Om det inte var klart redan innan så är det nu: Copenhagen Cup blir ett monsterlopp. Nu väljer Olympiatravsvinnaren Solvato att ta turen till Köpenhamn.

På måndag förmiddag lottas startlistan till Copenhagen Cup. Hästarna som ska vara med är så när som på ett sista tionde namn bekräftade.

Under torsdagen bestämde sig Veijo Heiskanen: han kommer till Charlottenlund med den färske Olympiatravsvinnaren Solvato.

– Det låg närmast till hands och kändes som det bästa alternativet av de stora lopp som fanns att välja på. Vi har bara fyra timmars resväg till Köpenhamn och dessutom är medeldistans hästens bästa. Sedan trivs jag själv jättebra på Charlottenlund där jag har haft stora framgångar tidigare. Jag har vunnit två derbyn där och det är en av mina favoritbanor, säger Veijo Heiskanen till Kanal 75.

Efter Copenhagen Cup är det två veckor kvar till Elitloppet. Många är de som vi ha Solvato med där, men ägarna till hästen har tidigare tydligt uttalat att femåringen inte är aktuell i år.

Fabrice Souloy har nu, slutligen, bestämt sig för vilken häst han verkligen kommer med till Copenhagen Cup. Det blir, precis som det först var tänkt, Beckman som är med i det danska loppet. Quinoa du Gers är i stället aktuell för Finlandia-Ajo dagen före.

Klara för loppet är:

Beckman
Caballion
Harry Haythrow
Magic Tonight
Mosaique Face
Mr Picolit
Orali
Solvato
Uncle Peter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

Omgången:
Bra förutsättningar i Stockholm den här fredagen med sol och knappa tio grader varmt, och vi kan vänta oss en bana som presenteras i bästa skick. Spelmässigt ser det kul ut med två starka spikar, och några roliga lågprocentare.

Bästa spiken:
9 Jeppas Maxi (V65-1)

Kompletterande spiken:
6 Frixie Star (V65-6)

Bästa låset:
3 I Do (V65-2) & 6 Autoland (V65-2)

Bästa speldragen:
7 Fox From Above (V65-3)
5 Umpire Sund (V65-5)

V65-förslag:
V65-1: 9 Jeppas Maxi (3-8 )
V65-2: 3,6 (10-1)
V65-3: 1,2,4,6,7,11 (3-5)
V65-4: 1,2,3,4,6,7,12 (10-9)
V65-5: 1,2,3,4,5,6,7,9,10,11,12 (5-3)
V65-6: 6 Frixie Star (7-10)
1 x 2 x 6 x 7 x 11 x 1 = 924 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
LD-1: 2,3
LD-2: 5 Umpire Sund
2 rader x 250 kronor.

Spelförslag 2:
LD-1: 1,4,6,7,12
LD-2: 5 Umpire Sund
5 rader x 100 kronor.

Analys V65-1:

Ranking: A: 9. B: 3-8-4-11-6-5. C: 1-12-2-10-7.

Spetsanalysen:
1 Ärlig kan öppna bra och är nog snabb nog för att försvara sitt innerspår, men lär nog knappast köras i tät över full väg mot dessa motståndare. Jag håller 3 Laurentius Cavallo som favorit till att vara först fram och överta.

Loppanalysen:
9 Jeppas Maxi imponerade på mig vid seger i årsdebuten senast och även om motståndet är tuffare idag så tror jag han vinner igen, han var överlägsen i Gävle senast och lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Under fjolåret gjorde han två starter och gick då bra i samtliga, då han vann debuten i bra stil och gången efter det spurtade bra bakom en sådan som Venkatesh. Den här är bra, och jag är helt inne på att han kliver runt till seger. Spik.

För dom som letar gardering tycker jag 3 Laurentius Cavallo ligger närmast till hands, jag håller honom som spetsfavorit i loppet och han leder länge. 4 Te Freddo Knick har kunnandet, men är fortfarande valpig och inget att lita på.

Analys V65-2:

Ranking: A: 6-3. B: 10-1-9-5-4. C: 15-11-12-13-2-8-7-14.

Spetsanalysen:
3 I Do och 6 Autoland om ledningen, där jag håller den sistnämnde som knapp favorit dessa emellan om han sköter sig. Sköter sig Autoland är han bra från start.

Loppanalysen:
Jag väljer att låsa den här relativt öppna avdelningen på två streck, jag är nämligen helt inne på att den som tar spets vinner loppet – och det bör stå mellan 3 I Do och 6 Autoland. Tipset väljer jag att ge till Autoland, han har lite problem med aktionen till och från och är inget att lita på, men sköter han sig är han bra från start och då bör han spetsa från sitt springspår och i ledningen tycker jag att han ska slås. Han vann åkandes från tät näst senast, och är konstigt lite streckad här. Intressant.

Jag dubblar dock med favoriten I Do, denne var fin vid seger från ledningen i debuten senast och lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Gör Autoland bort sig bör vägen mot tidig ledning ligga öppen för I Do, och med tanke på intrycket i debuten ska han bli svårslagen från den positionen.

Analys V65-3:

Ranking: A: 7-6-4. B: 1-11-2. C: 3-5-9-10-8.

Spetsanalysen:
3 Lika A Circle Ås kan öppna bra, men det handlar om årsdebut och jag tror Mattias Melander nöjer sig med rygg på favoriten 4 Io Eld som kan öppna bra och tidigt lär utmana.

Loppanalysen:
4 Io Eld kan öppna bra från start och är min spetsfavorit i loppet, från den positionen ska hon räknas tidigt. Hon har inte startat på ett tag inför detta och det kan fattas något, dessutom tror jag inte hon får bestämma som hon vill i tät och därför garderas hon. Normalt strider hon dock länge, då hon visat bra kunnande för klassen samt bra inställning.

6 Dream Trotter blev störd till galopp i slutsvängen med krafter kvar senast, och hade varit långt fram utan det. Han har nu fått två lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara uppåt i form, och han är bättre än vad raden ger sken av. Jag tror han forceras fram utvändigt ledaren här, därifrån är han sedan bra nog för att vinna. Räknas tidigt.

Tipset i loppet väljer jag dock att ge till 7 Fox From Above som jag tycker är på tok för bortglömd här, och det gör henne intressant. Hon har fått lopp i kroppen efter längre uppehåll, och har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet. Hon är bra i grunden, och kan Io Eld och Dream Trotter köra lite för tufft mot varandra kommer hon gå starkt upploppet ned. Kul idé.

1 Universe är inte snabb nog för att försvara sitt innerspår, och var heller inte som bäst senast. Det finns dock en hel del i honom och med rätt smyglöpning och chansen till slut är han bra nog för att utmana.

11 Liberty Federal är lite stor och klumpig och har problem med aktionen emellanåt, men han har visat god kapacitet för klassen och med klaff härifrån kommer han in i matchen.

Streck också för 2 Princeton O.K. som kan bättre än vad han visade senast, och även han känns småkul till låga procent. Inte sämre än någon annan.

Analys V65-4:

Ranking: A: 2-3. B: 1-4-7-6-12. C: 10-9-5.

Spetsanalysen:
2 Elit Sund kan öppna snabbt, och även om full väg inte är optimalt för honom lär han provas i tät.

Loppanalysen:
2 Elit Sund är spetsfavorit i loppet från tilltalande utgångsläge, och jag väljer att tippa honom. Hade det handlat om kort distans hade jag varit inne på att spika honom, men full väg är inte optimalt och därför får han nöja sig med att få tipset. Leder länge.

3 Harvey Tornado var enormt bra vid seger utvändigt ledaren för tre starter sedan, men har efter det inte fått till det. Näst senast blev han för het efter en omstart och galopperade, och senast blev han livrädd när Per ryckte norsken på honom för första gången i lopp. Sköter han sig kan han få lite revansch här, och jag tycker det är bästa hästen. Given.

1 Mercury Broline vann säkert från köposition senast via stark slutrunda, och får han chansen till slut härifrån blir han farlig. Måste räknas.

4 Matrix Revolution gick i mål med krafter kvar senast och står lite på tur för seger, har varit bra i samtliga starter i år. Sitter snart där.

7 Pirro Bi har återigen lottats till jobbigt utgångsläge, men kommer han till duger han gått. Gör alltid bra insatser, och måste snart få sätta pricken över i:et med seger.

6 Air Frame blev alldeles för laddad i årsdebuten senast, skor på nu men inte borta om hon kommer till. Bra grundkapacitet.

Streck också för 12 Mind Your Face som lättas i balansen till detta, och han är inte sämre än någon annan i loppet om det klaffar någorlunda under vägen. Helt bortglömd nu, vilket jag anser fel trots tuffa förutsättningar.

Analys V65-5:

Ranking: A: 5. B: 3-2-1-10-12-9-4-6-11-7. C: -.

Spetsanalysen:
3 Artemis kan öppna snabbt och spetsar, men över aktuell distans tror jag Sundberg söker rygg med honom då han är som bäst i ryggar, och då bör 5 Umpire Sund vara den som får överta.

Loppanalysen:
3 Artemis blir klar favorit i loppet och normalt ska det vara vettig segerchans, jag tycker hon är bästa hästen. Men, hon var bara godkänd senast och Hans-Owe Sundberg är dessutom inne på att köra henne i ryggar den här gången. Vinner om hon får spets, släpp och chansen till slut – men som favorit är hon given att gardera då det trots allt måste lösa sig om Sundberg släpper tät.

Jag väljer att ge tipset samt spika 5 Umpire Sund på Dubbeltipset, denne var mycket fin då han vann med sparat via 12,5 sista 700 från spets i årsdebuten senast och med det loppet i kroppen lär han normalt vara ännu vassare till idag. Per Lennartsson upp är spännande, och då jag läser att han tidigt får överta taktpinnen här tycker jag han känns kul. Leder länge.

Bakom Umpire Sund tycker jag dock loppet är öppet, och med en så stor favorit som högst troligtvis kommer köras på chans kan det smälla och jag streckar samtliga i loppet. Jag tycker loppet är jämnt, och ingen känns chanslös på förhand om Umpire Sund sviker och favoriten blir kvar i säcken.

Analys V65-6:

Ranking: A: 6. B: 7-10-12-4-1-3-8. C: 15-13-11-5-9-14.

Spetsanalysen:
6 Frixie Star kan öppna bra, och prickar bara Kontio någorlunda från springspår bör det bli tidig ledning.

Loppanalysen:
Jag gillar normalt inte att sitta med spik på favorit i avslutningsloppet, men jag gör ett undantag här då jag tycker det ska vara toppchans på tidig ledning och slut för favoriten 6 Frixie Star. Jorma Kontio är inte den vassaste i landet från springspår, men Frixie Star är kvick och prickar han bara någorlunda bör det bli ledningen och därifrån blir Timo Nurmos travare väldigt svårslagen. Hon vann lätt med krafter kvar från tät senast via 13,5 sista 700 och motståndet den här gången är inte tuffare. Svårslagen.

För dom som letar gardering vill jag främst nämna 7 Alegria Am som fått lopp i kroppen efter långt uppehåll, samt 10 Digital Pointer som avslutade vasst senast. Dessa två ligger närmast till hands.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Sköter han sig är han med dem"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Sköter han sig är han med dem”

V65 Solvalla: ”Sköter han sig är han med dem”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har bra form hästen och jag tycker han känns som vanligt hemma i träning, han gick jättebra senast men när jag ryckte norsken för första gången i lopp så blev han livrädd och galopperade. Jag kan inte säga att vi hade vunnit utan galopp senast, men vi hade definitivt varit med och gjort upp om det. Det har varit lite krångel med honom i de två senaste starterna och därför är jag något osäker, men sköter han sig är han givetvis med dom. Barfota runt om samt norskt huvudlag som vanligt, däremot byter jag från vanlig vagn till spydervagn nu och det har han gått bra med tidigare, säger Per Lennartsson om Harvey Tornado (V65-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Ärlig – Han vann ganska lätt från ledningen senast men det var ett betydligt billigare lopp än det han ska ut i nu. Han känns i alla fall fin och är väl åtminstone halvrapp första biten så en fin resa borde han få. Det kan bli spets men då släpper vi nog till någon mer betrodd. Det blir barfota fram och en jag tror inte att han kommer göra bort sig, säger Peter N Nilsson.

3 Laurentius Cavallo – Det är mycket nerv i hästen som lätt stressar upp sig. Öppningen blev för tuff i årsdebuten och han stumnade till slut. Han har rätt så bra kunnande och verkar fin efteråt så vi hoppas på en bra placering. Inga ändringar är planerade. Barfota runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

4 Te Freddo Knick – Han har god grundkapacitet, men är valpig och inte att lita på ännu. Han sköter träningen bra hemma, men det är svårt att säga riktigt vart han står. Det är en häst man ska ta med i beräkningarna, men det är samtidigt svårt att hissa honom för mycket innan han visar sig mer stabil. Stefan har inte sagt något om några ändringar, men han har bråkat och haft sig i värmningarna tidigare så det definitiva beslutet lär tas efter värmningen, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

5 Glide Tooma – Hon hänger med hyggligt och allt verkar normalt med henne efter senaste starten. Hon ser ut att trivas bäst med lämplig ryggresa så vi hoppas på det upplägget. Inga ändringar är planerade, säger Hans-Owe Sundberg.

8 Zirkon Hoss – Han är kapabel den här, men han har lite problem med aktionen. Han brukar dock kompensera sin aktion med bra vilja och det är en fin häst som kommer att klättra i klasserna. Det är vår näst bästa segerchans på förhand. Inga ändringar, säger Kai P Jussila.

9 Jeppas Maxi – Han var jätteduktig senast vid segern och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Det här är en jättefin häst som jag tror en hel del på men motståndet han möter nu var heller inte att leka med. Kommer han bara till härifrån tror jag på segerchans, säger kusken Torbjörn Jansson.

10 Fantasy Tooma – Hon har varit fin och resan till Solvalla har gått bra. Nu ser det tuffare ut och det blir svårt att vinna. Vi provar barfota runt om nu och det är nog första gången, säger Martin P Djuse.

11 Gameplayer – Hon var riktigt bra vid seger i årsdebuten senast och med det loppet i kroppen ska hon vara ännu bättre idag. Utgångsläget lämnar en del övrigt att önska, men jag tycker hon ska räknas ändå. Samma balans och utrustning som senast, och hon går i spydervagn, säger Reijo Liljendahl.

12 Digital Display – Han har lottats till tråkigt utgångsläge och ska dessutom tävla med skor runt om idag, vilket är ett litet minus. Jag tror han får svårt att vinna härifrån, säger Marcus Schön.

Lopp 2, V65-2

1 M.T Importantguy – Han blir allt bättre i form och senast hängde han med bra invändigt. Vi hoppas han är ännu vassare nu då han fått tempo i kroppen och att han kan hänga med till en bra placering. Inga ändringar. Det är skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

2 Amazing Life – Hon var lite uppåt senast och formen är i antågande, men jag vill köra ett snällt lopp med henne idag. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Per Lennartsson.

5 Antonio Am – Han har inte startat på ett tag inför detta och det handlar om årsdebut, och även om han känns bra hemma i träning så ligger jag lite lågt. Spår fem i volt är inte optimalt för honom så i första hand måste han sköta sig. Barfota fram som vanligt, och han tävlar i vanlig vagn, säger Reijo Liljendahl.

6 Autoland – Han rullade över i galopp senast, han är lite speciell i sin aktion och det är sådant som händer. Han kan vara ganska rapp från start så utgångsläget behöver inte vara helt fel och jag tycker inte att han är borta ur segerstriden. Han vann åkandes näst senast. Inga ändringar, säger Marcus Schön.

8 Västerbo Vampyr – Han gjorde vad han kunde senast och löpte en helt okej tid som sexa bakom dugligt motstånd. Även det här blev ett hårt lopp och vi får smyga med och se vad som erbjuds. På förhand känns det som om vi jagar en mindre slant. Barfota runt om, säger Magdalena Siminski.

10 East Minotaurus – Han spurtade bra senast och vann från ledningen gången innan det. Jag tycker att han kommer mer och mer och är nöjd med hur hästen känns för dagen. Läget blev inte det bästa men jag räknar med en bra insats. Inga ändringar, säger Nils Lindström.

12 Je t’Aime Winner – Det blev för tufft för honom i ledningen senast och han stumande. Han trivs bättre med ryggresa och han verkar pigg och fin efteråt. Inga ändringar så det blir barfota runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

15 Feel the Love – Det var voltstart senast och det gick inte så bra och det blev startgalopp. Hästen kändes bra för övrigt och är bättre än vad raden antyder. Hoppas på felfri avgång härifrån. Inga ändringar är planerade, säger Johan Untersteiner.

Lopp 3, V65-3

2 Princeton O.K. – Han tycker inte det är särskilt roligt att jaga bakom andra hästar och och exakt så blev det senast. Han tog i 20 meter sen lade han ner men formen är riktigt bra. Nu fick vi ett perfekt utgångsläge och Jonas kommer få en offensiv körorder. Ledningen eller dödens spelar ingen roll för hästen går hela vägen och jag är aningen optimistisk idag. Skor runt om, säger Magdalena Siminski.

4 Io Eld – Hon har haft problem med sina karleder men bukar kunna svara för vettiga insatser direkt. Vi ställer dock inga krav på henne denna gång utan hoppas på det bästa. Hon verkar i alla fall pigg och fin nu. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

6 Dream Trotter – Han har fått ett par lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara uppåt i form, senast blev han påkörd i sista sväng och därav galoppen och normalt är han väldigt travsäker. Med lite klaff ska han absolut vara med och slåss om det. Samma balans och utrustning som senast, och han går i spydervagn, säger Per Lennartsson.

7 Fox From Above – Hon startade sjuk i de två sista starterna hon gjorde i höstas och hon var därför lite nervig inför årsdebuten senast, hon gick i mål med massor av krafter kvar och har varit harmonisk och fin i jobb efter det. Det handlar om en kapabel häst i grunden som jag tycker har för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet och med bättre utgångsläge hade jag nog varit lite småkaxig. Hon gynnas av autostart då hon är stabilare bakom bilen, och skulle det klaffa blir jag inte överraskad om hon är långt fram. Hon kan öppna bra från start och ska kunna hamna hyggligt på det. Barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast, däremot blir det rycktussar nu istället för fast huva som senast, säger Anna-Karin Rundqvist.

11 Liberty Federal – Han blandar och ger en del i sina prestationer, och han är stor och klumpig och gör bort sig emellanåt. När han fungerar har han visat att han hävdar sig väl i klassen och allting är bra med honom hemma i träning. Inga ändringar, säger Kai P Jussila.

Lopp 4, V65-4

1 Mercury Broline – Innerspåret är lite lurigt då han inte kan öppna så snabbt. Hn känns fin i träningen och formen är nog bra. Det är en häst som normalt duger rätt bra i klassen. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

3 Harvey Tornado – Han har bra form hästen och jag tycker han känns som vanligt hemma i träning, han gick jättebra senast men när jag ryckte norsken för första gången i lopp så blev han livrädd och galopperade. Jag kan inte säga att vi hade vunnit utan galopp senast, men vi hade definitivt varit med och gjort upp om det. Det har varit lite krångel med honom i de två senaste starterna och därför är jag något osäker, men sköter han sig är han givetvis med dom. Barfota runt om samt norskt huvudlag som vanligt, däremot byter jag från vanlig vagn till spydervagn nu och det har han gått bra med tidigare, säger Per Lennartsson.

4 Matrix Revolution – Han känns fin och håller riktigt bra form för dagen. Senast kördes han upp i vagn och var ursäktad. Med klaff så bör han kunna sluta bland de tre främsta och det blir mest troligt barfota runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

5 Quite A Fall – Han fick ett för tufft lopp senast och det är inte mycket att säga om, det här är en häst som behöver ligga på rulle och får han ett sådant lopp kan han avsluta bra. Han känns fin för dagen och gör säkert ett bra lopp, men jag är tveksam till om han räcker till seger här. Inga ändringar, säger Marcus Schön.

6 Air Frame – Hon blev alldeles för laddas i årsdebuten senast och Stefan sade efteråt att det var fel att vi ryckte framskorna, och hon kommer få tävla med skor runt om idag. Hon känns fin, men behöver säkert fler lopp i kroppen innan formen sitter där, säger Marcus Schön.

7 Pirro Bi – Han har gjort det bra en längre tid och ingenting tyder på vikande form, men utgångsläget blev återigen lite för långt ut bakom vingen. Jag tror på en bra insats, men det är platschans i första hand. Barfota fram, norskt huvudlag och spydervagn som vanligt, säger Reijo Liljendahl.

12 Mind Your Face – Han har varit fin i de två senaste starterna med lite säkerhetsbalans, han blir lite klumpig men sköter sig. Jag kommer att lätta honom idag till tåskor fram och barfota bak och senast han gick med den balansen galopperade han som etta i mål, men jag både tror och hoppas det ska fungera fullt ut idag. Utgångsläget blev tråkigt och det är några bra hästar med i loppet, men det är hästar han matchar och jag tycker alltid att han är lite bortglömd – speciellt på Solvalla. Det behöver givetvis lösa sig härifrån, men löser det sig är han absolut med och slåss om det. Öppet huvudlag som vanligt, säger Lars Friberg.

Lopp 5, V65-5

1 Ritmo di Poggio – Han har löpt bra men senast blev det trångt och galopp. Han går bra till slut och för dagen bör distansen passa honom fint då han är stark. Han har ett bättre läge än vanligt men jag vet inte hur han kan öppna. Inga ändringar är planerade, säger Sophie Ställberg.

3 Artemis – Hon kan lätt bli lite hetsig men senast var det inget drag i henne. Allt verkar normalt och vi får hoppas hon håller sig lugn över den långa distansen. Vi söker nog en ryggresa och det blir skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

5 Umpire Sund – Han gör debut bakom bilen idag, det ska väl vara det. Jag är annars väldigt nöjd med honom för dagen och han var duktig vid seger i årsdebuten senast och ska inte vara sämre med det loppet i kroppen. Jag har svårt att bedöma motståndet, men är nöjd om han gör ett bra lopp och slåss bland dom tre främsta – det ser hyggligt ut på förhand med jag kan inte begära seger av honom igen. Skor runt om, helstängt huvudlag med hål i och vanlig vagn som vanligt, säger Kim Möller Nielsen.

7 Bacardi Razz – Han känns normal men det är ingen toppform. Nu får vi hoppas att allt fungerar och senaste starten vill jag helst inte prata om. Det var bra hästar emot och jag hoppas på en hygglig slant. Viktigast är att allt fungerar. Inga ändringar är planerade, säger Ronny Gustafsson.

12 Diamonds of Gold – Han är ny hos oss, vi har haft honom tidigare men han är tillbaka hos oss nu. Han är bra tränad inför detta, men vi vet inte riktigt vart vi har honom så han får starta igång. Balansen avgörs efter värmningen, säger Kai P Jussila.

Lopp 6, V65-6

3 New Island Broline – Hon gick skapligt senast som tvåa i billigt gäng, och det är betydligt tuffare emot idag. Hon gör säkert ett bra lopp, men jag tror knappast att hon vinner. Inga ändringar i balans eller utrustning, säger Per Lennartsson.

6 Frixie Star – Hon har gjort det bra i två raka segrar och hon har gått bättre än förväntat, hon vann lätt senast och avslutade vasst gången innan det. Jag tycker det är en bra häst för klassen och det ska vara bra segerchans, stallets bästa under lunchen. Inga ändringar, säger Kai P Jussila.

7 Alegria Am – Hon galopperade i första kurvan senast och vi gör lite småkorrigeringar till denna start så får v se om hon sköter sig. Hon är lite svårbedömd, säger Johan Untersteiner.

10 Digital Pointer – Hon var riktigt bra senast som tvåa, men skor runt om idag och innerspår på 20 är minusfaktorer och jag vill faktiskt ligga lite lågt gällande henne idag, säger Marcus Schön.

12 Mellby Beautiful – Hon startade tätt ett tag och har fått pusta lite. Formen känns något svårbedömd så vi får se men hon känns fullt ok. Inga ändringar är planerade, säger Johan Untersteiner.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lome Brage - en utmanare i Elitkampen
Nästa nyhet
Lome Brage – en utmanare i Elitkampen

Lome Brage – en utmanare i Elitkampen

Lome Brage – kan det vara utmanaren till de stora kallblodskanonerna i den stundande Elitkampen på Solvalla?

En av årets mest spännande och prestigefyllda kallblodsuppgörelser sker under Elitloppssöndagen i traditionsenliga Elitkampen.

Vid onsdagens tävlingar på Oslobanan Bjerke presenterade sjuårige Lome Brage som en utmanare till de största namnen.

Lome Brage, som tränas av Bengt Persson, kördes till seger på mycket imponerade sätt av Per Oleg Midtfjeld. Lome Brage spetsade och fick favoriten Gylden Balder utvändigt om sig men vann till slut smått överlägset.

Klockorna stannade på rappa 1.21,7a över den engelska milen som vinnartid. Ett nytt personbästa. Gylden Balder kom i mål som tvåa på 22,2. Förstapriset i loppet var 66 000 norska kronor.

– Väldigt bra! Nu är Lome Brage där han ska vara. Nästa mål är Elitkampen på Solvalla. Jag hoppas han kan trava en 1.19-tid där, sa tränare Persson efter segern enligt tgn.no.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franska fyraåringar drabbar samman
Nästa nyhet
Franska fyraåringar drabbar samman

Franska fyraåringar drabbar samman

Frankrikes bästa fyraåringar gör upp i mycket prestigefyllda Critérium des 4 Ans på Vincennes denna lördag.

Några framtida Prix d’Amérique-kandidater lär visa upp sig på Vincennes kolstybb denna lördag. Då ska nämligen det franska fyraåringskriteriet Critérium des 4 Ans avgöras.

Ett förstapris på 108 000 euro plus evig ära tilldelas vinnaren av den prestigefyllda kampen som rymmer totalt sjutton hästar.

Aladin d’Ecajeul, tränad av Sébastien Guarato och körd av Eric Raffin, vann treåringskriteriet i december och lär få axla favoritmanteln på lördag.

Bland motståndet syns Philippe Allaires Axelle Dark, Dubois-stoet Africaine, Aldo des Champs, Atlessima och Akim du Cap Vert som främsta utmanare.

2850 volt

1 Agneska – Grégory Simon
2 Aurea Vikland – Christophe Thierry
3 As Doré – Dominik Locqueneux
4 Athena de Vandel – Cédric Mégissier
5 Athos des Elfes – Joël van Eeckhaute
6 Adio Josselyn – Jean-Michel Bazire
7 Almira Marancourt – David Thomain
8 Ausone de Kastel – Emmanuel Allard
9 Africain – Franck Nivard
10 Africaine – Jean-Etienne Dubois
11 Aldo des Champs – Matthieu Abrivard
12 Astor du Quenne – Pierre Vercruysse
13 Atlessima – Julien Dubois
14 Alésia d’Atout – Mathieu Mottier
15 Aladin d’Ecajuel – Eric Raffin
16 Akim du Cap Vert – Franck Anne
17 Axelle Dark – Jos Verbeeck

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fokus på Oslo Grand Prix för Yarrah Boko

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson