Evighetsmaskinen fortsätter leverera. On Track Piraten kördes fram mot ledningen och blev sedan sitt motstånd övermäktig. Elvaåringen tog sin 31:e seger på rikstoton.

Många spelare förlitade sig på On Track Piraten i lördagens Gulddivisionen på Axevalla – och landets störste kämpe gjorde heller ingen besviken. När Rikard N Skoglund för andra gången satte sig i sulkyn bakom ”Piraten” slutade på samma sätt som den förra – med en enkel seger.

– Det är som att köra en Rolls Royce, även om jag aldrig gjort det så skulle jag tro att det känns som något liknande. Det är fantastiskt kul att bara få sitta bakom en sådan här häst, och så går det så här bra också. Det är en dröm som man hade som yngre. Vi började köra undan 700 meter kvar och han bara dansade undan och fick ta emot publikens jubel, sa Rikard N Skoglund efteråt.

Loppet inleddes med lite körning där Target Kronos efter ett halvvarv på 10,5 övertog ledningen. On Track Piraten som inte kunna vara med i startrusningen tog sig direkt framåt mot ledaren och kunde också överta tätpositionen ett par hundra meter senare. Därefter var loppet i praktiken lagt till handlingarna. Den sjuttonfaldige miljonären tänjde på stegen över sista bortre och var om segern aldrig hotad. 1.15,0a på 2640 meter stannade klockorna på i mål.

Västerboonthenews gick en positiv avslutning till silvret, före Target Kronos. Nimbus C.D. tröttnade till slut efter en resa utvändigt om ledaren. Platon Face var på frammarsch från kön 800 meter kvar när valacken föll över i galopp.

*****

*Klass 2 slutade i en duell mellan far och son. Robert Bergh hade fått startgalopp med Whipped Eggs men gav inte slaget förlorat för det. I ett lopp fyllt med flera galopper, kunde dock Ready Cash-sonen arbeta sig tillbaka och saxade sig fram över sista bortre. Nicklas Westerholm lyfte 500 meter kvar ut Knifetown Lover från rygg ledande Tengil Face och när den senare slog i galopp i sista sväng fick man också greppet. Temporärt dock, sista biten var Whipped Eggs den starkaste och kunde slutligen säkert vinna på 1.16,3/2640 meter.

*Skräll i stoloppet från Markus Pihlströms stall. Rikard N Skoglund satt i sulkyn bakom fyraåriga Miss Hejaracka som landade i tredje paret utvändigt. När det började stötas från kön in på den sista bortre långsidan, valde Skoglund att gå ut och leda anfallet. Juliano Star-stoet levererade en stark insats och jobbade sig säkert fram mot länge ledande Hera di Quattro som fick sträcka vapen kort före mål. Miss Hejaracka tog andra raka segern på 1.16,7/2140.

*Adrian Kolgjini har fått fin snurr på stallet och med Tony Afrika kom nu den andra raka segern. Efter en inledning i tredjespår nådde fyraåringen fram för att ta över ledningen ur den första kurvan och passerade första 500 efter lugna 1.19. Tony Afrika var sedan aldrig i någon förlustfara; höll säkert ifrån sig i dödens travande Rossi Palema och okej avslutande Harrington i slutstriden. 1.16,7/2140 var segertiden.

*Roger Persson har en hårding i Västerbo Exact. Som vanligt med Thomas Uhrberg vid spakarna var det dags för ny seger i Silverdivisionen – och det den tuffa vägen. Always on Time höll säkert upp täten och fick omgående Västerbo Exact utvändigt om sig. Resan i dödens till trots, kopplade valacken ett säkert grepp över upploppet och gick ifrån på rejält sätt före en fint avslutande Rafiki Fri. 1.14,9a på 2140 meter noterade vinnarhästen.

*Åbytränaren Giuseppe Lubrano har fått fin ordning på Pacific Face som via seger i Bronsdivisionen över maratondistans, såg till att passera miljonen intjänat. Pacific Face fick en tuff öppning och kom via tredjespår till spets efter 600 meter. Men därefter fick man dämpa farten och när det från kön påbörjades avancemang, stod Lubrano helt sonika på gasen och ledaren öppnade upp med flertalet längder. Favoriten Illuminati avslutade fullt godkänt, men var utan chans att hota om segern. 1.16,2a över 3140 meter var segertiden.

*Dagens bästa avslutning presenterades av Vlad del Ronco i Klass 2. Edvin Ceka-träningen fick Björn Goop vid tömmarna och det var ett vinnande koncept. Fuxen hittade från bakspår fram till andra par utvändigt och kunde avvakta till in i sista sväng innan man satte in attacken. Men då gick det undan – Vlad del Ronco avslutade virvlande över upploppet för att med enkelhet fånga in ledande Night Brodde till viktoria på 1.14,1a full distans. (Foton: ALN).

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Rekordsumman: 1,5 miljoner dollar för Atlanta

Rekordsumman: 1,5 miljoner dollar för Atlanta

1 550 000 dollar. Det blev den rekorddyra prislappen när Hambletonian-vinnaren Atlanta såldes på nätauktion på fredagen under uppmärksammade former.

Tidigare i veckan lades toppstoet Atlanta ut till försäljning hos internetauktionen OnGait. Orsaken var en schism mellan hästens tränare och delägare Rick Zeron och övriga ägare. Utropspriset sattes till 500 000 dollar men när auktionen avslutades under fredag kväll, svensk tid, hade prislappen landat på 1 550 000 dollar. Summan motsvarar cirka 14,5 miljoner svenska kronor.

Den som lade det segrande budet vid auktionen var den tidigare delägaren Michelle Crawford, vid Crawford Farms, som nu tillsammans med Holland Racing Stable, Brad Grant och Howard Taylor köper tillbaka Atlanta. Summan är den högsta som någonsin betalats för en sulkyhäst vid en publik auktion, skriver ustrotting.com.

Läs även: Schism bakom Atlanta-affären: ”En stor skam”
Läs även: Hambo-vinnaren Atlanta – säljs på auktion

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Söndag: Tips till Eskilstuna

Söndag: Tips till Eskilstuna

Eskilstuna – Lopp 4 (15.50)

SPETSSTRIDEN: 3 Amour Memory kan öppna väldigt snabbt och tar troligen ledningen för att släppa, sannolikt är 2 Alvena Warrior först framme.

LOPPANALYS: 2 Alvena Warrior bör bli favoriten i ett ihåligt lopp. Han står förvisso tufft inne i loppet på pengarna, men det handlar om en stark sort och motståndet känns som sagt heller inte överdrivet tufft. I det här lilla fältet är det troligt att valacken får överta täten tidigt och är i så fall och vid sunda vätskor hästen att slå. Insatsen senast lämnade dock inga plus efter sig.

Bästa spelet kan vara 3 Amour Memory. Stoet kan sticka iväg väldigt fort från början och från bricka tre tror jag det blir ledningen här. Hon återkommer dock efter ett par månaders uppehåll varför formen är svårbedömd. Jag tror man spetsar och sedan släpper för att få ett perfekt lopp i vinnarhålet.

7 Spot Bi kan vara loppets luring. Hade ingen angenäm avslutning på förra året, men har fått ett lopp i kroppen och lär vara uppåt med det. Springspåret är intressant.

SPELFÖRSLAG: 3 Amour Memory PLATS till oddset 2.35 hos Unibet.

Eskilstuna – Lopp 5 (16.10)

SPETSSTRIDEN: 2 Bye Bye Boy är mycket snabb ut om han laddas, utifrån sänds 4 M.T. Magic Dream.

LOPPANALYS: Loppet borde initialt handla om 2 Bye Bye Boy och 4 M.T. Magic Dream som båda är riktigt kvicka bakom bilen. Den av dem som tar hand om taktpinnen borde också ha god segerchans på den här korta distansen. Jag röstar för 2 Bye Bye Boy som dessutom har spår invändigt och, om det blir full laddning, borde kunna hålla ut den andra. Sexåringen är nu tillbaka i regi Tony Wallin och gick senast en klart positiv comeback då han sköt till snyggt efter sen lucka.

5 Eblouissant är en häst som alltid gör ett bra jobb, var svindlande när att hinna dit näst senast, men har å andra sidan ännu ingen seger på sina sexton starter. Formmässigt är han dock tidig här. En häst för skrällspelarna att beakta är 10 Requiem Fora Dream som inte gjort så många starter som de flesta av konkurrenterna men besitter bra kapacitet de dagar som humöret är med honom.

SPELFÖRSLAG: 2 Bye Bye Boy VINNARE oddset 5.00 hos Unibet.

Eskilstuna – Lopp 6 (16.30)

SPETSSTRIDEN: 2 Fonda Boko får gälla som spetsfavorit men 4 Wake Up America kan se till att öppningen blir snabb och kanske laddas även 6 Bear By the Day.

LOPPANALYS: Klar favorit här ser 2 Fonda Boko ut att bli. Det är en i grunden riktigt bra sort som duger långt i ett sådan här sällskap. Segern senast togs via en fin avslutning, men det blev också lätt när ledaren felade i striden på upploppet. Det har också gått drygt två månader sedan den starten.

Därför försöker jag fälla favoriten och i stället spela 9 Maintainability som dessutom har en bra rygg från början i just Fonda Boko. Hästen stod för en klart bra insats näst senast som tvåa från dödens och hade rubbet kvar när hon galopperade i sista sväng senast, då i ett läge då det precis blivit fritt från rygg ledaren. Kort distans är kanske inte favoriten för stoet men med lite fart på loppet från början ska det vara en god chans.

För den som jagar en kantboll rekommenderar jag 6 Bear By the Day som förvisso står tufft inne här men som såg ut som loppets vinnare senast när han i sin iver olyckligt slog på en galopp då luckan kom i sista sväng. Är kvick ut och kan sno åt sig en bra position direkt.

SPELFÖRSLAG: 9 Maintainability VINNARE till oddset 7.50 och 6 Bear By the Day PLATS till oddset 6.50 hos Unibet.

Eskilstuna – Lopp 7 (16.50)

SPETSSTRIDEN: Med bara två hästar i startvolten borde 2 Young Love spåra det här.

LOPPANALYS: 7 Troublemaker Face har hittills i sin karriär lite levt upp till sitt namn och det är ingen jättekul rad som fyraåringen ståtar med. Sett till grundkapacitet står hästen dock i sin egen klass mot det här motståndet, han är fortsatt i en väldigt låg klass. Troublemaker Face visade också klart positiva tendenser senast efter ett litet uppehåll när han från dödens kopplade grepp om ledaren, men fick se sig slagen sista biten av skuggan. Ledaren då var 2 Young Love, som känns som enda vettiga motbudet i loppet, och förutsättningarna är identiska nu.

SPELFÖRSLAG: 7 Troublemaker Face VINNARE till oddset 1.80 hos Unibet.

Eskilstuna – Lopp 8 (17.10)

SPETSSTRIDEN: 5 Andover B.C. laddar för att komma förbi 1 Fast Food Hanover och hålla ut Rokardy som inte är oäven från start.

LOPPANALYS: Ett fält med orutinerade hästar överlag där 1 Fast Food Hanover är det troliga valet av favoritspelarna. Det är i och för sig inget konstigt i det, hästen ser allt bättre ut, men jag tycker att 5 Andover B.C. är ett bättre spel. Valacken har ännu ingen seger på sina tretton försök men har sett klart positiv ut på sistone. Gick en fullt godkänd avslutning sista 700 senast och gången efter blev han fast för länge i rygg på ledaren och hade då krafter sparade. Andover B.C. har visat tidigare att han är kvick från början och mitt tips är att han laddas mot ledningen här och leder runt om.

Ett motbud kan vara fint stammade (mamma är Bexipop) 9 Staro Mayday som bara gjort en start och tog då en ganska så intetsägande seger, men kapacitet finns förstås att ta en del av. Strulat lite efter debuten men verkar på gång igen.

SPELFÖRSLAG: 5 Andover B.C. VINNARE oddset 3.30 hos Unibet.

Eskilstuna – Lopp 9 (17.30)

SPETSSTRIDEN: 1 Glimra Guld är bra från start och har god chans att spetsa, för att sedan troligen försöka släppa.

LOPPANALYS: Här hade 3 Moon Zappa varit given favorit och den trolige ledaren, men sedan hästen strukits under morgonen lämnas loppet betydligt mer öppet.

1 Glimra Guld står förvisso hårt inne i loppet men har samtidigt en bra uppgift. Stoet har visat att hon kan kliva iväg snabbt från början och jag tror hon frontar för att sedan försöka överlämna till en bra häst. Från ett lopp i vinnarhålet sedan, är det bra möjligheter för en tätposition.

5 Sissy Face gjorde ett riktigt starkt race senast, vann då lätt trots dödens och borde här ha goda chanser att vara den som anför loppet, sedan Moon Zappa fått lämna återbud. 14 Optimum Dragonfly är loppets luring. Har uppträtt osäkert men visade mycket fina takter vid segern senast, långt fram om det löser sig från läget.

SPELFÖRSLAG: 1 Glimra Guld PLATS till oddset 4.50 hos Unibet.

Eskilstuna – Lopp 10 (17.48)

SPETSSTRIDEN: 1 Ebony Boko laddas för fullt för att hålla ut 2 Peder Mykla, 4 Pablo Andover och 5 Dulco di Quattro.

LOPPANALYS: Många startsnabba djur och mycket avgörs förstås i spetskörningen. 1 Ebony Boko har varit ute i tuffa gäng på sistone och gjort det fullt godkänt. Har innerspåret här, är blixtrande snabb efter bilen och lär nog satsa rejält för att hålla ut sin kamrater utvändigt. Med hjälp av de berömda solfjäderseffekten tror jag Ebony Boko håller upp innerspåret och därefter har bra chans att leda hela vägen.

2 Peder Mykla och 4 Pablo Andover är båda formstarka och också mycket intresserade av att komma till täten. Lyckas det sitter vederbörande förstås på leken, men jag håller Ebony Boko som den mest sannolika ledaren. 5 Dulco di Quattro kan också öppna, men får svårt komma till ledningen nu. Får kanske i stället ett trevligt lopp i draget?

Flera startsnabba hästar kan förstås innebära att det blir för tuff körning från början, varför en häst från de bakre regionerna kan ta huvudrollen. 10 Mellby Emeralds, gör förvisso sina bästa lopp också i den främre träffen, men kan bli gynnad av en potentiell spetskörning. Valacken har matchats på rikstoton konstant den senaste tiden och visat fin form. Ett kul bud om tempot blir stenhårt.

SPELFÖRSLAG: 1 Ebony Boko VINNARE till oddset 4.75 hos Unibet.

Oddsen är hämtade från Unibet.se vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nej till start i Prix de Paris för Readly Express
Nästa nyhet
Nej till start i Prix de Paris för Readly Express

Nej till start i Prix de Paris för Readly Express

Readly Express gjorde stor succé i Prix de France men det blir ingen start på Vincennes nästa helg. Svensken står över Prix de Paris.

Heroisk trea i Prix d’Amérique, överlägsen vinnare i Prix de France. Men det blir ingen fortsättning på Vincennes den här vintern för Readly Express. Efter triumfen förra helgen väcktes tankar på att också gå ut i Prix de Paris, det stora styrkeprovet över 4150 meter som körs den 24 februari. Men planerna för det är nu definitivt avskrivna.

– Det blir inte så. Det var nästan hundraprocentigt bestämt innan också. Det är ett så långt lopp, säger tränaren Timo Nurmos till Trav 365.

Nästa start för Readly Express blir troligen, enligt de tidigare planerna, Critérium de Vitesse som körs i Cagnes-sur-Mer den 10 mars. Det kommer i så fall bli hästens första framträdande över kort distans, ett viktigt led inför den troliga matchningen mot Elitloppet i slutet av maj.

Läs även: Nurmos tror på Elitloppet med Readly Express

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Darling Mearas till USA - och Åke Svanstedt
Nästa nyhet
Darling Mearas till USA – och Åke Svanstedt

Darling Mearas till USA – och Åke Svanstedt

En ny framtid väntar Stefan Perssons sexfaldiga miljonärska Darling Mearas – som flyttar till USA och sätts i träning hos Åke Svanstedt.

Med seger i Oaks, andraplatsen i Stochampionatet och i fjol guld i sto-EM har Darling Mearas hört till kullens främsta hela tiden. Snart väntar dock ett stort äventyr för den sexåriga Cantab Hall-dottern med 12 segrar på 28 starter och 6,5 miljoner kronor i total prissumma. I samförstånd med Stefan Persson har ägarna beslutet att flytta toppstoet till USA – där ska hon tränas av Åke Svanstedt.

– Det finns för få rena stolopp där man kör om stora pengar i Sverige och det är anledningen till att vi har tagit det här beslutet. Darling är jättebra, men inte så bra att hon matcha de allra bästa hingstarna och valackerna. Då finns det ett fåtal lopp kvar med höga prispengar för stona medan det finns stora, rena stolopp i Nordamerika som vi nu har ”stakat” henne till, säger ägarrepresentanten Calle Wihlborg till Sulkysport. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: Tips till Örebro

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson