Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Bra spelkväll för krönikan i onsdags med tre fina träffar på vinnarspelet. Farlander Am kördes smart av Björn och släppte ifrån sig ledningen som han körts till och kunde speeds förbi på upploppet - bra dryg 5-oddsare det.

M.T.Mighty Winner var en mycket bra spetsvinnare, precis som jag hade räknat med och han är bra på den biten Peter Untersteiner att gjuta mod i hästarna från ledningen. Jag måste säga att han är en av de bästa spetskuskarna att jobba med, och ungefär lika vass han är på att köra i spets lika mindre vass är han att få med sig från bakspår…

Sedan fick vi se en snygg mörkning (eller…) för trots låga rapporter visade sig Summer In Sight vara överlägsen och bara blåste ner dem trots galopp och att man satt sist in på upploppet. Det var tredje vinnaren. Visst hade det kunnat bli fyra om Björn vetat hur bra Hurricane Silas var och varit aktiv efter galoppen. Nu sköt hästen till rappt mellan hästar och var faktiskt ganska nära i mål trots att han aldrig var med i loppet.

Äntligen är det dags för Elitloppshelgen och även om det är mycket som är annorlunda i år så får vi göra det bästa av situationen och visst hade det kunnat vara än mycket värre. Ganska sjukt att travet hållit igång hela tiden då det mesta annat stått stilla. Tacksamhet borde man känna mer ofta.

Elitloppet förresten, ja jag har inte blivit mycket klokare under veckan men faktiskt fått känsla för Vivid Wise As som jag tror håller upp ledningen. Sorbet (om man drar norsken direkt) borde hålla ut Disco Volante och då ska BG kunna spetsa och vinna med Vivid. I övrigt blir mest spännande att se fyraåringseliten och inte minst Admiral As som jag gillar skarpt, jänkarvagn för första gången på den känns ruskigt spännande!

Lördagens lopp brukar vara jätteöppna, men nu känns det inte så med väldigt, väldigt bra hästar som favoriter i flera av loppen men jag testar ett gäng lir såklart.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Solvalla – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Willow Pride är väldigt snabb men på Mika verkar det som han vill ha rygg på favoriten 4 Double Exposure.


Loppanalys:

Stoeliten och 4 Double Exposure är megafavorit till 1.40 hos Unibet, och det är ju inget som någon kan tycka är spelvärt mot bra hästar, även om det mesta talar för att hon kommer vinna loppet. Hon hade varit borta i nio månader innan senast då hon var riktigt läcker vid spetsseger före Heart of Steel då klockan visade 07,8 sista 800 metrarna. Hon är sjukt bra helt enkelt och var med i ett heat av Elitloppet för ett år sedan då hon dock inte alls var som bäst. Avslutade 2019 med två enkla spetsvinster mot ston och då hon möter enbart ston är hon normalt sett för bra. Mycket talar för ledningen igen då hon visat bra startsnabbhet och Mika Forss toksvarar knappast med 1 Williw Pride. 

Det finns ett vettigt motbud i 6 Tessy d’Ete som gjorde mycket bra debut hos Jerry Riordan senast. Hon var då bara bäst efter fin styrning av Jepson och seglade undan i stor stil över upploppet. I vinter har hon stött riktiga kanoner i Frankrike, ofta de bästa hingstarna och även sådan som Bellina Josselyn, och exempelvis Earl Simon. Näst senast var världens längsta lopp med 4150 meter i Prix de Paris. Jepson var mycket imponerad av henne senast och jag tror att hon är bland de tre här lite oavsett upplägg. 2.10 plats spelas. 

Björn verkar nöjd med sin duo, men jag tror inte att 7 Mellby Free slår de två bästa efter att inte ha startat sedan 2/11 då hon blev avklädd av Une Etoile Gar.

Rank: 4-6-7-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 6 Tessy d’Ete till oddset 2.10 hos Unibet.

6 Solvalla – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Jag tror att 6 Gardner Shaw körs till ledningen, och bygger spelet på det.


Loppanalys:

Frågan är om någon häst stått bättre inne i ett Klass II-lopp än vad 8 Don Fanucci Zet gör här med sina 843.000? Galet egentligen, men han var tvåa och knappt slagen i Kungakannan senast med låg startprissumma på sig och han visade då vilken enorm utveckling det är i honom för dagen. Han var sjukt bra i försöket på Romme då han svepte runt och vann med 50 meter! Fortsatt utveckling efter det och han spetsade i snabb inledning senast och fick bara ge sig för Aetos Kronos. Spår 8 får ses mest som oddshöjande och i Expressens podcast ”Systemet” hördes hur mycket Örjan tror på hästen, han hade väldigt svårt att säga vem som var han bästa chans av Double Exposure och Don Fanucci Zet. Och då är hon en 14 för tio-häst… Troligen vinner han detta även med tredjespår till dödens.

Jag hade tänkt att 6 Gardner Shaw var en bra finalvinnare för han har utvecklats häftigt under vintern. I försöket var han jäkla bra och han vann senast genrepet mycket enkelt. Då hade jag glänt att DonFanucci var med i samma final. Men kanske ska man inte ge upp och det kanske kan bli ledningen så snabb som han var senast. Då körs han nog där även om favoriten kommer och det blir barfota bak nu. Unibet har 9.00 på honom och det testar jag liten slant på trots allt.

1 Velten Limelight har aldrig förlorat felfri och han var mycket bra på Åby näst senast då han efter vila bara dundrade undan från ledningen. Senast var han chanslös på spets, men kom loss 300 kvar och avgjorde knappt men på bra vis. Ska kunna öppna bättre och kanske blir det utan bomull i öronen nu. Jag tror inte han håller spets även om han nog kan öppna bättre än senast.

Rank: 8-6-1-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Gardner Shaw till oddset 9.00 hos Unibet.

7 Solvalla – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Island Life är snabb och kan nog hålla ut 2 Prosperous. 6 Very Kronos var snabb senast och kan tänkas få överta. 7 Religious var väldigt snabb i Örebro och laddas!


Loppanalys:

6 Very Kronos är nästa klara favorit som också är klart bäst. Han har hela karriären mest tävlat mot sig själv och galopperat bort väldigt stora pengar i försök till eller i storlopp som unghäst. Femårssäsongen blev ett misslyckande, även om han sprang in 460.000 men han kom inte upp i nivå. Inför senaste starten hade han två mindre lyckade starter i Frankrike i januari bakom sig, men han hade gått ett kanonjobb på Solvalla och visst levererade han på grymt vis och var skoningslös då han mosade Religious från dödens och mer eller mindre joggade in mot mål. Då visade klockan 10 sista varvet! Fungerar han lika bra igen, ja då får de andra säkert tävla om platserna bakom – men att lita på Very Kronos har varit lite som att sexåringen hemma ansvar för hushållsbudgeten. Eller för den delen ge miljöpartiet ansvar för statsbudgeten, det blir inte bra på sikt…

Vinner han, då gratulerar jag men jag rekar inte till 2.45.

Mitt drag är 11 Vincero’ Gar som såg klart bättre ut än rapporterna före senast då han gjorde debut för Goop. Han satt fast med mycket sparat och som helhet travade han bra och rörde sig bra. Han ska vara klart bättre i träningen efter det och nu blir det barfota runt om och jänkarvagn och han kan faktiskt blåsa ner allt långt ut i banan och 7.50 hugger jag vinnarspel till (sänkt till 6.75). Minns hur bra han var förra våren då han härjade på V75 och han vann två lopp i Paris i vinter. Jag är lite osäker på hur han fungerar ute i spåren då han hänger en del töm, men man kan inte få allt med sig.

2 Prosperous är lite mer svårbedömd då han inte räckte senast, och även om Moni Viking var ruggigt bra så visade han kanske lite begränsning. Man letade upp en lättare halsinfektion efteråt, och kanske gillar han inte att gå i ledningen på 3000 meter. Han tillhör de bättre och från bra läge ska han räknas, men oddset lockar inte med dryga 5 ggr.

3 Coogan är en häst jag gillar, men man kan inte gilla hur han travade i genrepet för det var knappt startmässigt. Han hade problem med en hov, och nu plastar man bara den (alla fyra var plastade senast) och kör nu barfota på övriga. Skulle han fungera är han riktigt bra finalhäst Coogan och han blir mindre spelad nu än han brukar vara, 10 ggr lockar faktiskt lite på Coogan.

4 Wild Love är en speedkula som visslade förbi över upploppet näst senast och får hon ligga still till sista 200-300 så är hon sylvass.

1 Island Life har jag svårt se vinna en V75-final, oavsett spår och löpning så den bjuder jag på.

Rank: 6-11-2-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Vincero’ Gar till 6.75 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

1 Gorgeous L.A.  öppnar bra och kan hålla ut dem, utmanad av 4 And Stitch. Släpper alla sedan till 6 Karamel Hill?


Loppanalys:

6 Karamel Hill har imponerat i två segrar för Björn och sällan har jag sett en häst svara så på tussar och norsken som näst senast, hon bara flög ifrån dem! Senast kördes hon till ledningen och stack undan hur enkelt som helst före hästar som Millie Millionaire och Vikens Fingerprint – utan att ens rycka extraväslarna. Det är stor risk att hon kan köras till ledningen tidigt och då är det absolut hästen att slå. Det är helt rätt favorit.

Öppet bakom 10 Anthara Bi har fått snabba pengar på sig och jag tycker inte den ska vara andrahandare. Hon var knepig i volt i omstarter för att spetsa i giltiga starten i finalen näst senast.

14 Indra’s Secret är oerhört bra i längre lopp och hon har övertygat för Bergh vid alla segrar. Nu är det bakspår på 2140 meter och hon har faktiskt inte vunnit över annat än 2640 meter och uppåt och det är risk att hon inte hinner med.

1 Gorgeous L.A. är intressant skrällbud med perfekt läge och hon gick bra senast mot Karamel Hill. Står betydligt bättre till nu med 20 meter före och kan mycket väl få sitt lopp. Jag spelar plats till 2.55.

Rank: 6-1-14-15


Spelförslag:

Jag spelar plats på 1 Gorgeous L.A. till oddset 2.55 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

Snabba hästar, 1 Master Blaster laddas och har viss spetschans. 5 Armour As och 6 Van Gogh Z.S. kommer tryckas av för fullt och jag är inne på att den senare kan ta sig till ledningen.


Loppanalys:

Här har det blivit jättedrag på 5 Armour As som Unibet är nere i 2.25 på och det känns ändå löjligt lågt tycker jag. Han var riktigt, riktigt bra senast då han svarade spets mot kanonen Ecurie D. och stod emot till mitt på upploppet. Det blir barfota igen, och skulle han sno åt sig ledningen är det givetvis bra chans men dels är jag inte säker på att han gör det och dels är han inte stenklar ändå. 2.25 kan jag inte spela. Han har haft få framspår med bilen, och öppnade som bäst senast då han ändå var chanslös att svara Surf N’Turf men var jämnsnabb med de andra.

Jag tror att 6 Van Gogh Z.S. har chans att gasa förbi efter 100-200 meter då han har annan snabbhet, och bättre kusk dessutom. Som oddsen är nu på Unibet är valet enkelt att ta ställning för Van Gogh för det är en riktig häst och från ledningen slår aldrig Armour honom i alla fall. 4.00 tar jag.

Han slog 1 Master Blaster från dödens i Umeå, men denne blir det mycket nytt på och barfota bak och jänkarvagn är anmält. Jag tror inte att han kan hålla ut dem, och det är galopprisk om han maxas. Han har haft problem med en hov, men det ska vara bättre nu.   

Draget i loppet kan vara 12 Strong Heartbeat som ger 9.75 och det lockar. Han är riktigt bra, även om jag nog trodde att han skullevinna i sista sväng senast då han såg ut att ha grepp. Nu blir det barfota fram och kör de för hårt där framme kan han absolut runda dem.

Rank: 5-6-12-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Van Gogh Z.S. till oddset 4.00 på Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Seismic Wave var snabb i första för Nurmos, och nu är det läge att ladda och då tror jag att han håller ut dem. Känns som 4 Franklin Face inte öppnade lika snabbt på Solvalla, men normalt är han alltid en faktor i spetsstriden med bra spår. Kommer han förbi kan 6 Vikens High Yield överta.


Loppanalys:

1 Seismic Wave är lite oväntat favorit, och han var även min första tanke men inte till 2.75. Han var läcker senast då han vann okörd efter vila och har vunnit fyra V75-lopp för Nurmos. Han känns snabb nog att hålla ut dem från innerspår och normalt sett ska det vara svårt att slå honom sedan då det är en flygmaskin detta. Det kan dock bli för mycket för honom och han blir het vid max-laddning första biten och jag tror på högt tempo i loppet. Nurmos vacklar lite med huvudlaget, var goggles senast.

6 Vikens High Yield är ruskigt bra och han vann med växlar sparade igen senast även om det blev billigt i spets med blekt motbud i Falcon Am. Han har vunnit varje gång hos Bergh sedan floppen i debuten för honom och verkligen övertygat och sky is the limit för dagen. Lennartsson hade varit minst sagt imponerad senast då han styrde in hästen med sina fina körhänder. Det finns att 4 Franklin Face spetsar och släpper och då bör det vara till Vikens och det är samma som med Van Gogh, i spets är detta stenklart.

Mitt spel är ändå 12 Zap di Girifalco som jag har blivit imponerad av, för sällan ser man sådan spänst som han hade över upploppet senast på V75 och han bara studsade undan i härlig stil. Han var tapper i debuten för Björn, och hade gått framåt mycket med loppet och det blev väldigt bra för framtiden senast med ledarryggen till sista långsidan då han snävt/fräckt tog sig loss. Jepson är mannen som kan lösa ett spår 12 och kör de på med våldsamt förstavarv så kan han komma visslande längst ut i banan. 14 ggr chansspelas!

Rank: 1-6-12-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Zap di Girifalco till oddset 14.00 hos Unibet.

11 Solvalla – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

2 Ivory di Quattro vill till spets, och felfri körs han kanske dit men han har galopperat tidigare med volt. 7 Vaduz Wise As utmanar, var snabb i volt i Frankrike.


Loppanalys:

15 Moni Viking var galet bra senast då han sprang 09 sista 700 meter och såg okörd ut över mål, svettigt var det! Nu var det lite enklare gäng, men som han såg ut kanske han helt enkelt är för snabb för dessa på 300-400 meter. Jag tror dock att de kan springa nedåt 13,5 på start och då krävs i princip världsrekord för att plocka 40 meter över tre varv. Tuffa krav med andra ord.

10 Viking Brodde var tapper värre efter vila i lördags där han sprang 12,5/2640 meter och Jorma körde tufft hela vägen men hästen fick ge sig sista stegen. Lopp i kroppen nu och tog han det rätt ska formen vara bättre och han kanske kan få lite lucka till de 20 bakom, körs offensivt rent av? Han var grym denna dag förra året då han vann final på V75 överlägset från spår 12.

Mina drag är dock starthästar för det gillar jag på långa lopp. 2 Ivory di Quattro är matchad för detta och Bergh valde bort V75-final som han var inkvalad till efter imponerande vinst på Åby då han sprang 12,9/2640 meter. Han har galopperat med volt, men blivit bättre på allt och jag tror han trampar rätt och körs till ledningen och han kan bli svårfångad. Kul Harpersvinnare till 8.75!

7 Vaduz Wise As var jättefin i debuten för Nurmos senast och bara stack undan på upploppet. Fin häst och en av flera rysare! 4 Atik D.L. riskerar tappa mark med spår 4, men han är annars perfekt inne och första barfota på häst som är trång i gången är jätteplus. Jepson har velat gå ut i Harpers med den här och han var frän senast.

13 Ble de Gers var skum i Köpenhamn men vann ändå fast han betedde sig som en oinkörd tvååring. Han får svårt att komma iväg vettigt ur volten och jag tror helt enkelt inte att han hinner med dessa fast han matchat de bästa i Paris.

Rank: 15-2-7-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Ivory di Quattro till 8.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson