Just nu:
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire
08.21 Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern
15.43 Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel
15.42 Jarlsberg nästa för Makethemark
15.17 Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Svensk Travsport ändras – gjort klart med ny vd

Svensk Travsport ändrar om sin organisation. Maria Croon har rekryterats som ny verkställande direktör. Samtidigt kommer tjänsten som generalsekreterare att avvecklas.

Efter en rekryteringsprocess har Svensk Travsport funnit en ny vd. Det skriver förbundet i ett pressmeddelande. Maria Croon, 50, tillträder posten som Svensk Travsports vd vid månadsskiftet augusti, september. Hon har en lång bakgrund inom media och kommunikation och kommer närmast från vd-uppdraget hos Lokaltidningen Mitt i Stockholm. Maria Croon har också ett stort intresse för hästsport och familjen har fött upp travhästar, skriver man i pressmeddelandet.

– Jag är oerhört glad över förtroendet och jag ser mycket fram emot att få vara med och utveckla en sport som är så etablerad och omtyckt som travsporten. Att leda mot den svenska travsportens vision ”att uppnå världens bästa travsport som är attraktiv för alla” förpliktigar, säger den tillträdande vd:n.

Svensk Travsport står inför en omorganisation sedan det numera fungerar som ett aktiebolag. Den tillförordnade vd:n Ulf Hörnberg fortsätter på sin post till det nya tillträdet och kommer efter det att inneha rollen som vice vd, med ett operativt ansvar för sportkontoret. Tjänsten som general-sekreterare, vilken i dag innehas av Johan Lindberg, kommer att avvecklas.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:55, 24 juni

Lärlings-EM: Mats E Djuse kan ta guldet för Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:03, 24 juni

Efter segern: Bold Eagle mot Åby Stora Pris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:55, 24 juni

Arazi Boko hela vägen i Costa Azzurra

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:35, 24 juni

E3-finaler: Blir det ny triumf för Båth?

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Säkert för Perfect Spirit och Conrads Rödluva

Säkert för Perfect Spirit och Conrads Rödluva

Daniel Redén luftade två av stallets kronjuveler när det på Örebrotravet avverkade tävlingar av toppklass på torsdagen. Något som slutade i säkra segrar för såväl Perfect Spirit som Conrads Rödluva.

På lördag får vi återse Propulsion på Umåker, men redan under torsdags-kvällen kunde publiken njuta av några av landets bästa djur på Örebrotravet. För Perfect Spirit var det i ett snabblopp med 50 000 kronor till vinnaren dags för första starten som femåring – en uppgift som amerikanen fixade lätt.

Örjan Kihlström sände fram den tidigare Hambo-vinnaren för att överta ledningen från en också årsdebuterande Monark Newmen efter 600 meter och var efter den manövern omöjlig att stoppa för kvällen. Efter 1.10 sista halvvarvet lättade Perfect Spirit undan över upploppet för att passera mål på 1.12,6a/2100 meter.

Ingen lurar Conrads Rödluva

Kihlström var förstås också pilot bakom Conrads Rödluva som i Breeders Crown för fyraåriga ston gjorde årets första start. Redéns Oaks-dominant var på hugget direkt. Efter att ha inlett loppet i andra par utvändigt skickades hon på för att ta över täten efter 1500 meter. Första varvet gick efter moderata 1.17 och då skulle det förstås bli svårt att snuva kulldrottningen. S.G. Maleficent gjorde dock ett rejält försök; kom snabbt fram utvändigt i sista sväng och såg ett ögon-blick ut att ikläda sig rollen som vargen, men det var en syn-villa. Conrads Rödluva kontrade tillbaka för att till slut vinna säkert på 1.15,1a/2100 med sista 500 i underkant 1.10.

Evalute fortsätter övertyga

En annan som ser fram mot pokalkvalen med tillförsikt är Stefan Melander-tränade jänkaren Evaluate. Efter att vunnit sin Sverige-debut visade han framtassarna på nytt i Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker. Även här Örjan Kihlström vid tömmarna, som efter en resa som trea i andraspår gick till hastig attack efter ett varv travat och övertog taktpinnen. Därefter hade Evaluate allt under kontroll – för att sticka ifrån till seger på 1.14,1a/2100 före Global Withdrawl.

Treårig talang från Korpi

I BC för treåriga ston presenterade Pekka Korpi en läcker merca. Muscle Mass-dottern Mascate Match är alltjämt obesegrad i fyra starter efter att ha haft uppvisning i loppet. Mascate Match gled till spets ur den första kurvan och gjorde sedan loppet i ensamt majestät i ledningen. Klockorna visade på 1.15,5a/2100 med gott om krafter kvar för framtiden.

Custom Colt höll undan

Norskt blev det i BC för de treåriga killarna. Henry Rorgermoen är det som tränar Custom Colt som understödd av Eirik Höitomt såg till att leda från start till mål. Offshore Dream-hingsten höll upp tät från innern och fick 800 meter kvar favoriten Bythebook utvändigt om sig. Den senare bjöd en rejäl match men förbi ledaren gick det inte att komma. Custom Colt höll starkt undan med minsta marginal på 1.14,1a full distans.

(Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Karriären i fara för Call Me Keeper - ny skada
Nästa nyhet
Karriären i fara för Call Me Keeper – ny skada

Karriären i fara för Call Me Keeper – ny skada

Det blir ingen comeback under torsdagen för Call Me Keeper. I stället kan tävlingskarriären vara till ända sedan hästen slagit upp en tidigare skada.

Sjufaldige miljonären Call Me Keeper skulle under torsdagen på Örebrotravet ha gjort sin första start på nio månader, men har blivit struken. Anledningen är att den av Daniel Redén tränade nioåringen slagit upp en gammal skada. Call Me Keeper har tidigare varit borta på grund av en gaffelbands-skada.

– Tyvärr fick vi stryka Call Me Keeper till kvällens start, det är hans tidigare skada som slagits upp igen och han kan ha gjort sin sista start, meddelar tränaren på Twitter.

Call Me Keeper har i sin karriär vunnit 24 av 57 starter och tjänat drygt sju miljoner kronor. Bland meriterna märks segrar i Jämtlands Stora Pris och Seinäjoki-Race samt stora framgångar i Frankrike. Hästen har också deltagit i både Prix d’Amérique och Elitloppet. Call Me Keeper är avelsgodkänd med betyget högt skattat avelsvärde.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åbys vill locka fler - mer pengar till matlapparna
Nästa nyhet
Åbys vill locka fler – mer pengar till matlapparna

Åbys vill locka fler – mer pengar till matlapparna

Det största banorna har svårt att locka hästar till sina lopp. Därför vill Åbytravet nu prova ett nytt grepp. Prisskalan ska premiera ”matlapparna”.

Under maj månad till och med juli kommer Åbytravet att testa en ny prisskala. Det berättar Svensk Travsport om. Testet innebär mer pengar till de så kallade ”matlapparna”, placeringarna tre till sex, fast på bekostnad av ett något mindre pris till andraplatsen och ett eventuellt sjundepris. Priserna till vinnarna förblir oförändrade.

– Vi behöver fler hästar i loppen. Alla pratar om att prispengar är viktigt men loppen med högst förstapriser har ofta lägst antal hästar anmälda. De största banorna har svårt att locka tävlande till propositionerna trots att vi erbjuder mer prispengar än grannbanorna. Jag tror att vi behöver förändra prisfördel-ningen lite och vill testa nu i sommar, säger sportchefen Jon Walter Pedersen.

Prisförändringen antas i vardagsloppen, med förstapriser på 30 000 respektive 35 000 kronor. Den nya prisskalan omfattar mer pengar än den tidigare, varför Åby flyttar en del pengar från de större loppen till vardagsditon. Banan har budgeterat en halv miljon kronor extra för vardagsloppen i år. Propositionerna för maj till och med juli är korrigerade.

Exempel på den nya prisskalan:

Normal prisskala för lopp med 35 000 kr i förstapris:
1: 35 000 kr
2: 17 500 kr
3: 10 800 kr
4: 7200 kr
5: 4500 kr
6: 3200 kr
7: (3200 kr)
samt 500 kr till oplacerade eller diskade

Åbys test maj-juli för lopp med 35 000 kr i förstapris:
1: 35 000 kr
2: 15 000 kr
3: 11 000 kr
4: 7500 kr
5: 6500 kr
6: 6000 kr
7: (1500 kr)
samt 500 kr till oplacerade eller diskade

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cleangame är på jakt efter femte raka segern
Nästa nyhet
Cleangame är på jakt efter femte raka segern

Cleangame är på jakt efter femte raka segern

Jean-Michel Bazires Cleangame är en häst som många vill se i de internationella storloppen. På lördag kan segersprutan ta sin femte raka seger på Vincennes.

Franske demontränaren Jean-Michel Bazire sänder Aubrion du Gers till Elit-loppet. En annan häst i stallet som är hett eftertraktad på storloppsmarknaden torde vara sjuårige valacken Cleangame. Ännu har dock hästen aldrig tävlat utanför Frankrike. Det är på Vincennes i helgen som nästa uppgift väntar för Cleangame som vunnit 14 av sina 16 senaste lopp och i år inte varit i närheten av förlust på fyra försök.

Bazire tar ut Cleangame i lördagens Grupp 3-lopp Prix Jamin som ger 40 500 euro till vinnaren. Bland motståndet hittas från samma stall Sweden Cup-aktuelle Bel Avis samt Blé de Gers. Här finns även tuffa stoet Délia du Pommereux som inte startat sedan Prix d’Amérique, samt ensam med femtio meters tillägg, Traders som gör första starten sedan Prix de France.

Under tävlingsdagen på Vincennes avgörs också Prix Henri Levesque för de femåriga travarna som bland annat ser Finlandia-Ajo-hästen Eridan i fältet.

Här är startlistan till Prix Jamin:

2850 volt

1 Delloro Védaquais – Jean-Philippe Monclin
2 Ardente du Clos – Anthony Barrier
3 Clarck Sotho – Franck Nivard
4 Bad Boy du Dollar – Franck Ouvrie
5 Chica des Joudes – Alain Laurent
6 Ange de Lune – Matthieu Abrivard
2875 meter
7 Bel Avis – Nicolas Bazire
8 Anzi des Liardes – Romain Derieux
9 Blé du Gers – Alexandre Abrivard
10 Tony Gio – Christophe Martens
11 Cleangame – Jean-Michel Bazire
12 Délia du Pommereux – Damien Bonne
2900 meter
13 Traders – Yoann Lebourgeois

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franske kulltoppen Eridan klar för Finlandia-Ajo

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson