Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Solvalla 28 mars: Vi tror på en rysare i avslutningen!

Ny bra onsdag blev det på liret med träff på 3/8 spel och hyfsat plus. Bugsy vann till och med loppet, och jag hade plats till 3.90. Unibet släppte 25/5 på den, rätt högt även om det sänktes snabbt.

Cobbys Nana var en bra vinnare som plockade ner favoriten Super Sarah från dödens och här hade vi högt odds mot ATG stannade vid.

Vikens High Yield trodde jag var stenklar och han gjorde mig inte besviken, läcker pålle det där!

Själv sitter jag på lantstället och skriver detta, där jag och lillgrabben tänkte sprida ut lite Coronavirus, lite orättvist ändå om bara vi som bor i Stockholm ska få det där. Nej då, vi är friska och tänkte fixa lite i vårsolen för jäklar vad härligt det är med värmen som (åtminstone tillfälligt) kommit till oss!

Nu är det finaler på Solvalla och våren har kommit till byn så det lär gå undan i loppen. Köhästarna gör sig knappast besvär och somnar man in i kön är det nog bara att glömma att segerstrida. Loppen ser väl ojämna ut med mycket bra hästar som betrodda, och tyvärr har en del odds redan sänkts hos Unibet. Men vi testar ett gäng lir!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Solvalla – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Golden Tricks är inte enkel att bedöma från start med innerspår i Sverige. Jag har sett henne i USA och hon har varit snabb, utan att vara en bilföljare och där går bilen betydligt snabbare. Jag gissar på att hon inte håller spets – och då menar jag verkligen gissar! 3 Hevin Boko brukar inte vara snabb och jag tror att 4 Ultra Bright tar ledningen.


Loppanalys:

Mycket spännande sverigedebut gör 1 Golden Tricks som tillhörde absoluta toppen bland treåriga stona i USA. Jag har sett flera lopp med henne och måste säga att jag verkligen gillar hästen. det är en mycket välbyggd sort som ser ut som en topphäst, och inte alls som de små ”skinnbitar” man ofta ser i USA då hästar kollas från unghästloppen. Åke Svanstedt hade denna och då har hon fått chansen, men ändå ser det ut att vara en sort som kan utvecklas fortsatt då hon har det utseendet. Nu är det innerspår bakom bilen i Sverige, och svårt att hålla spets för en amerikanska som är van vid snabbare startbilar. Jag tror väl inte att Örjan till varje pris kör i spets för att vinna loppet, men samtidigt låter det väldigt bra och hästen kommer vara i ordning – det är känslan. Jag tror det är bästa hästen och hon kan vara klar, men väljer man lugnare upplägg/blir över så är det nog nästa gång man får ta henne.

Jag spelar 4 Ultra Bright trots att hon säkert är summor sämre, men det är form och jag tror att hon kan pipa till ledningen och över 1640 meter ska hon kunna springa hem detta. Hon galopperade senast men det var lite konstig situation och hon blev generad. Adielsson låter väldigt uppåt och uttalade sig om toppchans om hon får spets, och det tror jag ju så jag testar till vettiga 3.75.

3 Hevin Boko är tredje lågoddsaren. Hon var galet bra näst senast, verkligen galet bra! Inte lika bra senast då Ultra Bright speedade ner henne. Nu är det dödensrisk och då borde det bli svårt, men barfota runt om är plus. Inget vidare värde i henne då jag tror på dödens.

Loppets fidus är 8 Wild Love som gillas och hon toppspurtade bakom Rexine senast. Värmde även mycket bättre och här är det form, men hur ska det gå till?

Rank: 4-1-3-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Ultra Bright till oddset 3.75 hos Unibet.

6 Solvalla – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

De flesta på framspår är startsnabba men att någon ska ta emot 5 King of Everything tror jag inte.


Loppanalys:

Dagens största favorit i 5 King of Everything som Unibet har satt 1.45 på. Det är givetvis inget man kan hålla på att spela i en V75-final, även om jag tror att han vinner. Jag läste i veckan en krönika om att spelare ofta spelar för mycket på höga odds och för lite på låga odds. Har svårt att köpa det gällande travet i varje fall. Fotboll och andra sporter har jag sämre spelkoll på, men gällande travet så har jag svårt att tro att det ska vara bättre att spela mycket på låga odds i längden. Har man fel en gång till 1.45 så blir det uppförsbacke en bra stund för att jobba ifatt de pengarna, och har man rätt blir det ju inte direkt att luta sig tillbaka resten av året med degen hemma. 

Nåja, tillbaka till detta lopp. King of Everything har visat mycket hög kapacitet och han vann trots toköppning näst senast och i försöket senast var det enkelt från spets. Alla vill ha rygg på Claes, och det skulle vara om han kör ”för” mycket direkt med snabba hästar innanför som kan ge mjölksyra – för han får annars överta i nästa läge. Är han i samma form och fräschör igen som senaste loppen så slår de honom inte för ärligt talat är denna final inte jättebra sedan enda hotet Maestro Crowe strukits.

Svårt att spela något. Klar andrahandare är 2 Bottnas Fantom som sällan ser bra ut. Han värmde inte bra inför comebacken kring jul, men vann ändå. Galopperade starten efter och var ifrån igen. Gick bra senast då det kostade att komma till spets, innan Björn släppte till Maestro Crowe och hängde med till max bakom. Han kan öppna rätt bra men har snabba hästar kring sig – och det blev galopp näst senast bakom bilen. Han känns väl som en av flera bara om man inte tror på favoriten.

Unibet har 18.50-20 ggr på 6 av 9 övriga och så jämnt känns loppet. Alla-lopp bakom favoriten, men svårt att peka på en speciell. Jag står över spel.

Rank: 5-1-3-7


Spelförslag:

Jag står över spel.

7 Solvalla – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

Jag tror att 3 Baron Gift tar sig till plankan, för att släppa till 5 Disco Volante.


Loppanalys:

5 Disco Volante är nästa jättefavorit och man inte direkt påstå att han varit dålig… Han har rusat runt på låga 10-tider över sprinterdistans och bara varit överlägsen i klena guldlopp. Nu är det 500 meter längre, och statistiken talar inte för storfavoriten om jag säger så. Jag läste att han bara har vunnit 1/17 senaste på 2140 meter och uppåt och det kan bli stumma ben till slut. Han tar ledningen och har 15/19 i spets, men två spets-förlusterna sedan vintern 2018 har kommit just över 2140 meter. Klart han har högst segerchans i loppet, men jag skulle aldrig spela honom till dubbla pengarna på 2140 meter. Det blir öppet huvudlag nu med full väg.

6 Gareth Boko är en hårding och han har kommit tillbaka mycket starkt efter långa uppehållet. Han kördes till spets i försöket senast och vann mycket enkelt, även om det blev billigt lopp när Sir Ratzeputz galopperade bort sig. Han lär vara den som åker fram och sätter upp farten och han kan göra favoriten mör.

Då är de närmast runt mest intressanta, och jag spelar 3 Baron Gift som jag gillar. Han är väldigt bra då han är bra och inte har problem med överträning och nu låter Rickard så där nöjd som han kan göra. Borde ta sig förbi de innanför och få rygg på favoriten och sedan ska han kunna hitta loss då farten skruvas upp på sista långsidan.

2 Reckless är det drag på, och efter att ha varit trist hela förra året då han bara hängt med var det bra tryck i honom till slut senast. Det var väldigt positivt upplopp! Nu verkar bli första barfota runt om i Sverige och han har gått så i Paris någon gång bara för längesen. Intressant men oddsen är nere i där de ska vara med 9.50/2.30.

11 Elian Web har ju chans, men det är bakspår mot bra hästar och 6.25 ändå ganska korrekt odds.

Rank: 5-6-3-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Baron Gift till 9.50 hos Unibet.

8 Solvalla – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

2 American Hill är nedstruken till innerspår och hon var snabb med springspår så det bör vara bra spetschans. Möter snabba hästar, 3 Catwalk Ima och från springspår 6 Anthara Bi som kommer utmana.


Loppanalys:

Jag trodde på toppchans (nåja) för 1 Rexine men den ströks på fredag förmiddag. Nu är det istället upplagt för 2 American Hill. En jättefin sort som hade lekstuga senast i försöket då hon efter omstart klev iväg snabbt och löddes till ledningen. Höll sedan längder till övriga hela loppet och sattes aldrig på prov. Hästen är lovande och har ju stam att falla tillbaka på som syster till Campo Bahia. Jag vill se henne ta ner en bra häst utvändigt innan jag säger att hon är en kanon, men här kan det ju bli ledningen och då springer hon undan mot dessa. Även om jag inte gillar då hästarna inte startat på sex veckor, form är färskvara, men från Lugauer brukar de vara bra direkt. Toppchans om hon håller spets, men vänder man på det är hon ju mer utlämnad från innerspår och kan bli över/galoppera. Troligen släpper man till henne i andraläget i så fall. Unibet har 2.25 och det spelar jag inte.

Bara en häst till av 14 under tio ggr, och det är 12 Princess S.W. till 4.00. Hon är intressant så till vida att det ska bli första barfota runt om och det här är en mycket bra häst. Hon har kommit tillbaka efter att ha haft stora problem med sin fräschör och nu är hon bra! Senast hamnade hon åt råttorna mot hingstar i brons, men gick riktigt bra i skymundan. Barfota bör ge bra effekt på en sådan häst och nu är det enbart ston. Skulle favoriten komma bort är det säkert bra chans att hon blåser till dem.

Fartfylld är 14 Viola Grif som galopperade bort segern näst senast då hon kom vasst tillbaka på upploppet. Var inte så vass som förväntat senast som storfavorit på V75, och Aronssons hästar går knackigt för dagen tycker jag. Nu har hästen varit ifrån lite, sällan plus det och hon har knappast den toppform som hon nog kan behöva. På bra dag i bra form kan hon vinna.

Jag testar att spela plats på 6 Anthara Bi som var förbättrad barfota senast och formen är uppåt på Goops hästar sedan han varit hemma från Frankrike lite mer nu. Det kan bli bra start från springspår utan skor och tanken är att hon kommer till ledarryggen på favoriten, då bör hon haka på till plats och till 3.65 är det värt ett chansspel.

Rank: 2-12-14-6


Spelförslag:

Jag spelar plats på 6 Anthara Bi till oddset 3.65 hos Unibet.

9 Solvalla – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

Vild körning att vänta med många startsnabba! Lite oväntat verkar man vilja köra 1 Dom Perignon i spets och då tror jag ingen tar sig förbi. Många kommer testa, 2 Niky Flax ska Johan köra med och den kan då öppna om han travar och bör hålla ut 3 Pastor Power. 8 Reverend Wine är det körorder på att ladda och han är snabb med spår långt ut. Hur gör Örjan med 5 Man At Work och vart hamnar 7 Martin de Bos? Jag tror Jansson svarar de första, men släpper om någon av de stora elefanterna testar!


Loppanalys:

5 Man At Work är favorit som vanligt, och senast tog han sin V75-seger och det var ingen bluff-vinst direkt. Han mötte enklare hästar, men det var starkt gjort att avgöra när det mesta strulade för honom. Nu är det 2140 meter, och jag tror nog att 1600 meter är hans grej. Barfota är dock plus, han håller farten bättre utan skor men det vill nog till att det klaffar i en final mot tuffa hästar. Nej tack till 3.60!

Mest tror jag på 7 Martin de Bos som gillas skarpt! Han var läcker senast även om det inte blev mycket till lopp i spets då han varvade på 16. Alla sprang sedan 09 sista 700 men han vann mycket enkelt och såg rappare ut utan bakskor. Rappare steg fick han. Nu är det svårt läge och han kan få spela högerytter, men hästen kan det mesta och oavsett löpning har han chans. Alla andra kommer ladda och då bör Erik hitta ner i andraspår och sedan sitter han lite på leken hur loppet blir kört. Jag spelar till 4.85!

9 Grainfield Aiden körde Korpi för lugnt i dödens med senast, eller kanske gjorde han inte det? Det finns nog ingen chans i världen att han slår Martin de Bos från dödens och det kanske var smart att hålla ner tempot och ta en stabil andraplats! Nu kanske det ju bli strul för Martin (även om jag hoppas på annat!) och då kommer Grainfield in i loppet och visst kan han vinna – men nu måste han nog komma bakifrån och då har han tidigare haft svårt att hinna med.

8 Reverend Wine låter Meilink väldigt nöjd med och hästen kommer vara på topp. Skulle de bästa innanför ta upp första biten (inte omöjligt) så kanske Jepson kan bomba ändå till spets? Kommer kosta, men är ingen omöjlighet.

Tänkbart är att spela plats på 1 Dom Perignon som har bra plats-läge. Han avgör sällan, det visade han senast då han bröt ner då han inte kom förbi. Nu bör det bli spets och släpp och kusken väljer till vem. Utan tokkörning kan han haka på till tredjeplats.

Rank: 7-9-8-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Martin de Bos till oddset 4.85 på Unibet.

10 Solvalla – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Betting Rebel ska köras i spets och då borde det bli så. Han spetsade mot minst lika snabba hästar senast. Nu blir det dessutom vässad utrustning


Loppanalys:

3 Strong Heartbeat är en häst utöver det vanliga och det är lite av ”sky is the limit” över honom. Han förlorade bara ett lopp som treåring, kvalet till Kriteriet och han var knappast iordning då. Nu har han två raka på V75 i år och han joggade bara undan i försöket senast i helt obesvärad stil. Han visade bra startsnabbhet och spetsade från innerspår, men nu tror jag han hugger i sten från start och det är klar dödensrisk. Nu tror jag han grejar det, men onekligen ställs det större krav på hästen då han får gå i dödens i final än om han släpps till spets. Han har alltså vunnit 6/7 starter, men är orutinerad och hårda krav är det på en 2-oddsare. Han slår säkert ledaren, men kanske åker dit? Spelmässigt är det rätt att gå emot.

Min vinnare är 10 My Sweden för jäklar vilken form den har! Han satt med rubbet kvar bakom favoriten då de möttes i försöket och senast vann han så enkelt som man bara kan göra och han ser grymt formstark ut! Med bara lite klaff kommer han gå snabbt sista 700 och jag spelar honom till 7.00.

Form är det på 5 Corleone D.K. som vann enkelt i billigt gäng senast. Gick starkt efter galopp före det och duger i detta gäng, men det gör inte riktigt kusken. Skulle det klaffa finns chans.

1 Betting Rebel ska sätta färg på loppet och köras i spets. Han gick undan senast i fredags, men jag tycker ändå han är bättre från andra positioner. Nu vässas det med utrustningen med bike och hela paketet men han står knappast hem i final i spets.

Rank: 3-10-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 My Sweden till oddset 7.00 hos Unibet.

11 Solvalla – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Smokey Herman är snabb och svara nog i förstaläget, men 5 Star Costashorta är mycket rask. Jag tror båda vill ha rygg i final, kanske 6 Burning Man efter 600 meter?


Loppanalys:

6 Burning Man kommer med tre raka, varav två på V75 och han har det stämt bra för och man har haft respekt för hästen. Släppts till tät båda gångerna och gått undan med van han behövt. Han kan kanske köras till ledningen efter en bit igen om kusken är med på det. Det låter sådär från Puro, hästen har varit sjuk efter senast och han strök Maestro Crowe redan. Formen lite diffus med andra ord.

Därmed givet för mig att spela 7 Thriller N.P. som jag gillar skarpt och han blev ruskigt bra då man körde barfota förra året. Han vann försöket med skor och det var förvånande, men tyder på hög klass å andra sidan. Nu åker skorna av och Dahlén brukar ha vässat till finaler så att hästen inte startat sedan februari ser jag inte som någon katastrof. Jepson brukar lösa svårt lägen vasst som få, och han ska kunna hitta ner i andraspår. Sedan kan han välja upplägg beroende på vart Burning Man sitter. Jag tror han har bra chans att vara starkast och till 5.25är det bra spel!

11 Guillaume Boko är på gång och verkar bättre efter att ha varit i Paris. Han spurtade riktigt snyggt senast då nog Björn trodde att Il Duce Boko var bättre rygg än den var. Upploppet gillades och han kan vinna med bra klaff.

2 Adde S.H. har vunnit från dödens alla tre årssegrar, men han är bäst på 1640 meter och jag tror inte han slår Burning eller Thriller normalt, och han bjuder jag på till 6.50.

Fortsatt form är det på 10 Religious som såg läcker ut i Finland senast. Ändå bäst i spets.

Rank: 6-7-11-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Thriller N.P. till 5.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson