I mitten av december gjorde Sort Gull debut för sin nya tränare Öystein Tjomsland. Det slutade med fullträff direkt den gången och segertåget har inte direkt saknat ner.

Femåringen kunde under fredagskvällen ta femte raka och precis som i de fyra senaste satt Ulf Ohlsson i sulkyn. Ekipaget hamnade långt bak i dåligt tempo men ändå visade det sig att valacken var starkast till slut.

Denna seger var värd 30 000 kr och sammanlagt har Åsa Jerven-avkomman kunnat räkna hem 155 000 kr i sin nya regi.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Mer prispengar – färre besökare 2016

Mer prispengar – färre besökare 2016

Sport- och publikstatistiken för fjolåret har nu bokförts i rullorna och siffrorna visar tendenser både uppåt och nedåt.

Under 2016 kördes 8850 lopp och prispengarna uppgick till 747,6 miljoner kronor vilket är den fjärde högsta noteringen genom tiderna. Det är en ökning på 2,5 procent jämfört med 2015 men resterande siffror är röda.

Den negativa trenden för landets B-tränare fortsätter och dessutom minskar publiken. I snitt besökte 52 personer färre varje tävlingsdag och även V75-dagarna har drabbats där tappet är 7,9%.

-Att antalet B-tränare fortsätter gå ned och att V75-publiken backar är oroande och något som travsporten arbetar för att vända. Trots de minussiffror vi nu redovisar finns en framtidsoptimism i travet. Aveln har vänt uppåt och priserna på unghästauktionerna ökade rejält förra året. Jag tror det är ett uttryck för de förväntningar som kommer genom Pegasus 2020 och pokalåret, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg i en artikel på travsport.se.

Läs artikeln i sin helhet här!

Länk till årsrapport för Tävlingar & Licenser (ST)
Länk till årsrapport för Publik (ST)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Östersund
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Östersund

Fredag: V64-tips till Östersund

V64 Östersund 27 januari 

Omgången: Vi har Jackpot med 1 625 343 kronor extra i potten och flera klara favoriter då Östersund bjuder upp till fredagsmys. Jag spikar en favorit och ett spetsdrag. Lycka till! 

Spikarna: 7 Amiral du Pommeau (V64-4) vann direkt i nya regin senast och jag tror på spets och slut. 5 Sort Gull (V64-5) har övertygat och äntligen fått visa sin kapacitet i ny regi och ska ha toppchans.

V6-förslaget är på 1.764 kronor (enbart för alla rätt).

4-6-2-9-8-11-12 (10-7)
7-8-5-13-14-11-10  (1-4)
8/ 13-11-1-6-5-7-9-4-3-2-10-14 (8-13)
7 Amiral du Pommeau (2-8)
5 Sort Gull (1-6)
10-6/ 3-4-8-9-5-7-1-2 (10-6)

7x7x1x1x1x10 = 490 kr
7x7x13x1x1x2 = 1274 kr

DD-förslag
5 – 10 x 1000

1000 kr

 

V64-1:

Ranking: A: 4-6 B: 2-9-8-11-12 C: 10-7-1-5-3

Spetsanalys: Snällosåfin var snabb senast men släppte ledningen, nu tror jag att Henke kör i ledningen. Joconelli kommer laddas meddelade Ove i TV-sändningen.

Loppanalys: 2 Joan Chip G.L. är klar favorit med en smickrande rad, men det är ingen hjältinna detta. Hon släpptes till ledningen senast, även om hon tvekade på väg dit och gick undan för hugg och slag utan att övertyga. En av flera och det är inte så att Linderoth radar upp segrarna på löpande band. Segern med Joan Chip senast var hans första kuskseger på 32 senaste starterna – och i år har han 1/25!

Jag letar roligare bud och chanstippar 3 Snällosåfin på spets i skralt gäng där ingen vill stånga sig blodig och då gillar jag att jobba med spets. Släppte senast, men nu verkar det på tränaren som det är aktuellt och det strulade med dåliga ryggar senast i svängen och det glömmer vi. På sina två spetslopp har hon varit trea och tvåa och andraplatsen togs bakom en bra Xanthis Amazing.

Given är 6 Joconelli som var riktigt rejäl senast då han enkelt matade ner dem via spåren sista varvet.

Formhästen i gänget är 9 Red Isac som kom tillbaka bra efter galopp senast och var nära segern före det. Med rygg på favoriten kan det bli perfekt för denna skräll.

 

V64-2:

Ranking: A: 7 B: 8-5-13-14-11-10 C: 1-4-6-2-9-12

Spetsanalys: Anna Slogum har tagit spets flera gånger för att släppa, vem är först framme nu med spetsfavoriten struken?

Loppanalys: 3 Järvsöjerka var mitt drag som jag skulle gå på och den strykningen vid halv två var sådär…

Storfavorit blir 7 Ottar Rex som var överlägsen senast och detta är ett kallblod med mycket bra fart, men han är väldigt osäker och har galopp i 73% av sina starter och i 6/10 senaste. Felfri vinner han nog detta då Järvsöfaksa blivit struken men jag litar inte på honom och spelar matte.

8 Åstas Marcus gör comeback och behöver troligen loppet, men han matchades mot tuffa hästar i somras och sprang 30 över full väg vilket de andra inte gör. 13 Exil var förbättrad efter flera sämre lopp senast även om han fick segern. 5 Husnäs Elving kom aldrig in i loppet senast och hade varit feberstruken före det. Ska vara bättre nu och står bättre till och Ove passar bra då han är vass på Nordisarna.

 

V64-3:

Ranking: A: 8 B: 13-11-1-6-5-7-9 C: 4-3-2-10-14

Spetsanalys: Big Tuna höll spets då det var innerspår och ska kunna göra det på nytt.

Loppanalys: 8 Sinou’s Beauty är jättefavorit i ett dåligt lopp och det är helt klart hästen i gänget. Hon var mycket fin vid segrarna i somras och bara studsade undan. Då var det barfota bak vilket nog är klart bättre, men med två lopp i kroppen efter ett halvårs vila ska hon vara segermogen. I comebacken var hon seg och hängde i spåren sista varvet och det gick inte, och hon galopperade bakom bilen senast men den upphämtningen var bra mot klart bättre hästar än dessa. Det har ofta blivit fel för Karin i vagnen, men normalt sett är det bra chans, men jag nöjer mig med utgång. Det kan bli strul i stort fält och hon har blivit väl stor.

13 Kristine blev det för tufft för senast då man körde i ledningen och kanske svek moralen lite då Amiral du Pommeau bara blåste förbi. Det finns viss fart och strykningarna är gynnsamma.

11 Zille Crofter var mycket positiv senast då hon stångade ner dem trots att det var spår sista 500 och det var tredje starten i ny regi som givit nytändning. 1 Big Tuna är inte så tokig i grunden och nu står hästen till för att leda loppet länge.

 

V64-4:

Ranking: A: 7 B: 2-8-9-11-10-13-6 C: 1-5-4-3-12

Spetsanalys: Amiral du Pommeau är inte jättesnabb första stegen, men läget perfekt för att kliva iväg bra och han har flera gånger körts till ledningen i andravågen och så blir det igen med vass startkusk.

Loppanalys: 7 Amiral du Pommeau inledde lovande och även om han vunnit nio lopp så finns det mer att hämta ur honom och han såg klart bra ut i ny regi senast. Då sköljde han runt dem med en gäspning i ett uppsamlingslopp, men jag gillade intrycket då han är lite lagom lat men visade bra go då han fick attackera. Han har vunnit 4/9 gånger som han gått i ledningen, och vann tre första försöken men sedan inte alltid varit i slag. Ulf Eriksson är en av de bättre att skicka iväg med voltstart och över 2640 meter svarar knappast någon då han kommer farande och jag tror att han vinner och spikar!

Favorit är 8 Jeppas Picasso som är en spetshäst och trots Ohlsson inte rolig från tillägg som favorit. Då lägger jag kapabla 2 Mellby Cheeky före i ny regi.

 

V64-5:

Ranking: A: 5 B: 1-6-8-3-11 C: 4-10-2-12-9-7

Spetsanalys: Tåga Faksen är tidiga ledaren och det är nog bara Sort Gull som kan få överta om han kommer mitt i loppet.

Loppanalys: 5 Sort Gull är jättefavorit och denne jobbar jag med för han har sett urstark ut i nya regin hos Tjomsland och tagit fyra segrar på lika många starter. Senast var han bara starkast och Ohlsson satt med bra tag hela vägen även om duktige Wild Isak gjorde vad han kunde för att haka på och utmana. Han lever på styrkan och är inte speciellt snabb och den dryga distansen talar kraftigt till favoritens fördel. Ohlsson har att hålla sig före de 20 bakom och sedan köra offensivt då hästen travat in sig och förmodligen kunna överta ledningen. Sund spik och jag tar skrällarna i andra lopp.

1 Tåga Faksen är för lite spelad med inte ens 2% av spelet. Han var mycket bra vid segern trots stor galopp, och nu står han 20 meter före Sort Gul som han mötte med bilstart senast. Tar ledningen och leder länge felfri.

6 Mix Mollyn är en bra nordis som hade rest dåligt till Solvalla och var usel och fick startförbud. Gick bra senast och utmanar om bra dag.  

 

V64-6:

Ranking: A: 10-6 B: 3-4-8-9-5-7-1-2 C: –

Spetsanalys: Global Millionaire borde ha bra spetschans, men körs han där? Ave Maris lär tryckas av och försöka överta.

Loppanalys: Jättekonstigt lopp avslutar där 4 Claude Guegan blivit favorit, men även om han gick bra i spåren senast så vinner han väldigt sällan och han kommer knappast till någon ledning och den går jag emot.

6 Ave Maria är den andra som fått mycket spel, och det är mer rätt för det finns spetschans då skrällen 5 Global Millionaire nog kan släppa. Hon fick allt kört i halsen senast och lyckades vinna, men det var inte mer heller… Från ledningen duger hon bra här och en av två utgångshästar får hon bli.

På DD går jag på Dubbel-Ohlsson då min vinnare här är 10 OP’s First Girl som känns intressant till runt 10%. Hon fick lägga mycket krut första 500 innan hon kunde komma till ledningen senast och var slagen ganska tidigt mot bättre hästar. Wilda Tigern Jack vann det och nu bör det bli tuff öppning för andra hästar och Pihlströms dam kan spara speeden. Kul drag som DD-spikas, men på V6 målar jag igen på andra lappen för detta är lurigt med blöta hästar!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spännande nyförvärv till Westholm
Nästa nyhet
Spännande nyförvärv till Westholm

Spännande nyförvärv till Westholm

På lördag startar norske The Last Ticket, tillsammans med Örjan Kihlström, i Prix Ready Cash på Vincennes. Efter det kommer hästen flyttas från Tom Forkerud till sin nya tränare Jörgen Westholm.

The Last Ticket (Thai Tanic) har sprungit in drygt en miljon norska kronor och har senaste halvåret varit nere i Franrike och härjat. Där är största meriten tredjeplatsen bakom segrande Spartan Kronos i Prix Emelie Beziere som gav ca 11 000 euro.

– The Last Ticket har sprungit in nästan 650 000 på ett år och vann Josef Kleins minneslopp. Men det räcker tydligen inte. Det känns surt eftersom hästen har sitt roligaste för hela vintern nästa torsdag, säger Tom Forkerud till tgn.no.

Nu på lördag slåss alltså sexåringen om total 60 000 euro i Prix Ready Cash på Vincennes och sedan är alltså tanken att hästen ska stanna kvar nere hos Jörgen Westholms franska filial.

 Läs artikeln på tgn.no här!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme

Fredag: V65-tips till Romme

Omgången
En sportsligt rätt skral omgång men kanske inte så konstigt med dubbla V75 på Bergsåker samt Solvalla under helgen. Robert Bergh svänger förbi Dalarna, på sin väg upp till Sundsvall med bland annat Nahar, och denna eftermiddag ser han ut att få duellera mot sonen Nicklas Westerholm. Westerholm känns annars som omgångens förgrundsfigur då hans styrningar är hårt betrodda i tre avdelningar och det är också ibland dem omgångens bästa spik återfinns, 5 Ola Montana i V65-2.

Spiken
5 Ola Montana (V65-2)

Skrällarna
1 Joli Spiro (V65-1)
14 Lill Micke (V65-3)

V65-systemet (spel för sex rätt)
V65-1:
 1,3,4,6,8,9,11,13,15 (res 14-10)
V65-2: 5 Ola Montana (res 1-6)
V65-3: 
1,5,9,14 (res 15-4)
V65-4: 
6,10,12 (res 5-4)
V65-5: 
3,4,5,10,12 (res 1-6)
V65-6:
1,4,6,14 (res 12-3)

9x1x4x3x5x4 = 2160 rader/kronor

Dubbelsystemet
10 – 3,5,10 x 300

900 kronor 

 

V65-1

RANKING A: 4-9-11. B: 15-1-8-6-3-13. C: 14-10-5-2-12.

Spetsanalys:
Ser upplagt ut för 4 Lucky Dice.

Loppanalys:
En spårtrappa inleder V65-spelet och detta ser vidöppet ut. 4 Lucky Dice är ännu segerlös efter fem starter i karriären men tre av har slutat med en plats på prispallen. Fuxen var inte långt ifrån att hålla undan från spets sist ochförsta fullträffen kan mycket väl komma nu istället.

9 Moonzoom J:r hade en pappa som var montékung och vem minns inte det dramatiska ögonblick när Simb Moonzoom utropades som vinnare av Montéeliten under Elitloppshelgen efter att målettan Criks Hurricane blivit diskad för felaktig vikt på ridande Philippe Masschaele. (tror det finns folk som går och letar vinstbongar än idag). Sonen har alltjämt en del att leva upp till men kommer mer och mer för varje start och har dessutom skött sig tre gånger på raken nu. Höll dessutom starkt från utvändigt ledaren senast och ska räknas.

11 Nyby Black Money är inte alls så tokig i sina ljusa stunder. Femåringen har inte alltid helt lätt att hålla sig på benen men när han väl står distansen ut brukar han styrka kunna vara utslagsgivande.

15 Go Easy B.J. duger i sällskapet felfri men har samtidigt många att runda. 1 Joli Spiro har nu fått ett lopp i kroppen och har dessutom ett smaskigt läge. 8 Betty Thrust kämpar på skapligt, 6 Douglas Sisu har det strulat en hel för och 3 Stiernhööksluckyend samt 13 Vici Supreme åker med på lappen av bara farten.

Nio streck totalt och jag känner mig ändå inte helt säker att jag överlever detta!

 

V65-2

RANKING A: 5. B: 1-6-4-7. C: 3-2-8.

Spetsanalys:
2 T.X.All In i första läget men 5 Ola Montana lär komma dundrande tidigt för att överta.

Loppanalys:
Bara åtta hästar kommer till start i detta medeldistanslopp och jag tror det ska mycket till för att 5 Ola Montana ska torska. Femåringen övertog ledningen tidigt i ett V75-lopp senast och vann sedan säkert via 11,5/800. Då mötte han bland annat Forecast och Alorac Mathbell och motståndet nu ser inte direkt tuffare ut. From Above-sonen borde kunna hitta till front direkt för Nicklas Westerholm och därifrån blir ekipaget inte lätta att plocka ner. Spikas utan tvekan!

 

V65-3

RANKING A: 9-14. B: 1-5-15-4-10-11-12-3. C: 13-8-6-7-2.

Spetsanalys:
1 Lisa Mollyn har bästa läget och håller upp ledningen. Visst kan man fråga sig om Dagfinn Aarum tänkt att köra där, men kommer ingen av tilläggspållarna, tror jag att han testar.

Loppanalys:
Kallblodslopp där stona står på start och där 1 Lisa Mollyn känns hetast. Sexåringen har inte startat sedan i slutet av augusti men har vettigt utgångsläge och kan leda loppet länge.

Annars är det just 9 Wild Isak som är hästen att så i loppet. Valacken var enorm efter tidig galopp näst senast och följde upp det med en positiv andraplats bakom Sort Gull. Hästen har verkligen hittat stil i Nicklas Westerholms regi och utan strul från innerspåret fäller man många till slut.

14 Lill Micke varnade jag för senast och hästens insats som tvåa var klart positiv. Tioåringen kunde inte stå emot Sort Gull på slutrundan men ska räknas tidigt nu.

5 Monifaksa är jämn och säker och fick bara stryk av en alldeles för bra Wild Isak senast. Spåret har både friat och fällt nioåringen tidigare men felfri är hon ett kul skrällbud till en procent.

 

V65-4

RANKING A: 10-12-6. B: 5-1-4-8-2-3. C: 9-7-11.

Spetsanalys:
3 Viktor Danoi tror jag är först till plankan men 6 Mr Dream Cocktail är så pass snabb ut att han kan komma med frågan innan 500-meter pålen.  Westerholm tar kommandot!

Loppanalys:
Coktail, eller Cocktail-timmen är nästan slagen när detta lopp går igång. Detta i dubbel bemärkelse och detta kan dessutom utveckla sig till en duell mellan far och son. 12 Cocktail Atout fick bestämma framme i ledningen senast och såg sedan slagen ut när han kom in på upploppet. Hingsten kämpade dock på hela vägen och var inte långt ifrån att kontra tillbaka. Lever på sin styrka, och ska inte räknas bort trots sitt dåliga läge, men känns ändå som en sårbar favorit

6 Mr Dream Cocktail fick nästan trava hela slutrundan i tredjespår senast men hade både modet och styrka att tillsynes avgöra loppet här han galopperade 150 kvar. Kom med två fina insatser i bagaget inför det loppet och måste tas på allvar igen. Inte heller omöjligt att det blir ledningen från spår sex för Nicklas Westerholms adept.

10 Bear By The Day blev nollad på V75 för två starter sedan och men fungerade inte aktionsmässigt den dagen. Gjorde sedan första starten för nya tränare Erik Lindegren och hakade då på bra bakom Happy Ours. Hissas upp i topp och spikas på LD!

5 Haveagoodtime vann senast på Örebro efter en fin resa. Nioåringen brukar kunna bjuda till med rätt lopp i draget och ska räknas.

1 Messitj återkommer efter paus men har ett vettigt läge. Lite osäker på vart hamnar från start och dessutom är det ju skor på nu. Nja.

 

V65-5

RANKING A: 5-3-10. B: 4-12-1-6-2-7. C: 8-11-9.

Spetsanalys:
Många med flinka fötter bakom startbilen men 3 Joe Mama tar sig förbi den invändiga duon och ingen av de som kommer utifrån tar sig sedan förbi av egen kraft. 4 Lisa Scarlet, 5 Scarlets Mirakel och 6 Quota lär vara bra med på noterna men vill Jorma gasa i täten blir det så.

Loppanalys:
Kortlopp där jag tror det kommer gå undan rejält från start. 3 Joe Mama tog första segern på nästan ett år senast och valacken kan mycket väl slå till igen. Den gången valde kusken att släppa ledningen och när luckan kom i slutsvängen avgjorde man säkert. Förutsättningarna ser liknande ut även denna gång men det finns ett par konkurrenter till som jagar täten.

Jag tippar 5 Scarlets Mirakel som etta eftersom valacken är en vass avslutare och han är dessutom härdad i tuffa sällskap. Vann i comebacken strax innan jul, trots både tävlingsfrånvaro samt skor, men har varit struken efter det. Även han kan öppna raskt och väljer Jorma att släppa med Joe Mama kan Peter G Norman var den som är först framme.

10 Dashing Kimberly har felat två gånger om och det är upp till bevis nu. Stoet har både visat snabbhet och styrka och med minsta överpace är hon redo att kliva in i handlingarna.

Plockar också med 4 Lisa Scarlet och 12 Racing Hill.

 

V65-6

RANKING A: 6-1. B: 4-14-12-3-9-10-11. C: 13-2-8-7-5.

Spetsanalys:
Det är inte alls omöjligt att 1 Tingeling R.L. förvaltar innespåret till täten men i förhandsintervjuerna låter det som att Lindegren släpper eftersom hästen vek ner sig lite väl enkelt från ledningen senast. Det största frågetecknet är väl om det finns någon betrodd häst som ställer frågan tidigt eftersom 4 Fröken Sting förmodligen tappar från start från sitt snäva fjärdespår. Då känns 6 Sabina Memphis troligare!

Loppanalys:
Avslutningen på streckspelet är ett stolopp som inte ser helt lättlöst ut heller. Tipset till 6 Sabina Memphis trots att hon inte har startat på ett tag. Stoet har haft springspår en gång tidigare, och öppnade då helt okej för Tomas Pettersson. Det kan bli tidig ledning för fyraåringen och därifrån kan det hålla hela vägen.

I rygg på denne kan 1 Tingeling R.L. få loppet i draget. Erik Lindegren var kanske inte helt nöjd med senaste insatsen men med den genomköraren innanför västen kan hon vara segermogen nu.

14 White Witch Doc har ännu ingen seger på kontot men gör stabila prestationer gång på gång. Står vettigt inne på tillägg och duger långt på den lilla hårdhet hon skaffat sig.

4 Fröken Sting kommer också allt närmare att spräcka segernollan och felfri duger hon i sällskapet.

 

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Fel distans blir rätt för Art Nökkve?

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson