Sir Ratzeputz vann Steinlagers Äreslopp i lördags, men redan en vecka senare är han i hetluften igen då han är sugen på tredje raka fullträffen i Gulddivisionen.

Timo Nurmos har hästarna i form. En av dem är Sir Ratzeputz som i sina två senaste starter tagit hem segrarna i Gulddivisionen. När V75 den här lördagen når Mantorp, har åttaåringen en perfekt uppgift. Erik Adielsson tar åter plats i sulkyn och man börjar från bricka två.

Bland motståndet finner vi Shadow Woodland och Djali Boko i årsdebuter, samt en formstark West Wing. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

1640 auto

1 Billy Flynn – Mikael J Andersson
2 Sir Ratzeputz – Erik Adielsson
3 Djali Boko – Lutfi Kolgjini
4 Stay the Night – Stefan Söderkvist
5 Bear Dancer – Carl Johan Jepson
6 Olympic Kronos – Johnny Takter
7 West Wing – Kaj Widell
8 Exodus Hanover – Örjan Kihlström
9 Shadow Woodland – Ulf Ohlsson
10 Deuxieme Picsous – Johan Untersteiner

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Eskilstuna

Måndag: V64-tips till Eskilstuna

Omgången
Sundbyholmsovalen bjuder måndagstrav med rätt stora favoriter inom V64-spelet. Jag väljer att singla omgångens största drake som kommer direkt i inledningen för jag tror att Handsome Brad för överta täten tidigt och sen bör loppet vara över.

Spiken
8 Handsome Brad (V64-1)

Utgångarna
7 Tornado Gel (V64-2)
1 Andy Pandy One (V64-5)

V64-förslag: Enbart för alla rätt

V64-1: 8 Handsome Brad (res 1-6)
V64-2: A: 7 B: 4-6-5-8-12 (res 1-9)
V64-3: 3,4,5,6,9,10 (res 1-2)
V64-4: 1,5,6,8,9 (res 7-10)
V64-5: A: 1 B: 2-6-5-3-9 (res 7-11)
V64-6: 3,7,8,13,14 (res 6-1)

1x1x6x5x6x5 = 900 rader
1x6x6x5x1x5 = 900 rader

1800 kronor

DD-förslag
1 – 3,7 x 500

1000 kronor

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

Loppanalys V64-1

Ranking: A: 8. B: 1-6-3-5. C: 7-4-2.

Spetsanalys: 8 Handsome Brad trots läget. Kanske i andra skedet av loppet men till första tidsnoteringen tror jag att Jepson har rett ut detta.

Loppanalys: Åtta hästar till start bakom bilen och utfallet från tombolan var inte det bästa för favoriten 8 Handsome Brad. Ulf Stenströmers femåring comebackade senast på Örebro och tog då enkelt hand om ledningen från bricka två. Därifrån kunde han sedan hålla undan tämligen enkelt före stallkamraten Donato E.

Intrycket var dock bra och den här hingsten är van vid att möta tuffa hästar. I fjol var han bland annat fyra i Kungapokalen efter hästar som Diamanten och Deimos Racing och lite senare på året kvalade han i till en BC-final. Motståndet den här gången håller långt ifrån samma klass, och fastän Brad De Veluwe-sonen är aningen stor favorit tvekar jag inte att spika. Visst kan det kosta lite för honom att komma till täten från spår åtta men sen ser jag inte direkt någon som kommer trycka upp tempot i det lilla fältet. Jepson kan därmed få fuska bort halva loppet och då ska detta vara toppchans – Spik!

1 Dreambreaker har stått för solida insatser på svenska mark och har samtidigt inte haft några vidare utgångslägen i de tre senaste starterna. Toppspår nu och givet segerbud om min spik har en dålig dag.

6 Quite Windy brukar komma flygande i spåren när det vankas upplopp och nioåringen är inte helt borta om han får det serverat.

Loppanalys V64-2

Ranking: A: 7. B: 4-6-5-8-12-1-9. C: 3-10-11-2.

Spetsanalys: 4 Mr Micman är inte otänkbar med spåret är inte optimalt. Jag tror springspåren gör upp om detta eftersom bade 6 Ridgehead Mikko och 7 Tornado Gel kan öppna bra. Med full form hade kanske inte den förstnämnda släppt om han kommit först till plankan med eftersom Ridgehead Mikko inte startat sedan i mitten av december kanske Söderholm vinkar fram Nicklas Westerholm.

Loppanalys: Kort distans och voltstart spetsar till den andra avdelningen även om klassen på hästarna är rätt låg. Det kan bli tempo på loppet redan på ”kör” då många av de mest betrodda säkerligen vill till spets per omgående.

Hårt bertodd blir Nicklas Westerholm från springspår tillsammans med 7 Tornado Gel. Valacken fick bestämma helt och hållet i spets vid segern för två starter sedan men intrycket var bra på 17,5/1000. På Solvalla senast höll femåringen tappert från dödens bakom favoriten och detta är hästen att slå i loppet. Vågar dock inte ställa allt min hopp till honom och nöjer med att spika på ett utav systemen – ensam A-häst!

4 Mr Micman är ännu utan seger men har radat upp pallplaceringar i år. Sexåringen har fick se sig slagen av en annan duktig Westerholm-häst senast på Romme, men andraplatsen var odiskutabel och karriärens första viktoria kommer snart. Vill gärna till front men kommer han dit?

6 Ridgehead Mikko gör årsdebut och har en seger på kontot. Den togs från ledningen och fyraåringen är snabb ut så ledningen är inte otänkbar.

På garderingslappen plockar jag även med trion 5 Yieldson, 8 On Stage Indika samt 12 S.G.Flying Glory.

Loppanalys V64-3

Ranking: A: 5-10-6. B: 9-4-8-3-1-2-7-13. C: 11-12-14-15.

Spetsanalys: 4 Carita Brick är kvick första biten men släpper troligen till 5 Blue Line D.K. är troligen först framme för att överta.

Loppanalys: 2640 meter, ston och spårtrappa står på programmet här och inte helt lättlöst. 5 Blue Line D.K. stod för en mersmakande comeback senast efter att inte ha tävlat på nästan ett och ett halvt år. Femåringen har inte varit särskilt stabil tidigare men kändes bättre på den fronten nu säger man i stallet och distansen ska passa fint. Kan dessutom öppna snabbt och blir inte lätt att plocka ner om Oskar J Andersson hittar till ledningen. Tippas!

Hans R Strömberg har fortsatt bra snurr på stallet och selar här ut 10 Rim Perfect. Fyraåringen vann i sitt senaste framträdande, och gjorde det rejält men det var i slutet av januari. So Perfect-dotterns båda triumfer har tagits över aktuell distans och hon ska räknas tidigt.

6 Heylow kommer med två raka segrar i bagaget men har varit struken för karledsinflammation efter dessa. Vann över 2640 meter på Solvalla 3/1 och gav då ett rejält intryck. Fuxan kan inte öppnar något nämnvärt men går hela vägen och dyker säkerligen upp i striden utan strul.

Det finns helt klart frågetecken för ovan nämnda trio och jag streckar vidare. 9 Dancing Wilma är jämn och säker. Sexåringen testar distansen för första gången men är inte helt chanslös tillsammans med Jorma Kontio.

4 Carita Brick kan vara loppets tidiga ledare och får sen ett bra resa där framme. 8 Hey Little Sister och 3 Belinda Thrust platsar också på systemet.

Loppanalys V64-4

Ranking: A: 6-9. B: 1-8-5-7-10. C: 11-4-2.

Spetsanalys: 6 Corky Ramirez har rätt förutsättningar i både sulkyn och benen för att kunna ta hand om taktpinnen.

Loppanalys: Oskar J Andersson sitter upp bakom ytterligare en tipsetta och nu i form av 6 Corky Ramirez. Femåringen kunde inte riktigt haka på tåget från kön senast, men duger långt i det här sällskapet och fick framför allt intressanta förutsättningar. Jag tror Oskar J Andersson ser sin chans att vinna loppet från spets och från springspår ser det inte alls omöjligt ut att han kommer dit.

Värst emot är 9 Global Tailwind som blev störd till galopp senast och det är bara att glömma. Jörgen S Erikssons-travare var dock strålande efter tuff resa på Mantorp i starten innan det och hade nog varit tipsetta med ett bättre utgångsläge. Ändå är Dream Vacation-sonen ett givet motbud och kompletterar A-gruppen tillsammans med min etta.

Jag plockar med ytterligare tre kusar och tycker att 1 Evans Stardust är intressant. Fick en fin invändigt resa för tre starter sedan och kunde då faktiskt slå klorna i just Corky Ramirez. Sett till förutsättningarna kan det bli en liknande scenario nu och sjuåringen kan utmana.

8 Bowling Triple X. har bra segerstatistik och kan en hel del i sina ljusa stunder. Behöver klaff med tanke på läget.

5 Lajos Fawör är obesegrad efter två starter i år och har sett fin ut båda gångerna. Tuffare motstånd nu men inte avsågad.

Loppanalys V64-5

Ranking: A: 1. B: 2-6-5-3-9-7-11. C: 11-4-10-12.

Spetsanalys: Ett par riktigt kvicka hästar bakom bilen men bästa läget drog 1 Andy Pandy One som jag både tror och hoppas vill köra i ledningen. Utmanas främst av 2 Radagast och 3 Right For Glory.

Loppanalys: Lärlingslopp över korta häcken där strecken är jämnt fördelade vid lunchtid på tävlingsdagen. Tipsettan, och chansspiken på ena lappen, går ändå till 1 Andy Pandy One som jag tror kan hålla upp ledningen från innerspåret. I den positionen ökar segerchanserna rejält och hästen bästa insats kom faktiskt i ett likande lopp i december. Den gången kostade första femhundringen 1.11,5 men ändå dundrade han vidare framme i ledning och vann på 14 blankt.

2 Radagast kördes på chans senast men spurtade vasst när han kom loss. Valacken var för sent ute den gången men rår över sitt öde på ett bättre sätt nu eftersom han lär hamna bättre till från spår två bakom bilen. Turbo Sund-avkomman trivs också med smygresa och blir farlig oavsett löpning.

6 Hennig Lixarve återkommer efter vinterträning och kan behöva loppet. Hingsten stötte ofta på tufft motstånd under fjolårssäsongen vilket borde gett honom välbehövlig hårdhet.

5 Champion Chip fick inget lätt lopp senast och har dessutom inte startat på ett tag nu. Femåringen har dock visat prov på kvaliteter tidigare och dyker säkerligen upp på linjen när det drar ihop sig.

3 Right For Glory och skrällen 9 Pallex Leejs platsar också om man garderar.

Loppanalys V64-6

Ranking: A: 7-14. B: 3-8-13-6-1-11-2.  C: 12-4-9-15-10.

Spetsanalys: 3 Mega Star  är snabb ut och har ett bra spår i volten. Johan Wiman kan vara den som greppar taktpinnen men 7 Wild Card lär åtminstone ställa frågan.

Loppanalys: Det känns som avslutningen kräver en handfull streck om det nu inte är så enkelt att Ulf Stenströmer-tränat ramar in omgången. 7 Wild Card slutade trea i årsdebuten från dåligt läge och fick dessutom ingen vidare draghjälp på sista bortre långsidan. Skulle sedan ha varit med på Mantorp 12/3, men då blev det inställt och nu har det gått en månad mellan loppen. Springspår och Ulf Ohlsson sätts upp på pluskontot och ekipaget är givna i striden.

3 Mega Star fungerade inte alls i slutet av förra året men tar nya tag nu efter vintervila. Micro Mesh-sonen är rätt så bra i grunden och måste med på kupongen. Kan dessutom vara loppets ledare och har faktiskt fem av sju i den positionen.

8 Scarlets Collection springer stabila 15-tider varje gång och gör det jämnt och fint. Snart kommer det klaffa fullt ut för Fredrik B Larssons valack och då kan det mycket väl bli en etta i raden.

13 Viggo Laday och 14 Davy Jones Sisu har många att runda från 20 meter tillägg men helt omöjligt är det inte. Båda hästarna har visat form i sina senaste starter och den sistnämnda stod för en riktigt bra insats vid segern senast.

 Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Björn Goop dominerade på Momarken - vann fyra
Nästa nyhet
V75: Björn Goop dominerade på Momarken – vann fyra

V75: Björn Goop dominerade på Momarken – vann fyra

Björn Goop blev eftermiddagens man i Momarken. Hela fyra segrar på V75 blev det – där inkluderad den med Sir Ratzeputz i huvudnumret Steinlagers Äreslopp.

Streck på Björn Goops uppsittningar var nyckeln när V75 avgjordes på norska Momarken. När spelet summerats hade den svenske sulkygiganten segerdefilerat fyra gånger.

Dagens clou var Steinlagers Äreslopp, med en kvarts miljon norska kronor till vinnaren, och här satt Björn bakom Timo Nurmos-tränade Sir Ratzeputz som befäste sin fina form och tog sin andra raka i Gulddivisionen.

Quick Fix var den raskaste från start och kom förbi B.B.S. Sugarlight i jakten på spets. Goop tog strax sats och landande i dödens med varvet kvar. Genom sista kurvan stack då ”Ludde” med Quick Fix som fick ett par längder, men samtidigt som ledaren bröt ut betänkligt över upploppet fick favoriten upp farten på nytt.

Sir Ratzeputz var den starkaste sista biten och kunde till slut säkert vinna. 1.11,9a på 1640 meter var vinnartiden. B.B.S. Sugarlight avslutade fint invändigt och knep silvret före Quick Fix.

– Det var väldigt nära galopp från start och likadant i sista sväng, han fick inte riktigt fäste. Men hästen var stark och kunde avgöra på bra sätt, han är riktigt fin, sa Björn Goop i ATG Live.

*****

*Skräll i Östfoldpokalen. Derbyvinnaren Will Prinsen var inte särskilt betrodd, men Åsbjörn Tengsareid körde femåringen till täten efter 700 meter och skulle stanna där till mål. Segern blev säker före Torpa Nicklas som gick i rygg ledaren. 1.24,4 på 2140 var segertiden. Favoriten Myr Faksen fick en tidig galopp och hade därmed en omöjlig uppgift att blanda sig i tätstriden.

*Säker favoritseger i Silver. Björn Goops rejäle Heartbreaker V.S. avancerades tidigt fram mot dödens. Därifrån fick man grepp om ledande Clemenza Am in över upploppet och kunde också hålla undan för en snyggt avslutande Evil Enok M.E. 1.13,3a över 2140 meter visade uret.

*En svepning av yppersta klass fick publiken se i stoloppet. Björn Goop spelade huvudrollen igen. Med amerikanskan Dizzy Broad kastade han loss mitt på sista bortre, gick från sista till första häst i virvlande fart och kunde sedan vinna ohotad. Fin vinnare på 1.14,6 över 2160 meter.

*Dubbel för Trond Anderssen i Klass 2. Kristian Malmin satt bakom Floris Baldwin som resolut körde sig till spets och svarade upp i en tuff öppning. Sexåringen höll dock berömvärt hela vägen och kunde vinna, sin fjärde raka, säkert före stallvännen Quite Cool Classic på 1.14,2a över medeldistans.

*Goops tredje för dagen kom i Klass 1. Segervapnet var favoriten Farouk B.R. som infriade. Det efter att ha kört sig till ledningen ur den första kurvan och säkert svarat ut en fint speedande Clint Classic som fick fritt från vinnarhålet. 1.14,7a/2140 var segertiden här.

*Johan Untersteiner tog hand om Bronsdivisionen. Med Pastore Bob övertog han täten men släppte direkt över till Rushmore Face. Ett perfekt drag, visade det sig. För när Antonio Trot gav slaget vika i sista sväng kom luckan och Pastore Bob avgjorde säkert till seger på 1.15,0a över långa 2640. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Månprinsen AM fixade årsdebuten - på målfoto
Nästa nyhet
Månprinsen AM fixade årsdebuten – på målfoto

Månprinsen AM fixade årsdebuten – på målfoto

Det blev riktigt hårt i mål mot en klart positiv Smedheim Solan, men nog vet han allt var mållinjen finns belägen, Månprinsen A.M.

Månprinsen A.M. står inför en spännande säsong och på fredagskvällen var det dags för årsdebuten på Bollnästravet. Kallblodskungen fixade det som storfavorit – men först efter en kik på målfotot.

Till täten gick norske eleganten Smedheim Solan som också han begick årsdebut, samt första starten i regi Jan-Olov Persson. Med Ulf Ohlsson i vagnen visade sig sjuåringen bli riktigt svårslagen.

Gunnar Melander avancerade från sitt bakspår fram mot dödens med 900 meter kvar och började sätta upp farten. Genom sista sväng sparrade även Art Kjarvald (som slutade trea) i tredjespår och när man nådde den sista rakan, var det fortsatt Smedheim Solan med greppet.

Fast Månprinsen A.M. plockade fram sitt beryktade löphuvud – och fick minsta marginals grepp precis då man passerade mållinjen. Två starka årsdebuter; efter 1.19 sista 500 kom man i mål på 1.24,5a över 2140 meter.

– Det kändes jättebra. Men banan var lite hård och jag hade väl kanske lite dåligt broddat bak, så jag fick köra mer på säkerhet. Men han vann ju med krafter kvar, sa Gunnar Melander i Vinnare V64.

Förstapriset här var 50 000 kronor och för Månprinsen A.M. väntar närmast finalen av Dubbelcupen som körs på Romme i påsk, den 1 april. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inga problem för Aubrion du Gers i årsdebuten
Nästa nyhet
Inga problem för Aubrion du Gers i årsdebuten

Inga problem för Aubrion du Gers i årsdebuten

Aubrion du Gers går en intressant säsong till mötes och i fredagens årsdebut i Caen syntes det ingen ringrost – den sjunde raka segern togs med enkelhet.

Högervarvsovalen i Caen fick celebert besök på fredagen då Aubrion du Gers i Prix de Cauvicourt, med 18 000 euro till vinnaren, valde att göra årsdebut. Det här var Trotting Masters-vinnarens första start på fem månader, men det utgjorde knappast något hinder.

Jean-Michel Bazire kunde lugnt komma fram i dödens på stallkamraten Ave Avis med favoriten och då halva distansen var avverkad övertog Aubrion du Gers ledningen. Därefter fick motståndet i stället slåss om silvret.

När Aubrion du Gers vred in över upploppet axade han lätt undan med några längder och fastställde segertiden till 1.12,9a över 2200 meter.

Tioårige Ultimate du Rib gick en bra avslutning som tvåa, medan fine Bugsy Malone, som här också gjorde comeback, gick ett bra lopp från andra utvändigt och slutade på tredjeplats.

På tal om comeback, en sådan gjorde även Up And Quick, som på grund av skada inte setts till sedan i somras. Björn Goop skötte tömmarna bakom den forne PdA-vinnaren som efter en resa på innerspår räckte till ett femtepris. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Melander och Månprinsen hoppas på Silje-duell

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson