Bara sex hästar ställer upp mot Bold Eagle i lördagens Prix de l’Atlantique – men motståndet är vasst när ”Örnen” nu ska genrepa inför Elitloppet.

Dags för Bold Eagle att flyga igen. Sex veckor har gått sedan den franske kejsaren i imponerande stil tog hem Grand Critérium de Vitesse. I Prix de l’Atlantique på Enghien smäller det igen.

Enligt samma upplägg som nyttjades förra året, blir det här den sista starten för Bold Eagle innan det bär av mot Solvalla och Elitloppet, ytterligare fem veckor därefter.

När startlistan nu är klar kan konstateras att Bold Eagle bara får sex motståndare. Loppet håller dock riktigt hög klass. Bland de som ska försöka utmana i Paris på lördag hittar vi Bird Parker som haft en strålande vinter och kan vara på gång för Harper Hanovers under Elitlopps-helgen.

I startlistan återfinns också Bélina Josselyn, som nu gör första starten sedan silvret i Prix de Paris (som ju Bird Parker vann), samt Carat Williams och dennes stallkompanjon Billie de Montfort som även hon är aktuell för nordiska starter länge fram i år.

Prix de l’Atlantique avgörs över 2150 meter med autostart och vinnaren blir 90 000 euro rikare.

Noterbart är också att Björn Goop gör comeback i sulkyn under tävlingsdagen på Enghien. Han har inte kört lopp sedan den 1 april men är alltså uppsatt i några av ramloppen. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

Prix de l’Atlantique, 2150 auto

1 Akim du Cap Vert – Franck Anne
2 Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
3 Carat Williams – Eric Raffin
4 Anette du Mirel – Matthieu Abrivard
5 Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
6 Bold Eagle – Franck Nivard
7 Billie de Montfort – David Thomain

Senaste vinnarna:

2017: Bold Eagle – Franck Nivard
2016: Lionel – Franck Nivard
2015: Moving On – Franck Nivard   
2014: Pascia’ Lest – Enrico Bellei  
2013: Timoko – Jos Verbeeck

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ingen comeback för Conlight Ås – fick ny skada

Ingen comeback för Conlight Ås – fick ny skada

Efter en frånvaro på två år var Conlight Ås redo för kvallopp på tisdagen. Men det fick ställas in. Den forne Derbyvinnaren har drabbats av ännu en gaffelbands-skada.

Hösten 2015 firades Conlight Ås som vinnare av Svenskt Travderby men efter att ha inlett säsongen som femåring med ett par starter i Frankrike, fick hästen en gaffelbands-skada.

En lång väg tillbaka har det varit för den i dag sjuårige Conway Hall-hingsten och på tisdagen var tanken att Conlight Ås skulle gjort ett efterlängtat kvallopp. Så blev det dock inte, hästen har på nytt fått känningar i gaffelbandet.

– Det här känns jättejobbigt. Samtidigt har vi gjort allt som går för att få hästen tillbaka, till och med lagt på ytterligare tre, fyra månader på grund av de sämre banorna. Så vi har verkligen inte tagit ut honom för tidigt, säger tränaren Svante Båth till travronden.se.

Hur fortsättningen nu blir för Conlight Ås får framtiden utvisa. Hästen har in sin karriär så här långt vunnit 7 av 25 lopp och tjänat 3,7 miljoner kronor. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Antonsen drömmer om en rosa biljett för Lionel
Nästa nyhet
Antonsen drömmer om en rosa biljett för Lionel

Antonsen drömmer om en rosa biljett för Lionel

Det var en mycket positiv comeback som Lionel stod för och norrmannen lär bli att räkna med i Olympiatravet nästa lördag. Men Göran Antonsen hoppas också på en rosa biljett.

Lionel galopperade i Prix d’Amérique och åkte sedan på en skada. Fast tre månader senare var fuxen tillbaka direkt i härligt slag. Åttaåringen gick efter en tung avslutning dött lopp med Charrua Forlan i Dartster F:s lopp.

– Jag har aldrig varit mer nöjd, efter en tung period levererade Lionel i högsta klass, han var enorm, säger kusken och ägaren Göran Antonsen till Equus.

Den norske fuxen vann Olympiatravet förra året och att försöka försvara den titeln blir nästa uppgift för hästen. Men Antonsen är också tydlig med vart han vill därefter – han hade hoppats på en rosa biljett till Elitloppet redan på tisdagen.

– Om Lionel blir inbjuden, så startar vi, säger tränaren Daniel Redén till Equus.

Lionel har travat in 12,8 miljoner kronor hittills i karriären och vunnit 21 av 61 lopp. Någon start över kort distans har åttaåringen dock aldrig gjort. Kanske kommer den i Elitloppet.

– Lionel är absolut aktuell, han ligger mycket nära en plats. Men jag önskar samtidigt att se insatsen i Olympiatravet nästa helg, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till Equus.

Läs även: Lionel och Charrua Forlan – gick inte att skilja åt

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lionel och Charrua Forlan - gick inte att skilja åt
Nästa nyhet
Lionel och Charrua Forlan – gick inte att skilja åt

Lionel och Charrua Forlan – gick inte att skilja åt

Lionel gjorde en stark comeback som lovade gott inför Olympiatravet – men Charrua Forlan bjöd strid ända över mållinjen. Det blev dött lopp i Dartster F:s lopp.

Norske storstjärnan Lionel hade inte startat sedan missen i Prix d’Amérique, men gjorde i Dartster F:s lopp på Solvalla under tisdagen en formslipning inför stundande titelförsvar i Olympiatravet.

Loppet blev verkligen något i publikens smak. Charrua Forlan och Hans-Owe Sundberg pilade till tät medan Göran Antonsen fann andra utvändigt med Lionel. Ledaren kunde sänka första varvet till 15,2 men över sista bortre långsidan gick det betydligt fortare.

650 kvar sändes Lionel framåt och kom direkt fram i dödens på Charrua Forlan. Ur svängen såg man också ut att ha fått grepp om ledaren – men denne ville absolut inte ge slaget förlorat. De båda gick sida vid sida hela upploppet ned och när mållinjen passerades – gick de fortfarande inte att skilja åt.

– Han kändes jättefin. Det är klart att han var en smula tung i kroppen, men jag tror han ska gå framåt väldigt mycket till Olympiatravet, sa Göran Antonsen i Vinnare V64.

Dött lopp alltså. De båda vinnarna klockades till 1.12,0a över 2140 meter och fick för det 75 000 kronor vardera för jobbet. Trea på 12,6 slutade spännande jänkaren Giveitgasandgo i årsdebuten.

– Han är alltid tapper, de fick lite grepp på oss men han ville inte ge sig, berömde Hans-Owe Sundberg sin fine Charrua Forlan.

*En annan Daniel Redén-tränad häst som gjorde högintressant comeback var Hambo-vinnaren Perfect Spirit. För Örjan Kihlström gjorde han första Sverige-starten i ett fyraåringslopp.

Amerikanens insats gick det inte att klaga på. Perfect Spirit gled ut utvändigt ledaren med 900 kvar, tryckte upp farten ordentligt, fick tidigt grepp och avgjorde lätt över upploppet. 1.12,0a över 1660 meter blev segertiden.

*Apropå Redén och Kihlström. Double Exposure gjorde en övertygande årsdebut – och bröt den långa segerraden för Southwind Feji i femåringsloppet för ston.

Double Exposure övertog spets efter knappt 700 meter och fick senare Southwind Feji utvändigt om sig. Men ledaren var för bra, in mot upploppet stod det klart var segern skulle gå och jänkarstoet gick lätt undan till vinst på 1.13,7/2160 meter efter 10,7 sista 500.

*Stefan Melander har nog en hel del att hämta framöver med fyraåriga Beautiful Bacardi. Stoets insats var riktigt övertygande. Hon pressade sig till täten, förbi Waffle Cone, efter ett halvvarv och fortsatte att hålla tempot högt, varvet gick efter underkant 1.11.

Stoet var sedan i sin egen klass i Solvallas Fyraåringsserie för ston. Beautiful Bacardi lämnade fältet till en imponerande seger med knappt fyra längder. 1.12,5a full väg stannade uret på. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cyber Lane i comeback - möter Monark Newmen
Nästa nyhet
Cyber Lane i comeback – möter Monark Newmen

Cyber Lane i comeback – möter Monark Newmen

Kungen i fyraåringskullen förra året är tillbaka. Cyber Lane gör kommande måndag en spännande årsdebut – och möter direkt Derbytvåan Monark Newmen.

Femårige Cyber Lane är en av landets allra hetaste hästar. Johan Untersteiner-träningen står med 16 segrar på 19 starter och drygt sju miljoner kronor på kontot.

Merparten av dem pengarna införskaffade sig Raja Mirchi-valacken under succéåret i fjol då han kunde räkna in segrar i både Derbyt och Breeders Crown. Med sex raka avrundande han fjolåret med seger också i Solvalla Grand Prix.

Nu är Cyber Lane redo för årets första start. Den sker i ett snabblopp hemma i Halmstad på måndag. Motståndet går emellertid inte av för hackor. Fredrik Persson har valt samma lopp för den knappt slagne Derbytvåan Monark Newmen, att göra comeback i. I Loppet, som ger 50 000 kronor till ettan, återfinns även Djali Boko. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2140 auto

1 Rolex Bigi – Stefan Söderkvist
2 Djali Boko – Lutfi Kolgjini
3 Cyber Lane – Johan Untersteiner
4 Bullyoung – Kim Eriksson
5 Monark Newmen – Fredrik Persson
6 Farzad Boko – Roger Malmqvist
7 Call Me Hanover – Kevin Oscarsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lotterian blir nästa uppgift för Dante Boko

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson