Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Solvalla/Åby 12 februari: Spetsvinnare i avslutningen!

Finalerna var sevärda som vanligt i lördags och på pluskontot hamnar Elian Web som bara ser starkare och starkare ut för varje start. Il Duce Boko var även han en riktig plusvariant, medan min vinnare Global Venture svek å det grövsta. Jag hade lite tveksamheter på skallen, och kanske gav han upp mot en bättre häst? Eller så var han sjuk? Hur som helst kommer jag behandla honom med försiktighet framöver tills han visar att han har samma inställning som utseende.

Rapide Cash tänkte jag ta revansch på, men nu skötte sig Aura S.L. då hjälpte det inte att Rapide Cash var klart bäst av övriga. Det såg ut att kunna bli rejäl match in mot upploppet, men Aura sträckte på sig och höll undan säkert.

Snackisen efteråt var Westholms körning utanför pinnarna runt sista kurvan med Remarkable Feet. Jag måste säga att jag blir lite mörkrädd då jag hör domaren på Solvalla mena att han körde på fel sida om EN pinne. På de bilder vi fick se ser det ut som i alla fall tio pinnar passeras på fel sida. Vems felet är är en annan sak, bryter Franklin Face ner då Erik drar i snörena så det inte finns plats? I så fall borde väl Erik straffas? Nu fick ingen någon bestraffning och det hela känns bara för lalligt och som efterhandskonstruktioner av domare/funktionärer för att försöka styrka sitt tveksamma beslut. Jag hade intresse i Man At Work som vinner loppet om inte ”JW” genar hela kurvan där han inte ha plats, men oavsett detta så känns det konstigt att ingen straffades och att vinnaren fick behålla segern. Men vad vet jag, de briljerar ju ständigt med sin kompetens bland de som dömer inom travet - inte minst på Solvalla så de har säkert rätt i det här fallet med…

Nya race idag onsdag och det är Solvalla och Åby som delar på loppen och jag testar flera vinnarspel, till varierande odds…

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Åby – Spelstopp 20.30

Spetsstriden:

1 Restless Heart står ensam på start, men hon är spänd och inte säkert att hon kan hålla undan från start. Kanske går det inte att släppa av helt men normalt sett är det såklart spets med 20 meters försprång. 6 Valborg Marke är snabb i benen och kanske testar, men spår 5 på henne.


Loppanalys:

Lurigt stolopp trots bara åtta hästar är anmälda. Stall Lugauer har två mest spelade och jag tror att 1 Restless Heart vinner så det blir mitt spel. Hästen är mycket knepig, men förutsättningarna kan inte bli bättre. Hon är spänd och svår och senast galopperade hon efter 200 meter, men som hon gick efter det! Jag hade runt 14,5/2000 meter och 13 sista varvet och det var riktigt bra tryck i henne sista 400 då hon fick löpa på. Sköter hon sig tror jag de får svårt att slå henne och ensam på start lär hon bli mindre spänd.

5 Bernts Ulrika är den andra och hon är hårt betrodd och hon var bara överlägsen senast i ett riktigt skräplopp för att vara på V86. Hon var bra, men nu är det betydligt värre motstånd och jag tror inte hon tar 20 meter på stallkamraten. Men den kan ju strula bort sig själv å andra sidan. Lopp i kroppen och klart hon räknas.

2 Veiled nöter på, men jag tror att det kommer hända mer grejer och bli rappare (mindre seg) då man får rycka av skorna om några veckor. Ses som outsider här. Bör kliva iväg med innerspår i volt, även om hon inte är enkel i volten.

6 Valborg Marje är fartfylld, men det har inte gått på räls direkt. Blev bara två starter förra året, och vann årsdebuten i somras på 13,2, men var sedan inte ute före november då hon utgick felfritt. Har gått 16,5-jobb nu och det låter okej, och Paw har lite stallform nu faktiskt.

Rank: 1-5-2-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Restless Heart till oddset 2.75 hos Unibet.

6 Solvalla – Spelstopp 20.41

Spetsstriden:

3 Give Me Ten var mycket snabb med Erik näst senast och jag tror han tar ledningen. 1 Lass Revenue hade nog kunnat svara ut denne då de möttes, men Magnus maxade knappast. Ändå tror jag han får vara nöjd med ledarryggen här med tränaren i vagnen.


Loppanalys:

Kul race där snackhästen är 5 My Dream Art då denne gör debut för Timo Nurmos. Det låter som att hästen har tränat bra och snacket är bra inför detta från stallhåll. Det verkar bli goggles-huvudlag för första gången i så fall och klart hästen är spännande, men inte på spelet till lågt odds och hög gissnings-faktor. Han kommer inte direkt från någon lallar-regi heller då han varit hos Westerholm och Westholm och fått träna så det räcker i sina dagar.

Mitt drag är 1 Lass Revenue som har läge för att få sitt lopp, antingen i spets (vann överlägset från ledningen senaste segern via 12 sista varvet) eller i ledarryggen. Han var snabb senast men det såg ut som att Magnus släppte utan strid till 3 Give Me Ten. Blev fast med rubbet sparat sedan. Jag är inte lika varm för då Mattias kör själv som när hans bröder gör det, men här ser det bra ut. Det är alltid risk att bli fast med spår 1, men han ska gå på innerspår denna och är ett kul speldrag på toppformen och läge.

3 Give Me Ten är spetsfavorit och det är klart plus med Erik Adielsson i vagnen. Han öppnade riktigt bra till ledningen för honom näst senast och höll bra som trea bakom Grainfield Aiden och Religious som är bra hästar för klassen. Var sämre senast, men kanske var det tillfällighet och han räknas. 

10 Venivici Roc är en snygg typ som jag gillade värmningen på men han levde inte upp till det i debuten för Björn Goop. Han startade bara en gång i oktober och har säkert fixats till nu. BG ligger lågt, men hästen ser ut att vara bra för klassen och passas framöver.

Rank: 5-1-3-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Lass Revenue till oddset 8.00 hos Unibet.

7 Åby – Spelstopp 20.52

Spetsstriden:

4 Alert Vendil kanske är snabbast men körs knappast i spets. 3 Utah Broline testar att köra till i nästa läge. Hur mycket tappar 5 Maestro Crowe från start?


Loppanalys:

5 Maestro Crowe har hunnit bli fem år men bara gjort sex starter och Puro håller stilen med att skynda långsamt med sina ultratalanger – för detta är en sådan! Han vann fem inledande loppen och han är skön då han lufsar på utan att se minsta ansträngd ut. Han har samma mamma som Cash Crowe (Love You som pappa istället för Ready Cash) och redan i livets andra start gick han 12 sista varvet och han ser inte ut att ta i det minst. Han tränar med de bra hästarna sedan länge, och plumpen senast tar jag inte så hårt på för han var nog bara inte som bäst och blev skrämd av de som kom bakifrån. Nu har han fått ladda om och det låter ovanligt bra från Puro och hästen ska inte förlora igen, han är förberedd för att vara bra om jag säger så. Nu är han jättefavorit, och det ska han vara för den här kommer vandra långt. Nu har han varit lurig bakom bilen och på tre med framspår aldrig ens gått upp till vingen och tappat från start. Nu möter han hästar som vunnit på låg 15-tid full väg och han har inte råd att springa åttor kring dem. Jag tror han är överlägsen, men finns vissa frågetecken och det är spel jag rekar, inte vem som är överlägset bästa hästen…

Därmed spelar jag en annan då jag tror att 9 Drönviktormolar kommer vara bra. Han vann senast på 15,1 full väg och slog sig förbi en så påös bra häst som Demon Ima och var riktigt bra. Nu hoppar Jepson upp och det är grymt kuskplus och han kan nog vara före favoriten direkt och sedan kan Jepson mer styra loppet. Öppnade snabbt senast gjorde hästen för Ingves och 2 Akbar är vettig startrygg bland mindre snabba hästar.

3 Utah Broline låter det lite uppåt på från ”PU” som har svajig stallform. Hans hästar har varit lite bättre, men det är många tvåor, och segerprocent på 10 för året. Kanske kan köras till ledningen i andravågen men han har aldrig vunnit, hästen.

Rank: 5-9-3-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Drönviktormolar till oddset 5.25 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 21.03

Spetsstriden:

1 Headupdisplay håller ut den andra av två på start, men någon från tillägg lär överta. Favoriten 7 Iron Creek kommer testa om han travar, men kanske kan 9 Prince Yoda vara ledaren efter 500 meter med springspår på tillägg.


Loppanalys:

7 Iron Creek är en kapabel tysk som vunnit 8/16 starter och han har styrka att gå en bit uppåt i klasserna. Näst senast startade han i Sverige och hade full kontroll från dödens sista 1100. Vann enkelt hemma i Tyskland senast efter att ha klivit till tät efter 1000 meter. Han vinner säkert detta om han travar då distansen enbart är en fördel (har 2/2 på långt). Dock var han inte ens nära att trampa iväg med spår 5 i volt senaste försöket i Sverige (13 juni) och det är galopprisk, och han har dessutom varit struken inför tänkt V75-start (den 1/2) vilket inte är formhöjande.

Jag letar roligare bud men det är många dåliga hästar måste jag säga. Två tänkbara att testa finns och jag hugger 9 Prince Yoda även om han har mer att bevisa. Nu är det ändå rätt uppgift och gör favoriten bort sig borde han kunna slå resten. Han blev för het senast och låg på då han visade 13-fart i ett varv mitt i loppet och stumnade. Han har lopp i kroppen, springspår och Björn Goop upp och kanske kan forceras till ledningen efter en bit och jag spelar.

11 Come Together är den andra tänkbara, var faktiskt rätt bra senast då han gick undan från ledningen via 14 sista 800 metrarna. Har tagit båda vinsterna från spets och var seg bakifrån näst senast så spåret kunde varit bättre. Ändå var det klart fall framåt senast och kanske är det proppen ur? I klent lopp duger ”Jonkes” femåring.

13 Zagor Grif är svårbedömd då han dels visat väldigt dålig inställning och det var inget extra efter vila senast på V75 och frågan är om man får ordning på honom. Han kan springa och loppet är passande vad gäller motstånd.

Rank: 7-9-11-13


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Prince Yoda till oddset 4.75 hos Unibet.

8 Åby – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

2 Zabul Fi är snabb men 4 Poet Broline tror jag tar ledningen om den laddas. Finns lillchans att 6 Stoeltheshow kan överta då vi är på Åby och man mer gärna släpper där.


Loppanalys:

6 Stoletheshow har gjort det bra i guld två senaste loppen, även om det blev galopp med platschans in mot upploppet senast. Starten före fullföljde han bra som trea där Baron Gift spetsvann före Olle Rols. Möter hästar han matchar bra, men det blir väldigt ofta något strul med Lindgrens hästar och då de är favoritspelare är det oftast rätt att leta andra att spela.

Det känns rätt att jobba med 2 Zabul Fi även om han har tveksam inställning och det är ingen slump att han fick raden 1-1-4 förra året, han är klen till slut. Nu möter han dock hästar han ska känna sig starkare emot och det är ingen Face Time Bourbon och Campo Bahia som det var senast i Paris. Då räckte han helt enkelt inte. Han är snabb från start och Jepson är alltid påläst så jag tror han ser till att få rygg på 4 Poet Broline (om han inte försöker köra i spets) för den ryggen är nog bästa positionen. Han kan spara sin speed och gå förbi trötta hästar antingen invändigt eller utvändigt på upploppet.

4 Poet Broline är inte som förr och segern i Danmark senast var billig. Kan rinna undan men borde bli upphunnen och väntar nog på barfotaförbudet ska vara över.    

5 Maze Runner är uppåt i form men bäst barfota.

8 Zoko Lane trodde jag på i onsdags, men han var sämre efter en strålande värmning. Nu har han vässats upp i två sprinterlopp och har bättre distans nu, men mycket vätte motstånd och spår 8. Blir nog svårt då han backas ner i kön från start. Men han såg verkligen bra ut före loppet.

Rank: 2-6-5-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Zabul Fi till oddset 3.00 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 21.25

Spetsstriden:

De vill smyga de mer snabba på start. Det är stor risk att 7 Sahara Sun kan överta tidigt då det är långt lopp. Annars är det bara 3 Ekebys Ia som är häst att testa i tät.


Loppanalys:

7 Sahara Sun är storfavorit och det är en väldigt passande uppgift hon har för det är knallform på henne. Näst senast avgjorde hon på hårdhet från dödens och var mycket bra. Senast var det bra hästar på V75 och Örjan körde väldigt passivt, men då hon kom loss på upploppet mer eller mindre flög hon fram som sexa och klockades till under 11 sista 800. Enklare gäng hon är ute i nu och Örjan vet mer vad han har att köra och troligen kan han köra fram och reglera dessa när han så önskar. Det är till och med risk att hästen får överta vid tidigt initiativ från kusken.

Jag vill ändå testa lite roligare spel oddsmässigt då jag väntar på att 11 Saga Doc ska få till det igen. Hon var down under hösten men nu är formen där igen för hon satt fast näst senast, och senast var det åter maffigt intryck som fastlåst och det var fin spänst över mål med ett gäng hästar framför. Detta lopp är ojämnt och strular det lite för favoriten så tror jag att Saga Doc har bra chans att spurta ner dem. Jag lirar!

Loppet är dåligt och ojämnt och dessa känns bättre än de andra.

Jag nämner att 12 Kiss Me Tooma som inte fick chansen senast och Björn Goop upp är givetvis spännande då Ivanovs hästar brukar vara tränade. 3 Ekebys Ia gick helt okej på V75 senast och kommer med rätt bra form och har bästa läget av de mer betrodda. Galopprisk med volt, men annars trivs hon med Sjöström och över långt.

Rank: 7-11-12-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Saga Doc till oddset 8.50 hos Unibet.

9 Åby – Spelstopp 21.40

Spetsstriden:

3 Fiery Heart är klar spetsfavorit för den är snabb. Det finns sedan chans att man släpper till 6 Googal.


Loppanalys:

Tre hästar mer betrodda och jag kan börja med 11 Carotene som är kapabel och han sprang 13,7 efter lång vila då han gjorde debut för Lugauer i juni. Han blev ”bara” trea då, men vann sedan på V86 i Visby och var bra. Nu har han varit sjuk och borta länge och jag tror inte han vinner direkt.

Min vinnare är 12 Key West Snapper som är mycket spännande med Calle Jepson i vagnen och med fin prestation i senaste starten. Han fick bra resa då och kunde avgöra på upploppet och såg bra ut för att vara den hästen. Jepson har bara kört en gång tidigare, då blev seger från ledningen och det här är en häst som passar Calle. Jag tror att han matar ner dem och spelar vinnare!

6 Googal är den tredje hårt betrodda, och han matchades mot kulltoppar under hösten och näst senast var han ute i Breeders-semifinalen och de sprang inte ifrån honom även om han inte räckte mot de bästa som sexa. Han var helt okej i comebacken senast, fick inte riktigt chansen på upploppet men det slår inga gnistor om honom då han har växlar kvar att få ut. Troligen kan han köras till ledningen (öppnade bra näst senast) och han räknas men jag vill se att han verkligen tar i och hittar mer ”sprutt” i benen.

2 Global Workaholic är en seg stånkare som vann i brist på vilja från de andra senast. Bra läge, men de tre nämnda har varit bättre.

9 Jas var besvikelse senast, men bättre intryck näst senast då han borde fått segern. Han är ojämn, men har skrällchans.

Rank: 12-6-11-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Key West Snapper till 7.75 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 21.51

Spetsstriden:

1 Arnie Express tror jag kan hålla spets med Björn och bike på, har öppnar bra då man laddat med honom. Det finns rätt snabba hästar utanför men kan nog bli lite av solfjäderseffekt av detta. 4 Zelante O.P. och 5 Captain My Captain kommer laddas och utmanar.


Loppanalys:

Här kommer dagens ”djungelvrål” på 1 Arnie Express och den är jag verkligen sugen på. Han är inte alls favorit på streckspelet, men det kommer den vara när loppet går. Han spurtade bra senast bakom en bra My Sweden och gick 13-tid full väg. Nu är det Björn Goop upp (han har kört två gånger under 2019 och det har varit klart bra mot för bra hästar). Dessutom riktig jänkarvagn (varit svensk bike, eller mer rätt finn-bike) varje gång så lite skillnad nu med riktig jänkarvagn. Det med bike och Björn gör att jag tror på snabbare start, och hästen har varit snabb de gånger Janne Korpi försökt (kolla starten 17/12!). Jag tror inte att de tar sig förbi första biten och från spets är hästen obesegrad efter tre försök. Bra vinnare detta. Lite oväntat man släpper 2.35 men jag får testa det. 

5 Captain My Captain är hårt betrodd och kommer med två segrar tre senaste. Galopperade i stressig voltstart senast som storfavorit, men visade rätt bra takter vid vinsterna. Ändå en mediumhäst, men skulle Örjan komma förbi dem till spets kan det gå. Ändå tror jag inte det och han är överspelad.

10 Digital Track gick bra som trea senast men vinner ju ”aldrig” och är väl hårt spelad.

4 Zelante O.P. har viss spetschans och där verkar man vilja se henne och han höll helt okej i spets senast. Passar nog bättre med 1600 meter som nu.

7 Imakeyouproud hade bra glid senast som kunde slinka loss på upploppet, men det var jäkla tryck i steget då hästen växlade tempo och vann på V75. Kan gå med glid under vägen.

Rank: 1-5-4-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Arnie Express till 2.35 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson