

9 King City och 11 M.T.James behöver flyt från bakspår men båda hästarna kan överraska.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Bollnäs
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Bollnäs

Fredag: V65-tips till Bollnäs

Spelsammanfattning: Bollnäs står värd för fredagens V65-omgång. Jag spelar en av två x 2 på V64-spelet. Dels 1 av 2 (kallas A-hästar) på de två stora favoriterna; Avd 2 nr 6 Trudilutt och Avd 4 nr 11 Trailing Edge.
Och sedan även 1 av 2 (kallas U-hästar) på den något roligare duon, Avd 3 nr 4 Bodbäcksjenny samt min spetshäst i Avd 6 nr 3 Dinozzo Yamoz.

V65-system:
2,6,7,8,11 (res 5, 3)
A: 6  B: 7,9,10,11,14 (res 3-15)
U: 4  B: 3,5,6,8,12 (res 11-1)
A: 11 B: 1,6,8,9 (res 3-4)
6,8,10 (res 5-3)
U: 3  B: 2,4,5,7,10,11,12,13,14 (res 6-15)
Totalt 2250 rader/kronor (4 kuponger)
Bara för sex rätt.
Minst 1 A-häst måste vinna (avd 2 och 4)
Minst 1 U-häst måste vinna (avd 3 och 6)

Dubbelspelet:

11 – 6,8 x 500

1000 kr.

 

Analyser och ranking:

V65-1 – Rank:
A: 8-6-7-2 B: 11-5-3-12-4-10 C: 1-9

Spetsanalys:
Nordsjö Douglas är ruggigt vass bakom bilen men smygs normalt och första bud att överta är B.W.Modde.

Loppanalys:
Jag tippar loppets formkort 8 Cali Maks då de två andra tänkbara tipsettorna inte startat på närmare en månad, detta trots att hästen egentligen är allra vassast på sprint och har ett jobbigt åttonde spår bakom vingen. Formen är dock i zenit som sagt och med lite flyt kommer andra raka här.
6 Titan Tabac har varit ruggigt bra på slutet men en paus på närmare en månad ger ett litet ?, ändå givetvis given i A-gruppen.
7 B.W.Modde borde ha en hygglig chans köra till sig taktpinnen och då borde det också vara en vettig segerchans men det låter inte helt 100 från stallhåll.
2 Solör Stegg har jag lite svårt att sätta in men hästen svarade i alla fall för en stark insats i ett V76-lopp på norska Kongsvinger senast.
11 Tangen Didrik har stångats i tuffa gäng på slutet, minst 100 lax i första pris i fyra av de fem senaste starterna i formraden. Skrällduglig med klaff.
Jag räknar med att jag nämnd vinnaren bland ovanstående fem hästar.


V65-2 – Rank:
A: 6 B: 9-14-7-11-10-3-15-12-1 C: 5-4-8-2-13

Spetsanalys:
Örjan Kihlström har springspår och loppets storfavorit, därmed räknar jag med att en felfri Trudilutt tidigt placeras i spets.

Loppanalys:
6 Trudilutt har visat bra fart och har en mycket passande uppgift här. Eventuellt barfota och en bra segerchans felfri.
Bakom tipsettan är det galet svårrankat med jag tycker i alla fall att 9 Västerbo Grosbois gjort det bra på slutet och hästen är därför given långt upp i ranken. Dock är det nästan 2 månader sedan senaste starten och därmed ej toppform.
14 M.T.Jupiter har ett jobbigt läge men kommer från Rikard Lindhs formstall. Skrällduglig.
Resten av B-hästarna har jag svårt att ranka med någon större trovärdighet men kommer favoriten bort är loppet vidöppet.


V65-3 – Rank:
A: 4 B: 8-6-12-5-3-11-1-7 C: 10-9-13-2-14-15

Spetsanalys:
Ove A är vass och skickar Grudetösa till spets från springspåret?

Loppanalys:
Svårt! Tipsettan till 4 Bodbäcksjenny som tog två raka i våras och nu i ett mycket passande gäng mycket väl kan återuppta segerraden.
8 Järvsö Magda återkommer efter en knapp månads vila. Hästen har i alla fall hygglig fart utan att visa någon som helst stjärnstatus men motståndet är passande. Kan gå.
6 Grudetösa är min spetsfavorit och då kan det räcka långt med mycket vasse kallblodsfraktaren Ove A.
12 Lassos Viking har inte visat något speciellt och aldrig vunnit. Tränaren säger dock att det finns lite fart i hästen och i ett dåligt gäng så…
5 Vålbläsa har inte visat något extra men debuterar i ny regi idag.
Vad kan 3 Silverphilippa efter att varit borta över ett år från tävlingsbanorna? Mycket svårbedömd men om lite förbättrad så är i alla fall motståndet idag klent och då kan det räcka hela vägen.


V65-4 – Rank:
A: 11 B: 1-6-8-9-3-4-10-2-5 C: 12-7

Spetsanalys:
Jag tror att Fille Jubb spetsar inledningsvis om Jan-Olov Åberg prickar någorlunda från springen. Sedan kanske Gigantic River övertar tidigt? Kanske kan också Ulf Eriksson ta ett tidigt initiativ i loppet med favoriten Trailing Edge vid en eventuell tempominskning.

Loppanalys:
11 Trailing Edge gjorde det bra i måndags och med en liknande prestation här så är det pott. Täta stater är dock ett ? och hästen är inte heller helt säker på benen. Men som sagt, om felfri och som senast en toppchans.
Bakom är det riktigt svårrankat men jag lägger 1 Mr Miles som tvåa då formen sitter där och hästen har läge för en passande smygresa.
Av övriga fem-sex hästar näst i ranken bakom kan jag egentligen inte framhålla någon framför någon annan.


V65-5 – Rank:
A: 10-6-8 B: 5-3-1-9 C: 4-7

Spetsanalys:
Odinett kan öppna bra och spetsar?

Loppanalys:
En trio höjer sig över mängden även om jag har svårt ranka dem inbördes.
10 Sagi Järven fick Ronny Israelsson i sulkyn i Lindesberg senast och duon verkade trivas utmärkt ihop. Chans till andra raka om inte hästen återgår till gamla galoppsynder.
Snabb men mycket osäker är 6 Guldjärven. Hygglig chans felfri men stor galopprisk.
8 Kolbu Tatern kördes till spets trots ett bakspår på Momarken senast och femåringen höll bra men fick ge sig mot favoriten som liftat med i rygg. Det var en bra prestation och hästen är högaktuell.
Jag tror som sagt att vinnaren återfinns i ovanstående nämd trio.


V65-6 – Rank:
A: 3 B: 7-11-12-2-10-5-14-4-13 C: 15-6-9-1

Spetsanalys:
Dinozzo Yamoz öppnar bra bakom bilen och är min klara spetsfavorit.

Loppanalys:
I ett mycket öppet lopp borde spetsen vara guld värd, det är i alla fall så jag tänker när jag ger 3 Dinozzo Yamoz loppets bästa segerchans. Fast senast och tre lopp i kroppen nu efter lite vila är en till plusfaktor.
7 Tiguan har också fått ett lopp i kroppen och ska eventuellt lättas i balansen idag. Kan gå.
11 Helios du Gull var bästa lopparkivsintrycket då hästen gick mycket vasst till slut senast. Tyvärr skor idag vilket håller ner vinstchansen.
Om man har råd är det läge att fylla på med hela B-gruppen här.

Tipsredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Bollnäs: "Denna uppgift ser intressant ut"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson