Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Mycket fin sport på Solvalla ikväll med ett par Margareta-lopp. Sista spelloppet ex. blir härligt att följa. Jag spelar med en hel del tilltänkta spetsvinnare i kväll och hoppas få rätt i analyserna. I just det avslutande spelloppet spelar jag emellertid Rackham som har nummer elva. Han avslutade storstilat senast. Roger Walmann har inte samma toppstall som tidigare men i det inledande spelloppet har en lovande sort i You Could Be Mine. Det blir kvällens första spel. Runt om, tack!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Solvalla – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

4 You Could Be Mine är kvick och öppnar bra. Spetsfavoriten har vi där.


Loppanalys:

9 Hill´s Angel radar segrarna och verkar vara av bästa sort. Fortsatt fin i jobb och är favorit. Inget fel i det men det är annat läge nu och det finns en mycket fin häst emot som dessutom är spetsfavorit. Kan absolut vara bäst och vinna men jag går en annan väg.

Jag spelar 4 You Could Be Mine som också gjort allt rätt. Tvåa bakom Maestro Zon i debuten och sedan sparat i mål. Sedan har segrarna kommit och nu är det två segrar i följd. Från spets båda gångerna. Hon är spetsfavorit på nytt och sedan krigar hon på. Kan bli svår att fånga in för Goops favorit då min etta också är av bästa sort. Kul lopp.

3 Aperfercttric gick bra efter galopp senast och är också klart duglig.

11 Clockwork är rätt rejäl och läget spelar något mindre roll efter strykningarna.

Rank: 4-9-3-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 You Could Be Mine till oddset 3.00.

  • 4 You Could Be Mine , vinnare

5 Solvalla – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

2 Super Sarah är nedstruken till innern och riskerar bli över. 3 Ghostintheshell öppnar bra och här borde det vara angeläget. Är spetsfavorit. Utifrån öppnar 5 Iceland Falls och 6 American Dream snabbt.


Loppanalys:

Stall Båth visade storform i helgen och här har han rejäla och duktiga 2 Super Sarah till start. Hon tål en del men senast fungerade hon inte och det var nog barfotalöpningen som ställde till det. Nu åker skorna på och hon borde fungera. Risk att hon bli över från start och jag spelar emot.

Jag spelar 3 Ghostintheshell som är min spetsfavorit och sedan ska Nurmos häst besegras. Har tre segrar av tre från ledningen och säljer sig dyrt.

11 Lovemore galopperade med sparat senast. Duktig från spets före det. Är nu hos Salmela och regibyte är alltid spännande även om förre tränaren är duktig. Svårt läge men duglig häst. Strykningarna underlättar.

6 American Dream kan öppna bra och kan vara skrällbudet.

Rank: 3-2-11-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Ghostintheshell till oddset 2.65.

6 Solvalla – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 La Plus Belle var tidigt i tät senast men från spår ett och mot dessa hästar blir det nog värre. 2 American Hill öppnade rappt näst senast och Lugauer är nog sugen på att ladda. Inte helt stabil dock. 3 Groupie Doll kan vara spetsdraget och hon lär köras i tät. Utifrån har vi mycket snabba 6 Isa.


Loppanalys:

2 American Hill är bra och visade det näst senast. Öppnade då bra och här kan det bli ledning och då blir hon svårstoppad. Är inte helt att lita på och senast blev det galopp och jag emot då hon är så pass hårt betrodd. Lugauer har inte rätta superformen på sina fina djur.

Jag spelar formkortet 3 Groupie Doll som var duktig senast och vann lätt näst senast. Nu fint läge och med Örjan. Bör få en fin resa och ledningen är inte alls långt borta. Extra spännande i så fall.

1 La Plus Belle gillas då hon är så rejäl. Vann från spets senast men jag tror inte på spets här och då kan det lätt strula. Nu barfota.

4 Greta Sisu höll duktigt senast och även 11 Mellby Happy gör det bra.

Rank: 2-3-1-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Groupie Doll till oddset 4.85.

7 Solvalla – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

3 Jareth Boko kan galoppera i volten men kan felfri nå spets. Annars 6 Arizona Dream efter en bit.


Loppanalys:

6 Arizona Dream gör debut för Nurmos och jag tror på bra chans direkt. Hästen vann mycket lätt senast och ser ut att ha kunnande för att hävda sig en bit även här. En välklivande Love Youare och motståndet här ser lämpligt ut. Borde inte vara sämre nu hos Timo och tidig spets kan det bli.

3 Jareth Boko var positiv efter galopp senast med sparat i mål. Är lite krånglig från start men felfri bör det bli en tätplats då formen är så pass god.

7 Galba Ringeat är segstark och kan mala till sig segern här. 10 Amorcer Levallo var fin senast och 14 Knifetown Lover gör debut för Westholm. 8 Peter Highness är inte borta.

Rank: 6-3-7-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Arizona Dream till oddset 3.75.

8 Solvalla – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Union Forces är svår att värdera. 3 Dragster öppnar snabbt och Roger brukar kunna ladda. Kan nog bli spets.


Loppanalys:

Här provar jag med spel på 3 Dragster med lopp i kroppen. Kom aldrig in i matchen ute vid den så kallade korvkiosken senast men nu borde det bli en bättre resa. Varför inte spets. Dragster har flertalet segrar just från spets och nu med lopp i kroppen borde det vara tillräckligt med form. Vi provar. Distansen passar fint. Vad som givetvis ogillas är att Dragster har en usel statistik just på Solvalla men ska det inte kunna ändras på det någon gång? Jag chansar på det i alla fall.

2 Union Forces har lopp i kroppen. Hängde mest med senast men kan vara klart uppåt nu.

11 Urban Kronos hade en hel del sparat senast och formen verkar vara mycket bra. Läget är mindre bra men Urban är inte borta.

5 Alone är riktigt bra men kan behöva loppet. 10 Hill Street är också aktuell.

Rank: 3-2-11-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Dragster till oddset 4.35.

9 Solvalla – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Easy Cash är startsnabb och de snabba hästarna utfrån ska ta sig förbi. En felfri 4 Gulfstream AM är snabb och även 6 Stonecapes Superb kan lägga iväg bra.


Loppanalys:

Nytt mycket fint lopp med många spekulanter. Jag har haft en hel del spetsfunderingar på mina spel så långt ikväll men vi provar jag med något annat. 11 Rackham har ett mycket svårt läge men jag hoppas på tufft tempo bland flera kapabla hästar och segersugna kuskar. Rackham svarade för en mycket strong avslutning efter tappstart senast och med minsta flyt så kan det räcka. Näst senast blev det säker seger och formen är prima.

4 Gulfstream AM kan visa sig bäst i felfritt lopp. En blänkare som också är bra.

1 Easy Cash har läget och mycket bra form. Kan leda runt om eller få fin resa.3 Slippery Runway går bra men det känns tuffare nu. 2 Go West Young Man med fint läge och lopp i kroppen med Örjan. Fin häst.

Mycket rejäle 8 Kinky Boots är det tufft att ranka ner. Mycket fint lopp.

Rank: 11-4-1-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Rackham till oddset 11.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson