Just nu:
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt
08.39 Robert Bergh missar Derby-kval
08.16 Galopp i genrepet
15.34 Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll
11.08 Dags för korta E3-finaler
11.06 Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna
09.56 Cleangame siktar mot ny seger
09.28 Elitloppshästar i möte på Romme

Solvalla/Åby 6 november: Veijos Panther kvällens drag

Det var högklassiga tävlingar på Solvalla i lördags och jag var där och snurrade på backen och på platserna, och det var ungefär lika dött som vanligt… Det är en gigantisk utmaning att locka folk till banan och i nuvarande form är man totalt chanslösa är min uppfattning.
Allt måste göras om för att bli mer attraktivt och modernt. Svindyr öl av ETT uselt märke är inte rätt väg att locka folk en lördag då man kan sitta uppkopplad på vilken pub/restaurang som helst, och välja sin favorit-öl (om man nu vill dricka öl). Att då dessutom kunna SE loppen bra och HÖRA ny information löpande är ytterligare plus. På banan är man mer offside än någonsin och det är faktiskt märkligt låg nivå på allt på Solvalla som blivit som vilken ”bonnbana” som helst att besöka. Tyvärr.

Loppen då, ja det var fina tävlingar som sagt och vinnaren i avslutningen värmde då Global Trustworthy redde ut det i spets till fint odds på Unibet.

Annars var det ingen träff, men jag förundras över From the Mine och vilken galen utveckling det varit på honom senaste månaderna. Honom hade jag koll på från Norrland (trodde jag) och att han ska vara helt överlägsen i bra silverfinal hade man nog fått ganska högt odds på om man trodde det i början av sommaren. Även Magnus Djuse fortsätter imponera, vilken pondus han kör med då han trycker Ural i galopp i första sväng, mäktigt!

Une Etoile Gar, ja jisses vilken flygmaskin! Jag spelade spets och bestämma med Björn Goop och från ledningen obesegrade Mellby Free. Men trots krypfart i 1500 meter var hon totalt chanslös då Jorma kastade loss med 05/500 meter mellan 800-300 kvar!

Jag trodde mycket på Velegance som jag byggde mina flesta spel kring. Hand upp den som trodde på torsk 300 kvar! Det var bland det mest konstiga jag sett att hon förlorade det. Johan bara åkte ifrån dem i sista kurvan och började inte köra på sin häst förrän 150 kvar - då han hade 30 meter ner till övriga men ändå åkte hon dit. Jag tycker inte han gjorde fel, för han lät henne mest springa på då utvändiga Walkie Talkie kallnade, och hon har inga ursäkter för den förlusten Velegance.

Dags för onsdagsloppen och det finns gott om roliga lopp att sätta tänderna i och jag hoppas att Veijo Heiskanen ska ha en vinnare!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.28

Spetsstriden:

5 Il Duce Boko körs till ledningen, om inte annat i andravågen.


Loppanalys:

Kul lopp där jag vill se mer av 5 Il Duce Boko innan jag köper honom som en skjutare. Visst ser han bra ut och senast var han helt överlägsen före Vikens Brummer som var bra i lördags. Före det vek han sig dock lite enkelt som trea och som favorit står jag över honom då det finns roliga motbud. Även om han bör köras till ledningen och kommer gå med rycktussar nu.

Två hästar är aktuella för mig, dels 3 Zeus Dipa och skrällen 6 Grace Occagnes. Jag spelar den första av dessa då jag har feeling för att han kommer vara bra nu. Han har varit bra efter lite paus tidigare (segrat 2/3) och det lät bra från Bergh i söndags då han intervjuades. Hästen visade bra kapacitet vid segern för Lennartsson och står fint till här och felfri tror jag inte de plockar 40 meter på honom.

Grace Occagnes gör debut för Heiskanen och det är alltid intressant! Inte minst med hästar som visat fart men inte fått till det, men ska ha gått bra banjobb inför detta. Nu har hon tagit segrarna på kort distans, men känns ändå inte som en klassisk sprinter. Hon kommer gå med bike och barfota (vanlig vagn varje gång på sistone i förra regin) och hon blir giftig med rygglopp. Spets och släpp med open kanske?

Rank: 3-5-6-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Zeus Dipa till oddset 6.75 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 20.39

Spetsstriden:

5 Liam Dana tror jag är snabbast, men han släpper man med över tre varv. 4 Tale of Jacks bör vara först framme och ta över.


Loppanalys:

Bara nio startande men ändå hästar med bra V75-klass, och bäst är utan tvekan ”glasbiten” 1 Carmine Am men som det känns kommer han aldrig nå sin fulla potential då han verkar hopplös att få till så han kan starta på. Han var jättebra vid segern över tre varv då han kördes till ledningen och drog undan till enkelt vinst på 14,6/3140 meter, och jag trodde han var stenklar på V75 senast med spetsläge, Men han skar ihop helt i travet och var inte alls körbar då han blev trea, och var stor besvikelse. Nu har han varit ifrån en månad, blir över från start och måste nog gå i andraspår nu vilket inte är fördel. Efter senaste uppvisningen i att vara ofräsch ligger jag lågt gällande Carmine Am och spelar på att han som ofta kommer bort på ett eller annat vis. Trist på en kanon i grunden men så är sanningen.

4 Tale of Jacks var riktigt bra i somras då han vann på V75, men jag är inte säker på att tre varv är hans bästa gren som nu är fallet. Han var överlägsen sista halvvarvet sedan han speedat runt dem senast i enklare lopp. Han bör glida till ledningen och klarar han distansen är det klart han kan vinna.

Mitt drag är 7 Findus M. som gått som ett skållat troll under hösten och senast flög han fram på dubbla open stretch på V75 och var nära i mål. Han vann från dödens på 2640 meter före det och distansen gynnar honom och jag tror att han kan blåsa ner de här sista halvvarvet för formstarke (ja, faktiskt) Uffe Ohlsson.

Rank: 7-1-4-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Findus M. till oddset 3.35 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.50

Spetsstriden:

4 Very Good Z.S. är kusligt startsnabb, kvällens mest givna spetshäst!


Loppanalys:

4 Very Good Z.S. är ett fartmonster jag kollat upp i Italien, han har följt bilen till ledningen och varit pigg men ändå vunnit flera lopp och varit bra. Han gjorde debut för Dahlén senast och jag trodde han var ”klar” men han var på tok för het före loppet, Jepson gjorde allt för att hålla honom lugnare men det gick inte ändå .Han flög till spets, men slappnade aldrig av och det var under 10 första varvet. Han höll till 100 kvar då det var stumt, men ändå bra prestation – men inte bra agerande. Nu fick han springa av sig då han varit ifrån före och kanske fungerar han bättre nu, men jag gillar inte alls Micke J på en het häst för han är inte bra att få kontakt med dem, och kunde inte Jepson så finns liten chans att Micke håller hästen lugn om han är lika uppvarvad. Han kommer leda länge, men risk att han rusar sig trött till upploppet.

5 Joe Martini är betrodd och där låter Björn klart nöjd och hästen flög fram efter sen lucka senast och var knappt slagen. Han har inte vunnit under 2019 vilket är anmärkningsvärt men han kan hålla farten bäst här. Inga ändringar mot senast skriver Björn i sin krönika i Aftonbladet, så verkar bli skor på nytt men det gick ju bra senast.

Jag tror att 10 Maggie Cash är mest gynnad av att loppet kommer köras i jämnt, hårt tempo. Hon vann via open stretch ett av SM-loppen och visade att hon äger vass speed, och satt fast senast på V75. Nu är hon nedstruken till rygg på 1-2 och kan hon haka på i rygg på 1 Avery som är startsnabb så kan det bli tredje inner och det vore spännande för då tror jag hon kan hinna förbi dem sista biten i lilla fältet. Kul drag!

2 Night Brodde var inte fräsch senaste loppen och har varit ifrån. Det verkar bli skygglappar nu och läget är bra. Han har chans.

Rank: 4-5-10-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Maggie Cash till oddset 10.00 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.01

Spetsstriden:

4 Brake Cooling kan vara snabbast, men sedan kommer Jorma farande med 7 Gargamel Sisu och kör till ledningen.


Loppanalys:

7 Gargamel Sisu är storfavorit och han har utvecklats mycket senaste tiden. Var trea i Kriteriekvalet bakom Upset face och Djokovic som är jättefina hästar och senast var han jäkla bra helt enkelt. Han fick aldrig vara ifred utan blev pressad i omgångar framme i ledningen, men gick undan över upploppet på oerhört bra vis. Han är bara tre år och det är inte givet att sådant tufft lopp sätter sig rätt, men har det gjort så lär de inte kunna slå honom. Mycket bra chans, och jag tror han tidigt sitter i ledningen.

5 Cruise är andrahandare och han var bra första barfota då han vann överlägset. Hoppade bort bra placering i kriteriekvalet efter det. Senast spurtade han bra bakom Le Crack Sox och han är på gång igen, men Jansson nu är inget plus och jag tror inte på spets.

8 Karat Band inledde lovande i våras och har fått på sig 530.000 men inte alls varit som bäst i senaste starterna och nu inte startat sedan augusti. Mycket svårbedömd, men jag gillar hästen.

Det finns ett tokdrag jag testar då jag avskyr att spela hästar till en bit under dubbla pengarna, och det är 4 Brake Cooling som inte är så tokig och det var små-påställt på V75 senast men blev galopp efter 250 meter. Nu ska det bli jänkarvagn och det är intressant då han är spetsfavorit. Per kanske testar i spets, men jag tror på släpp till favoriten och då mycket bra platschans och jag testar platsspel även om jag hade trott på mer än 1.90.

Rank: 7-4-5-8


Spelförslag:

Jag spelar plats på 4 Brake Cooling till oddset 1.90 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.12

Spetsstriden:

3 Gaya de Pervenche visade fin startsnabbhet senast då hon växlade tempo efter 100 meter och jag tror det är bra spetschans.


Loppanalys:

3 Gaya de Pervenche var mycket fin senast då Niiiiiilsson här på Travnet rekade ut henne till galna 17.50! Det måste hamna på topp 5-listan över bästa odds-spel på en femoddsare då året sammanfattas. Nåja, nya lopp nu men hon duger en bit uppåt i klasserna för Mellby Harissa som hon bollade med senast är ingen bluff, vilket hon visade igår. Jag tror hon kan ta ledningen och sedan blir det intressant. Det som ligger henne i fatet är att hon är ensamt sto mot killar och har minst rutin i fältet. Men det här med att leta minus på en häst man tror på, det gillar jag inte för då blir det inte många spel lagda så jag skjuter på Lugauers talang!

Loppet är öppet och flera har chans. 4 Bear a Perfection spurtade riktigt bra senast och hann fram på övertygande vis, då jag skrällvarnade för honom. Han är bra och sköter han sig så duger han, men han är strulig och nu klart mer betrodd.

7 Kick the Dust Ås hoppade senast med platschans på upploppet mot bra hästar där Mellby Hoffa vann. Han brukar vara överspelad tycker jag, och läget talar för att det kan bli samma visa nu.

Rank: 3-4-7-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Gaya de Pervenche till oddset 3.05 på Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.23

Spetsstriden:

3 Right For Glory är snabbast men det låter som att ”LÅS” vill ha rygg och 4 Raijin Face har bra chans att överta i så fall.


Loppanalys:

4 Raijin Face är storfavorit och som jag läser loppet har han bra chans att köras till ledningen och det är sedan klart han kan vinna. Nu tycker jag att han är ojämn och jag litar inte alls på honom till lågt odds. Spetsstatistiken är ganska talande för honom då han varit 0-1-0-1-0-1 på sex spetslopp! Borde inte gå så bra nu med andra ord… Han har två lopp i kroppen efter långt uppehåll och formen ser ut att vara på gång på riktigt för han gjorde det bra senast via 11,5 sista 800 från svårt spår. Han är spetsfavorit då Söderholm verkar vilja ha rygg med 3 Right For Glory och han ska ses med chans.

Även här spelar jag plats på den jag tror får ledarryggen och det är alltså 3 Right For Glory som jag tror får chansen på ett eller annat vis, eller bara kan följa favoriten om denne skulle ha en bra dag. Han bör spetsa och släppa och sådant är bra i lopp med ganska klena hästar. Den i ledaryggen hakar ofta på till en plats bland de tre, och skulle det blir fritt 300 kvar kan han ta sig förbi och till och med vinna loppet. Höll okej i spets senast.

Den som var tänkbar att spela var 9 Karissa Bo som gick grymt lopp för tre starter sedan då det bet väldigt över upploppet. Kom aldrig till på V86 näst senast då hon var ”skrikhäst”, men var nära efter att ha synat dödens varvet kvar senast. Rikard får chansen likt senast och det är helt rätt och hästen ska helt klart räknas.

Rank: 4-9-3-12


Spelförslag:

Jag spelar plats på 3 Right For Glory till oddset 2.75 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.38

Spetsstriden:

3 Dekanen K. borde spetsa felfritt, men det finns chans till släpp till 6 Panther Face.


Loppanalys:

Här kommer min bästa vinnare för kvällen i 6 Panther Face! Han gjorde debut för Veijo Heiskanen senast men lottades till spår 12 på V75 och kom aldrig till. Hästen värmde bra, och såg bra ut i loppet bakom hästar och sköt till bra efter sent lucka i vida spår. Klockades till 10 sista 700 metrarna, och det var hopplöst att ta något. Ingves är ändå lite bättre än Henna kan jag tycka även om jag sällan har tur med honom och här är det framåt som gäller. Det tycker jag är enda chansen att spela honom, med chans att vara där framme direkt och det borde vara chans att övertas ledningen på 2640 meter. Annars får han kliva ner bakom med dubbla open att ta till och hästen är klart intressant drag för jag tre att han kommer leverera i vinter för Veijo!

3 Dekanen K. är ”äcklig” såklart med Björn Goop upp och hästen tillhör de bästa i kullen i Danmark. Vann derbykval för Ecce men hoppade i finalen i spets. Han är lite knepig, men kan öppna och jag tror han spetsar men över 2640 meter borde det finns släppa spets i tanken då hästen står hårt inne i loppet.

4 Cash Flow var hur tapper som helst då Flemming bara körde över 2640 meter för tre starter sedan. Hoppade bort trolig seger i Danmark efter det, men såg inget extra ut senast på V75. Bra distans och Flemming kör nu och hästen har absolut chans att vinna.

Med bättre spår hade jag nog kunnat spela 12 Hobby de l’Iton som sett mycket bättre ut i regi Aronsson och senast höll han starkt i lopp där det var många omstarter. Styrkan duger bra i klassen.

Rank: 6-4-3-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Panther Face till 3.15 hos Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 21.49

Spetsstriden:

1 Gloria Sisu har jag bra spetsfeeling


Loppanalys:

Gay Gals lopp med 100.000 i förstapris och det är spelvänligt! Jag har bra feeling för 1 Gloria Sisu  som med Rikard N Skoglund ska ha bra chans att hålla upp ledningen och rinna undan. Gick bra senast då hon kopplade grepp men inte kunde stå emot två andra sista biten. Var för tuff uppgift före det med bakspår mot bra kullhästar, men nu är det rätt läge och jag spelar på spets och slut!

4 Intercepted var mycket positiv senast då hon svepte alla över upploppet och hann fram. Det var ganska ihåligt lopp med en lite blek ledare, men barfota har lyft hästen och visst är det chans att det blir favoritseger.

6 Tonique var nära att kvala in till Oaks som fyra och har verkligen lyft sig. Hängde med positivt senast med bakom en bra Click Bait via 10,5 sista 800 metrarna. Hon kan det mesta, och är tänkbart skrällbud.

Det är ett jämnt lopp och många har chansen. 5 Boxer Shrimp har mött bra kullhästar och inte fått till det riktigt. Lennartsson är bra lånekusk och det kan gå vägen, men jag har väl ingen superfeeling.

Rank: 1-4-6-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Gloria Sisu till 3.50 hos Unibet.


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti
Tisdag Eskilstuna Lopp: 3 Klockrent lunchdrag igår och det är bara att skjuta vidare med ny ammunition. 4 Titania I.S. är en fin modell som nu dessutom kommit i storform. Nära segern för fyra starter sedan och sparat i mål därefter. Efter dessa två starter...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson